FFT Bikepark - Ústí nad Orlicí

Autor: Keli, vydáno: 27.6.2007

Po dlouhé době čekání a papírování na úřadech se stal sen konečně skutečností. V Ústí nad Orlicí vyrůstá zbrusu nový bike park. Nápad se zrodil v hlavě několika místních nadšenců, kteří dlouhou dobu jezdili jen po lesích a skákali co se kde dalo . Snahou bylo vytvořit něco, na čem už se dají pořádat i nějaké ty závody. Díky městu Ústí nad Orlicí se podařilo získat pronájem louky v městské části Dukla a tak výstavba mohla začít.

Navezlo se tuny a tuny hlíny a během posledních dvou víkendů se za pomoci bagru vyshapovalo 9 dirtů, 2 lavice, přeskok přes kládu a rozjezd. Dirty jsou řazeny do jedné lajny. První je asi 1,5m vysoký a 2m gap a ten zatím poslední je 2m vysoký a 4,5m gap. Do blízké budoucnosti je naplánovaný ještě jeden dirt na konec lajny a to by mel byt poradny kicker…..8 metru gap pro zaryté nadšence letu:o)).

Do budoucna, pokud se sežene dostatek dřeva, zde vyroste také pár step upu, 2m vysoký a 6 metru dlouhý půlkulatý wallride, 4 dropy (2–5metru), různé lajny lávek pro north shore a několik dřevěných skoků na lávku, skoky do wallridu a různé další nevšední vychytávky. Bohužel zatím nevíme kdy se podaří dát park do konečné podoby. Vše záleží na dřevě, bagru…….

Vše se snažíme tvořit za pomoci sponzorů jelikož, asi jako všude, není dostatek financí a nejsme schopni vše pokrýt sami. Zatím stále hledáme hlavního sponzora, který by pomohl s dostavbou parku. Současně bychom taky chtěli poděkovat firmám, které nám doposud pomohly vybudovat alespoň něco do začátku. Pokud vše půjde podle představ, tak ve východních Čechách vznikne velice zajímavý slopestylový bike park.

Slavnostní otevření parku (určitě ne v konečné podobě) je zatím plánováno na podzim tohoto roku.

Vstupné do parku je stanovené na spíše symbolickou částku 150kč/roční ježdění a 10kč/denní vstup. Tyto peníze by měli pokryt náklady na pronájem plochy a údržbu parku .

O dění v parku se můžete informovat na www.fftbikepark.com
Popřípadě na icq: 311–149–997 a 313–063–090

Diskuze

  • anonymní uživatel ziky 27.6.2007 v 8:35

    no taky doufam uz
    3 mesic chodim na magistrat města Opavy at nam dají aspon schvalení na městský pozemek na kterým by jsme si mohly postavit taky takovej malej bike park protže přístup Opavy k bikerům je docela hustě trapnéj... furt měštaci dávají pokuty za jizdu ve sk8 parku. a to i v palkách okolo 1000 no ale už se to pomalu začíná rozhoupávat

  • anonymní uživatel sedlák (filip.br (a) seznam.cz) 27.6.2007 v 13:44

    jj je to paráda...do ustí to mám kousek tak přidu nekdy zajezdit

  • anonymní uživatel Pawel (Pawel7 (a) seznam.cz) 29.6.2007 v 19:19

    Vypadá to dobře, ale chtěl bych se zeptat jestli je to volně přístupný? Já jsem z Chocně a s kámošema jsme si řikali že by jsme přijeli zajezdit.

  • anonymní uživatel gips 30.6.2007 v 14:40

    je to volne pristupny nejlepe asi od hlavni silnice na trebovou

  • anonymní uživatel dave (moravec.da (a) seznam.cz) 2.7.2007 v 13:22

    park je volne pristupny nejlepe ze silnice na trebovou ale zatim je park ve vystavbe a je tu na skakani asi jen 15 skoku

  • anonymní uživatel dave (moravec.da (a) seznam.cz) 2.7.2007 v 13:24

    do budoucna by tu melo vyrust jeste dalsich aspon dvojnasobek skoku a ruznych prekazek ja tu jsem skoro kazdy den nekdy jezdim nekdy pracuju

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí