Report: 2nd 4X WC, Houffalize, Belgium

Autor: MRSN, kategorie: Report, vydáno: 5.5.2009

O víkendu se jel v Belgii druhý závod světového poháru ve 4X. Jako divák se tam vypravil i MRSN, který nám sepsal své bezprostřední dojmy z téhle akce.








Michale, máš slovo:

Původně jsem jel do Belgie závodit, ale osud tomu asi nechtěl a pár hodin před odjezdem jsem se sbíral z crashe na BMX dráze. Po propuštění z nemocnice a RTG, který naštěstí nevykazoval následky zlomeniny, jsem se sbalil a čekal na příjezd teamového parťáka Toma Slavíka alias Datla. Ten je bohužel už pár týdnů mimo hru jelikož se potýká s mononukleózou.

Dva ztroskotanci tak vyrazili na druhý podnik světového poháru vzdáleného 850 km od Prahy bez ambicí. Dráha,  která od loňska nezměnila svou tvář, nám připomínala svojí charakteristikou Prahu 13. Většina jezdců se očividně trápila na skocích,  které byli příliš krátké a nenabízeli tak divákům zrovna MX podívanou. Pozitivním faktem však bylo nespočet variací na předjíždění, a tak se dalo dost spekulovat o ideální stopě.





Naše početná výprava opět převyšovala ostatní národnosti, mohl se očekávat solidní úspěch, ale nestalo se tak. Na trati nebyli vidět jen pro riders, ale díky novým pravidlům, která dovolují startovat i bez UCI bodů, mnoho loosers. Batůžkáři a pensisti tak občas kazili celkový dojem z nejrespekto­vanějšího seriálu světa.





Organizačně jsem nezachytil výrazné chyby, ale vzhledem k tomu, že se zde nekoná v rámci WC DH jen XC a 4X, dost nuda. Tři dny se tak staly nekonečným čekáním na noční vyvrcholení, finále. Riders ready, watch the gate! A je to tu! Slušná divácká kulisa, francouzsky mluvící speaker a počasí jak z plakátu.





Akce střídala akci a o kontaktní souboje nebyla nouze. V první jízdě jsem zaregistroval ostrý pád Tschugga a Cedrika. Otevřené zatáčky byly příležitostí pro pomalejší jezdce od startu, a tak souboje končily až za cílovou páskou. Nikdo nechtěl dát nic zadarmo a na téměř minutové trati se často mnohokrát střídalo umístění.





Nejlépe z našich se dařilo K. Tatarkovi,  který se probojoval do malého finále a skončil v něm 4tý. Brány semifinále se bohužel zavřeli M. Prokopovi po střetu s L. Měchurou. Letos nejlépe jezdící Australan J. Graves opět nedal nikomu šanci a na jeho jízdách byla vidět jistota a elegance, i když v semi měl namále. Trošku zvláštní mi přišla vypočítavost bří Athertonů, kdy Gee pustil svého bratra na cílové rovince a přišel tak o medaily ale…





Abych nezapomněl na naše vaše ženy, tak první – s velkým očekáváním – J. Kintner. Druhá, naše vaše nestárnoucí hvězda, J. Horáková a čtvrtá R. Labounková.

Další závod světového poháru se koná za 14 dní v Andoře.

Stay tuned …

MRSN




2nd 4X WC, Houffalize, Belgium by MRSN:

 



Text a foto: MRSN

Diskuze

  • anonymní uživatel KRAJIC (tkrajic (a) seznam.cz) 5.5.2009 v 11:39

    Ty fotky mají dobrou atmosféru. Takových pěkných momentek se tady moc nevidí.

  • anonymní uživatel Domais (Domais99 (a) email.cz) 5.5.2009 v 15:55

    to jo

  • anonymní uživatel spinoza 5.5.2009 v 16:40

    je mozne startovat aj na DH zavodoch svetoveho poharu bez UCI bodov?dakujem

  • anonymní uživatel janex 5.5.2009 v 21:28

    pekna trat muselo to byt dost husteeee

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí