WBC startuje na prvního máje

Autor: Keli, vydáno: 24.4.2007

Organizace WBC zahajuje letošní seriál závodů WBC – Specialized Bikerally Championship v úterý 1. května 2007 v Otroko­vicích. Zázemí vytvoří areál kynologického klubu u moravní lávky, závodí se pak v lese nad areálem. Na jezdce čekají 4 RZ na dvou tratích o celkové délce lehce přesahující 2000 m. První rychlostní zkouška bude odstartována v 10,15 hod.

Na startu se objeví celá řada elitních českých jezdců v čele s loňským vítězem seriálu WBC a mistrem ČR ve sjezdu Vlastimilem Hynčicou. Největší hvězdou ve startovním poli však bezesporu bude jeden z nejlepších světových jezdců Filip Polc ze Slovenska. Ten má za sebou úspěšnou zimní přípravu v Austrálii, kde se v teple připravoval na skvěle obsazených místních závodech.

Naopak pro Hynčicu bude WBC v Otrokovicích teprve druhým ostrým závodem v této sezóně: „Byli jsme s týmem týden v Chorvatsku, kde jsme na silničním kole nabírali fyzičku a také mám za sebou několik víkendových tréninků na sjezdovém kole, závodní rytmus mi ale chybí,“ uznává Hynčica, který závod pojede na klasickém „sjezďákovi“. Pro otrokovickou trať by však bylo výhodnější lehčí a obratnější kolo. „Potřebuji si především zvyknout na kolo, na kterém pak budu jezdit v průběhu celé sezóny, proto si na začátek sezóny nedávám nějaké přehnané ambice. Pojedu samozřejmě naplno, ale bude to proti Filipovi velmi těžké,“ shrnul tento sympatický sudoměřický jezdec.

Na přední příčky si však budou dělat zálusk i další jezdci. Velmi rychlý dokáže být i semetínský Patrik Kotrla – vítěz posledního loňského závodu, olomoucký Pavel Čep nebo talentovaný Martin Mikulenka z Rožnova. Připomeňme jen, že o věcné ceny a finanční prémie se bude soutěžit ve 4 kategoriích: Super 15, junioři, ženy a absolutní klasifikace.

Organizace WBC se těší na všechny závodníky. Divákům pak slibuje atraktivní a vzrušující podívanou. Přihlášky a bližší informace získáte na www.wbcrally.com. V průběhu závodu zde najdete i on-line zpravodajství včetně výsledků.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Miras 25.4.2007 v 20:54

    Lidi pojedte bude sranda namlátíme si dršky a pudem dom :D :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí