Meatfly mistrovství ČR Dirt - rpt by Caha

Autor: Cahin, vydáno: 1.10.2008

Někteří lidé byli k této venkovní akci vzhledem k datu 27. září hodně skeptičtí . Jak už jsem se ale zmínil máme styky na těch nejvyšších místech a slunce se na nás nakonec usmálo.

Vrátil bych se ještě asi tak tři dny před dnem Déééé. To celá parta lidí okolo Fryštáckých skoků s názvem SKALKA CREW dřela až do umoření aby se skoky uvedly do provozu. K vítězství nad přírodou nám pomohl oheň a propan-butanové hořáky. Nesmím zapomenout na nemalé plachty, které se o skoky postaraly přes noc.

Teď už k samotnému závodu. Milevská, Jičínská, Plzeňská parta a Láďa Klaus, dorazili už v pátek podvečer, aby se pořádně rozkoukali a nejezdili si zdejší nelehký skoky. Pátek byl pro velkou lajnu premiérový. Díky dešťům a špatnému počasí ještě nezažili aby se na nich jezdilo v takovém počtu a všechny čtyři skoky.

 

Víc hlav a řídítek víc ví, díky tomu jsme odhalili drobné nedostatky nové řady skoků. Které se ještě ten den odstranili a vše bylo připravené na sobotní závod.

Ráno pro mě a Zdendu s Filipem začalo vstáváním v šest a rychlou přepravou na SKA. Postavili jsem poslední chybějící věc k pořádný akci a to super moderní stánek pro výčep a narazili bečky tak aby se obecenstvo nestydělo pěkně od začátku.

Trénink začal příjezdem sanitky a to v deset hodin přesně. Bůh RA své sliby dodržel ale ten co má ve své moci vítr nás trochu pozlobil a prakticky celý den foukalo na velké lajně protisměrem.
Problém to byl úplně pro každého, protože nikdy nebylo jistý jestli zrovna nefoukne a nebudeš na první šesti metráku krátkej.
Začátek Kvalifikace jsme posunuli na třináctou hodinu tak aby se každý v tréninkových jízdách, aspoň dvakrát trefil větru do přestávky.

Kvalifikace byla po dohodě s jury rozdělena na tři jízdy na malé lajně, kde foukalo do zad a nebyl problém ji dokončit, a na dvě jízdy na velké loteriové lajně. Počítali se dvě jízdy a tři se škrtaly.

Všechny nás oslnil Martin Čapek v BMX kategorii, nejen že umí spoustu ticků, ale taky je dokáže odjet do lajny a toho dalo na první místo v kvalifikaci. V MTB kategorii kvaldu hrozně zabil Daniel Frank z Prahy.

Abych vás už dál nezdržoval od fotek by Josef Mrázek zdlouhavým popisem všech jízd ve Finále, napíšu zde jen jména a krátký popis, jak jsem je v ten den viděl já. Martin Čapek – Ukážu jim že se toho nebojím! Kuba Kalina – Flip si dávám k snídani na delších. Jan Tóth – Jedině nosem dolů. Dan Frank – Nemusím se vůbec nikdy držet kola. Filip Tomanec – pěkně v klidu všechno na všem. Damjan Sirišky – Jsem zas v čechách, flipuju. Jiří Karlík – Velká je pro děcka dám si malou. Libor Beneš – zasranej vítr! Štěpán Herink – Ta malá mě pěkně sere, mám rád velký. Tomáš Kudrnáč – u nás ve Švédsku takhle nefouká. Láďa Klaus – cajk, šlápnu si! Petr Žalud – ve Hvozdnici se tak nenadřu! Jan Netrval – Ještě udělám hlavou jeden ďolík a kluci mě sem už nepustí!

No a co já? Díky všem za účast a těm co pomohli za pomoc! Sponzorům akce za podporu!!!!! FBA za propůjčení Mistrovství. Divákům že se sešli v nevídaném počtu a Kateřince že se mnou přežila ten nejhorší týden před závodama.

 

Výsledky BMX
1 Pavel Caha (Meat Fly, Khe bikes, Tbb-bike.cz, Cormax, Dirty Dog)
2 Martin Čapek
3 Tomáš Kudrnáč (Cuckoo, Odessa, Hoffman bikes, BMX Jičín)
4 Štěpán Herink (Horsefeathers, Fallen, TSB, Arnette, Freestyle)
5 Marian Klimeš (Nic)
6 Ondřej Mladý (Hoffmanbikes, Carhart, Circa, Krk protection, FR)
7 Libor Beneš (Vans, Salebra, Black Horse)
8 Petr Žalud (Represent, Zoo York)
9 Daniel Jurečka (None)
10 Jiří Karlík (GT, Symphony, I-Path, Maxxis)
11 Jiří Zouhar (Skalka Trails)
12 Tomáš Kašpar (Heavy Tools, Bikez.cz)
13 Adam Trnka (Bmx Čachovice)
14 Petr Mihalik (Satan)
15 Petr Tomeček (Barunka)
16 Tomáš Korčák
17 Frenk Frantík (Hardcoreshop.cz, Sykum footwear)
18 Papál (Černá Hora, Aro Racing, Filip)
19 Rostislav Franta
20 Vít Daněk
21 Pavel Janoš

Výsledky MTB
1 Damjan Siriški (Author, RST, Nugget, Vans, Pro-Tec)
2 Daniel Frank
3 Filip Kamidra (maxcursor.cz, odessa, pose.ru)
4 Filip Tomanec (BHC Sport Vizovice)
5 Jakub Kalina
6 Ladislav Klauz (Horsefeathers, Osiris, Nixon, Bikestuff.cz, RB, Prodigy, Dakine, Electric)
7 Jan Netrval (Meat Fly, Duncon, FR bikes, Kaya Bikes)
8 Jan Tóth (NSBikes, Katmar)
9 Viktor Pospíchal (OC Pitcho)
10 Igor Putera (Novatec, Duncon, Morgaw.com)
11 Petr Kubín (Skalka – trails)
12 Josef Brych
13 Honza Křepelka (mamka a taťka, peněženka)
14 Michal Hajtr (Meat Fly, Aro race)
15 Tomáš Poláček (OC Pitcho)
16 Jan Přibáň (Heavy Tools, Bikez.cz)

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí