Video a rozhovor: BMX Worlds 2009

Autor: Zuzka ElKloko, kategorie: Video, vydáno: 30.7.2009

10.-12.7. 2009 se v německém Kolíně nad Rýnem konalo mistrovství světa v BMX, BMX Worlds. Na místo se chystalo spousta Čechů, tak jsem se rozhodla se tam jet taky podívat. Nakonec dohadujeme kooperaci s tbb-bike.cz, vezou mě autem, nechají mě na čerňáka spát u nich v hotelu a sou na mě celkově hodní! Po třech dnech s Tbb týmem jsem začala mluvit slovensky, všetko bolo vyjebané, hlavně mozog, v noci se po stanu jebali mrauce a mě se začalo zdát pouze o BMX.

Pro mě tahle akce byla velmi zajímavá. Jinej svět. Všechno velký, dirty mega, hrozný triky, světový hvězdy, všude samý bmx-zadky… Celá akce byla bohužel doprovázena (čím jiným než) deštěm! Streetový park vysušují asi 100 krát za den, flataři si kvaltu odjíždějí někde ve městě, mini rampa stále mokne a vert jakbysmet. Dirty jsou pod mostem, jediná jejich záchrana.




Ty skoky jsou faaakt velkýýý…

Výsledky DIRTU zde:

1.Anthony Napolitan (USA)
2.Ryan Nyquist (USA)
3.Rob Darden (USA)
4.Alejandro Care (Columbia)
5.Parick Guimez (FR)
6.Leandro Moreira (BRA)
7.Morgan Wade ( USA)
8.Allan Cooke (USA)
9.Simon Moratz (GER)
10.Markus Hampl (GER)
11.Dudo Antalík (SVK)
12.Brian Hunt (USA)
13.Ben Wallace (GB)
14.Kevin Porter (USA)
15.Jack Marchant (GB)
16.Francisco Jimenes (SP)



Výsledky dalších odjetých disciplín můžete čekovat zde: http://www.bmxworlds.de/09/english/?…



Nějaké fotky a povídání z jednotlivých dnů čekujte na tbb-bike.cz:

http://www.tbb-bike.cz/index.php?…

http://www.tbb-bike.cz/index.php?…

http://www.tbb-bike.cz/index.php?…

http://www.tbb-bike.cz/index.php?…






Dudo Antalík, jeden z nejlepších BMX dirtařů na světě.



O Kolíně (a nejen o něm) nám více povypráví člověk, který „proste chcel byť BMX rider“. Dudo Antalík, hnědooký plyšák zo slovenského Martina a bezesporu v Čechách i na Slovensku největší BMX star na hlíně!

ElKloko: Dudo, tak co říkáš na letošní „Kolín“?
Dudo: Zas to bolo o niečo väčšie než minulý rok. S takých veľkých skokov ide rešpekt. Vždy som veľmi nervózny kým to prvý krát nepreskáčem. Tento rok to nebolo také prekvapenie. Čakal som niečo kreatívnejšie. Nebavilo ma to až tak ako minulý rok. Rozjazd do klopenky bola najtažšia časť, bolo ťažké nájsť si dobrú stopu. Hneď prvú jazdu mi to ustrelilo a bol som na zemi. Trvalo dlho než som si na to zvykol, ale potom to už šlo bez väčších problémov. Prvý skok mal asi 9,5 metra. Dával som superman seatgrab, doublewhip, 360 turdown, nejaké no foot can cany a podobne.

No a co celková úroveň ostatních rajdrů? peklo ne?
Ano, peklo to presne vystihuje :) Napolitan je stroj. Takú istotu pri tak tažkých trikoch som ešte nevidel. Proste všetko sype z rukávu. Napríklad jazda frontflip no hand, double whip, a backflip doublewhip bez jedného zaváhania. Veľmi sa mi páčil Rob Darden.Triky napríklad 720 barspin, 360 doublewhip. Jazdí čisto a presvedčivo.Hampl, Caro, Guimez atd. Všetci jazdili fakt dobre. Ale best bol samozrejme Corey Bohan, proste krásne!!! Škoda že na finále musel odletiet domov.





A jakej to je pocit bejt jedenáctej nejlepší dirtař na světě?
Výsledky v závodoch nie sú pre mňa až tak dôležité. Samozrejme sa snažim skončiť čo najlepšie, ale to že sa človek umiestni pred niekym nemusí znamenať že je lepší rider. s 11. miestom som spokojný, mám s toho radosť. Naviac keď som začínal sníval som o tom, že raz budem stáť na rozjazde z Nyquistom, tak pocit je to príjemný. Stačí už len to že má človek možnosť zajazdiť si s takými ľuďmi.

Teď si mi nahrál na další otázku :) Když si začínal jezdit, dovedl sis vůbec představit, že jednou pojedeš MS společně s těma borcema z videí? Jaký si měl ze začátku sny, cíle v ježdění?
Samozrejme, keď som mal asi 11 rokov som si predstavol ako jazdím niekde na X-Games alebo tak podobne, to asi každý :). Nejaký konkrétny cieľ som nemal ani nemám.Ja som sa absolútne zbláznil do BMX. Nič iné ma nazaujímalo. Žral som všetko čo je z BMX spojené. Proste som chcel byť BMX rider

Chceš mi říct, že každej 11 letej kluk, kterej se někde támhle houpe v parku nebo jinde může jednou být tam kde ty, když bude prostě „hodně chtít“ a makat, dřít na sobě?
Pokiaľ nieje totálne drevo určite. Nikdy som nemakal ani nedrel. Proste ma to baví,a ide to nejak samo od seba. Nechcem sa na biku trápiť, ale zabávať. Záleží od prístupu, musí to človeka hlavne baviť a musí byť trpezlivý. Zo dňa na deň sa niekam nedostane.

Zdá se ti v noci o něčem jiném než o kole?
No obcas o ženských:)

Přejem hodně dalších úspěchů, máš na hodně!






Video: BMX Masters 2009 by Zuzka ElKloko:

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou JavaScriptu a Flash.



Text: Zuzka ElKloko a Dudo Antalík
Video: Zuzka ElKloko

Diskuze

  • anonymní uživatel hout 30.7.2009 v 7:48

    videjko nice, pěkný to tam bylo, né že né. ale zuzanko, dvě výhrady: 1) všechno zblízka, kde nevynikne, jak velký skoky to byly, zdálky to vypadalo lépe 2) neviděl jsem ani jednou Bohana a to je neomluvitelné.

  • anonymní uživatel Padikcz 30.7.2009 v 9:53

    Nemám slov. Nejlepší !!

  • anonymní uživatel štěpánisko (stepanizko (a) dolekop.com) 30.7.2009 v 10:10

    pekny! daleko lepsi nez predchozi, nejsou tam tak rychly strihy a hned je to video daleko vic koukatelny!

  • anonymní uživatel foxik 30.7.2009 v 10:31

    dobře DUDO

  • anonymní uživatel El Kloko (elkloko (a) dolekop.com) 30.7.2009 v 10:51

    hout: každý děláme neomluvitelné hříchy! ...

  • anonymní uživatel hout 30.7.2009 v 11:36

    ano zuzanko, otom žádná;-)

  • anonymní uživatel Bahy (Bahy.Bahula (a) seznam.cz) 30.7.2009 v 12:44

    moc pěkný,jak ježdění,tak videjko:-)

  • anonymní uživatel HonzaHa (www.tng3.asp-bikeshop.cz) 30.7.2009 v 16:06

    myslím že je všechno zblízka proto, že je to točené na závodech kde je hodně lidí a pokud nemáš pořádný širokoúhlý objektiv a skoky jsou tak velké tak se hodně špatně dělají záběry z dálky :)

  • anonymní uživatel Jerry 30.7.2009 v 17:41

    Mazec...!!!

  • anonymní uživatel hout 31.7.2009 v 7:28

    HonzaHo, krásná obecná odpověď, lépe řečeno výmluva. Ty skoky byly tak obrovský, že lidi nevadili, byli zkrátka moc malý. I z dálky viděl člověk všechno. Byl jsem tam, vím to. Navíc některý ty záběry jsou točený, když tam ještě tolik lidí nebylo. Spíš jsem u Zuzanky neviděl ve výbavě stativ a bez něj by to asi nešlo.

  • anonymní uživatel hc.cz (kissmeass (a) atlas.cz) 31.7.2009 v 19:13

    jenom nechapu proč tolik lidi ukazuje metalovýho paroháče? tvl to sou teda "HUSTÝ BORCI"..hiphop

  • anonymní uživatel Nepry (..) 31.7.2009 v 19:38

    hc.cz to neni muzika dys ti KRETEN ZA PUL DOLARU kafrá sváteční slovo!!

  • anonymní uživatel mehehe 31.7.2009 v 22:09

    DUDOOOOOOO JE PAAAAAAAAANNNNNNNN

  • anonymní uživatel dr.zack (IP: 85.70.156.31) 1.8.2009 v 0:16

    nepry: slabej kec...

  • anonymní uživatel georgie (netreba) 1.8.2009 v 12:57

    zuzka. pekne videjko.. :-)

  • anonymní uživatel sgnlr 9.8.2009 v 19:21

    ja myslim ze oproti rozblikanejm diskotekam(nic proti disku) z minulejch akci uz todle neni tv nova ale aspon prima takze dobry :) tim chci rict ze ty rychly strihy a vsecky na šíro se fakt nedaj pouzivat tak casto a podle toho pak taky vsecky akce vypadaj uplne stejne(ve videu). obcas kameru na stativ a je to parada..pekny video

  • anonymní uživatel fila bmx 27.9.2009 v 19:37

    je to goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooot videjko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí