Peace dirt contest - report

Autor: Frenk, vydáno: 17.10.2007

Takže dne 13.10 proběhl Peace dirt contest na dirtech v lomu kterej se nachází tak 1km od Žabovřesky u ČB. Zde se udělala nově motokrosová trat pod vedením místního starosty motocrosaře a Excel moto teamu. Díky nim, kteří podpořili taky nás místní kluky z okolí, udělali nám bagrem velký lavice jako takovej základ, který jsme po čase stejně poctivě upravili rukama na dably, díky kámošům co se mnou lítaj, jako Hanz, Tchitcha z Dubnýho, Danovič Bros, Hany, Frbikes crew vznikly docela pěkný tři dirtíky, docela vysoký na tríčky, různý motanice a taáák.

Den před závodem jsem měl trošku obavy, že bude pršet a jo, trošku zapršelo tak sem si řekl „sakra už snad po 4 se to odložilo“ vzal sem doma dřevěný desky a koberec, to jsme s Kainym odvezli do lomu, kde už si to z Hanzem zpracujem, dali jsme to mezi skoky a bylo to o poznání lepší, naplácali jsme nájezdy dirtů, přikryli velkou plachtou, deštníkem :), aby mohl vypuknout Peace dirt contest

13.10. brzy ráno v 8 vstávám, balím se a jedu do lomu, zde je už Peace Crew. Náš fotograf Kainy, Tomsoyer, Big boss Míra Bubal s přítelkyní a noblesním autíčkem. Začínají najíždět lokálové, Kamenný ůjezd, CB, kluci z Klatov z Tábora ze 720.cz, riders ze Sobíku a Dráchova banda, sešlo se nás tu mrak, až sem koukal, 24 riders.
Ráno kolem 9h se rozjel volný tréning, kde už spousta mlaďáků ladilo tríčky, ale nešlo bohužel doskočit druhej a třetí, bylo to dost měký po nočním dešti, ale pár nás místních to přeskákalo (občas to šlo). Všichni začínaj ladit triky na prvním dirtu. Čumim, klatováci myslím rozjeli 360 na prvním dirtu, párkrát na držku, taky dokonce pokus o beko, ale nedal – škoda. Smála Frbikes.cz rider dává čistej tailwhip, 360, kankány. Tak bylo jasný, že se bude na co dívat. Já jsem se snažil dát co nejvíc triků co mám v kapse a rozbalit to co to půjde, jinde na závodech mi to moc nevycházelo, takže se pouštím do 360 na posledním dirtu, díky bahýnku malá rychlost, takže X pokusů, ale ne a ne, samej crash nebo 270 na plošku, na prvním dávám X-up, Condor, no footy lítaj. Druhej dirt skoro nikdo nepřeskočil samá hrana, mimo dopad nebo HC zákusy do hrany.

Kvalifikace začla od 12:30 kdy už přijíždí porotci – legenda Pavel „Schwara“ Schwarz a Pavel Kočer alias Kojc, FRbikes.cz Bossové, mají jedinej super obchod v ČB s bikama.

Kvalda začíná,Tomsoyer speakruje, jede se na 3jízdy. Z 24riderů vybere porota 6nejlepších a 4 mladý kluky do 15let. Už to tam začíná padat mlaďasové heclý a jdou do toho: no footy, no hendy, condory … po hlavě taky! Většina lidí jezdila z menšího dropu a jen první dirt, druhej jim moc nešel lítat (škoda toho mokra).Smála jako jedinej Tailwhip. Hodně lidí padá, ale nikomu se nic nestalo, jen Kuba Danovič si dává na kule, ale rozchodil to. Nějákej otok možná, heeh. Já se snažim jet čistě až do konce, tak mi tam vychází Condor na prvním X upy, no footy na posledním jsem 360 nedotočil, tak si dávám radši jen X-one foot do transferu (spíš bláta) na trojce. Hanz tam zadavá odjetý beko v hovnech dobře on .

Po kvaldě chvíly pauza nebo tréning, aby porota poslala do finále 6 velkejch kluků a 4 malý do 15let. Speaker Tom tak po 10min už hlásí finalisty co si to rozdaj o věcný ceny od Peace a věcičky na bike od Frbikes shopu. Mlaďasové sou čtyři : Adam Lorenc z Klatov, David Pokorný z Dubného, Milan Tomek z Kamenáku a Ríša Tušl z Dubného. Chlapci se toho fakt nebáli, lítaly ruce, nohy, sice jen tak decentně, ale jsou šikovný ! A ted 6 velkejch kluků prej, takže do finále jde: Honza Vlček ze Záboří (je to zabiják ) jede za Frbikes.cz , Kuba Danovič jede za Peace, já místní Petr „Frenk“ Prener také za Peace a Frbikes.cz, další Jindra Staňkovič ze Sobíku, Martin Sarkány je další zabiják ve finále a Martin Skála za Dirt paráde a FRbikes.cz . Finále se jede formou jamu takže každej jak chce a porota kouká a hodnotí. Speaker hecuje, Kainy fotí a my lítáme co to jde.

Já se hecnu do barspina, kterej mi docela vychází na posledním transferu, na prvním pouštim suicide, no foot one hand, x –up one foot, podržený no foot. Smála si dává 360 na prvním a na druhým mu tailwhip mu nevychází, padá mimo dopad do sraček, Martin Sarkány dává drop a první dirt odjíždí superman seatgrap, ale 360 a 360 x-up nedotáčí. Honza Vlček dává seatgrap na prvním, na druhým no foot jedinej a čistě a zakončí to bekem do transferu. Jindra Staňkovič lítá první dirt zkouší nothing, dává can-cany na druhým, no foot na hranu, která ho vždy hrozně nakopla Další Kuba Danovič jede štýlo, tejbly s nohou protáhlý, 360 na posledním taky na držku, suicide, nějákej condor na prvním a jeden barspin taky na prvním. Závody ukončili porotci asi po půl hodce pekla. Dali 10 min a Tom šel vyhlašovat vítěze takže to dopadlo takhle, z malejch byl čtvrtý Milan Tomek ,třetí Honza Lorenc, druhej Richard Tušl a vyhrál to David Pokorný za jeho premiérový condory.

Kategorie velkejch týpků, šestý místo Martin Sarkány, páté Jindra Staňkovič, čtvrtej byl Kuba Danovič, třetí Matrin Skála „Smála“. druhej sem byl já (Frenk Petr Prener) a vyhrál to zabiják beko transfer Hanz Vlček ze Záboří .

Tímto Peace dirt contest skončil a jde se pít !

Díky moc sponzorům z firmy Peace a Frbikes.cz za ceny, muziku, prostě díky všem i těm co přijeli, líbilo se jim a příští rok snad zase PA.

Výsledky :
do 15 let :
1.David Pokorný
2.Richard Tušl
3.Honza Lorenc
4.Milan Tomek

velký riders:
1.Honza Vlček – FRbikes.cz
2.Petr Prener – Peace, FRbikes.cz
3.Martin Skála – DP, FRbikes.cz
4.Kuba Danovič – Peace
5.Jindřich Staňkovič
6.Martin Sarkány

Text: Petr „Frenk“ Prener
Foto: Kainy

foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

Diskuze

  • anonymní uživatel slim 17.10.2007 v 23:35

    ty vole ta modrina na koulich je fakt moc 8( respekt

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 18.10.2007 v 16:43

    Číča už má zase koleno v píče?

  • anonymní uživatel Frenk (prenerp (a) seznam.cz) 18.10.2007 v 19:57

    jj chudáček měl operaci a je zase na pár měsíců nejezditelnej a má doma postavený pěkný kolečko ale on nám to ještě ukáže dědek

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí