Recenze: SEASONS

Autor: Štepánisko, vydáno: 31.5.2008

Intro se nese v klasickém „kolektiváckém“ stylu, v několika záběrech na přírodu se ukáží sponzoři videa a jména herců.

Jak už bývá zvykem, rok začíná zimou a přesuneme se do anglického Sheffieldu, do domova Steva Peata. Po pár záběrech jak Steve buší na rotopedu, vezme kolo a výraží na svou trať za domem. Poté se přesuneme do Kamloops v Kanadě, kde společně se svým kámošem pojezdí Matt Hunter. Nejlíp se asi má Cam McCaul, který zimu doma v Kalifornii nepocítí a vesele trénuje frontflip a flipwhip do bazénu za domem. Kdo by čekal v zimní části videa sníh, bude asi zklamán. Což je určitě škoda, protože ten sníh k zimě patří, i když většina z vás by ho raději neviděla.

A pokračujeme na jaře společně s mladým kanadským sjezdařem Stevem Smithem, který je jako jediný u Collectivu nováčkem. Filmařům se jeho sekce velice povedla a patří ve filmu k těm nejlepším.

Další na řadě je Darren Barrecloth, který si pro trénování nových triků vybral celkem zajímavý a pro mnohé z nás asi i smrtelný způsob – skoky do ledové vody. Derren premiérově před kamerou ukáže backflip a o chvilku později na dirtu vypilovanou 360 tailwhip cancan.

Co by to bylo za mtb video bez North Shore?! Na scénu přichází tedy Andrew Shandro a jeho synek, který i přes svůj celkem nízký věk má kolo očividně v ruce. Po chvilce odkládá Andrew AM kolo i syna a vyráží do lesu na Vancoverem.

Ve 26. minutě přichází na scénu léto a sním i světák v Mont Saint Anne, kde si to mistr světa Sam Hill a vedoucí závodník Světového poháru Steve Peat rozdávají o prvenství. Ti, kteří mají o výsledcích ve světáku přehled už vědí, kdo ze souboje odchází jako poražený. Je to Steve.

Léto pokračuje společně s Mattem Hunterem, v jeho sekci stojí za zmínku určitě mega polet, který jste mohli spatřit v traileru a nebo jako reklamu v posledním čísle DB.

Následuje sestřih záběrů z loňského Crankworx a Psychosis – jedná se prestižní DH „maraton“, kde vítěz do cíle přijíždí s časem okolo 13 minut.

Léto zakončí Thomas Vanderham v Nicola Valley, kde si nechal postavit skoky nemalých rozměru. Pro přehled doporučuji otevřít předposlední číslo DB na straně 19.

Video končí podzimní sekcí ve Whistleru, kde se schází všichni účinkující a prohání se po trailech jako je A-line a Cam McCaul se na dirtech vytahuje se svým precizním backflip supermanem.

Nový Seasons přináší mezi mtb filmy zas něco nového. Poznat jak tráví jednotlivá roční období velká zvířata ze světa mtb je určitě zajímavé. Dobrou zprávou je určitě i délka, filmaři přidali oproti minulému dílu pár záběrů a nakonec z toho máme video o délce něco málo přes hodinu. Ale naopak je na můj ve videu moc komentářů, ty mezi sekcemi bych bez větších problému skousnul, ale komentáře uprostřed sekce obtěžují. Asi se objeví mnoho komentářů, že předchozí díl Roam byl lepší a abych řekl pravdu, s tímto tvrzením budu souhlasit.
Ale určitě je povinností každého z vás Seasons shlédnout, protože i s těmi pár negativy patří k absolutní špičce mezi mtb videi.

Další podrobnosti na webu The Collective

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel The Skreth (jktb (a) seznam.cz) 31.5.2008 v 1:49

    ty voe, kde jste vzali už to video? To je stažený z netu nebo co? Já jsem si ho objednával ještě v předprodeji a teprve tenhle týden mi došel e-mail, že DVD je na cestě.. :-(

  • anonymní uživatel Bolek (boleslav.maly (a) seznam.cz) 31.5.2008 v 2:03

    Jinak podle me je to dost povedenej film. Uz jenom na ty cable-camy nikdo nema. Soundtrack se mi taky libi, akorat ty nektery komentare jsou fakt dost o nicem. Kdyz mi do poloviny segmentu vleze McCaul, aby rekl:"Tohle je XXX, jezdi k nam z Norska na par mesicu....bla bla", tak to je fakt trochu zbytecny.

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 31.5.2008 v 8:57

    Božííí, nejvíc je Vanderhamovo mx tlumení hehe

  • anonymní uživatel Dann (hanus1dan (a) centrum.cz) 31.5.2008 v 9:03

    hodně povedenej film...

  • anonymní uživatel prasoj 31.5.2008 v 9:38

    hele proc rikate posledni to znamena ze tahle super parta uz sekne s bikem a nebo jeste neco bude ?

  • anonymní uživatel foxik (www.bikedevils.blog.cz) 31.5.2008 v 10:18

    to je nejlepší bike dvd na ktery čumim

  • anonymní uživatel kiciN (Fly for Die) 31.5.2008 v 12:01

    Best video,nejelpší je profil od Huntera bezpochybně,a taky Peatovy nakládaní stoji za to..fakt krása..

  • anonymní uživatel Thomas69 (Thomas69 (a) zoznam.sk) 31.5.2008 v 16:23

    de sa to dá stiahnut???

  • anonymní uživatel 1.april 31.5.2008 v 18:58

    je pravda ze komentare rusia, ziadna suvisla akcia.. ale zaujimave a prinosne :)

  • anonymní uživatel martynkom (martynkom (a) gmail.com) 31.5.2008 v 20:21

    zdarec na uloz.to myslis tych 40partov? uz to taham ale nebude tam nejake heslo? ak hej daj vediet, vdaka

  • anonymní uživatel Dave (david-blaha (a) seznam.cz) 31.5.2008 v 23:09

    nn heslo tam neni stahnes od partu 00 do 40 nebo kolik jich tam je, este + seasons-doubleflow.rar to je prvni part!

  • anonymní uživatel davca (TDaddy (a) seznam.cz) 31.5.2008 v 23:13

    hele tak kde to teda stahnu? nejaky spolehlivy odkazy bych uvital

  • anonymní uživatel davca (TDaddy (a) seznam.cz) 31.5.2008 v 23:15

    hele tak kde to teda stahnu, nemate nekdo nejakej spolehlivej odkaz?

  • anonymní uživatel teepek 1.6.2008 v 0:56

    no, tak som neodolal a zase podporil copyleft.. cokolvek digitalne je lahko kopirovatelne a na to musi kazdy mysliet - preto dolezite veci treba publikovat na papieri a na VHS kazetach - potom sa to tazsie sharuje..


    No a k veci - komentare mi moc nevadia - rad si vypocujem co si ti ludia myslia, obcas je clovek mierne confused ze aka je to lokalita a kto jazdi kedze taky McCaul je asi v 3 lokalitach a 3 rocnych obdobiach... takze minus bod za zbytocne zmatky, kedze obcas nie je sranda rozlisit tie integraly na zaberoch. No a ked pisem o zaberoch - obcas sa mi zda, ze NWD8 mala lepsiu kvalitu zaberov, dokonca sa mi zda ze aj povodny Collective a Roam mali lepsie zabery.. Iste, kamera na lane posuvajuca sa dole svahom a rotujuca okolo dvoch osi je zaujumava.. To by sa dalo asi este prekusat, no strih je divny - zacne zaber, 10 sekund zaber na nic (najazd k dirtu) potom za sekundu nejaka ta pointa (napr trik) a potom za polsekundy prestrih na dalsi zaber.. skratka, mohli vo vacsine zaberov skratit uvod a pridat sekundu navyse - snad najhorsie to vyzera v zaberoch kedy kamera akoze snima prirodu a jazdi idu len tak btw na pozadi - je to super, lenze akonahle jazdci prejdu (pomaly este vidiet jazdcov zadok) a uz sup nasilny strih...

    Nie je to sice podla mojho gusta (nemam na mysli Bikemana-Tukana), ale pozriet sa to dalo. Minimalne hudba je zase na velmi dobrej urovni.

  • anonymní uživatel martynkom (martynkom (a) gmail.com) 1.6.2008 v 10:20

    www.uloz.to, das vyhladavat "SEASONS" najde ti odkazov na dve strany ale hned na prvej to je vsetko, je sice blbe ze su to iba 14MB suborceky ale myslim ze sa oplati to stiahnut, je to vraj fasa ja taham 30part

  • anonymní uživatel Janec 1.6.2008 v 11:44

    hosi mi nejde stahnout od 27 do 37:( nevite jakto???? celkem jsem se na to tesil a nejde

  • anonymní uživatel miro (icq:195607036) 1.6.2008 v 18:10

    hej lidi na tom ULOZ.TO kdyz dam do vyhledavace SEASONS,tak to vyhleda moc videíí. jaký video to konkretně je? 1,2 nebo treba 5.?dik za pomoc

  • anonymní uživatel Tydly 1.6.2008 v 19:02

    Zdary lidi nejdou mi stáhnout party 27 33 36 12 Kdyby nekdo reupnul byl bych moc rád

  • anonymní uživatel adam (ado_pd15 (a) azet.sk) 1.6.2008 v 19:08

    ja to chci taky stahut neda te mi konkretny link ??? pls

  • anonymní uživatel Janec 1.6.2008 v 19:20

    Tydly : hej to bude asi nejak omezene casove pac za asi dve hodky jsem to dostahoval..uz jsem se na to podival a je to pekne:-)

  • anonymní uživatel PAJA 1.6.2008 v 20:32

    Jste všichni tak natvrdlí, nebo jenom blbí?? Když si tu dáte do fóra vyhledat Season, tak hned první se nabídne season soundtrack, kde Deutchland dal odkaz, kde ty 15mb části jsou ještě seskupený, takže sosáte pouze 3 soubory.

  • anonymní uživatel Frenk*noxík* 2.6.2008 v 10:59

    www.iskladka.cz/...

  • anonymní uživatel toku 5.6.2008 v 14:13

    Mno, co dodávat, přátelé. Doleko.com jistě recenzovali kopii, kterou jim poslali pánové z The Collective. A nebo možná kopii zapůjčenou od české distribuce videa, protože je to seriózní server na úrovni a pánové nejsou zmrdi, kteří kradou video pro pracovní účel. Nebo se pletu?

  • anonymní uživatel Davcrash 9.6.2008 v 11:44

    Video mam kdyby nekdo chtel..

  • anonymní uživatel ondra :-) (OND.KARBI (a) SEZNAM.CZ) 6.11.2008 v 14:06

    DAVCRASCHY CHTEL BYCH TO VIDKO ZAVOLEJ NABO NAPIS NA 728914906 DIK

  • anonymní uživatel25.7.2009 v 13:41

    Je to nejlepší film, jakej sem kdy viděl..... A v něm nejlepší písnička : The cat empire- two shoes ...... kdybyste ho chteli, mrknete na www.ulozto.cz kde ho stahnete gratis stejne jako spoustu dalsich filmu ... Roam, Kranked 3-7, The LAW OF FIVES ...............

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí