DéeM Camp 09 očima Kubajsze

Autor: Kubajsz Fišer, vydáno: 2.9.2009

Už třetím rokem se na Dolní Moravě pořádal bikový camp. Předešlá léta ještě pod názvem MRSN camp, ale jelikož už s tím MM nemá moc společného, tak od letoška už pod názvem novým – DéeM camp. Každému je asi jasné, oč se jedná. V kostce řečeno jde o týden ježdění pod dozorem koučů, kteří mají na starosti své skupiny DH/4X/DJ a snaží se kempery přiučit něčemu novému a zdokonalovat své schopnosti.

Letos si koučování vzali pod křídla Damjan Siriški, Filip Matuš, Jakub Pytlík, Kubajsz Fišer a nově i Majkl Matys. Nejpočetnější skupinu tvořili freestyleři na MTB. Pak cca 7 sjezdařů a pár fourcrossařů. Věkový rozpětí kemperů bylo myslím od 12 let až něco přes 35. A k tomu jedna dívka.





Dolní Morava se rok od roku rozrůstá a tak může nabídnout spoustu kombinací, tratí a druhů poježdění. Nyní jsou tam cca 3 sjezdové tratě, klasická fourcrossová a spousta různejch NS překážek, dirty, lavice atd. Vyřádí se tu opravdu každý. Nemluvě o dualslalomu na louce, který je dle mě ze všeho nejzábavnější. Vše končí u Větráku, což je dřevěná hospůdka, s velkou verandou, muzikou a hlavně příjemnou obsluhou, kde po večerech probíhá videocoaching. Přednášky, které byly tradicí v minulých letech jsme radši přesunuli do různých sessions při ježdění, kdy kempeři odpočívali a my jsme s nimi v menších skupinkách probírali závodění, kariéru apod.





Současně s bike campem letos už podruhé probíhal i camp pro fotografy. Což je dobré pro obě skupiny a bikeři se tak naučí spoulupracovat s fotografy a obráceně. Zjistí, co by bylo dobré si na takové focení a tak. Navíc kempeři mají pak spoustu fotek na konci týdne. O video se letos staral sám pan Márty Smolík a na jeho dílo jsem opravdu zvědavej, protože materiálu měl víc než dost. Při kempu probíhají i různé jiné akce jako paintball, freeride po kopcích, letos i skákní na trampolíně s trampobikem a skákání do foamu. Je toho prostě dost a myslím, že se nikdo nenudil.





Po tejdnu ježdění jsem byl opravdu utahanej jak pes, ale stojí to za to, když pak člověk vidí ten progress na jednotlivých jezdcích, kteří na tom stáli třeba i poprvé a po týdnu skáčí skoky, v lese jedou palbu a hlavně mají daleko větší radost z ježdění. Samosebou se přihodily různé prekerné situace jako třeba šulínovo excempóre s paní domací atd atd. Ale řekl bych, že ten týden jsme si všichni užili a já děkuji Robovi za umožnění a zogranizování této akce a vůbec všem, kteří se na tom podíleli, nevyjímaje Sakitátu, kterej se nám staral o kola. A big shock! energy za drinky a tyčinky, díky kterejm jsme ten tejden přežili a olympusu za to, že nás bylo čím fotit a vůbec všem sponzorům.





Text: Kubajsz Fišer – www.kubajsz.com

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel La °MeSsIaH° 2.9.2009 v 17:35

    SOm 1. juchu

  • anonymní uživatel supa-man (supa-man (a) seznam.cz) 3.9.2009 v 19:22

    DM jede mocně! jen tak dál...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí