Pozvánka na RIDE Cup 2007

Autor: Keli, vydáno: 12.4.2007

Najskôr hodím termíny jednotlivých kôl:
19–20. máj – Polomka (tradičný úvod sezóny)
16–17. jún – Donovaly (sú aj kolom Slovenského pohára)
8. september – Podkonice (tradičné Finále)


Foto: Polomka 2006. Viac na: www.ride.sk/…5_21_polomka

Prvou novinkou sú doladené kategórie – nielen ich názvy, ale aj ročníky a podmienky štartu (tie si pozorne prečítajte v Súťažnom poriadku nižšie). Kategórie sú: Muži Elite, Juniori, Sport Open, Hardtail Open, Masters Open, Ženy Open, Youngsters Open. Posledná úplne nová kategória Youngsters („sopliaci“ ;-) ) je pre budúcich pilotov – „žiakov“ do 15 rokov. Pozor, títo pretekári musia mať svojho zákonného zástupcu priamo pri prezentácii!

Dôležitá informácia je, že všetky kategórie Open majú povolený štart bez licencie (a teda sú to všetky kategórie okrem kategórií Muži Elite a Juniori). Takže, stačí ráno prísť, prihlásiť sa a drieť! Netreba žiadne licencie, foto či iné papierovačky (samozrejme treba občiansky a kartu poistenca ;) ).


Foto: Donovaly 2006. Viac na: www.ride.sk/…_16_donovaly

Ďalšou novinkou sú štartové čísla – jazdci, ktorí vlani bodovali v celkovom hodnotení RC 2006 (tu je ich zoznam), budú mať pridelené stabilné čísla na celú sezónu podľa výsledkov z minulého ročníka (ako je to napríklad v Americkom motokrose). Ostatní podľa prihlasovania. Prečo? Na RIDE Cup chodí stále viac divákov, ktorí si takto môžu jednoduchšie sledovať svojich favoritov a hecovať si svoje hviezdy. Taktiež každý z hodnotených jazdcov bude mať na čísle svoje meno, čo sa „=“ huúustá frajerina po celý rok… Keď prejdete okolo, každá kráska bude vedieť, že viete dobre „bodovať“… ;)

Niekoľko info ohľadom prihlasovania: Pri každých pretekoch sa vždy nájde pár ľudí, ktorým sa „akože“ nedalo online prihlásiť. Prihlasovanie na každé preteky sa spustí vždy dva týždne pred pretekmi (pondelok) a trvá týždeň a pol (do stredy večera, 22.00h). Ak máte nejaký problém s prihlásením sa, napíšte mail na info@downhill.sk najneskôr do spomínanej stredy (informáciu o tom, že sa vám nedalo prihlásiť už po tomto termíne akceptovať nebudeme).


Foto: Podkonice 2006. Viac na: www.ride.sk/…3_podkonice2

Poslednou zásadnou zmenou je rozvrhnutie tréningu. Ide o zvýšenie bezpečnosti pretekárov na pretekoch z dôvodu početných kolízií rýchlejších jazdcov s pomalšími. Tréning sa rozdelí na tri časti:

  • tréning s možnosťou zastavovania sa na trati – slúži na základné oboznámenie sa s traťou a na najazdenie úsekov. Jazdci budú vedieť, že premávka na trati môže byť obmedzená, čomu prispôsobia rýchlosť jazdy atď..
  • tréning bez zastavovania sa na trati – počas neho by sa nemalo stať, že trať bude na niektorých miestach „zapchatá“, takže dá možnosť na plynulejší a rýchlejší tréning
  • tréning „hodinka najlepších“ je na to, aby si najväčší strelci mohli vyskúšať trať v plnej rýchlosti bez predbiehania, vyhýbania sa a podobných hrozieb

    Konkrétny harmonogram nájdete opäť v Súťažnom poriadku.

O čo sa v RC07 spúšťa? Hlavne o radosť z dobrého pojazdu… ale aj o nejaké prachy, poháre a kopec cien, medzi inými aj bicykel Scott Voltage, iné kvalitné komponenty, doplnky či handry. Za ceny a podporu veľmi pekne ďakujeme sponzorom a partnerom celého ročníka (zoznam sa bude priebežne dolaďovať): Scott – Bicykle šport Košice, NS Bikes, Park Snow Donovaly, SK Profi Bike, Dainese, Marzocchi, Rann, KOprint, Autosalón Roska, Casomiera.sk, Downhill.sk, MTBiker.sk, DoleKop.com.

Na záver chcem všetkých jazdcov a divákov pozvať na celú sériu RIDE Cupu, ktorá začína už tretí májový weekend v Polomke. O jednotlivých kolách budeme konkrétnejšie informovať v propozíciách vždy tri týždne pred samotnými pretekmi.

Ešte by som rád upozornil všetkých účastníkov, aby boli svojím správaním ohľaduplní k prírode – skoro všetky preteky sú v ochranných pásmach.

Stačilo kecov, ZAČNITE TRÉNOVAŤ!!! Aby ste si narozdiel odo mňa nemuseli z roka na rok kupovať do vidly tvrdšie struny… ;)

Pišta Čeman – RIDE.sk

SÚŤAŽNÝ PORIADOK RIDE CUP 2007 1 ZÁKLADNÉ USTANOVENIA
RIDE Cup 2007 je seriál troch pretekov s medzinárodnou Open účasťou v disciplíne DHI (DownHill Individual).

(redakčně zkráceno :-) )

PS: Ak si chcete Súťažný poriadok vytlačiť či sa ho nabifliť ;), jeho aktuálnu verziu nájdete vždy na www.ride.sk v časti Download.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí