Rozhovor: Michal Matys o MF Funbox Series

Autor: Michal Matys, Navy, kategorie: Rozhovor, vydáno: 6.5.2009

Mladé Boleslavi již zítra odstartuje druhý ročník série závodů pro nesponzorované jezdce – MeatFly Funbox Series. Organizaci celé této tour má na starosti starý pardál Michal Matys a jeho Freestyle Madness crew. Těsně před prvním závodem této série jsme z Majkla vytáhli to nejpodstatnější z příprav tohoto projektu.






Tak Michale, jdeme na to:

d:key: Stejně jako minulý rok i letos začíná celá tour MeatFly Funbox Series v Mladé Boleslavi před obchodním domem Bondy. Z původní sestavy měst potom zůstal už jen Zlín a Ostravu s Brnem nahradili České Budějovice a Liberec. Co tě přimělo změnit některé lokality celé série?
MM: Výber lokalit není pouze na mě. Můžu pouze doporučit své zkušenosti, ale dalším faktorem je návaznost akce na produkty sponzorů. Čili se snažíme vybírat místa, kde má hlavní sponzor obchody, kde tyhle věci seženete. Je to věc marketingu. Bez týhle obchodní stránky by tyhle věci nešly dělat. V Mladé Boleslavy je obchod Buwoll, kde koupíte Meat Fly.

Loni se na přihláškách objevily kromě kategorií MTB a BMX taky inline brusle, skateboard a flatland. Dáte i letos prostor těmto disciplínám?
Kategorie byly pouze na přihlášce. Používáme stejný typ příhlášky pro všechny akce. Tato série závodů byla vždy jen pro kola.

Bude stejný park pro MTB i pro BMX, nebo bude mít každá kategorie nějaká specifika?
Park je stejný pro MTB i BMX. Jedná se o sadu radius – funbox – radius.

Ve své garáži máš složenou docela slušnou zásobu překážek, ze kterých stavíš i většinu svých akcí. Jak bude vypadat závodní park v Mladé Boleslavi?
Celý park je dobře vidět na 3D nákresu. Jediným detailem bude absence wallridu, který v Mladé Boleslavi stavět nebudeme.

Co vlastně přesně znamená pojem „nesponzorovaný jezdec“? Mohou se závodů zůčastnit i rideři, kteří jsou podporováni například jen materiálně nebo formou slev od lokálních shopů? Kde je vlastně ta hranice „sponzorovanosti“?
Tohle je dobrá otázka. Na naší scéně není moc lidí, o kterých bychom mohli říci, že mají plný sponzoring. Proto mezi nesponzorované jezdce řadím i ridery podporované lokálními shopy. Zkrátka, kdo má pouze nějakou slevu někde v obchodě, nebo dostane jedny řidítka za rok, patří mezi „nesponzorované“. Pokud se objeví více PRO riderů, vypíšeme pro ně kategorii.

Kolik riderů se loni průměrně přihlásilo do jednoho závodu? Jde většinou o lokály nebo někteří rideři objedou celou tour?
Většinou šlo o lokály, ale někteří objeli i více závodů. V průměru se do každého závodu zaregistrovalo 35 BMX a 25 MTB riderů.

Dá se předpokládat, že když jde o závody pro nesponzorované jezdce, pojede se o věcné ceny od sponzorů. Kolik riderů odměníte a na co se mohou těšit?
Přesně tak. Jede se o věcné ceny od Meat Fly, Big Schock, UMF a dirtbikeru. Budeme odměňovat prvních 6 jezdců v každé kategorii a jednu žhavou kartu za besttrick.



V reálu bude v parku chybět wallride.



Máte připraven nějaký doprovodný program a exhibice PRO riderů, nebo půjde striktně o závody?
Samozřejmě máme přichystáno i něco navíc. Uvidíte i PRO jezdce ze stáje značky MeatFly. Jmenovitě se závodů v Mladé Boleslavi zůčastní Pavel Caha, Dave Janáč, Kuba Kalina, Honza Netrval a možná dorazí i Dudo Antalík, takže bude určitě na co koukat. Tahle parta Vám bude i porotou!

Zapoměli jsme na něco, nebo chceš ještě něco dodat?
Chtěl bych připomenout hlavně mladým klukům, že tyhle závody jsou pro ně. Heslo je PŘIJD A HRAJ S TÍM, CO MÁŠ! Tyhle akce můžou být startem do Vaší sportovní kariéry! Startovný je 0,–Kč.

Díky za čas a samozřejmě celá d:key crew ti přeje dobrý počasí a žádné komplikace během organizace!
Děkuju všem sponzorům, že i v době ekonomický krize podpořili naší crew a tím i celou scénu. Díky samozřejmě i dolekop.com za rozhovor, propagaci týhle akce a podporu celý scény! M. Matys




Časový harmonogram závodu MeatFly Funbox Series v Mladé Boleslavi:

Datum konání: 7. května, Mladá Boleslav, Bondy Centrum

12.00 začátek tréninku
14.20 exhibice profesionálních jezdců
14.45 závod kategorie bmx
16.00 závod kategorie mtb
16.50 vyhlášení vítězů, závěr akce



Do všech závodů MeatFly Funbox Series se můžete zaregistrovat dopředu pomocí přihlášky. Tu stačí vyplňenou poslat na email info@michalmatys.com.





Videopozvánka na MeatFly Funbox Series:

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou JavaScriptu a Flash.


Další informace najdete na www.michalmatys.com nebo www.meatfly.cz.



Ptal se: Navy
Odpovídal: Michal Matys



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Bahy 6.5.2009 v 10:34

    Dobrej nápad,toto bikovou scénu pozvedne:-)

  • anonymní uživatel Adam (arsenaldirt (a) seznam.cz) 6.5.2009 v 18:48

    super nápad,škoda jen,že neni nic v západních čechách,,sou to všechno dálky,ale snad vyjde aspon ty Budějky,chtěl bych se zeptat ,proč sou ty akce vždycky v pátek,,to se spustu lidem nehodí,,hlavně pracujícím teda:¨(

  • anonymní uživatel enri 6.5.2009 v 21:08

    v patek je pracovni den -> ve meste sposta lidi, kteri jdou ze skoly, z prace, jdou se konecne po tydnu skoly bavit atd... rekl bych, ze tady jde jak pise Majkl o marketing a o zviditelneni hlavne sponzoru. Preci jen o vikendu neni tolik ve meste...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí