reklama

KONA Bikepark Špičák otevřen

Autor: Adam Maršál, vydáno: 22.6.2009

Erupce bikerů zaplavila Kona Bikepark na Špičáku. Takové množství jich na Šumavě ještě nezažili. Přitáhly je sem nové traily, zábavný program vrcholící vystoupením kapel Queens of Everything a Shutter a především po mnoha propršených dnech parádní slunečné počasí.

Výborný zážitek kalila jen snížená kapacita lanovky způsobená tím, že háky na zavěšení kol byly navařeny pouze na každé druhé sedačce. Na jízdu se tak muselo u sluncem rozžhavené dolní stanici čekat až půl hodiny. Vedení areálu ale slíbilo, že vadu v nejbližší době vyřeší.

Čekání vynahradily traily vymazlené na precizní německý standard. Původní trať byla poněkud modifikována. Aby provozovatelé vyšli vstříc ochráncům přírody, natáhli část trailů jinudy a nedá se říct, že by to ubralo na jeho zábavnosti. Přibylo taky pár nových prvků. Úplnou novinkou je trať Struggle, útočící hlavně na chuťové buňky ryzích downhillerů. Pokud jste chyběli na Špičáku, můžete si ji projet alespoň virtuálně ( http://sumava.spicak.cz/…koncena.wids?… )






Svou premiéru si na Špičáku odbyl i Gaspiho Bike Camp Simple ride, do kterého se přihlásilo překvapivé množství lidí. Celkem 21 zájemců včetně osmi dívek se na začátku rozdělilo do několika skupin podle technické zdatnosti. Každá skupina dostala svého instruktora, který se žákům věnoval po oba dva dny ježdění. „Progres u většiny jezdců byl obrovský,” říká Gaspi. Právě on přišel s myšlenkou pořádat domácí i zahraniční bike campy pro širokou veřejnost tak, jak je to běžné např. v kanadském Whistleru.

Jestliže někteří studenti v sobotu ráno neuměli správně projet klopenou zatáčku, v neděli odpoledne už v pohodě odjížděli své první dropy. Co takový bike camp přinese zkušenějším riderům? „Spousta lidí umí jezdit, ale má špatné návyky, o nichž ani neví a které je velmi těžké odstranit, protože se při jízdě nevidí,” vysvětluje Gaspi. On a jeho instruktoři bedlivě sledovali své žáky a radili jim s ježděním. O tom, že má bike camp smysl svědčí i to, že se řada bikerů okamžitě přihlásilo na další termíny. Konají se nejen na Špičáku, ale také např. v Leogangu, na Lago di Garda nebo v Kanadě na North Shore a Whistleru. Pokud máte zájem, podívejte se na Gaspiho stránky www.simpleride.cz






Bike park na Špičáku letos určitě nevynechejte ze svého plánu. Ideální je spojit cestu na jih s výletem do nedalekého bavorského bikeparku Geisskopf ( www.bikepark.net ). Špičák bude v provozu denně až do půlky září. Novinky a další info najdete na www.spicak.cz



Kompletní galerii najdete v zde.



Text> Adam Maršál

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Hroudič 22.6.2009 v 13:30

    ty fotky sou fak brutální.. smekam.. ale fak jich nebude víc..?:D

  • anonymní uživatel žalud 22.6.2009 v 14:57

    čago mohl by někdo poslat uvodní foto na tenhle mail v plne velikosti zaluddavid@seznam.cz díky moc

  • anonymní uživatel SNIP (snipsekim (a) seznam.cz) 22.6.2009 v 22:39

    Ted jsem dorazil ze Špičáku fakt parada super pojezdeni

  • anonymní uživatel buchna (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 23.6.2009 v 0:48

    jo jo slunce v buši =) www.youtube.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí