DH RACE Týda bikepark Rokytnice

Autor: Keli, vydáno: 18.8.2008

Do Rokytnice nad Jizerou je to z Brna co by kamenem dohodil, něco lehce přes dvě stě kiláků, ale i přes tuto krátkou vzdálenost vyrážíme už v pátek navečer. Na místo konání, ke spodní stanici lanovky Horní domky dorážíme se setměním. Očekával jsem plné parkoviště, ale opak byl pravdou, parkoviště zelo prázdnotou.

Krátce po zakempování začíná trochu foukat, posléze fouká už dost silně a za další chvíli se vítr změnil v solidní uragán, s autem to docela cloumalo a aby toho nebylo málo přidal se ještě silný déšť. Ten do rána nepolevuje a dá se očekávat, že to na trati bude docela klouzat, ráno se to protrhalo a tak vyrážím na obhlídku, trať mokrá, ale asi to půjde. Začíná opět pršet a trať klouže už docela hodně. Dávám tomu chvíli, aby to přestalo, ale je to bez šance, takže obléct a jdeme to najezdit i v děšti. Popisovat trať nemá moc význam, už to udělali jiní jinde. V krátkosti je to jako v Jasné, ale kratší a míň prudké. A baví to, za sucha to musí být opravdu pecička, ale je třeba to držet u huby,…

Přejděme k nedělnímu závodu, účast nad očekávání slabší, jen necelých šedesát kousků, jedou se dvě kategorie hobíci a elita, startovné za kilo, paráda. V prvním kole je startování hodně punkové, jede se jak, kdo přijde. V druhém se to pak jede podle čísel, aby v tom nebyl takový bordel jako v první kole. První kolo ještě hodně klouže, ale hodně rychle to vysychá, druhé kolo se jede už téměř za sucha.

A výsledky, nejrychleji zalítl v elitě Majkl Mároši, před Janem Šavrem a Petrem Třešňákem, v hobících vítězí Imrich Fél před Janem Kubáčkem a Janem Vodochodským. V ženách vítězí jediná účastnice Jana Trojanová.

Galerie bude až narazíme na kavárnu s wifi a USB, v východních Čechách jsou tyto technologie ještě stále v plenkách :)

Ilustrační foto převzato z Fotek, Kačerrovi díky…

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí