Sezónní Špindl Bike Pass za 1.600,- Kč

Autor: Keli, kategorie: Bleskovka, vydáno: 4.7.2013

ikonaBikepark ve Špindlerově Mlýně zavedl hodně výhodnou jízdenku – Špindl Bike Pass – za 1.600,– Kč si můžeš neomezeně jezdit až do konce letní sezóny.

Permice je platná do konce letní sezóny 2013, v prodeji na pokladně ve Svatém Petru, platná je pouze na lanovku Sv. Petr – Pláň.

Pokud plánuješ, že do Špindlu pojedeš víc jak 4×, tak je to jasná volba, jednoduchá matematika to potvrzuje – 4× jednodenní jízdenka za 450,– Kč vyjde o dvě kila dráž!





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel kisakiles 4.7.2013 v 16:07

    škoda, že to nebylo od začátku sezony, ale i tak slušný na špindl.1

  • anonymní uživatel břitwa 4.7.2013 v 23:03

    parada

  • anonymní uživatel SBTM 5.7.2013 v 0:11

    Dzeaaah!!!

  • anonymní uživatel Roman Drahař (roman.drahar (a) seznam.cz) 5.7.2013 v 7:31

    To je v ****. Asi se přišlo na to, že jezdí málo lidí, tak se udělala sezonní. Jinak doufám, že DH už je vysečené a trochu v kondici.

  • anonymní uživatel Tomáš 9.7.2013 v 10:15

    Možná by do Špindlu jezdilo víc lidí, kdyby se tam o to někdo trochu staral a pak by se nemusely vymejšlet nesmyslně levný permice. Sezónní jízdenka v ceně 3 a půl dne, to je docela úlet. Kopec má velkej potenciál, ale nikdo ho nevyužívá. Stačilo by shrnout několikaletý rolety, který už jsou pomalu i na rovinkách, vyměnit strouchnivělý prkna a přidat nějaký atrakce - hned by se lidi hrnuli. Ne jak teď, že se do Špindlu jede jednou za rok,aby se jako neřeklo... Škoda takovýho parádního kopce!

  • anonymní uživatel Adam Ponec (adamponec (a) seznam.cz) 9.7.2013 v 17:15

    až se o ten pseudobikepark bude někdo starat a nestavět tam zbytečnosti na kterejch jezdí jen Márošák s kámošema, tak si ji možná nekoupim

  • anonymní uživatel RB 10.7.2013 v 12:59

    Jo kluci, když se vám nelíbí rolety na DHčku tak jeďte na SPS:)Forest je předělaný, FR lajna je vyšejplá a předělaná a DH je prostě DH.

  • anonymní uživatel Tomáš 10.7.2013 v 14:16

    RB: Jestli je Forest předělanej a už tam nejsou jen lávka, "tři" zatáčky a pak 5 km traverz po pěšince lesem a asfaltce, stálo by za to se přijet podívat. Před měsícem rozhodně nic hotovýho nebylo a ni to nevypadalo, že by se něco dít mělo. StumpTrail byl v havarijním stavu a na FR lajně byly rolety i na rovinkách ..

  • anonymní uživatel RB 10.7.2013 v 15:33

    Tomáš: Když jsem byl na openingu, tak bylo již všechno předělané. Sice teda po náboje v bahně, ale bylo.

  • anonymní uživatel Tomáš 11.7.2013 v 12:32

    RB: Jestli mluvíš o DH trati, tak nemůžu soudit, ale FR lajna a StumpTrail byly ještě před nedávnem v katastrofálním stavu. Každopádně cena sezónní permice mluví za všechno, lidi tam nejezdí, protože po celý ČR rostou parky, který Špindl i na polovičním kopci s polovičním sklonem překonají kvalitou a rozmanitostí atrakcí. A znovu říkám, že je to škoda, Špindl je na krásným místě a má fakt potenciál!

  • anonymní uživatel RB 11.7.2013 v 15:00

    Na stump trail nejsou prachy- jen to dřevo stálo čtvrt míče. Když jsem byl na otevíračce, tak prostě fr lajna komplet překopaná část borůvčí, DH dodělané klopky, Deepforest komplet předělaný. To že je trať rozmrdaná je věc jiná, ale od toho je to bikepark. Jezdit po hladkých cestách můžeš pod smrkem. Navíc počasí tomu tenhle rok taky nepřidalo.

  • anonymní uživatel Tomáš 17.7.2013 v 15:21

    RB: Pojem rozmrdaná může mít víc významů a asi oba víme o čem mluvim. Šutry a kořeny v zatáčkách jsou fajn, rolety i na rovinkách jsou otravný. Nikdo tu nemluví o ježdění na bikrosce. To, že do Špindlu nikdo nejezdí je evidentní, takže to asi nebude jenom můj názor. Argumentovat cenou dřeva neni na místě. Bikepark potřebuje investice a bez nich nejsou platící za perimce, který tu investici zhodnotěj. Porovnám to třeba se Špičákem, kde je furt narváno a přitom je to poloviční kopec. Na tom parku se maká, furt jsou tam nový a nový atrakce, ty starý se opravujou a určitě stojí údržba nemalý prachy - jenže ..... :) To je to o čem mluvim. Kdyby si vzal někdo Špindl do parády, udělá z něj bikepark evropskejch rozměrů a né jen kopec lokálního rozměru..

  • anonymní uživatel RB 20.7.2013 v 14:09

    Argumentuješ špičákem, který nemá v okolí vůbec žádnou konkurenci, takže je jasné, že tam bude pořád hafo lidí. Do špindlu to mám 50km stejně jako do dalších 5ti bikeparků. Prostě vedle špindlu toho je hodně, takže se to rozmělní. Že by tam nikdo nejezdil, tak to bych netvrdil.

  • anonymní uživatel Tomáš 20.7.2013 v 22:01

    RB: Špičák samozřejmě konkurenci má - Geisskopf. Z menších parků pak třeba Kocourov, nebo Lipno. záleží z kterýho směru jedeš. Já to mám do všech stejně daleko (i do Krkonoš) a stejně prostě jedu na jih. Ale to jsme se dostali do roviny osobních preferencí, o to mi původně vůbec nešlo. Že tam "nikdo" nejezdí bylo myšleno obrazně, ale zrovna na Špindlu s jeho půlhodinovou kyvadlovkou je krásně vidět, kolik lidí je na svahu - obvykle to víc, jak 20 - 30 bikerů neni.. A to fakt neni počet, kterej by uživil takový lano a park. Udělat sezónku za 16 kil prostě neni řešení. Tím tam víc lidí nenatáhnou. Znova opakuju, že je to škoda, je to krásný místo, neni tam vedro, kopec jak hovado a super potenciál, jen kdyby se tomu někdo začal věnovat.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 22.7.2013 v 10:20

    nepřijde mi, že by byla freeridová lajna a forest neudržovanej - ba naopak. Sjízdnost parádní. To že je Forest nuda je bohužel pravda, v tom lese by se dalo udělat dost věcí, ale to se dá upravit bez extrémních investic. A Marosana je prostě Marosana, tomu trailu vyčítat "rozbitost" je blbost.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí