Moravsko Slovenský DH Cup 2012 - novinky

Autor: Zdeněk Florián, Michal Feník, kategorie: Bleskovka, vydáno: 20.3.2012

ikonaJe před námi již 3. ročník seriálu, který si v minulých letech získal oblibu u jezdců nejen z Moravy a Slovenska, ale i sousedů z Maďarska, Rakouska a Polska.

Po dvouleté spolupráci s firmou CTM, která stála u zrodu tohoto seriálu přebírá štafetu generálního sponzora firma Specialized, které tímto taky děkujeme za to, že se rozhodla podpořit tento sjezdový seriál.

Již v závěru loňského roku jsme zveřejnili termíny závodů a protože se slovenským jezdcům nezamlouval termín závodu na Razule, který se měl jet 8.května, což je státní svátek, tak jsme posunuli termín na víkend 12–13.května. Jinak vše zůstává dle plánu.

Vše ale začne již o velikonočním víkendu v Kálnici, kde jsme pro všechny připravili tréninkový víkend, ve kterém si můžete vyzkoušet všechny sjezdové tratě.





Od pátku do neděle budou v areálu taky přední jezdci SK Grafobal, kteří nováčkům rádi poradí a předvedou jak zdolávat nástrahy tratí a taky hlavní pořadatelé MS DH Cupu, kteří poskytnou veškeré informace o nadcházející sezoně.

Čekají nás opět nějaké nové sjezdové lokality. Tradičně se začne v Kálnici, kde ale budou připravené nové tratě, drobné změny dozná i Razula ve Velkých Karlovicích, připravovat budeme nové tratě v Koutech nad Desnou a v Malé Morávce, nové možnosti hledáme i na Rači a Roztoce a novinkou v seriálu bude Bezovec, který je taky jen kousek od hranic.

Finále se opět vrátí na Bílou, kde se v průběhu roku doladí trať, která měla vloni premiéru.

Novinkou bude i to, že se v rámci MS DH Cupu pojedou i dva závodů nově vzniklého seriálu Slovenského poháru ve 4crosu (Kálnica a Bezovec) .

Výsledky se samozřejmě do MSDH cupu započítávat nebudou, ale pro všechny to bude zpestření sobotního programu a taky možnost pro sjezdaře vyzkoušet si i tuto disciplínu.

Tradiční atraktivní finanční prémie zůstávají s drobnými změnami. Například, že budou jen pro první tři jezdce a to i v kategorii Super Master.





Novinkou je pak Super prémie pro absolutního vítěze seriálu, která bude určitě milým překvapením, protože bude nejvyšší prémií vyplacenou v historii tohoto seriálu.

Podporovat budeme nadále i kategorii Nadějí, která je sloučena s kategorií Super Naděje, kde jezdilo málo jezdců. Každopádně ale na sjezdové super naděje nezapomeneme a v každém závodě odměníme i nejlepšího z nejmladších.

Sponzory celého seriálu budou i Red Bull, Jagermeister a pivovar Erdinger, kteří budou zajišťovat a ozvučovat sobotní večerní párty, která bude součástí každého závodu.

Pro všechny se zjednoduší registrace a placení vývozu. Startovné i vývoz se bude platit společně v sobotu v 10–14 hod., kdy proběhne i registrace a jezdci dostanou startovní čísla.

Takže, kdo si chce zajezdit v uvolněné atmosféře na pohodových tratích a porovnat svou výkonnost s celou řadou známých jezdců, tak neváhejte a přijeďte.

Budeme se na vás těšit a uděláme vše k vaší spokojenosti.

Text: Zdeněk Florián a Michal Feník
Foto: DD

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Vesan 20.3.2012 v 18:31

    Co se pojede za trať v kálnici?? ví se?

  • anonymní uživatel zdenal 22.3.2012 v 15:55

    pravděpodobně nová trať DH Era, na které se právě pracuje...rozhodne se o velikonočním víkendu podle hlasování jezdců

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí