MojeKolo

Double report: Specialized Dirtjump Mokropsy

Autor: bikesek, Greslik, vydáno: 11.8.2009

Jen zřídka se stává, že bychom měli z jedné akce dva reporty. Tentokrát tomu tak ovšem je a tak si můžete přečíst, jak akci viděl bikesek a Greslik









Specialized Dirtjump Mokropsy by bikesek:

Do Černošic na místní dirtoviště jsem dorazil v sobotu kolem půl jedenáctý. Všude už bylo plno diváků a jezdců a taky všudypřítomný vedro, který nás pronásledovalo celý den. Vyndal jsem kolo a začal trénovat s ostatníma.




Trénink probíhal až do jedný hodiny – čekalo se na Mlaďáka, ten dorazil přibližne za pět minut jedna, dal si tři tréninkový kolečka a šel rovnou na kvaldu. To mu ale vůbec nevadilo a už v kvaldě ukazoval, že má skoky dost najetý i s parádníma trikama. Jelo se na tři jízdy, přičemž nejhorší se škrtala. Celkově bylo v kvalifikaci 16 riderů. Z toho porota poslala do finále osmičku nejlepších. Konrétně to byl Ondra Mladý, Láďa Klauz, Daniel Frank, Jan Netrval, Petr Drábek, Zbyněk Bahula, Michal Nerad a Tomáš Šorejs.




Po kvalifikaci MTB následovala kvalifikace BMX, která probíhala stejným způsobem jako u MTB. Po odjetí byla pauza, během který někdo jezdil a trénoval na finálko, někdo se koupal a někdo se jen válel ve stínu a nabíral síly, jelikož počasí opravdu přálo, takže slunce svítilo celej den na plný pecky.




Finále MTB začlo ve čtyři odpoledne a jelo se na čtyři jízdy a jak už to u finálovejch jízd bejvá zvykem, jelo se ve velkým stylu. Padaly ty nejlepší triky, co finalisti uměli. Od condorů, přes supermany, cancany až po třišestky nebo různý kombinace nohou a rukou.




Ve výsledku to dopadlo následovně – třetí místo Jan Netrval za superman seatgrab indian airy, 360 s tablem a cancany. Druhý místo si vyjel Láďa Klauz po předvedení 360 table, condorů, cancanů a untablů. A nejvíc porotu zaujal Ondra Mladý, kterej po celej den jezdil neostřejší jízdy. Předváděl 360, barspiny, tailwhip, supermany a neodpustil si při finále ani parádní sérii v podobě třech 360 po sobě.




Pak už následovalo jen finále BMX které začlo krátce po páté hodině odpoledne. Nejvíc v něm zazářili Jirka Přibil, kterej získal třetí místo, Jirka Karlík se druhým místem a Martin Čapek, kterej stanul na stupni nejvyšším.




Výsledky Specialized Dirtjump Mokropsy – kategorie MTB:
1 – Ondra Mladý
2 – Láďa Klauz
3 – Jan Netrval

Výsledky Specialized Dirtjump Mokropsy – kategorie BMX:
1 – Martin Čapek
2 – Jirka Karlík
3 – Jirka Přibyl






Specialized Dirtjump Mokropsy by Greslik:

Ráno malá snídaně, naházet věci do báglu a mohlo se jet. Přijeli jsme do Mokropsů, kde jsme nemohli najít trať. Naštěstí jsme potkali Netra, který nám řekl kudy kam.




Jezdci při tréninku

Na místě byla k vidění upravená trať. Na rozjezdu už se hromadili jezdci a ukazovali, co nového se naučili. Na začátku byl malý drop, pak lajna dirtů, klopenka, další lajna a ta byla zakončena step upem. Trenink byl u konce a už se jela kvalifikace do finále. Na MTB jel jako první Netro.




Tomáš Rašek – Suicide

Ve finále byly k vidění triky jako double barspin, backflip, decade, 360 bič a další kombinace. Klauzík diktoval nfcc na úvodním skoku, Jirka Karlík se pokoušel umotat double bič a Mlaďák dával ukázkové 360. Smůlu měl Kudr, který při jedné ze svých finálových jízd dostal křeč do ruky, takže ze závodu odstoupil.




Martin Čapek – 360 bič

Celé odpoledne bylo doprovázeno hezkým počasím a stánkem Represent, kde se míchaly drinky o stošest.




Petr Drábek – Tobaggan




Láďa Klauz – Superman




Další fotky najdete na greslik.rajce­.idnes.cz




Text a foto: bikesek a Greslik

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel prochy 11.8.2009 v 11:09

    první

  • anonymní uživatel prochy 11.8.2009 v 11:10

    jinak moc pekny fotky

  • anonymní uživatel mark 11.8.2009 v 18:51

    s tema lidma to tak slavny nebylo, cekal jsem vic teda, spis znami bikeru mi prislo... ale skoky hezky to je pravda, byt maly tak na pojezdeni spis...

  • anonymní uživatel sgnlr 12.8.2009 v 17:10

    bikesek teda fotografickou kreativitou zrovna nehíří

  • anonymní uživatel bikesek (http://ride2426.com) (bikesek (a) seznam.cz) 12.8.2009 v 17:20

    sgnlr:proc si hrat na umelce...me de o to zachytit kazdymu jeho trik a ne tvorit umelecky dila...

  • anonymní uživatel G. [www.bik3rs.net] (greslik.bikers (a) seznam.cz) 12.8.2009 v 22:42

    sgnlr: Já jí bohužel také nehířím...

  • anonymní uživatel sgnlr 14.8.2009 v 14:46

    nejde o to si hrat na umelce ale cela serie fotek z ejdnoho uhlu kdy je jezdec orizlej od okoli je styl tesco plakatu nebo bravogirl kterej nema zadnou vypovidajici hodnotu krome toho ze nekdo letel vzduchem na kole

  • anonymní uživatel on (bmxam (a) centrum.cz) 19.8.2009 v 9:29

    sgnlr jenom prudi pac na jedny fotce je videt jeho megapekac!

    greslik.rajce.idnes.cz/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí