reklama

ČP Velké Karlovice - report

Autor: Keli, vydáno: 25.6.2007

Druhé kolo sjezdového poháru pro letošní rok našlo působiště v lyžařském středisku Razula v Velkých Karlovicích, pro moraváky nejbližší pohárový závod, pro čechy dálný východ, holt jet na závody víc jak 300km je asi problém. Pro nás co pravidelně jezdíme slovenský pohár, je to běžná porce. Každopádně z elity nechyběl nikdo, ani asi nejvzdálenější účastník DC rider Kubajz, kterému cesta při poctivém dodržování pravidel silničního provozu a respektování bodového systému trvala něco kolem pěti hodin.

Trať v Karlovicích na kopci Buranov se od loňského roku změnila pouze minimálně, změny spíše kosmetického rázu. Přibyly dřevěné klopenky, odraz spodního skoku dostal bratříčka a tak bylo možno závěrečný přescesťák překonat pomocí menšího odrazu s lepším nájezdem nebo pomocí většího odpalu s horším nájezdem, ale lepším výjezdem. Kdo jak volil bylo různé, i jElita jezdila oba odrazy.

Na místo činu dorážíme v sobotu krátce před obědem, podle prvních informací přes noc trochu zapršelo, ale naštěstí na trati se to projevilo minimálně, za deště by lesní kořenaté úseky byly hodně zajímavé, i za sucha se spousta jezdců solidně trápila.
Po vybalení a založení ležení, vyrážíme vzhůru k trati, na start jezdce vyváží kotvový vlek s speciálním udělátorem, který se chytá za řidítka a táhne jezdce nahoru. Vypadá to funkčně, ale pokud dostanete krátkou kotvu, v prudkých pasáží solidně nacvičíte jízdu v manuálu, taktéž chvilka nepozornosti se nevyplácí, z vlastní zkušenosti vím, že výstup z vleku přichází nečekaně a kotva s kolem se vzdaluje velmi rychle, náštěstí jsem to doběhl. Byli i tací co nedoběhli, hihi.

Po sobotním treninku k nedělnímu závodu nastoupilo jezdců jako šlupek, něco přes dvě stovky a tak pořadatelé posunuli start prvního kola již na 10:30, kdyby bylo jezdců 400 tak asi pojedeme už v sedm ráno, protože 5ti minutová pauza mezi kategoriemi a hodinová mezi koly musí zůstat. Proboha proč, nestačily by mezi kategoriemi dvě minuty a mezi koly čtvrthodina, jak je to třeba na slovenském Ride cupu? Stejně by měla většina lidí i bez hodinové pauzy minimálně hodinu a půl mezi závodními koly. A co změna spíkra, ty sra*ky co mele, to snad nezvládne ani neznalý divák co jej slyší poprvé, potom co jsem viděl na českém poháru v bikrosu, mám na moderátora asi trochu větší nároky, Berka bros. komentovali snad pět hodin a pořád to bylo zajímavé, neopakující se, prostě tak jak to má být. A to, že během povinného treninku není k dispozici sanitka po celou dobu, o tom snad nebudu ani psát… Tak končím s kritickým odstavcem, stějně je to zbytečné, nic se neznění :).

A jdeme k závodu, Master v pořadí Srba, Knap a loučící se (po kolikáté už?) Tláša, který si v první kole zkrátil trať, já to viděl, avavavava. Ženy bere Renča Válková před Annou Sojkou a Katkou Tóthovou. Juniory ehm ehm, nevím (už vím, Kaštan Šavr, Kubajs Šosvol, Riči Smolinský). Hobítky neboli Expert vyhrává Radim Paprstka před Romanem Válkem a Svakošem. Pevňáky zdobí souboj Tlustíka a Červajze, více umu předvádí druhý jmenovaný a vyhrává.

Elitě je boj největší, vzhledem k trati, kde se i sebemenší chyba nedá napravit, jsou rozdíly mezi jezdci minimální. Všichni jedou dost kudlu a co se moc často nevidí, tak aby dva přední jezdci se váleli. Hynča chyba na transferu, poslal jej rovně, žádný klopení neproběhlo a byl moc dlouhý, dolet až ke kořenům, ty mu zastavují kolo a Vlastík ryje držkou v zemi, podle posledních informací to vypadá, že si teď od sjezdování na chvíli odpočine, protože to odnesla ruka. Pád druhého přivolal Gaspi, který kvůli zrakvené noze byl v cílovém prostoru jako divák a říkal, před příjezdem posledního Vágnera do cíle, „teď se Vagína vymáslí a Mařena to vyhraje“, Ježek se blíží na poslední skok, křivák jako prase, chvíli to ustává a pak pokračuje v trati způsobem panna-orel, ale i s pádem končí na sedmnáctém fleku s ztrátou okolo šesti sekund!
Takže výsledky Elity: Maroši, Štencel, Matěj Charvát, komplet všechny pak zde.

Takže to bylo druhé kolo českého poháru na nejkratší letošní jeho trati, na další kolo už čeká Klínovec 15.července.. Galerka bude zítra.

See you later alligator, after while …

Diskuze

  • anonymní uživatel ueeeeee 25.6.2007 v 10:11

    fastfood!!

  • anonymní uživatel Richie (http://frsite.wz.cz) (romeo (a) click.cz) 25.6.2007 v 12:45

    Marosana ma paradni dres :-D

  • anonymní uživatel mazar 25.6.2007 v 16:15

    Dobre Rosto!!!

  • anonymní uživatel velo 25.6.2007 v 21:35

    dobre marcel

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí