Report: Frbikes Dirt Hall Contest

Autor: bikesek, Navy, kategorie: Report, vydáno: 20.4.2009

Biková hala v Písku je jediná krytá hala určená přímo pro biky široko daleko. Setup jejích překážek je sestaven z překážek použitých při závodu Xbox 360 slopestyle. V podstatě jde o celkem výhodný kompromis – organizátoři slopestylu mají překážky přes zimu pěkně uklizené a bikeři mají kde jezdit.

I přes omezené prostory haly je její setup více než zábavný – rozjezdový quarter, velký a malý funbox, spina, highjump quarter, molitan a minirampa s wallridem. Celkem slušný park na to, v jakých prostorách a za jakých podmínek je postaven.



Honza Tóth – 360 nosedive.



Za několik zimních měsíců, po které hala funguje, se do ní naučila jezdit celá řada bikerů od začínajících po profláknuté celebrity. Vyvrcholením zimní sezóny byly sobotní závody určené striktně amatérským bikerům – Frbikes Dirt Hall Contest. Ze začátku se tahle myšlenka nezdála být příliš dobrá, ale v konečném důsledku to byl ten nejlepší způsob, jak podpořit místní bikovou scénu. Tu přijeli podpořit i Netro, Kuba Vencl, Honza Tóth a Klauzík na MTB a mlaďák Pouzi a Tom Lízal na BMX. Tihle rideři svou příležitost dostali v exhibičních pauzách, takže zkrátka také nepřišli.



Martin Gabara – 360 tailwhip.



Samotný závod byl rozdělen na dvě kategorie – BMX a MTB. Obě kategorie čekala nejdřív dvoukolová kvalifikace, do které nastoupila necelá třicítka riderů. Větší množství závodníků by se do haly spolu s diváky a stánkem s pivem a klobáskama asi už jen těžko vešlo.



Smála – 360 tabletop.



Celkem bohatý program tedy začal kvalifikací BMX. Dvě jízdy po jedné minutě dali možnost využít všechny prvky parku, takže byly k vidění nejenom motanice na funboxu, ale i různé technické triky. V BMX kvaldě jasně vedla dvojice starej pardál Kolík a Kuba Trojan.



Kuba Trojan – stylovej old school no hander.



Po kvalifikaci BMX byl na řadě R1 moto high jump. Velký souboj v tomto vloženém contestu sehrála dvojice Pouzi a Kuba Vencl. Oba dva se přiblížili hranici 6,5 metru nad zemí. Diváci nakonec svým potleskem víc podpořili mlaďocha Pouziho, který celou dobu jezdil na jeho BMX bez brzd! Co bude na kole tenhle týpek dělat za pár let je lepší radši ani nedomýšlet…



Mladej Pouzi – brakeless high jump.



Kvalifikace MTB byla lehce vyhrocenější než BMX a o jasných favoritech se už tolik mluvit nedalo. Na podobné úrovni jezdilo cca deset riderů, nicméně z prvního místa kvalifikace do finále MTB postupoval Petr Drábek, který sázel originální triky na všech překážkách jako na běžícím pásu.



Supermuž Michal Nerad.



Kvalifikace obou kategorií jsou tedy za námi, venku opět začíná svítit slunce, takže se dění přesunuje na parkoviště před halou, kde probíhá bunny hop contest a exhibice flatlandu. Přes laťku doskákal nejvýš David Klimt a Kuba Vencl. Určitě největší atrakcí bunny hop contestu byl ale cross foot bunny hop přes laťku vysokou 75cm na zemí. Tenhle kousek většina z přihlížejících asi moc nepochopila…



Trialista Kuba Vencl.



Všechny doprovodné akce jsou vyčerpány a před námi je to nejdůležitější – finále. To se nakonec jede jen na jedno kolo. Do finále BMX porota v čele s Tomem Lízalem posílá pět nejlepších z kvaldy. I ve finále BMX kraluje dvojice Kolík a Kuba Trojan. Velice však překvapil ještě Martin Gabara, který zajel velice dobrou jízdu, do které zapojil i technické triky na méně využívaných místech parku.



Kolík – tobogan.



Našlapanější kategorií byla tentokrát kategorie MTB. V té se na start finále postavilo devět bikerů. Všech osm finalistů MTB jezdilo na dobré úrovni, ale o něco navíc měl celkový vítěz Petr drábek, který nakonec přes zadní kolo dotočil i 720 na funboxu. Mezi jeho další perličky patřila napříkald i 540 v rozjezdovém quarteru. Dalším originálním trikem byl i čistý superman, který na funboxu vyslal celkově druhý Michal Nerad. Na stupně vítězů s 360 table a tailwhipem ještě dosáhl Smála.



Petr Drábek – tailtap na wallridu v mini.



Výsledky finále BMX:
1 – Martin „Kolík“ Kolář (Final sk8sop, www.frbikes.cz)
2 – Kuba „Packa“ Trojan
3 – Martin Gabara
4 – David Klimt
5 – Luboš Ounický



Výsledky finále MTB:
1 – Petr „Zero“ Drábek (Vehicle store, www.raj-kol.cz)
2 – Michal „Chall“ Nerad (AFB bike team)
3 – Martin „Smála“ Skála (www.frbikes.cz, DunCon, Peace)
4 – Zbyněk „Bahy“ Bahula (www.frbikes.cz, Kaya bikes.co, Peace)
5 – Kuba Danovič (Lip Distribution)
6 – Pepa Danovič
7 – Adam Lorenc
8 – Petr „Frenk“ Prener (www.frbikes.cz, DunCon, Peace)
9 – Venca „Jackass“ Polívka



V Písku vyhráli úplně všichni…



Celkově by Frbikes Dirt Hall Contest parádní sobotní akce. Přijelo plno lidí, ochoz haly sloužící jako hlediště udělal parádní kotel, rideři se hecovali navzájem a až na jedno rameno si nikdo nic neudlěla. Myšlenka udělat závody v lokální hale pro lokální ridery se nakonec ukázala jako výborný nápad a určitě podpořila i fungování místní scény.

Poděkování si zaslouží i Dušan, který měl organizaci téhle akce na starosti, a všichni, kdo se na celých přípravách podíleli…



Kuba Danovič – backflip.



Petr drábek – old schol no hander.



Adam Lorenc – no footed can-can.



Kolík – 360 tabletop.



Kuba Trojan – one footed lookdown.



Pepa Danovič – one handed can-can.




Kompletní galerii od bikeska najdete na: bikesek.rajce­.idnes.cz.




Foto: bikesek
Text: Navy

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ráfek (bikersvec (a) seznam.cz) 20.4.2009 v 12:57

    kolikátej sem teda nakonec byl?

  • anonymní uživatel cobra (nahovno.cz) 20.4.2009 v 14:02

    pěkný fotky, teda spíš luxusní

  • anonymní uživatel Smála 20.4.2009 v 14:28

    ty fotky jsou fakt dobry ;-) ... jinak, paradni akce!

  • anonymní uživatel cigi 20.4.2009 v 15:31

    nechapu jak nekdo muze dat takovi akci do nazvu DIRT kdyz tam zadnej neni

  • anonymní uživatel flatoj (flat (a) dolekop.com) 20.4.2009 v 16:26

    pekny fota! :)

  • anonymní uživatel zaja 20.4.2009 v 18:01

    Čtvrtá fotka odzadu, máte tam chybu... Ať koukam, jak koukam, to neni Michal Nerad, ale Adam Lorenc, tak to vopravte klucí :-)

  • anonymní uživatel bikesek (http://ride2426.com) (bikesek (a) seznam.cz) 20.4.2009 v 18:23

    diky vsem za kladny ohlasy k fotkam :) jinak jestli chce nekdo fotky ve fullsize at si na rajceti vybere a napise mi cisla na mail...

  • anonymní uživatel Adam (arsenaldirt (a) seznam.cz) 20.4.2009 v 19:39

    ty jo ani nevim, že sem se přejmenoval:D Michal Nerad byl fakt dobrej,ale sebe poznam:)

  • anonymní uživatel Aďo (icq-474861075) 20.4.2009 v 19:44

    apson jeden zaavod bez hnusnyho hrotu sance se umístnit :)

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 20.4.2009 v 22:06

    zaja a adam: Sorry, je to opraveny. Priste si vemte jinak barevny tricka ;o)

  • anonymní uživatel kubadd (kubadd (a) seznam) 21.4.2009 v 8:02

    díke všem..

  • anonymní uživatel Tomáš Prchal (hi_hi (a) seznam.cz) 21.4.2009 v 22:40

    Hehe ... prej ,,Tenhle kousek většina z přihlížejících asi moc nepochopila…´´ :D Tak to díky no :) Kalba v ČB byla taky skvělá ... prostě povedená akce! Super, super, super :)

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 22.4.2009 v 12:29

    Velmi pěkné.

  • anonymní uživatel bomp@r (bohumilpoly (a) seznam.cz) 7.5.2009 v 21:49

    jj moc pekne ale nevite kdy je sź toho video pokut naky je?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí