Meatfly GoGEN Downtown Zlín - report

Autor: Keli, vydáno: 10.6.2007

Protože stále nemám kolo vyrazil jsem do Zlína na Meatfly GoGEN Downtown pouze v roli diváka, novináře a amaterského fotografa, do D:key káry jsme naložili Joseho kolo a jediného závodníka Adama, cesta do Zlína v minimálním provozu trvala něco lehce přes hodinu. Zhruba po třičtvrtě hodiny naší jízdy vyslovil Adam větu: „Já jsem (nepublikovatelný výraz), zapoměl jsem doma helmu“. Dobře on, vyzná se :). Proběhlo pár telefonátů s brňákama jedoucími do Zlína, ale nikdo už nebyl v Brně, takže jsme rozhodli, že vracet se nemá smysl a závod pojede s pujčenou helmou. Nápad to byl dobrý, ale realizace byla výrazně horší, sehnat na závodech na pujčení helmu, je věc docela složitá. V tréninku Adamovi pujčil helmu pozdější vítěz, elitní bmxák a 4X Radim Kváča Kvaček, v závodě pak druhý Super 15 Nick Kadlec respect jim.

Trať v centru Zlína u Velkého kina prodělala od loňského roku pár změn, přibyly překážky (drop z nákladní tatrovky s možností objet jej po nájezdu, v spodní pasáži pak přibyl dřevěný lavicoidní skok a cesta do cíle po schodech a podchodem byla lehce změněna, došlo k lehkému prodloužení trasy), celkově bych změny hodnotil velice pozitivně, dodali trati na atraktivitě a i jezdci to je pochvalovali. Horní polovina trati pak zůstala téměř shodná, ono tam popravdě nelze asi nic lepšího vymyslet, ikdyž downhilleři by asi ocenili, kdyby byly zatáčky méně zavřené.

Každopádně je nutno pochválit hlavní organizátory Jirku Hafa Haferníka a Pavla Cahina Cahu (který měl na starosti závody v dirtu MTB i BMX).

Stejně jako v loni se závod jel na dvě měřená kola, přičemž se lepší z nich počítalo. Tento oblíbený způsob měření přilákal na závody na dvěstě závodníků, od nejmladších kategorie Super 15 (pro jezdce do patnácti let) přes ženy (bohužel se zůčastnili pouze dvě), juniory po elitní kategorii. Na Downtownu jsou všichni jezdci mužského pohlaví, kteří již vzhledem k věku nemohou jezdit za juniory eliťáky, ve všech kategoriích je jedno jaké mají kolo, jestli pevňáka nebo fulla. Na trati byli vidět i elitní jezdci, kteří opovrhli účastí na svěťáku v švýcarském Champéry.

V jednu hodinu za strašného pařáku se na trať pustil první závodník, další následovali v půlminutovém intervalu, závody odsejpali jak se patří, jediné prostoje co byly, byly způsobeny bohužel úrazy, kterých se letošní ročník urodilo až neuvěřitelně hodně. Závodníci bojovali jak uměli, někteří spíš víc s tratí jiní s časem. A po dojezdu druhého kola časoměřiči z vos-tpk vyplyvli tyto výsledky.

Nejmladší střelci z Super 15 kategorie dorazili v pořadí Tomáš Weiss a druhé a třetí bylo dělené mezi Honzou Nečadou a bo-crew riderem Nickem Kadlecem.

V Ženách vítězství vybojovala Los Terounos, Tereza Votavová, která se sice potýkala s nevolností, ale zřejmě jí to motivovalo dojet do cíle rychleji a tak se před jejím uměním muselo sklonit druhá polka Anna Sojka.

Naspeedovaní junioři dojeli v pořadí: Berka, Švéda, Kimmel.

V elitní kategorii bylo na stupních vítězů mezinárodní složení, nejlépe trať sedla jezdci českého GT Czech teamu Radimu Kvačkovi, druhý flek zajel a pricemoney putovali do Polska v peněžence Grzegorz Zielinski a třetí místo putovalo na Slovensko díky Milanovi Kozárovi. Místní stavitel a velký favorit **Majkl Červnenka **se v první jízdě docela slušně vymázl a první kolo nedokončil, čas z druhého pak stačil až na šestý flek.

Kompletní výsledky Meatfly GoGEN Downtownu jsou na vos-tpk.sk

Po skončení déháčka proběhla kvalda na dirtu, poté finálko, padali tam strašný motanice – na co vzpomínám tak padl téměř odjetý **barrel roll **, tailwhip 360 atd. Konkurence v emtébéčká více než slušná, v bmx to bylo horší, aspoň tak jsem to zaslechl, v lifestyle bmx se neorientuji.

Je nutno říci, že loni byla v Zlíně založena příjemná tradice. Letošní ročník Meatfly GoGEN Downtown posunul laťku zase o trochu více. Jedinou nevýhodou bylo téměř nemožnost fotit DH, protože za pásku vymezující trať mohli akorát jezdci a traťoví komisaři, ale to byla jenom malá chybička na jinak výborně připravené akci.

Pidi galerka přijde zítra.

Diskuze

  • anonymní uživatel nick 10.6.2007 v 20:48

    dobrej motokrosss ve stredu mesta zlejn

  • anonymní uživatel mak 10.6.2007 v 21:42

    Eriku hobluj!

  • anonymní uživatel Switch (406-006-239) (switch.biker (a) seznam.cz) 10.6.2007 v 21:57

    á, nick je prase...... tak vidíš. sem ti přál tu výhru v tom zámu a ono ti to skoro vyšlo :-D

  • anonymní uživatel Dudák MR (Mexiko Rider )Mexiko = rum + kafe + cukr (kuba.padecky (a) seznam.cz) 10.6.2007 v 22:04

    nejvíc akce....na to že sem se ragistroval bez bot v ponožkách ...ještě vylitej se spacákem v ruce.....tak mega závod ....14 místo......respekt všem pořadatelum ! bylo to super ! ....příští rok ZASE !!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí