Jeff Lenosky nově za Shimano a Fox

Autor: Štepánisko, vydáno: 28.1.2009

Jeff Lenosky, jeden z otců newschool trialu, letos ukončuje dlouholetou spolupráci se Sram a Rock Shox.
Nově bude vozit komponenty Shimano a vidlice Fox. Jeff začal s trialem začátkem 90. let a i dnes patří k těm nejlepším a nejrespektovanějším jezdcům planety. Za ty léta se objevil v mnoha bikových videích (např. NWD 2. – 8. díl) a nafotil nespočet fotek, které se následně objevily na stránkách bikových magazínů. Mimo jiné se podepsal také pod designem parků v sérii Qashqai Challenge.

Jeffe proč jsi se rozhodl k této změně?
Skoro odjakživa jezdím na kolech Giant, kteří více spolupracují se Shimanem a Foxem než se Sramem a Rock Shoxem. A proto jsem se rozhodl zas o trošku pozvednout úroveň naší spolupráce a sladit se s Giantem.

Jak se ti líbí nové komponenty?
Jsou výborné! Na kolo jsem teď hodil kompletní sadu Saint, vidlici Fox 32 a nové ráfky Mavic, bike je nyní výrazně lehčí než předtím.

Jak dlouho jsi jezdil za Sram?
Celkem 7 let, ve kterých jsem dosáhl mnoha úspěchů, objevil se v mnoha videích, bikových časopisech a zajel nespočet exhibic např. na zimní Olympiádě 2002, Jeep World Outside Festival nebo Mini Cooper Takes the States. Bude to pro mě završení jedné životní kapitoly. Se Sramem naše spolupráce probíhala opravdu výborně a jsem velice šťastný, že jsem měl možnost tuto značku reprezentovat. Doufám, že se spolupráce se Shimanem ponese v podobném duchu.

Jaké máš plány na příští sezónu?
Pro mě před nedávném skončila teprve sezóna loňská, každý rok je delší a delší. Poslední akce, které jsem se zúčastnil probíhala 13. a 14. prosince. V sobotu jsem odjel trialovou exhibici a v neděli obhajoval prvenství v XC závodě Clydesdale. Nakonec jsem ale dojel až druhý. V letošní sezóně bych se chtěl zúčastnit některých speed trialů a Super D závodů*. Začal jsem s intenzivní zimní přípravou, zaměřil jsem se hlavně na fyzičku, abych byl příští rok zas o něco silnější. Dále také chci natočit nějaký video part, nafotit kvalitní fotky a zúčastnit se různých exhibicí, kde bych rád udělal dobré jméno mým sponzorům, jmenovitě Giant Bicycles, Fox Riders Co, Mavic, Shimano, Fox Racing Shox, Maxxis, Clif Bar, Bell Helmets, Pro Components and Skull Candy.

*Super D je novou mtb disciplínou, která se před pár lety objevila kde jinde než v USA, jde o kombinaci XC a downhillu. Na trati s délkou i několik desítek kilometrů je minimum technických pasáži ale za to mnoho šlapavých úseků. Startuje se jak hromadně, tak jednotlivě, v některých přídech se startuje několika set metrovým sprintem ke kolům.

Zdroj: mbword.mounta­inbike.com
Překlad: Štepánisko

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel sanka 28.1.2009 v 7:16

    Najlepsi rider na street a dirt co som kedy videl

  • anonymní uživatel cobra (nahovno.cz) 28.1.2009 v 7:25

    urcite ten s nejlepších, fascinoval me pred 9 rokama v nwd1, no a ted :hehe:

  • anonymní uživatel tomas 28.1.2009 v 7:31

    cobra? četls ten článek? píše že se objevil v NWD2-NWD8,takže asi v NWD 1 nebyl =)

  • anonymní uživatel Mik (...) 28.1.2009 v 9:57

    Jeff je nejlepsi a to jeho kolo je nejvic hrube !!

  • anonymní uživatel polda 28.1.2009 v 11:30

    nejlepsi je GIANT!!!!!!!!!

  • anonymní uživatel peto{dude} 28.1.2009 v 12:31

    4 Stepanisko - Ako su myslene tie slapave useky. Do kopca? Lebo slapat sa da aj z kopca.

  • anonymní uživatel peto{dude} 28.1.2009 v 12:36

    Si viem predstavit ako teplo sa tvarili vseci co kydaju na XC, ze je teple, ked citali ten clanok a zistili, ze aj tyto typci jazdia XC. Mna to milo prekvapilo.

  • anonymní uživatel Bahy (Bahy.Bahula (a) seznam.cz) 28.1.2009 v 14:12

    Tenhle člověk Bikovou scénu,nemálo proslavil,děkujeme!

  • anonymní uživatel cobra (nahovno.cz) 29.1.2009 v 7:36

    tomas? spletl si se nekdy? odpved: celej nečetl, vahal jsem mezi nw1 a nwd3

  • anonymní uživatel buchna (užjennálev(zavináče).nejsou) 29.1.2009 v 20:12

    nwd 7 tam si to taky dává=)

  • anonymní uživatel Zero :-* 31.1.2009 v 4:06

    Ty woe co tu resite. Jeff byl v mnoha videich a je jedno jestli byl v NWD 1-150. Prostě dokazal to, u čeho můžem jen slintat :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí