Zrakvise 2008 report

Autor: Petr Lang, vydáno: 4.9.2008

Nad letošník ročníkem zrakvise se začaly jen pár dní před začátkem závodu stahovat mraky, a to doslova. V 10°C a dešti se do vody opravdu skákat nedá. Závody se tedy přesunuly na neděli a nezbylo než doufat v lepší počasí.

Akci tedy zahájila „afterparty“ konaná v sobotu, na kterou přijeli zavrzat Shockwave ze Šumperka a pražští Status Praesents. Akce to byla ukrutná, což se později projevilo na pozdějším příchodu všech závodníků (ve 12:00) s naprostou rezervou fyzických sil k závodu.

Přes všechny nepříjemnosti na začátku se nakonec na startovní listině objevilo 15 závodníků z celého okolí Znojma a i přes posun skoro rok známého termínu dorazilo podpořit závodníky kolem stovky diváků.

Závod začal o půl jedné tréninkem, při kterém si jezdci osahali rampu a přesvědčili se o tom, že opravdu dost kope. Vyprávět by o tom mohl loňský účastník Zrakvise, brňák Cow, kterej si při asi tripplebackflipu o rampu málem urval hlavu. Žádná podobná komplikace se naštěstí letos nekonala a trénink proběhl bez větších potíží.

Ve dvě hodiny začal samotný závod a bylo na co koukat. Závod se jel na čtyři skoky plus jeden opravný. Kluci začínali z lehka trikama jako no-foot to can-can, krutě protažený supermany, tailwhipy a podobně. Do čela závodu se ale postupně začali drát Šimon Galko svýma bacflipama ve stoje, motokrosař Pepa „Pepíno“ Hanzal svýma dvojitýma bekama „na čisto“ a Jirka „Jiřin“ Jonáš se svou sadou frontflipů. První trojka se už neměnila a kluci se na prvních třech místech předháněli, kdo u poroty zaboduje víc. To se nakonec povedlo Jiřinovi, na kterýho při frontflipu spadlo kolo a zařídilo mu expresní výlet do nemocnice s vyraženejma zubama a roztrženou pusou. Nikdo další už naštěstí takovou smůlu neměl a první místo si po zásluze vyskákal Pepíno různejma kombinacema motokrosovejch triků s těma bikovejma, druhá příčka patřila Jiřinovi, kterej se díky výletu do nemocnice nemohl zúčastnit vyhlášení a o třetí příčku se podělil Šimon Galko a místní bmxař Hermes, jelikož už ani jeden nechtěl slyšet o tom, že by měl skákat na rozstřel o třetí místo do vody.

Všichni skokani sklidili potlesk diváků a závod končil ve čtyři hodiny. Ceny do závodu dodala firma Meatfly a Cyklo Kučera.

Další fotky najdete na http://www.flickr.com/…06870605536/

Text, foto: Petr Lang

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel fuj 4.9.2008 v 13:21

    mno tak to je balada

  • anonymní uživatel KANEDA 4.9.2008 v 20:43

    tam sem byl ale bylo to fakt super bylo tam i malem dabl beko v podani PEPINA na bmx

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 4.9.2008 v 23:27

    asi sem debilni,ale ve skakani s bikem do vody nejak nespatruju nic štýlovýho,ale proti gustu žadnej dyšputat

  • anonymní uživatel hermes 9.9.2008 v 14:51

    TED Nevim jesi to sem já na tý druhý fotce:-D

  • anonymní uživatel artem 13.2.2010 v 16:46

    hehe to jsem ja na ty prvni fotce :D ale pisu asi hodne pozde :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí