Rozhovor: Radka Slížiková

Autor: Medved, Keli, Navy, kategorie: Rozhovor, vydáno: 26.8.2009

Ahoj, můžeš se nám v krátkosti představit?
Mám 24 rokov, bývam v Partizánskom, študujem žurnalistiku v Nitre a 2009 je moja 2. sezóna v DH. Bike mením v zime za board, squash a v podstate žiaden šport mi nie je cudzí. Neznášam nudu, som dosť energický živel, rada a veľa jem, málo spávam, rada kosím trávičku, je toho veľa…


Jak jsi se dostala k sjezdu a co tě na něm nejvíc baví?
Tak naša family bola odjakživa zažratá do adrenalínových športov, jazdili sa motokáry, autocross… Ja som však stále musela byť len v úlohe diváka, naši ma povodili po všetkých možných krúžkoch len aby som zabudla na crossku, o ktorej som snívala tak od 5tich. Potom som sa dozvedela o chalanoch u nás, čo majú tie skákacie bicykle, bola som sa párkrát pozrieť na dráhe. Čoskoro nato mi v garáži parkoval pevňák, ktorý som vymenila za Veľký Hit a odjazdila s ním svoju 1. sezónu.

Na DH ma najviac baví rýchlosť, adrenalín, tomu pocitu sa nič nevyrovná. V poslednom čase zisťujem, že preteky na blate ma bavia oveľa viac, takže dúfam, že SP DH sa už pojde odteraz kompletne na blate.

Jaké je tvoje současné kolo a jak jsi s ním spokojená?
Ironhorse Sunday WC 2009, Boxxer Team, nejaké veci od Sramu, Sunline … Spokojnosť je maximálna, je to veľmi obratný a rýchly bike. Veľmi si rozumieme a aj keď ma v poslednej dobe párkrát nepríjemne zhodil, vynahrádza mi to ale pri mojich pár zaváhaniach a precenení síl, keď ma podržal.




V minulém roce jsi měla docela slušný progres, i letos se ti daří. Pochlub se se svými úspěchy.
Doteraz som si najviac cenila minuloročnú Jasnú, keď mi na 1. miesto miesto chýbali len 2 sekundy. Vystriedala to až Kubínska tento rok, ktorú som vyhrala,a aj keď tam nebol udelený titul majsterky, zlato odtiaľ si cením najviac.




Titul mistryně jsi nedostala jen kvůli malému počtu startujících, nebylo ti to líto?
Samozrejme, že áno. Smola bola, že pravidlá hovoria, že na štarte sa musí postaviť minimálne 5 pretekáriek z 3 rôznych klubov. Na štartovke nás bolo dokonca o 1 viac, na nedeľný tréning sa nás postavilo už len 5, do semifinálky 4 a vo finále už rozhodovalo len medzi dvomi. Chápem ale aj, že Kubínska hoľa je sama o sebe dosť náročná trať, výdatný dážď celú noc a v deň pretekov obtiažnosť ešte zvýšil, tak to možno mnohé zhodnotili ako zbytočný risk.




Na jaké závody se teď soustředíš a jaké máš další cíle pro letošní rok? Plánuješ závodit i mimo Slovensko?
Prvoradý je slovenský pohár, ten zatiaľ bodovo vediem, takže zamerať sa naň a jazdiť ho bez pádov je moja priorita. Grand Prix Kálnica sa prednedávnom skočil. Tento rok som stihla aj preteky v Poľsku, ME v Kranjskej gore, ak všetko pôjde rovnako hladko ako doteraz, možno ešte na pár závodov mimo SVK vycestujem. Nič konkrétne zatiaľ nie je v pláne, to sa bude riešiť zajazdy v sezóne.




Toto je tvoje druhá sezóna, podařilo se ti už získat nějaké sponzory? Jak máš zabezpečenou letošní sezónu? Patříš do klubu DH-Positive Partizánske, ale dres nosíš jiný? Jak to?
Keďže s DH Pozitívnymi sme sa tento rok nedohodli na jednotných dresoch, nemusela som riešiť žiadnu dilemu, keď prišla ponuka od  Medveďa z BM o sponzorstve na túto sezónu. Dostala som krásny dresík, stará sa mi o finančné záležitosti, ako sú cesty na preteky, štartovné, odmeny, zoháňa ďalších sponzorov, ktorý ma zahŕňajú materiálom, ako športová výživa XenoFit, oblečenie Sportful a Maloja, a ďalšie veci dosť potrebné. Pribudla vlastná časomiera, trenažér a teraz mne ostáva len ho nesklamať a vyhrávať.




Podle informací si před pár dny dostala k dispozici osobní časomíru. Stihla si ji už vyzkoušet a co si od ní slibuješ?
Mám ju doma ešte len 3 dni, takže jediný test prebehol zatiaľ len v Ružomberku, keď som ju dostala. Od piatku však už bude v plnej prevádzke, dúfam, že na SP DH na Plejsoch mi pomôže poladiť stopy a prezradiť, ktorá je z nich je rýchlejšia.




V Kálnici jsi testovala i trenažér před startem, znamená to, že časem budeš mít kompletní zabezpečení jako mají nejelitnější profíci?
To by som už možno mala mať na najbližších pretekoch na Plejsoch, kde ten trénažer na štarte bude mať už aj opodstatnenie. V Kálnici to bola len skúška fungovania, keďže deň predtým ešte len dorazil. Malo by to vyzerať tak že na štarte budem mať stan aby na mňa nepršalo alebo nepražilo slnko, trenažér na rozohriatie svalov, náhradné kolesá s inými plášťami, servisné náradie na poslednú chvíľu a energy drinky, po ktorých sa mi hádam podarí štartovať rýchlejšie :).




Kterou ze současných závodnic na Slovensku se ti zatím nepodařilo porazit?
Na Kubínskej holi padla aj posledná zatiaľ nepokorená súperka, v semifinálke som dala pol minúty Katke Šiškovej. Škoda, že nešla do finále, bolo by zaujímavé si porovnať čas aj tam.




Co zranění? Už byly nějaké vážnější nebo stále jen drobnosti?
Vážne úrazy sa mi naštastie vyhýbajú, čo je pri mojom štýle jazdy asi najskôr zázrak. Pomliaždeniny, jazvy a vysoká koncentrácia modrín je však moje poznávacie znamenie počas celého leta.




Kde a jak často trénuješ? Kdo ti pomáhá s tréningem?
S chalanmi máme lokálnu tréningovú lokalitu s vývozom v Kamenci pod Vtáčnikom, ale ako sa sezóna rozbiehala a skoro každý víkend bol nejaký závod, alebo pojazd, nemali sme veľa času tam chodiť. Veľmi sa mi páči aj DH trať v Ružomberku a Kálnica, kde chodíme v poslednom čase asi najčastejšie. Zároveň mám aj sponzoring v Giant bikeparku Jasná kde mám priestor na trénovanie na jednej z najťažších tratí na Slovensku.

Osobný tréner je môj Romanko, ktorý pre zranenie odložil svoj bike a naplno sa venuje mne. Kdekoľvek teraz prídeme, už sa ani moc nepozerám na skok, len sa spýtam jeho, či to dám a neprizabijem sa, ak povie áno, idem do toho.




Jak vidíš svoji kariéru do budoucnosti?
Jazdiť, vyhrávať, všetko skákať, nič neobchádzať :) Víťazstvo v našom pohári by ma tiež dosť potešilo, radšej to však dopredu nezakríknem. Časom by som chcela vyskúšať aj preteky na vyššej úrovni. Víkend v Kranjskej gore a pár sveťákových tripov mi otvoril oči ako sa jazdí vonku a veľmi ma láka si to skúsiť znova.




Máš nějakou webovku, nebo kde se o tobě mužeme dozvědět víc?
Asi najviac sa o mne možno dozvedieť na stránke www.bikemagazin.sk/radka-slizikova.html a potom samozrejme aj na facebooku.




Co by jsi vzkázala holkám, které by chtěli sjezd vyzkoušet, ale pořád váhají?
Pokiaľ im zo začiatku neprekáža množstvo modrín, ktoré sa im ťažko vyhnú a majú rady adrenalín a jazdu na hrane, len nech do toho idú. Ten pocit, keď skočia svoj prvý skok, či zídu trať, ktorá sa im predtým zdala nereálna aj na pešo, zato stojí. Stále je nás veľmi málo,tento rok natom zas stroskotalo vyhlásenie Majsterky Slovenska, takže nerozmýšlajte dlho a poďte do toho!



Díky za rozhovor!




Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Maro 26.8.2009 v 13:28

    Hezká,dokonce hezčí než všechny naše riderky dohromady :-D

  • anonymní uživatel mikeC 26.8.2009 v 13:31

    sem se zamiloval

  • anonymní uživatel Myro (reiss.m (a) centrum.cz) 26.8.2009 v 13:44

    2 sezona a už takhle? hmm dobrá ;)

  • anonymní uživatel Jordy 26.8.2009 v 13:49

    Paradání rozhovor!Moc milá slečna :-)

  • anonymní uživatel fildak (filip.kolo (a) seznam.cz) 26.8.2009 v 14:12

    taky sem se zamiloval

  • anonymní uživatel honza 26.8.2009 v 14:27

    chce to vic terry

  • anonymní uživatel Troniq 26.8.2009 v 14:38

    jo, konečně hezká a snad i normální holka na kole! :-)

  • anonymní uživatel ×DOmiN×(StifMaister) 26.8.2009 v 16:04

    sloveny byly vzdy hezke

  • anonymní uživatel 3,14čo (3,14co (a) gmail.com) 26.8.2009 v 16:08

    Jen houšť rozhovorů s lidmi, co mají co říct. Že to je šikovná slečna je jen plus. Ať to jezdí, Radko.

  • anonymní uživatel Tomík 26.8.2009 v 17:32

    a já myslel že na Slovensku je nejlepší VYLÍZANÁ Helenka

  • anonymní uživatel buchna (vyschlej Belmondo) 26.8.2009 v 17:43

    Pamatuju si jak ji tady na Dk hodně lidí nazvalo ošklivkou chlapulenou .. nevím jak ještě a ted se mužete posrat . Radka je kočka

  • anonymní uživatel rider (foxiq-zlatko (a) azet.sk) 26.8.2009 v 18:01

    haahaaa slovenskooo ideeees :D nech sa ti darii :D

  • anonymní uživatel rider 26.8.2009 v 18:02

    Radkaaaaa :love:

  • anonymní uživatel rider (foxiq-zlatko (a) azet.sk) 26.8.2009 v 18:02

    :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 26.8.2009 v 18:28

    kočka najviec.......přírodní nadherná číča,ne jak ta česká umělohmotná .....však víte

  • anonymní uživatel lleo 26.8.2009 v 19:57

    terry doufám že to vidíš krásná žena od přírody super jezdí a má i intelekt prostě nemusí ze sebe dělat to co není!!!
    jen takdál radko fandíme atse dostatneš co nejvíše prostě až tam :)

  • anonymní uživatel ble 26.8.2009 v 20:57

    Hahaa to sa dobre pocuva, jak rozhovor tak komentare :) (Vypnuta hrud...)

    Ad "ine" riderky - berme to tak, ze kazdy je nejaky. Extravagancia sice velke mnozstvo inteligencie nevyzaduje (vsak vieme o kom hovorime), no nemusi nutne zakryvat neschopnost jazdit - Shaun Palmer a Missy Giove tiez boli majstrami sveta. A pritom ten prvy sa furt nad vsetkymi vyvysoval (tusim ho volali "The Little Asshole") a ta druha na zavodoch udajne nosievala pod dresom mrtvu piraňu aby ju to hecovalo :)

    Radke prajem v buducnosti vela uspechov. Do toho!

  • anonymní uživatel dmo (ocel-pitcho.comoj.com) 26.8.2009 v 21:26

    dobre Ona !

  • anonymní uživatel kubo (nepson (a) inmail.sk) 26.8.2009 v 23:05

    nepoznam ju osobne ,len z videnia ,ale pripada mi trosken namyslena ,a moc nema naco nejazdi rychlo,len rychlejsie ako tie ostatne dve co su pomale..ale o dost sa zlepsila to je fakt,ak sa mylim berem spat!

  • anonymní uživatel MatoBA 26.8.2009 v 23:25

    Radku poznam odkedy zacala jazdit a ak o niekom mozem povedat, ze je nenamyslena baba bez manierov, tak je to ona. Nema problem pokecat s nikym, pomoct, poradit a kazdy, kto ju tento rok videl jazdit vie, ze pomaly isto nejazdi :) prave naopak, zrychluje si az nenormalne rychlo nato, kolko sa DH venuje a ja dufam ze tento progress bude este dlho trvat :) o tom, aka je kocka pisat nebudem, to vidi kazdy :)

    som na teba hrdy, drz sa !!

  • anonymní uživatel ht extrem (ddddd) 27.8.2009 v 0:26

    no vydis radka už ta pozna cele slovensko aj cesko a to len za dva roky

  • anonymní uživatel terry (terryhot (a) seznam.cz) 27.8.2009 v 2:47

    2 lleo: jasny, že to vidím... a co myslíš, že jezdím proto abych poslouchala tvy kecy? Radka fajn rozhovor a fotky, neberu jí to.. tak proč mě srovnaváš..pro všechny ostatní MÁM VÁS ..... VÍTE KDE...

  • anonymní uživatel The Skreth 27.8.2009 v 8:58

    Menší helmu s kšiltem nahoru, kraťasy a bude to paráda ;-)

  • anonymní uživatel lleo 27.8.2009 v 19:33

    terry ty prosím nepiš že jezdíš to se za jízdu nedá považovat všichni dobřé ví proč na kolo lezeš. to není srovnání jen upozornění že nemusíš tlačit kozy ven třeba až do nebes aby jsi v něčem uspěla, a měly tě lidi rádi.
    prostě uber a budeš snesitelná pro spoustu lidí.
    jinak mír v duši, a víš kde my ostatní tě máme??? :)

  • anonymní uživatel otoman 27.8.2009 v 20:01

    Lieo: radši už sem nepis, kdo ma poslouchat výlevy nadrzence který by chtěl ale vi ze nikdy nebude pripusten....Opravdu zamysli se než sem něco napíšeš a hlavně nezavid...bude se ti lepe žít.Adios

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 27.8.2009 v 20:51

    2 otoman...hele a ja si myslim,ze kdyby to Ileo napsal trochu "slusneji", tak má víceméně pravdu......já proti Terry nic nemám,navíc jí osobně neznám,tudíž jí nemůžu soudit,ale podle rumors co procházejí českou bike partou se přiklánim trochu k jeho názoru taky....a psát může každý co chce,kdo ví kdo s vás dvou bude v realu spíš připuštěnej(nejen u ní):-DDD

  • anonymní uživatel Aleš 27.8.2009 v 21:11

    Radka je super človek a fasa jazdec.Je to ženská pýcha slovenského downhillu a sme na ňu všetci nesmierne hrdí! Nepotrebuje sa porovnávať s nikým, tak sa tu o to prosím nesnažte.

  • anonymní uživatel Jurro 28.8.2009 v 9:11

    jj presne tak.Plus je to moc mila slecna a ked po jazde zlozi prilbu,neverili by ste ze to moze baba tak zajazdit:-) moc ti prajem nech ten SP vyhras,rozhodne nato mas a aj si to zasluzis.
    Navyse si krasna zenska a vdaka tebe sa da konecne na niekoho aj pozerat na tej bedni.

  • anonymní uživatel terry (terryhot (a) seznam.cz) 28.8.2009 v 19:57

    to je super, ale nechápu jedno, nesnášíte mě, ale pořád mě řešíte..je to trošku směšný! píšu snad něco já o tobě? ne nepíšu..protože tě NEZNÁM a to je fajn, že mě znáte z webu, ale v životě ste mě nikdo neviděl...

  • anonymní uživatel Mates Dvořák (dvorakmatysek (a) .seznam.cz) 30.8.2009 v 20:50

    tvl super žena na selopéru a umí to

  • anonymní uživatel neroSVK (pathologist (a) pobox.sk) 31.8.2009 v 8:32

    paci sa mi, ako vela ludi vie posudit cloveka, podla jedneho rozhovoru, alebo netovej stranky.Zda sa mi uplne ubohe, fuckovat na niekoho, koho poznate len z netu. Parkrat som stretol Terry (na pretekoch)a nic proti nej nemam.Na vleku sa nepredbieha, nestoji v neprehladnych pasazach a (kebyze nie je pekne dievca) nikto o nej ani nevie, ze vobec na preteku je. (co sa neda povedat o niektorych looseroch, ktori stoja v najstrmsej tocke, alebo sa predbiehaju a robia zo seba najvacsich...) Baby, nech vam to jazdi, nedajte sa odradit debilmi. cus

  • anonymní uživatel pedrs 31.8.2009 v 9:31

    terry, všem ležíš na mysli kvůli "některým" fotkám ale to taky není důvod , aby si se tady srovnávala s nejakou nature slovenkou, ktera je take hezka ale uplně něco jiného.chlapci by tě chtěli, ale dochází jim, že to asi nepůjde,tudíž tady vylévají svou zlost...nwm jak jinak.Viděl jsem tě na páru wbcčkách a určitě to s tebou není tak strašný..si jen hezká, to je tva nevyhoda v CR ..asi. Jinak, radka je určitě šikovná.

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 31.8.2009 v 22:55

    Dokud bude na scéně Míša Stankociová, tak je podle mýho názoru nemístný označovat definitivně za nejhezčí sjezdařku :) ...tím ale nezpochybňuju výjimečnou krásu Radky, která ale hlavně jezdí fakt force!!

  • anonymní uživatel Bee 1.9.2009 v 21:13

    Eh eh eh ..to je zase debata :D Nechajte uz tu kozatou slecnu spat...
    Radko drzim palce at ti to jezdi!!!

  • anonymní uživatel Luskas 28.12.2009 v 23:58

    noo jeb dalsia baba co by ma rozniesla na kolesach :)
    len tak dalej

  • anonymní uživatel rider77 (pogo78 (a) azet.sk) 25.3.2010 v 20:14

    a kde je to tam presne v tom Kamenci pod Vtáčnikom da sa tam dostat pryto auto. by som isiel kunut tam niekedy dakujem za opoved.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí