Dirtbiker #50

Autor: PR, vydáno: 6.6.2008

dirtbiker #50 s DVD a velkými plakáty zdarma v prodeji od pondělí 9. června

Dirtbiker jako zatím stále jediný tištěný časopis svého druhu na našem trhu dospěl ke svému prvnímu velkému jubileu, od pondělí 9. června je na novinových stáncích a pultech vybraných bikeshopů k dostání 50. číslo tohoto plátku!

Taková událost si pochopitelně vyžádala speciální bonusová opatření, aby časopis svým čtenářům nabídl přeci jen něco víc než obvykle. V první řadě došlo k navýšení počtu stran na rekordních 144, což s sebou přineslo i změnu co se týká vazby – poprvé ve své osmileté historii se tak dirtbiker může pochlubit lepenou vazbou a hřbetem. Co však určitě všechny příznivce db potěší mnohem víc, to jsou zajímavé bonusy zcela gratis! Je to DVD Biková škola Petra Krause a velké plakáty Nike 6.0, Dakine a Kona/Skateshop.cz! A nyní už k obsahu padesátky.

Po mimořádně nabitých novinkách obsahujících i všechny další tradiční rubriky vše otevírá Moravská jízda Majkla Matyse a jeho našlápnutýho týmu. Kluci se před fotografem Danem vyhecovali k maximálním výkonům, a to i přesto, že počasí během focení zrovna nepřálo.

Poté přichází na scénu osmička gratulantů v unikátním článku nazvaném Happy Fifty! Osm hvězd českého bikového nebe zavzpomíná, jak se během posledních osmi let, co dirtbiker vychází, vyvíjela jejich kariéra a promluví i o svém vztahu k db a médiím všeobecně. Na koho se můžete těšit? Nechte se překvapit!

Freestyle mtb část Horsefeathers týmu vyrazila v doprovodu fotografa Kuby Vlčka na jih Francie do Montpellier, především kvůli slopestyle závodu na festivalu FISE, ale také za účelem pojezdit na těch nejluxusnějších trailsových spotech a nafotit a natočit dostatek materiálu.

Další specialitou padesátky je mimořádná rubrika Snapshot neboli fotogalerie, na dvanácti stránkách své obrázky představí většina předních českých fotografů z bmx i mtb scény.

Příznivci freeridingu pak spolu s Brianem Lopesem mohou zavítat do Whistler Bikeparku, kde Brian loni v létě uspořádal Allstar Trip, v mtb naprosto ojedinělý projekt, kdy se v hvězdné sestavě kromě bikových hvězd objevili i sportovci z úplně jiných odvětví a všichni společně pojezdili v tomhle naprosto bezkonkurenčním bikeparku.

Na expedici do taiwanských továren se s partou vydal Kamil Feifer a připravil si pro vás reportáž, kde vás nechá nakouknout pod pokličku výroby rámů a komponentů. Velmi zajímavá exkurze, kterou vám jen tak někdo nenabídne!

Rubrika Závody.CZ zahrnuje tři velké akce, které se odehrály během dubna a května, každý dostal po čtyřech stránkách a jedná se o GoGen Etnies Freestyle Games, Bike Hall Contest a úvodní podnik sjezdového poháru Remoex DH Cup na Krupce. Vzhledem k tomu, že o závodech dříve než časopis napíšou vždy weby, dirtbiker zde nabízí vždy trochu jiný pohled na jednotlivé akce.

Závodění v krvi, jak zní název dalšího článku, má bezesporu Michal Prokop, Michael Beran, Láďa Klauz a Kamil Tatarkovič. Ti všichni vám poradí, jak se připravují na závody, jak ladí kolo i tělo a co všechno si na akce vozí s sebou, aby je pak na trati, v parku či depu nezaskočil problém.

Blíží se prázdniny a s nimi tradiční mega slopestyle event na kaplické Kozí pláni. Jak se dělaj Kozzy, to vám prozradí zástupci realizačního týmu ve složení Navy, Schwara a Kojc. Pokud všechno vyjde, hlavě teda počasí, bude to letos ještě větší peklo než loni.

Na trip do Woodwardu s Jenym Valentou a Michaelem Beranem vás vezme letecká společnost Woodward/Brazil Airlines a víc než o ježdění, o kterém byla řeč už mnohokrát, se tentokrát bude mluvit o věcech ze zákulisí tohoto jedinečného tréninkového centra. S Jenym pak v druhé části článku odletíte do Sao Paula na brazilské X Games.

Na závěr samozřejmě nechybí obvyklé rubriky a testy dvou mtb kol a na 144. straně už se jen dozvíte, co vás čeká příště. Dirtbiker #50 shánějte na stánkách a v bikeshopech od pondělí 9. června, jako vždy za 59 Kč/89 Sk. A nezapomeňte, že v ceně jsou tři velké plakáty a DVD!

dirtbiker #50 / obsah
News & Stuff…
Moravská jízda
Happy Fifty!
Horsefeathers Ride to Montpellier
Snapshot
Cover Story
Allstar Trip
Expedice Taiwan
Závody.CZ
Merida/UMF Test Week
Závodění v krvi
Jak se dělaj Kozzy
Woodward/Brazil Airlines
Bikeparkitect
Profily, triky, biky
Technika

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel sterbis (omg43 (a) seznam.cz) 6.6.2008 v 11:54

    uz se tesim :)

  • anonymní uživatel marduk (http://www.youtube.com/DHfilmsCZ) 6.6.2008 v 12:36

    jjjjjj,už už už už ať to tu je

  • anonymní uživatel SyXcz (djhulk (a) seznam.cz) 6.6.2008 v 15:11

    snad to příde..:D

  • anonymní uživatel john martinek (nereknu) 6.6.2008 v 18:40

    parada jeste ze mam obednano a nemusim nic schane t ja si totiz myslim ze kdys je tam dvd bikova skola petra krauze + 3 plakaty tak bude pravdepodobne vsude vyprodano ale co kdo driv pride ten driv mele

  • anonymní uživatel TIM 8.6.2008 v 9:36

    Zítra ho mám ve schránce

  • anonymní uživatel kameraman 8.6.2008 v 9:55

    www.downtownjbc.cz/...

  • anonymní uživatel Kajo 12.6.2008 v 19:41

    ja uz ho tiez maaaaam

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí