reklama

WBC startuje, sledujte na webu on-line

Autor: PR, vydáno: 26.4.2008

V neděli začíná nový ročník WBC – Specialized Bikerally Championship. Dějištěm úvodního podniku bude areál zlínského gymnázia na Lesní čtvrti, kde na účastníky závodu čekají tři různé rychlostní zkoušky a celkem pět měřených testů.

„Popularita našeho seriálu stoupá každým závodem. Již pár dní máme přihlášeno celkem 300 jezdců, což je maximální možný počet vzhledem k propustnosti trati,“ pochlubil se nový ředitel celého seriálu WBC Tomáš Musil, jenž se v předchozích ročních účastnil jednotlivých závodů jako aktivní jezdec. „Moji předchůdci odvedli velmi dobrou práci a především jejich zásluhou má seriál velmi slušné jméno po celé České i Slovenské republice,“ doplnil Musil.

Také letos se dá čekat velký zájem bikerů ze širokého okolí, včetně pravidelných účastníků závodů Světového poháru. „Kamil Tatarkovič, Filip Matuš nebo Filip Polc se vybraných podniků určitě zúčastní, ale sami zatím nevědí, kterých. Důvodem je nabitý kalendář těchto předních jezdců, kteří berou závody WBC spíše jako zpestření. Vždy se však vydají ze všech sil a jedou na vítězství,“ upozornil Musil.

Ve Zlíně, ale zcela určitě bude startovat celkový loňský vítěz Martin Hoferek z Lukova, talentovaný Martin Mikulenka z Rožnova nebo Vlastimil Hynčica ze Sudoměřic. Do bojů o přední příčky může velmi výrazným způsobem promluvit i vítěz zimní série Pavel Čep z Olomouce, jenž má v úvodu sezony formu jako hrom.

Volný trénink na vypáskované trati před úvodním podnikem nového ročníku proběhne v sobotu od 13 hodin. Samotný závod začíná o den později v 10.30 hodin.

Veškeré dění včetně výsledků on-line můžete sledovat na www.wbcrally.com. Kromě výsledků chceme pro fanoušky nachystat kompletní mediální servis, včetně ohlasů jezdců v mp3.

Ondřej Kymla
www.wbcrally.com

Diskuze

  • anonymní uživatel DarkWaider 26.4.2008 v 13:04

    škoda je že prvni trať WBC tj. ve Zlíně, je absolutně jednoduchá, já bych ji řadil do lehčího XC, ale pokud by se do budoucna vybudovali skočky, soky, klopeny apd. byla by stoho více jak výborná trať, jelikož místa je tam hafo...

  • anonymní uživatel Kýbl 26.4.2008 v 13:46

    WBC je bikerally ne sjezd ani 4X. A každá trať je tak těžká jak rychle na ní dokážeš jet. Až na ní porazíš Hynču nebo Hofera, tak potom můžeš říct že je lehká. Jinak budovat se tam nikdy nic nebude, protože to by bylo poslední co bychom v dané lokalitě udělali.

  • anonymní uživatel bart 28.4.2008 v 12:42

    j to je pravda mista je tam vic nez dost ale ty prejezdy pres tu cestu jsou absolutne na picu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí