dirtbiker 49

Autor: PR, vydáno: 6.4.2008

Na obálce dostala po delší době prostor disciplína freestyle bmx, konkrétně pak John Martínek ve stylovém wallridu pod střechou frýdecké haly Funstorm Area. Právě této jedinečné tréninkové instituci je věnován první článek čísla nazvaný Funstorm Area Winter Session, v němž John osobně povypráví o historii, současnosti i budoucnosti haly a jeho text doplní zpovědi lokálních jezdců plus jednoho zahraničního hosta.

Loni v létě Petra Krause navštívila partička jezdců z britského Animal týmu. S Petrem pojezdili a nafotili spoustu vynikajících fotek jak u něj v hale a na dirtech, tak v Monkey Campu a nakonec i v noční Praze. O tom, jak to celé probíhalo, vám poví sám Krausíno.

Bezpečnost při jízdě na kole, ať už se jedná o bmx či mtb, je poměrně opomíjené téma, a tak se redakce DB spojila s Adamem Maršálem z Maximu a společně připravili rozsáhlý materiál s názvem Safety First!, kde naši přední mtb a bmx riders prozradí své zkušenosti s úrazy a poradí, jak jim předcházet, jak se eventuelně co nejrychleji uzdravit či jakým způsobem se udržovat v dobré tělesné kondici. Povinná četba pro každého.

Michal Prokop má letos hodně napilno, jeho Mise Peking pomalu vrcholí a nejen všichni příznivci bikrosu napjatě očekávají, zda se Michal na start olympijské bmx premiéry skutečně postaví. V tomto článku Michal prozradí spoustu informací ze zákulisí své olympijské přípravy a řeč přijde i na jeho tréninkový kemp v Kalifornii, kde právě pobývá.

Mohlo by se zdát, že čtenáři dirtbikeru jsou již vybaveni dostatkem informací na to, aby se vydali do vysněné Britské Kolumbie za fantastickým mountainbikingem, ale přeci jen doposud chyběly rady spíše praktického rázu. A právě tyto užitečné informace pro vás teď na začátku sezóny, kdy je nejvyšší čas začít plánovat bikové výlety, shrnul vancouverský lokál a obrovský sportovní nadšenec Zdeněk Maňhal. Text, který sepsal exkluzivně pro dirtbiker, doplňuje rozhovor, kde Sváťa svými otázkami odhaluje nejen Zdeňkovu minulost a okolnosti jeho emigrace na konci osmdesátých let.

Unikátním projektem dvorního redakčního fotografa Dana Vojtěcha bylo focení ve zlínském areálu Svit, respektive v Baťových továrnách, kam v rámci své univerzitní práce pozval čtveřici našich předních freestyle bmx jezdců a pořídil s nimi velmi netradiční fotografie.

Oblast kolem Monaka se mezi českými sjezdaři a freeridery stává čím dál oblíbenější, a tak není divu, že se tu na sklonku zimy potkalo hned několik partiček. Svého zpravodaje tu měl i dirtbiker, který vám tak přináší rozsáhlou cestopisnou reportáž z roadtripu Čárysova týmu 720 & spol.. Za redakci vše dokumentoval a na vlastní kůži pojezdil Zvolouš.

Léto se blíží, a tak i freestyle bmx jezdci by měli začít řešit, kam se vydají na prázdniny. Již čtvrtým rokem budou mít možnost strávit týden místo u babičky na venkově ve společnosti svých vrstevníků pod vedením profi jezdců, a to na BMX Campu Kamila Feifera. Reportáž z loňského ročníku vám přiblíží, co všechno zde můžete očekávat i letos.

UMF Bikepark na Dolní Moravě se v dirtbikeru zatím netěšil zrovna velké mediální podpoře, ale právě proto nastal čas tento nedostatek napravit. Bikepark na Dé eM je jednou z lokalit, kterou byste v létě určitě neměli vynechat, až budete objíždět bikeparky. A nezáleží na tom, jestli preferujete sjezd, fourcross, dirt či slopestyle, na Dolní Moravě mají všechno. O tom, že výlet na DM stojí za to, se vás pokusí přesvědčit nejen ředitel parku Robin, ale i trojice našich předních DH/FR/SL riderů.

Když se nedá jezdit venku, musí se holt dovnitř, což se nedaleko našich hranic provozuje asi nejlépe v Německu, kde se nachází hned několik kvalitních streetových i dirtových hal. Na jejich průzkum se tentokrát vydal bmx/mtb tým domácí značky Peace.

Časopis dále pokračuje tradičními rubrikami, a to tentokrát třemi bikechecky a po dvou profilech a školách triku. Na závěr nechybí Zvoloušovo technické okénko, kde se představí dva freeridové biky, jeden spíše pro hobíky, druhý pro fajnšmekry.

Tato jarní 128-stránková nálož počteníčka vás přijde jako vždy na 59 Kč/89 Sk. Shánějte u svých trafikantů či ve svých oblíbených bikeshopech. Vedlejší účinky – silná chuť vyrazit na bike!

dirtbiker #49 / obsah
Funstorm Area Winter Session
Petr Kraus versus Animal UK
Safety First!
Michal Prokop: Mise Peking
Welcome to British Columbia
Projekt Svit 2007
720 Roadtrip Côte d'Azur
BMX Camp vol. 3
UMF Bikepark Dolní Morava
Peace Ausflug nach Berlin & Köln

Diskuze

  • anonymní uživatel strny 6.4.2008 v 11:49

    lol

  • anonymní uživatel M!steR K@juS ™ (¨LOLô) 6.4.2008 v 12:25

    lol trapny bmx

  • anonymní uživatel Prokyz (kuba20 (a) seznam.cz) 6.4.2008 v 13:14

    trochu tolerance chlapci... 8-)

  • anonymní uživatel Bull3t (benda.ml (a) seznam.cz) 6.4.2008 v 18:17

    ježiši to je na hovno dirtbiker je hlvaně nebo byl hlavně o Downhillu a Freeridu a ne o bmx a tědle sračkách

  • anonymní uživatel zvolouš (jiri.zvolsky (a) seznam.cz) 6.4.2008 v 18:52

    Bavíte mě pánové.....

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 6.4.2008 v 19:37

    Bull3t: Asi neumis cist, uz podle anotace tohoto cisla, je tam dost mtb.

  • anonymní uživatel neo 6.4.2008 v 21:30

    bože. vy ste kreténí. DB je pro všechny.. jezdim MTB ale rád si počtu i o tom co se děje na BMX scéně.. diť by snad nebylo o čem psát kdyby tam bylo furt jen mtb

  • anonymní uživatel Los tomanos (www.pozingcrew.wz.cz) 6.4.2008 v 22:02

    Maveho prdel :)

  • anonymní uživatel Bobs 8.4.2008 v 17:08

    chcelo by to niečo hlavne o Fr a Dh

  • anonymní uživatel stewo (Stevosixsix (a) azet.sk) 9.4.2008 v 17:14

    pchaju tam velmi vela BMX a to je nanic...fkuse tie iste biky pri recenziach,komercne sracky co jazdi uz kazdy pomaly,upada ten DIRTBIKER celkovo...

  • anonymní uživatel Bull3t (benda.ml (a) seznam.cz) 12.4.2008 v 12:19

    stewo souhlas stebou

  • anonymní uživatel andy (ondra96 (a) volny.cz) 3.5.2008 v 17:08

    nevíte kde leží bikepark Dolní Morava?předem díky

  • anonymní uživatel S-ektor (S-ektor (a) seznam.cz) 21.5.2008 v 18:46

    Dolní Morava je 12km od Hanušovic

  • anonymní uživatel bike-dm 28.9.2008 v 11:39

    a 7km od králík

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí