Report: Subform DH Cup - Aralka

Autor: Petiny, kategorie: Report, vydáno: 22.5.2009

V neděli 17.5. se uskutečnil druhý závod pololegálního znojemského Subform DH Cupu v lokalitě zvané Aralka. Díky mítinku Dělnické strany v našem městě a následným demonstracím špíny punkáčů tentokrát opravdu nehrozila návštěva policejního orgánu na trati, takže nás čekal krásný prosluněný den plný zdravého závodění a přiměřeného rizika.

Trať doznala od loňska několik zásadních změn, zejména co se převýšení a obtížnosti tratě týče. Na start se postavil na znojemské poměry průměrný počet jezdců a diváků jak ze Znojma, tak z okolí (Brno, Praha). O pražskou premiéru ve znojemském DH Cupu se postaral Jakub Marhoul, kterej si to do Znojma přifrčel i se svojí slečnou, kterou bohužel trať ztrestala ještě dříve, než začala kvalda a tím pádem byl závod opět men only.





Trénink probíhal v pohodovým duchu, někteří jezdili na krev s vidinou vítězství, někteří po vydatném sobotním alkoholovém večírku pózovali fotografům, někdo zlomil rám… Ve dvanáct už bylo všechno připraveno k tomu, aby mohl vypuknout závod. Jelo se systémem dvou měřených jízd, přičemž se započítával lepší čas. Závod se podařilo (až na dvě výjimky) odjet bez pádu a naštěstí i bez zranění.

Podle očekávání zvítězil v jednotné kategorii Tonda Kotáb, kterej to má podle všeho pořád dost v paži, na druhém místě se umístil Jakub Marhoul z Prahy a třetí flek bral Jirka Brück, nejmladší jezdec závodu, jehož čas ve své kategorii do 15ti let zasahoval na třetí flek v celkovém pořadí. Honza Antoš se zřejmě zapomněl někde na trati a rakeťák tak má odježděno až do července, než mu vyndají železo z ramena.





 

Kompletní galerie je na Flick.com.

Text a foto: Petiny

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Aleš (alyo (a) seznam.cz) 22.5.2009 v 11:52

    sakra co to jsou za závody...že o tomm nikdo neví? Je to od nás celkem blízko akorád o tom vědět.

  • anonymní uživatel Antik (honza.antos (a) centrum.cz) 22.5.2009 v 12:13

    je to v kalendáři tady na DK například :-D neznalost neomlouvá

  • anonymní uživatel ZR 22.5.2009 v 12:44

    hugo vostra fotka pila pila pila

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí