TZ: dirtbiker #51

Autor: PR, vydáno: 17.8.2008

Prázdniny i léto bohužel pomalu končí a je třeba se s tím vyrovnat, ať chceme nebo ne. Důvodem k radosti však může být třeba nové číslo časopisu dirtbiker, který právě vstoupil do své druhé padesátky.

Na začátek vám nějaký čas zabere přelouskání obsáhlých novinek a dalších rubrik, které mají v přední části své obvyklé místo. Příznivce freestyle bmx pak jistě potěší reportáž z neoficiálního Mistrovství světa Suzuki BMXMasters, reportáž je kromě špičkových výkonů světové elity zaměřena především na výkony početné české výpravy, která se tu rozhodně neztratila.

Závodní sezóna sice ještě neskončila, ale i tak se už teď dá říct, že domácí mtb akcí roku byl podle všeho čtvrtý ročník monstr akce Horsefeathers Kozzy Style. Reportáž přiblíží atmosféru nadmíru vydařené akce a své dojmy vám vylíčí pětka nejlepších jezdců plus speaker a organizátor Navy.

Redakční spolupracovník Dušan Mihalečko se zúčastnil největšího francouzského bike festivalu ve středisku Les 2 Alpes, v jehož rámci se jede i svou formou ojedinělý amatérský freeride závod Free Raid Classic. Reportáž nabídne také malý rozhovor s Nicem Vouillozem a humorné poznámky jednoho ze členů Dušanovy party.

O slovo se dále přihlásí unikátní freestyle bmx/mtb projekt Vika Plase nazvaný Represent One Day in One City. Tým značky Represent spolu se svými kámoši a lokálními jezdci objel zatím tři města, která na mapě freestyle spotů nejsou zrovna tučně zvýrazněna, a tudíž je v nich co objevovat. Na sedmi stránkách se tedy můžete přesvědčit, jak úspěšné toto poznávací tažení bylo.

Rozsáhlejšímu testování byly tentokrát podrobeny dva biky Giant, a to konkrétně AM model Reign a jeho freeridový jmenovec Reign X. Test rider Zvolouš si oba stroje hodně pochvaloval a především X-ko řádně provětral, bikepark na Ještědu k tomu byl ideálním prostředím.

Po oboustranném plakátu jednapadesátka pokračuje reportáží z TBB Bike Tripu do rakouského bikeparku Leogang. Autor článku a TBB rider Jose Spáčil pro vás kromě zážitků z výletu sepsal i řadu užitečných rad pro případ, že byste se i vy do tohoto špičkového bikeparku chtěli vypravit. Letos byste to ještě mohli stihnout.

UCI MTB World Championships neboli Mistrovství světa DH/4X se letos kvůli olympiádě odjelo netradičně již v půlce sezóny. Proto i text je pojat velmi neotřele, redaktor a fotograf serveru mtbs.cz Petr Bureš průběh šampionátu vypráví z pohledu fotoreportéra, a tak máte jedinečnou příležitost nahlédnou pod pokličku výroby on-line zpravodajství. Možná vůbec netušíte, jak náročný a hektický je to týden.

Následujících osm stránek je věnováno v minulém čísle zavedené rubrice Závody.CZ, kde se dočtete o třech akcích, na které se nedostalo v samostatných velkých reportech, ale přesto si zaslouží vaší pozornost: organizátor Peťan Borek pohovoří o GT/Pemm Brno Dirt Jam, Vik Plas vám přiblíží Represent/Fly bikes Dig & Ride Jam a do třetice Majkl Matys zavzpomíná na svůj letošní projekt GoGen Nugget Funbox Series 08.

Tradiční Jarní RB kemp musel být letos kvůli nepřízni počasí přeložen na pozdější termín, nicméně opět přilákal početnou partu FR i AM bikerů, kteří si zamilovali parádní traily kolem Nových Hamrů. Nejdecká partička se neflákala a nakopala i nějaký vylepšováky, takže si to všichni hodně užili, včetně reportéra Zvolouše.

Poněkud netradiční pohled na bikrosové Mistrovství světa přináší dlouholetý redakční bmx dopisovatel Renda Živný. Jak se sami přesvědčíte, pobyt v Číně není pro civilizovaného Evropana v určitých ohledech žádný med. O to hůř, když tu má ještě bojovat o medaile.

Jdeme do finále a to si žádá nějakou bombu. Letošní Nissan Qashqai Challenge sice ani zdaleka nepřekonala první ročník, ale i tak stojí za to si připomenout, co se na všech čtyřech zastávkách série dělo. Vše vám bude vyprávět osoba nanejvýš povolaná, a sice Damjan Siriški, účastník tří závodů série.

Obsah dvoustránkových rubrik Profil, Bike a Trik už prozrazovat nebudeme, časopis pak zakončí Technika, kde jsme ke značné spokojenosti pojezdili AM zbraň Norco Fluid LT 2 a DH raketu Transition Blindside.

Od pondělí tedy shánějte DB #51 v trafikách a vybraných bikeshopech, jako vždy za 59 Kč/89 Sk.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Peky ( (a) ) 17.8.2008 v 1:18

    konečně!!!:-)

  • anonymní uživatel Kubik (ontherun (a) seznam.cz) 17.8.2008 v 1:19

    jupí .-)

  • anonymní uživatel FR4NK!3 (ferbak (a) azet.sk) 17.8.2008 v 9:30

    hezki.........auiiiiiiiiiii

  • anonymní uživatel foxik (www.bikedevils.blog.cz) 17.8.2008 v 10:45

    bída

  • anonymní uživatel kUb@jS 17.8.2008 v 17:13

    beru prašule a vám do krámu:D

  • anonymní uživatel Destroyer 17.8.2008 v 19:30

    už ho mam den doma je to f klídku!!

  • anonymní uživatel remy (Vesely.11 (a) seznam.cz) 17.8.2008 v 19:35

    ece nemam doma ale vipada hrube same co mam rad

  • anonymní uživatel Filip Tovaryš (nemám) 18.8.2008 v 12:09

    kupim

  • anonymní uživatel dcbomber 18.8.2008 v 12:52

    nic moc tohle cislo !

  • anonymní uživatel Sheeepman 19.8.2008 v 10:38

    včera mi přišel jo dá se byli lepší čísla

  • anonymní uživatel FS "Switch" BO 19.8.2008 v 21:28

    týjo, jakože dřív to bylo záživnější.... skoro všechno sem už četl jinde, nebo zažil....

  • anonymní uživatel Schokolade 23.8.2008 v 14:30

    Všechny čísla mi připadají velmi dobře uděláné. A fota jsou fakt dobré!!!

  • anonymní uživatel beny (benii1425seznam.cz) 24.8.2008 v 18:46

    vypada to dobre asi si to kupim

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí