reklama

Meatfly MFL 2009 v poločase

Autor: Antik, vydáno: 30.6.2009

Seriál závodů Meatfly Moravská Fourcrossová Liga 2009 se koncem června závodem na Dolní Moravě přehoupl do své druhé poloviny a tak vám přinášíme krátký souhrn všeho zajímavé, o co byste neměli přijít.

Seriál MFL odstartoval 11. dubna na čistě bicrossové trati v obci Mankovice nedaleko Nového Jičína. Za téměř ideálního počasí přijelo rovných 30 závodníků, kteří byli rozděleni do kategorií Rookie (do 16 let) a Hobby (17 let a více). V době pauzy mezi jízdami si všichni mohli vyzkoušet slalom mezi kužely na terénním šlapadle nebo ochutnat iontové nápoje a energetické tyčinky od sponzora seriálu. V kategorii Hobby si body za první místo připsal Radim Kvaček z GT Czech Teamu. Druhé místo bral Aleš Rogožan z Koloshop.cz a třetí skončil Honza Novák z TBB BIKE Brno. Kategorii Rookie vyhrál Gustav Koutník z Veus Vyškov, před Romanem Kleinem z Cyklo Klubu Kučera Znojmo a Davidem Volfem z týmu Shaman Racing.





Druhý závod už takový bicross nebyl. Trať ve skiareálu Sviňorky v obci Morávka je dost kamenitá a sklon sjezdovky na bezpečnosti moc nepřidal. Do závodu se přihlásilo 36 riderů. Hned v tréninku šel na skoku přes řidítka přerovský Richard Gajdošík a zlomil si klíční kost. Další na řadu šel Polák Pawel Woźňiak, který si pro změnu vyhodil koleno. Finálová jízda kategorie Hobby přinesla nečekaný zvrat kdy si po menší kolizi Aleše Rogožana s Markem Suchým pro prvenství dojel Honza Švéda z SKC Prostějov před Zdeňkem Novotným z ODLO Specialized a Alešem Rogožanem. Kategorii Rookie ovládl David Volf, druhý flek bral Adam Brettschneider z Vyškova a třetí skončil Gustav Koutník.

3. závod MFL v Tošovicích měl řádně otestovat nově postavenou trať, která letos v létě bude hostit jak podnik Českého poháru tak i Mistrovství republiky ve fourcrossu. Za chladného a větrného počasí se do areálu HEIparku sjelo překvapivých 50 riderů. Zvučná jména startovní listiny, mezi kterými byla i zástupkyně dívčího pohlaví napovídala zajímavé podívané. V kategorii Hobby kraloval Honza Novák, který v kvalifikaci zajel druhý flek a ve finále porazil jak Honzu Érska z Cyklo Erba Racing Teamu tak i Jardu Peškara z B4 Teamu Šumperk. Na čtvrtém místě po nešťastném pádu dojel Radim Kvaček. Kategorii Rookie vyhrál Lukáš Kment z Powerful Teamu před Gustavem Koutníkem a Jirkem Brückem z Cyklo Klubu Kučera Znojmo.





Již zmiňovanému závodu na Dolní Moravě v UMF bikeparku počasí také moc nepřálo. Termín se bohužel kryl se Světovým pohárem v Mariboru, i přes to se na start postavilo 22 jezdců. Problémy se startovním zařízením a dva transporty zrakvených riderů závod natáhlo až do pozdních odpoledních hodin, což naštěstí nikomu dvakrát nevadilo. Hobíky vyhrál Lukáš Kubíček z B4 Teamu Šumperk, dvojku bral Zdeněk Plášil z Cyklo Teamu Ostrov a trojku Robert Matoušek jezdící za Race Bike. Kategorie Rookie patřila fullům. Vyhrál Martin Forejtek ze Shaman Racing teamu, druhý flek připadl Ondrovi Zuhlovi a třetí místo zbylo opět na Jirka Brücka z Cyklo Klubu Kučera Znojmo.

Průběžné pořadí kategorie Hobby po čtyřech závodech:

1. Novák Jan TBB BIKE Brno 110 bodů
2. Rogožan Aleš Koloshop.cz 109 bodů
3. Kvaček Radim GT Czech Team 102 bodů
4. Švéda Jan SKC Prostějov 99 bodů
5. Dvořák Marek MK Bike shop 86 bodů

Průběžné pořadí kategorie Rookie po čtyřech závodech:

1. Koutník Gustav Veus Vyškov 174 bodů
2. Volf David Shaman Racing 152 bodů
3. Zuhla Ondřej Cyklo Klub Kučera Znojmo 114 bodů
4. Forejtek Martin Shaman Racing 100 bodů
5. Brettschneider Adam Vyškov 89 bodů

Druhou polovinu seriálu MFL zahájí dvoudenní klání na rapotínské stráni nedaleko Šumperka, kde se tuto sobotu pojede 5. závod Moravské Fourcrossové Ligy a v neděli pak 2. podnik Českého poháru.





Na další závod MFL se rideři sjedou 8. srpna do Přerova a vše pak vyvrcholí 10. října ve Znojmě, kde si to jezdci rozdají o price money v obou kategorií a o horské kolo za celkové prvenství Meatfly Moravské Fourcrossové Ligy 2009. Jelikož se Znojmo bude s fourcrossem kvůli bourání místní trati loučit, organizátoři chystají bohatý doprovodný program s dirt jump contestem s profi ridery a večerní afterparty s celkovým vyhlášením a následným koncertem kapely Status Praesents v místním klubu.

Generální sponzoři: Meatfly, Author
Sponzoři: Aminostar, Emco, Star Collection, Park Tool USA, Remerx
Mediální partner: DoleKop.com

Text: Jan Antoš

 

Diskuze

  • anonymní uživatel Mara 30.6.2009 v 21:51

    Lukáš Kubíček (Čivec) nejlepší jóó

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí