SP DH Velká Rača - report

Autor: Keli, vydáno: 23.7.2007

Jako téměř každý pátek podvečer a večer jsme strávili v autě, tentokrát jsme to měli z Brna kousek, pouze 215 km. D:key tráňo v osazení Keli, DD, Adam a Znojemská raketa dorazilo na místo určení kolem desáté večer, padly nějaká piva a pak spánek, jsme přece závodníci, komplet závodníci.

Předpověď na víkend slibovala vedro a sucho, tentokrát to meteorologům vyšlo a tak se od sobotního rána, resp. od desáté ráno mohl spustit trénink. Lanovka pohybující se nulovou rychlostí, by směle mohla soupeřit s lanovkou v Krupce či na Špičáku, a tak se stala hned první zkouškou nervů všech jezdců, otevřená sedačka pohybující se až v dvacetimetrové výšce nad zemí lidem majícím strach z výšek jistě na klidu nepřidala.

Pokud jsme úspěšně absolvovali vývoz a tak jsme se mohli po přesunu po vrstevnici, vesele pustit na trať. Trať byla něco ve stylu Velkých Karlovic, cca 1600 metrů dlouhá, docela rychlá a jak je na Slovensku zvykem i trochu nebezpečná. Logicky by se dala rozdělit na dvě části, horní rychlejší skákavou a spodní techničtější, mezi těmito polovinami byl populární přejezd po šotolině trošinku do kopce, kde se muselo šlapat, aby člověk aspoň trochu jel. Sobotní trénink se jel podle propozic „bez technického a lekárskeho zabezpečenia“, což je poměrně vysoká hra a bohužel i dost nebezpečná, protože když se v horní pasáži zranil po těžkém pádu jezdec a musel v bezvědomí 25 minut čekat na pomoc, a toto je fakt dost!!!. Poslední zprávy říkají, že je již naštěstí v stabilizovaném stavu. Většina jezdců se po skončení sobotního treninku přesunula lanovkou na kopec a vrhla se na broušení bobové dráhy, dvousedadlový bob, když se nebrzdilo docela svištěl. Kdo nevyzkoušel, udělal chybu.

Po sobotním tréninkovém incidentu se v neděli lanovka pustila až v okamžiku kdy byli na trati záchranáři. Jako první jsme vyrazili lanovkou na start povinného tréninku, ten mě „parádně“ vyšel jenom dva pády, Kelík se holt vyzná. Po dojezdu tréninku jsme s DD vyrazili na koupačku v nádrži sbírající vodu pro zasněžování, i přesto, že voda nepatřila mezi nejčistější, bylo to parádní osvěžení.

Na startu závodu se objevila i mladinká Australanka Tracey Hannah a tak o vítězce bylo předem jasný, koukat na ní (při jízdě, samozřejmě) byl zážitek, naprosto čistá stopa, klidný styl a mega speed. Obě jízdy s přehledem vyhrála, v finále dal druhé Anně Sojce neuvěřitelných 45 sekund! Třetí pak brala Helenka Bošková.

V Masters bylo pořadí Drábik, Čeman, Wojnar, jeden z favoritů Pavel Kubíček zlehka nestíhal start finále a tak přijel k startovní budce cca 15 sekund před startem své jízdy a v mega nervozitě se vyndal již v první zatáčce.

V Pevňácích vládnul, při neúčasti brněnského podvodníka, Majgl Červenka, druhý Pavol Zlatoš, třetí Matúš Králik.

Moji jízdu v hobících popisovat nebudu, jenom bych podotknul, že brzdit na dřevěném wallridu může jenom idiot. Pořadí v cíli bylo – kompletně česká bedna, Kunášek, Svakoš, Sedláček.

Nejvyšší bednu za mlaďochy Juniory bral Radek Machýček před Matějem Laktišem a Martinem Daňkem.

V Elitě naprosto kraloval Pipo Polc, na kterého byla fakt radost pohledět a s naprostým přehledem a náskokem deseti vteřin zvítězil před Marcelem Vaškem a na Doda Javorníka zbylo až třetí pořadí.

Druhé kolo Slovenského poháru a zároveň Mistrovství Slovenska je za námi, když to srovnán s naším českým fiaskem z Klínovce, musím říct, že na Slovensku jsou mnohem, mnohem dál. Jak to, že na Slovensku cizinci mohou jezdit v normálních kategoriích a ne v speciální kategorie Host? Na tuto otázku holt asi musí odpovědět nekdo jiný a nebojím se říct, že se odpovědi nedočkáme…

Další kolo SP se mělo konat v Jasné, ale proslýchá se, že dojde k přesunu do Vrátné, o podrobnostech budeme samozřejmě informovat.

Fotky ukradeny z Ride.sk, díky.

Kompletní výsledky na http://www.vos-tpk.sk/

Galerky z ostatních webů najdete jako tradičně v Racefoto – http://dolekop.com/racefoto?…

Diskuze

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 23.7.2007 v 15:07

    4: Keli : super report ! Hele jen mi pověz, Tracy Hannah je jinak hnusná ? Nebo se na ní dá koukat i když nejede.. ? :)

    A tys brzdil na dřevěném wollu ? :)

  • anonymní uživatel jazdec 23.7.2007 v 15:17

    carys:da sa na nu pozerat aj ked nejede...je to fajn zlata holka...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 23.7.2007 v 15:41

    4Carys: Koukat se na ni da, ale za jizdy je to lepsi, ale musi to drncat :)
    Jasne, ze jsem brzdil. Ty na wallech nebrzdis? Zkus to, paradni zazitek, hodne to zveda sebevedomi :-)

  • anonymní uživatel fotoreporty.sk (info (a) fotoreporty.sk) 24.7.2007 v 13:06

    galeria z preteku+trening je na www.fotoreporty.sk

  • anonymní uživatel anonym (anonym (a) azet.sk) 24.7.2007 v 21:22

    coool preteky fakt by som cel popriat vela stastia tomu co bol v bezvedomi

  • anonymní uživatel flip polc (filippolc-filippolc-racig team.sk) 24.7.2007 v 21:25

    ste trapny

  • anonymní uživatel ja (ja (a) azet.sk) 27.7.2007 v 14:08

    co uz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí