MojeKolo

Meatfly AVG sprint DH 2007 - report a foto

Autor: Keli, vydáno: 29.4.2007

Tradiční zahajovací závod sezóny, déháčko v Náměšti je úspěšně za námi. Do místa konání přehrady v Vícenickém žlebu u Náměšti dorazila naše crew v pátek podvečer, kolem přehrady všude stany až kam oko dohlédne, mladé spoře oděné opalující se místní děvy (více informací o této události v nedávné době přinesl informační server Punkbike.org) musely chtěněchtě uvolnit místo na pláži bandě bajkerů.

Po příjezdu proběhlo nezbytné vítání s ostatními a hurá na trať, protože je Náměšť od Brna co by kamenem dohodil, Bo crew to má nalítaný z předchozích víkendů a tak se trenink pojímá pouze propagačně, mlaďoši jsou poctivci a snaží se a berou trenink na 100%.

V Náměšti se tradičně jezdí v závodě dvě kola pokaždé na jiné trati, na letošek hlavní organizátor místní Sokolisti v čele s Igorem „Tygrem“ Chmelíčkem připravili jednu z brusu novou trať, rychlou pořád z kopce dolů, minimum šlapání, velký skoky (hmm, no velký, já bych ten jeden potřeboval o fous větší, hihi), prostě paráda, skládám velkou poklonu. Druhá, stará trať je již za čtyři předchozí ročníky vyzkoušená a tak až na menší kosmetické úporavy nebylo třeba dělat žádné změny, závěrečná dropovací lávka je asi zase o kousek větší než loni, ale je širší a tak nájezd není takový nápor na nervy.

Po skončení tréninku, jsme parádně zaprášení, protože tratě jsou neuvěřitelně přeschlé a práší se nehorázným způsobem. Nicméně toto nám absolutně nevadí, těšíme se na grilovačku, bude maso mnoha druhů (např. maso z klokana Skippy, nejasného původu), které naložil pankáč, bajker a kuchař v jedné osobě, člověk s příznačným jménem Vidlička, dobře on. Po večeři odcházíme na trestnou výpravu do Náměšti, v místních dvou diskotékách Sauna a Paradox to vůbec nežije a tak to zatahujeme a jdeme spát. Na zpáteční cestě část výpravy zdolává místní komín a dvakrát diskutuje s policií, náměšťská policie to nezvládá vyargumentovat a tak jsou propuštěni bez ztráty kytičky.

Noc byla krutá, od vody šla zima jako v zimě a navíc budíček již v šest, kdy se Sokolisti schází na trať, aby se vrhli do dokončení připrav. Pro některé je to zřejmě výzva, jakože je již čas jít trénovat a tak první sjezdař doráží na trať v 6:46!!!, to nepochopím, ale gustu …

Sluníčko postupně nabírá na síle a množství trénujících se stále zvětšuje, probíhá prezenčka a vše směřuje k startu prvního kola. To bylo odpáleno v 12:30 a v půl minutových intervalech se na trať vydává na stodvacet jezdců. První kolo je spíše výhodnější na pevné kolo, kvůli hodně zavřeným zatáčkám v spodní části, ale elitní střelci na fullech se nenechávají zahambit a do první desítky pouští pouze dva pevňáky – Tlustíka a Červase, loňský vítěz Tlustoprd je na druhým fleku s minimální ztrátou, ale očekává se, že v druhém kole, které je víc z kopce a parádně rozbité, zatáčky jsou vybržděné, v každé jsou díry a korýtka a hlavně kluzký všudy přítomný, ztratí na fullaře.

V průběhu prvního kola dochází v výpadku druhé elektrocentrály (první se ráno nepodařilo vůbec nastartovat) a tak celý závod jede pouze na třetí záložní kousek. Výsledky se musí psát ručně, ale sokobratři a sokosestri se s tím vypořádali, nějak to pošéfovali a nakonec elektriku pro notebooky zprovoznili a tak se do druhého kola startovalo od nejpomalejších po nejrychlejší, bez ohledu na kategorii (HT + celobrka dohromady). Závod tak dostává pro diváky mnohem větší náboj.

Po mojí první jízdě, která mě parádně vyšla, udělal jsem asi jen milion chyb, chystám na druhou jízdu, že to trochu napálím, vršek vychází úžasně, jedu palbu, první skok vychází, opírám se do klopenky, tam mě drží a já si říkám, jedu fakt rychle na ten druhý největší skok, na odraze je mě to naprosto jasný jak to dopadne – bude přelet, tlumím to co to jde, moc to nejde a jsem dlouhej, po dopadu dávám absolutní floky, to nepomohlo a už je tu on STROM. Přední kolo to nedává a týdnu budu muset asi naplést nový ráfek, hihi.
Ostatní to zvládají lépe a dostávají se až do cíle, každý podle svých možností jedni rychleji druzí pomaleji, jak postupuje čas, tak platí čím dál tím víc první možnost a jezdci začínají jezdit parádní palbu. První desítka jede naprosto nehorázně, Červas chybuje v spodní pasáži a nepěkně se vyndává, ale rozchází to. A blíží se absolutní závěr, na trati jsou dva jezdci, souboj pevňáka s fullem, no nebudu napínat, opice vystřelená z vesmíru (rozuměj Tlustík) jede nehoráznou palbu a vyhrává. Získává skapl všech eliťáků, Kotrly, Hynčicy, Mikulenky, Čepa atd. prostě jak ten pán je schopen jezdit na pevňáku mě hlava nebere.

A je to za námi, proběhlo vyhlášení vítězů (komplet výsledky budou na http://downhill.sokolisti.org/…vysledky.php ), koupel šampíčkem a jedeme domů.

Velký dík patří Sokolistů, za skvěle zorganizovaný závod, vše klapalo jak na drátkách. Příští rok jsme tam znova.

foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tygr 29.4.2007 v 10:18

    elektrika je svině...

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 29.4.2007 v 10:43

    to Tygr: jo, je... ale ty vysledky :))

  • anonymní uživatel Tygr 29.4.2007 v 10:50

    budou večer, párty byla dlouhá a připojení na web se od baru nepodařil...

  • anonymní uživatel adam_brno (207-790-718) 29.4.2007 v 11:38

    super zavod, organizace, party. proste neni co vytknout

  • anonymní uživatel Marduk 29.4.2007 v 13:07

    tygr: stačilo říct, internetové připojení bylo možné už na závodech, hned v GROSSMAN altánku vedle pořadelského stanu, příště stčí říct ;)

  • anonymní uživatel Tomík 29.4.2007 v 18:04

    Neznáte někdo týpka na deváté fotce?? Ten sráč nám okopíroval dres, ani se nesnažil něco změnit.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí