Propozice: WBC startuje v Otrokovicích

Autor: Ondřej Kymla, vydáno: 16.4.2009

Poslední dubnový víkend se opět rozjede seriál závodů ve sjezdu horských kol „WBC – Specialized Bikerally Championship.“ V neděli 26.4. přivítá všechny příznivce tohoto adrenalinového sportu otrokovický kynologický areál u moravní lávky, kde se uskuteční první závod seriálu pod názvem Santo Domingo Bikerally. Přímo v areálu bude centrum závodu, zázemí pro jezdce i diváky a proběhne zde i vyhlášení výsledků. Tradiční zápolení o vteřiny se pak bude odehrávat na rychlostních zkouškách v lese nad areálem. Start závodu je naplánován na 10:30.

Na jezdce čakají 4 rychlostní zkoušky (2 tratě každá 2×) o celkové délce 2340m. Trať je klasická bikerallyová, tzn. kratší lehčí sjezdík. Vhodná jak pro pevňáka tak pro celopéro. Oba úseky jsou z velké části podobné jako loni. Vedou podélně vedle sebe (místy jen několik metrů). Atraktivní to bude především pro diváky, kteří tak mohou sledovat dění na obou eRZetách zároveň. Profil tratí je velice členitý, nechybí rychlé ani technické pasáže. Problémy v podobě defektů mohou jezdcům dělat kameny.

Pořadatelé očekávají opět hojnou účast závodníků od ryzích amatérů až po nejlepší české nebo slovenské jezdce. Závody série WBC jsou velmi populární o čemž svědčí počty startujících. „Loni se seriálu zúčastnilo celkem více než 500 jezdců, na jednom závodě pak byla průměrná účast okolo 250 závodníků. Letošní počty by měly být zase o něco vyšší,“ prozradil ředitel seriálu Martin Chudárek.





Všechny informace k závodu včetně on-line registrace na: http://www.wbcrally.com/…2009/round1/ nebo zde v PDF dokumentu.



Ondřej Kymla
www.wbcrally.com



A pro mladé jezdce platí následující: „hledáme jezdce nejlépe do 23 let, kteří mají talent, poctivě trénují a kterým by profi podmínky pomohly k lepšímu výsledku při závodě – Specialized Rádio Rockmax Talent Rider“, více informací zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel kl (isentl66 (a) seznam.cz) 17.4.2009 v 21:19

    uz se tesim muj prvni zavod

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí