Propozice DIG & RIDE jam 08

Autor: PR, vydáno: 9.7.2008

Závody v Hvozdnici se nezadržitelně blíží a již myslíme nastal čas, seznámit se blíže s kompletními propozicemi, ve kterých se dočtete například o cestě do Hvozdnice, ubytování, systému závodu, cenách, účasti profíků za Fly bikes a dalších domácích i zahraničních hvězd BMX i MTB a dalších věcech. Najdete v nich fotky skoků, ale i pár jezdeckých fotek. Tady je máte!

V prostředí malé vísky poblíž Prahy, která nese jméno Hvozdnice se letos uskuteční první ročník dirtového závodu, který pořádají rideři pro ridery. Hlavními organizátory jsou Vik a Frenk, který má právě pro tento contest připraven parádní dirtovou lajnu, na níž usilovně pracuje a nepoleví až do posledního dne před samotnými závody. Takže se mají jezdci opravdu na co těšit!

Hard facts:
Termín konání: 19.7.2008
Lokace: Hvozdnice (cca 40km od Prahy)
O co jde: Dirtový závod pro BMX a MTB
Startovné: 100,– (jezdec po registraci získá Red Bull)
Občerstvení pro jezdce: ano, v rámci startovného
Ceny: prizemoney 5 000,– + věcné ceny v hodnotě 80 000,–
Afterparty: Hospoda u rybníka – punk/oi/hc/emo Dj Dawídek, disco/hip- hop/dance Dj Robot
Ubytování: stanový kemp, hotýlky
Občerstvení: během celého trvání akce – alko/nealko, teplé jídlo
Zdravotnická asistence: ano

Program:
10.00 – 12.00 hod.: trénink a registrace obou kategorií (MTB/BMX)
12.00 – 13.00 hod.: kvalifikace MTB
13.00 – 13.30 hod.: trénink BMX
13.30 – 14.30 hod.: kvalifikace BMX
14.30 – 15.00 hod.: trénink MTB
15.00 – 16.00 hod.: finále MTB
16.00 – 16.30 hod.: trénink BMX
16.30 – 17.30 hod.: finále BMX
17.30 – 18.30 hod.: Fly Bikes high air
během celého závodu: Represent Best trick contest
19.30 hod.: start DIG&RIDE after party (hospoda U rybníka) – Dj Robot (disco) a Dj Dawídek (punk, ska, oi, emo, hc)
20.00 – 20.45 hod.: slavnostní vyhlášení všech kategorií a contestů
20.45 – ? hod.: zábava, zábava, zábava…

Dirt area:
David Pánka o současném stavu skoků, připravených na DIG & RIDE Jam řekl: „Jsou to příjemný skoky, kdy první je malý vyskakovák na získání rychlosti, následuje menší transfer, skok na srovnání do lajny. Dál je skok třetí a čtvrtý, na kterých se bude dobře trikovat, klopenka, boule a skok pátý (taky dobrý na triky). Dále už jen velký transfer na obě strany a corner s dvěma odrazy. Byl jsem si tam zajezdit asi dvě hodiny po dešti a bylo to krásně sjízdné, takže o počasí snad mít strach nemusíme. Některé odrazy jsou tvzené vápnem a některé jsou celé betonové. Musí se nechat, že se Frankovy moc povedly. Respekt!!!“

Myslíme, že Davidův komentář mluví za vše, tak už snad jen pár fotek a plánek trati.

Jak do Hvozdnice:
Hvozdnice je vesnice, která se nachází zhruba 40 km od hlavního města Prahy, v okolí města Davle. Máme pro vás hned několik alternativ spojení.

Autem: Z Barrandovskeho mostu sjedete směrem Strakonice,po přejetí Lahovického mostu odbočíte do leva směr Slapy a pojedete si pekně kolem Vltavy až do Měchenic. Na začátku teto vísky je už ukazatel na Hvozdnici (doprava nahoru) pak pokračujete pořád po hlavní a druhá vesnice je ta správná.. Ve Hvozdnici již bude ukazatel který vás navede k DIG & RIDE aree. Do Hvozdnice se dostanete i z Davle. U pizzerie zahnete doprava nahoru a pokračujete po hlavní silnici do Hvozdnice. Nicméně první zmíněná varianta je kratší a pohodlnější.

Autobusem: Rozumné je začít ze stanice metra Smíchovské nádraží. Vylezete ven směrem k tramvajím, kouknete přes ulici a uvidíte stanice busu, ten spravný je číslo 314 (těsně u nastupiště maj Vietnamci zeleninu). Autobus jede až do Hvozdnice. Dávejte pozor na jízdní řády, abyste se na místo určení dostali včas. Jizdní řády naleznete na www.idos.cz .

Vlakem: Vlak jezdí z Hlavního nádraží, nebo nádraží Braník a doveze vás pouze do stanice Bojov, ze které je Hvozdnice nejakých 1,5km pěšky. Doporučujeme divákům a riderům v dobré kondici.

Samotný závod:
Represent / Fly bikes DIG & RIDE Jam 08 je dirtový závod pro sciplíny BMX a MTB. K dispozici bude jedna dirtová lajna (kousek výš jí popsal David Pánka), na které budou moci rideři ukázat svoje umění. Vyhlášena je pouze jedna kategorie Masters, nebo chcete-li Pro. Jezdci budou mít v kvalifikaci k dispozici dvě až tři možnosti projet co nejlépe a nejstylověji dirt course. Na ty, kteří se kvalifikují do finále, čeká poslední možnost jak obhájit, nebo zlepšit své umístění a to ve třech až čtyřech finálových jízdách. Porota hodnotí všechny jízdy, z nichž nejhorší se škrtá a ostatní se počítají do celkového skóre.

Pro vítěze jsou připraveny ceny v hodnotě 80 000,– a prize money 5 000,–

V cenách kromě spousty oblečení od Representu, najdete také boty Orchid, chrániče KRK protection, luxusní oblečení různých firem od Skateshop.cz, poukazy na tetování v hodnotě 5 000,– od Voky tattoo, kuřácké potřeby od Growshopu, sluchátka Scull candy, díky novému partneru závodu, firmě Electric obdrží někteří finalisté parádní sluneční brýle, ale hlavně je ve hře zbrusu nový lehký rám z kolekce 2008 – Fly bikes Pantera a další komponenty a ceny od Fly.

Represent Best trick se bude počítat ze všech jízd, které se během dne pojedou, ale není vyloučeno, že pokud vyjde čas a jezdci budou mít dostatek sil dojde možná i na Best trick jam.

Vítěz Represent Best tricku získá naditou tašku oblečení od Representu (od hlavy až k patě).

Fly bikes High air se pojede klasickým vyřazovacím systémem, při němž budou mít přihlášení skokani možnost překonat laťku nejprve na jeden pokus a po té, co zůstane v zavodě pouze pět jezdců, tak ve dvou pokusech. Vítězí ten, který dokáže vyřadit soupeře vyšším airem. Nejlepší „skokan vysoký“ získá luxusní, novou ultralight přední nábu + DVD Italy trip a DOS od patrona High airu, španělské kultovky Fly bikes.

V případě deště se závod (omezená verze) přesouvá na neděli 20.7.08.

Startovné:
Každý jezdec po vyplnění přihlašovacího formuláře a zaplacení startovního poplatku 100,– obdrží Red Bull a pásku, která ho opravňuje k bezplatnému vstupu na večerní DIG & RIDE afterparty.

Občerstvení:
Během celé doby trvání akce si budou diváci i bikeři moci kdykoli zakoupit alko i nealko pití a něco dobrého, popřípadě teplého na zub. O občerstvení se postará místní vyhlášená hospoda U rybníka, takže očekávejte samé čerstvé pochoutky z grilu.
Pro ridery bude k dispozici zdarma čerstvé ovoce, bagetky, Red Bull a voda na pití.

Shopy a oprava kol:
Pokud budete mít zájem si ze závodů přivézt nějaký ten suvenýr, budete mít možnost. Přímo u závodiště bude stát stánek s luxusními věcičkami a koly Fly bikes, kde vám současně i pomohou odstranit nějakou tu drobnou závadu a hned vedle si můžete koupit nějaký ten slušivý hadřík od Representu.

Dj a speaker:
V roli Dj-e závodu uvidíte, ale hlavně uslišíte zaslouženého funkcionáře Asociace freestyle BMX a porotce Wencu Vondráška. Wenca slíbil, že bude hrát samé pecky, takže nuda nehrozí! A když už je Dj funkcionář asociace, speaker není nikdo jiný, než její předseda, organizátor a oblíbený moderátor X Cupu, Honza Cvachovec.

Ubytování a nocleh:
Spaní je bookováno v hospodě U rybníka pro 20 lidí s tím že někteří budou muset přežít spaní na přistýlce. Pokoje jsou z hruba po 3ech, 5ti, 7mi a 5ti. Cena příznivých 180,– Další varianta je hospoda U Borovičků ve vedlejší vesnici (Bojanovice). Tam jest 18 míst. Pár z nich taky na přistýlce. Cena 150,– na osobu. Kdo by chtěl opravdu luxus, může se ubytovat v několika penzionech, které se nachází v městečku Davle.
Ostatní mohou využít posekanou plochu u závodiště, kde bude možnost rozbýt stan, či lehnout ve spacáku.

V provizorním kempu nutno sekat latinu, neboť kousek jsou chalupy starousedlíků a excesy se budou postihovat. Proto prosíme kempery, vyblbněte se na party a běžte v klidu spát.

Parkování:
K parkování bude vyhrazena slepá cesta přímo pod skoky.

Média:
Závod je zdarma a proto i média mají absolutně volný přístup. Do prostoru přímo ke skokům budou moci pouze fotografové, kteří se nebudou plést jezdcům a prokážou u registrace, že fotí pro některé z médií. Prosíme cvakálky aby fotili z poza hrazení skoků. Děkujeme.

Přihlášení rideři:

Závod má podporu téměř kompletní domácí BMX i MTB špičky, ale na DIG & RIDE se chystají i zahraniční účastníci. Ze Slovenska dorazí Dudo Antalík, účast přislíbili i MTB profíci z Polska okolo Barteka Obukowitze a co hlavně, ve Hvozdnici uvidíte i dva Fly bikes profíky, Stephana Lantschnera (IT) a Kevina Kalkoffa (FRA)! Seznam všech velkých a větších jmen riderů, kteří přislíbili účast najdete v grafickém znázornění.

DIG & RIDE afterparty:

Po skončení závodu čeká na všechny diváky a ridery především afterparty v hospodě U rybníka, která se pyšní obrovským sálem a je vyhlášenou lokální disco destinací. Kromě toho, že společně zapijeme závod, budeme moci tančit a pogovat až do pozdních nočních hodin v rytmu Disca, hip-hopu (Dj Robot), punku, Oi, HC a Emocore (Dj Dawídek).

Sponzoři a partneři závodu jsou:
REPRESENT
FLY BIKES
SKATESHOP.CZ
ORCHID FOOTWEAR
GROWSHOP
FREE-DEE.CZ
VOKY TATTOO
KRK PROTECTION
ELECTRIC
DOGMA
FREERIDE.CZ
SKULL CANDY

Mediálními partnery akce jsou:
DIRTBIKER
BMX-STREET.COM
BMX-JICIN.COM

Powered by RED BULL

Změny v programu i celkových propozicích jsou vyhrazeny.

Kontakt na organizaci závodu DIG & RIDE:
vik@represent.eu
vik.plas@seznam.cz
tel.: 739 544 708

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí