Report: Diverse Downhill Contest - Wisla

Autor: Jirka Matula - DH Brutal, kategorie: Report, vydáno: 24.7.2009

Sportu zdar – sjezdu obvzlášť,
máme za sebou jak mistrovství Slovenska tak i třetí závod Diverse Downhill Contestu, tentokrát nedaleko našich hranic v Polském v městečku Wisla. Ačkoli Slovensko byla lákává volba, DH Brutal Team zvolil účast na tomto závodě. Dle videí trať vypadala vcelku slušně a realita se ani kapánek nelišila.





Sobota – celkem rozvláčným tempem dorážíme na místo, hodně mě udivuje, že na trati skoro nikdo netrénuje akorát pár Poláků a my, avšak po poledni začíná lidí příbývat a na trati začíná být rušno. První dojmy z tratě jsou pro mě velmi dobré – tuny kořenů, mraky technický pasaží a to hlavně všechno pořádně z kopce. Na trati byly snad tři místa, kde se nějak vyrázněji šlapalo, ale i tak na svou délku dala pořádně zabrat. Co se týče sobotního tréninku musím chválit a chválit a chválit, bylo sucho, za koly se prášilo a po propršených třech závodech, to byla příjemná změna. Další věc, kterou chci vyzdvihnout na polském poháru je pořadatelské zázemí. Opět zde nechyběly holky od Red Bullu, trať perfektně vyznačena, v kritických místech žádné dřeveně kolíky a podobné nesmyly. Poláci se hodně snaží a jejich závody mají opravdu vysokou úrověň. Nechci nikoho kritizovat, ale naši pořadatelé by se mohli někdy nad sebou zamyslet.





Neděle – počasí opět nezklamalo a z krásného slunného závodu máme opět muddy hell. Rychle se dostávám lanovkou nahoru vyzkoušet, jak se to na tom bude vlastně chovat. Dávám dvě jízdy a zjišťuji, že dneska to opravdu nebude zadarmo. Navíc bez plášťů do mokra, začínám rezignovat a chystám se vzdát závod. Naštěstí mi to nedalo a vyrážím se kvalifikovat, abych mohl vůbec odjet finále. Kvalifikační jízda byla pro mě přímo otřesná, nakonec v hardtailech desátý flek z dvaceti možných (asi to šlo ještě hůř). Mí týmoví kolegové Lukáš Šplíchal a Adam Karol jsou první a druhý také na hardtailech. Počasí se přílíš s nikým nemazlí a na finále přidává ještě jednu vydatnou spršku. Nakonec si Česká republika odváží z Polska 3. místo v kategorii hobby hardtail a to zásluhou Lukáše Šplíchala alias Rica.





Sečteno podtrženo – perfektní závody s kvalitní zázezím, můžu všem vřele doporučit. Snad jen to počasí, za to však už nikdo nemůže. Výsledky najdete na race-timing.pl, nakonec se ještě podívejte na video od Pekela.

Tak zase někdy.

Jiří Matula (DH Brutal Team).

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel NyTeKK (Jakub.Najdek (a) seznam.cz) 24.7.2009 v 6:43

    HEh v sobotu bylo krasně... a v neděli byly krasne sračky nakonec jsem si to stejně užil:)

  • anonymní uživatel khenia 24.7.2009 v 8:48

    heej priste valim s vama

  • anonymní uživatel mikeC 24.7.2009 v 8:55

    jojo, byli sme tam zajezdit pátek před závodama,trať ne moc dlouhá ale pěkná. Pojedem tam zas , máme to jen pár km..DH bambylocy Třinec team hehe :-)

  • anonymní uživatel Krtek (lenkrt (a) seznam.cz) 24.7.2009 v 10:52

    kua khenio, to sme zajebali.. :( Přiště jedem třeba i vlakem, pokud to bude nutné...

  • anonymní uživatel Krtek (lenkrt (a) seznam.cz) 24.7.2009 v 10:52

    jinač super report i videjko :)

  • anonymní uživatel jp 24.7.2009 v 18:31

    video good, hudba otras

  • anonymní uživatel Pekel ( (a) seznam.cz) 24.7.2009 v 20:03

    2jp Nebud konvenčný,šak španielčina je super nie?:-D Alebo si potom neni pankač..:-)

  • anonymní uživatel vlado 25.7.2009 v 23:14

    01:55 oranzove RB + condor byl to rico coo pekny videjko dost!

  • anonymní uživatel Rico (ICQ:359475225 XwWwXwWwXwWwXwWwXwWwXwWwX) 26.7.2009 v 6:59

    vlado: jo xD jsem to ja xD

  • anonymní uživatel Jerry 28.7.2009 v 18:56

    hustý videjko - rezpect

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí