MojeKolo

Rozhovor před Roztockým pohárem: Khenzel

Autor: Honza Kolář, kategorie: Rozhovor, vydáno: 22.7.2009

Ahoj Martine,
o víkendu se uskuteční další ročník dirtového závodu DirtJump Roztocký pohár 2009 v Roztokách u Prahy, a jelikož se netajíš tím, že se tam chystáš, tak tě při té příležitosti trošku vyzpovídám :)

Honza Kolář: Pro ty co tě neznají, můžeš o sobě na úvod něco říci? Odkud jsi, co děláš, atd….
Khenzel: Oukéj, takže jmenuju se Martin Voříšek, je mi čerstvých 19 let a bydlím v Třebíčí. Tomu ježdění na kole se věnuju přibližně 4 roky a mezítím stíhám ještě občas chodit do školy… V ježdění mám podporu od německý značky Leaf cycles…

Někdo se možná už narodil s vrozeným talentem lítat na dirtech, jak to vidíš u sebe ty? Také jsi již jako malý lítal na BMX s ohnutýma řidítkama přes obrubníky? :) Nebo jak jsi se dostal ke kolu?
No asi když mi bylo 14 tak sem zažíval nudu v Třebíčí po sídlištích, a tak jsem začal na horáku sjíždět schody a podobný hlouposti… Horák po chvíli šel a asi po roce jsem ukecal rodiče na svoje první trošku normální kolo… V tu dobu už v Třebíčí Leader jezdil docela palbu, takze začátky šly rychle, protože jsem se měl od koho učit…


Khenzel a jeho nový bike od Leaf Cycles.

Dobře a od kdy tedy jezdíš dirt?
Na dirtech se vozím prakticky od začátku svýho ježdění, máme na to v Třebíči super podmínky, takže nebylo co řešit…

Za tu dobu jsme tě mohli vidět na mnoha závodech i na stupních vítězů. Co za tím stojí, trénink nebo náhody? :)
No doufám že trénink, nechci moc hrát na náhody, hehe… Snažím se trénovat každej den, tak doufám, že díky tomu se občas zadaří nějaký lepší umístění…

Kde vlastně trénuješ, učíš se nové triky a tak? Proslýchá se, že u vás v Třebíči máte skvělou lokalitu. Když nezávodíš, jezdíš i někde jinde nebo jen u vás?
Tak nejvíc času strávím rozhodně na bikeparku v Třebíči, mám to kousek od domu takže je to ideální. Další super spot kam jezdím, je bikepark na Fajtově kopci ve Velkým Meziříčí. Kluci se do toho pustili po hlavě a postavili vše na co si jen vzpomeneš, nechybí ani destimetrovej gap a skoro osmimetrovej dirt…


Khenzelovo osudový frontflip na BikeHall Contestu v Trutnově.

Velmi často je tě vidět společně s Leaderem. Máte spolu nějaký jiný vztah kromě toho, že jste ze stejného kraje? :)
Nene jsme jen ze stejnýho města, i když tomu Lídova holka nevěří, tak spolu s Leadrem žádnej jinej vztah nemáme, hehe…

Loni jste oba byli na Roztockém poháru, Leader skončil v kategorii MTB první, a ty třetí těsně za Frenkem. Jaké máš na kontě úspěchy z poslední doby, kterých si nejvíce ceníš?
Z poslední doby mě potěšilo 4 místo z Bikehall Contestu v Trutnově, nebo třetí místo na FFT Slopestylu v Ústí nad Orlící.

Jak se ti vlastně jezdilo v Roztokách? Charakteristikou místního dirtparku je lajna velkých dirtů, na které si každý netroufne, natož aby na tom největším (5,8m) dával backflip jako ty :)
Velký skoky jsou vždycky super, ze začátku mi sice trvalo než sem si na dirty úplně zvykl, ale nakonec z toho byl paradní den se super poježděním…


Khenzelovo frontflip přes funbox na HF Skate´n´Bike Show.

Obecně je známo, že není úplně jednoduché postavit takové dirtoviště, aby vyhovovalo každému bikerovi. Každý to má rád jinak a pak je dohoda těžká. Jaký máš názor na stavbu dirtů, myslíš si, že by měl existovat nějaký standard, který by měly všechny skoky na závodech splňovat v závislosti na jejich velikosti a radiusu?
Každej má rád jiný dirty to je jasný, je to hodně o tom kdo se jiným skokům dokáže nejlíp přizpůsobit. Nakonec když se jedou závody tak je trať pro všechny stejná a nikdo se nemůže vymlouvat, buď natrénováno máš nebo nemáš. Řešit nějáký standardy při stavění určitě nemá smysl…

Tak zase zpět k tobě… Jaké jsou tvé oblíbené triky a co nového jsi se od loňska naučil, resp. čím chceš letos překvapit?
Asi nemám vyloženě oblíbenej trik, hodně mě baví backflip a v poslední době kombinace v 360tce. Od loňska určitě pár novinek je, na některých je potřeba ještě zapracovat, ale nebudu tady sypat svoje esa z rukávu, hehe…

Nedávno jsi měl ošklivě vypadající nehodu právě při frontflipu, která naštěstí dopadla nakonec dobře. Když si zpětně rekapituluješ ten skok, víš kde se stala chyba?
Tak přesně ten skok si nepamatuju, mám asi půlhodinový okno. Chybu jsem udělal, když jsem začal jezdit s nedoléčeným zápěstím a i přesto jsem chtěl odjet závod. Při frontflipu jsem chytil hranu, kvůli zápěstí neudržel řidítka v rukách a šel k zemi.


Plakát na DirtJump Roztocký pohár je předzvěstí zlé akce.

Máš díky svým zkušenostem něco, co by jsi rád vzkázal všem bikerům? Ať už se jedná o radu jak jezdit bezpečně nebo jen pozdrav :)
Jezdit opatrně ale jezdit jezdit jezdit….

Na závěr nám pověz jak se těšíš na Roztocký pohár a co vzkazuješ divákům :)
Na roztoky se těším zle, o tom žádná… Divákům jedině ať nezapomenou fandit a udělaj férovou atmosféru… Díky a čůs….

Díky za rozhovor a o víkendu na viděnou…




Ptal se: Honza Kolář
Odpovídal: Martin „Khenzel“ Voříšek"

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Padikcz 22.7.2009 v 16:25

    Khenzel !!

  • anonymní uživatel cosmos 22.7.2009 v 18:50

    dobrej pokec, doufam, ze budes v Roztokach poradne sazet! :)

  • anonymní uživatel hm 23.7.2009 v 7:41

    video z fronflipu je?

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 23.7.2009 v 7:57

    Video z frontflipu je zde: www.dolekop.com/...

  • anonymní uživatel harold 29.7.2009 v 22:26

    lol, zajimavy vice a mene, standarty na skoky bohužel má smysl řešit, kdyby je roztocký kluci řešili, postaví třeba něco smysluplnýho. těšit se na něco, o čem člověk ví, že nebude v pohodě, je zvláštní. pic.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí