MojeKolo

Čep se dostal do čela šampionátu WBC

Autor: Ondřej Kymla, vydáno: 10.9.2009

Favorizovaný Pavel Čep vyhrál pátý podnik seriálu WBC – Specialized Bikerally Championship. Tím se dostal i do čela celého šampionátu. Na zlínské Lesní čtvrti ale o sobě dali vědět i regionální zástupci. Zejména pak junioři. Zlínský David Pal dojel druhý, Martin Daněk z Hulína třetí. Hned pod stupni vítězů pak skončil lukovský biker Martin Hoferek.

„Byl to velmi nevyzpytatelný závod. Na trati to hodně klouzalo a stát se mohlo cokoliv. Já jsem měl to štěstí, že jsem neudělal žádnou výraznější chybu a každou ze čtyř erzet se mi podařilo s mírným náskokem vyhrát. V konečném součtu to pak dělalo něco přes tři vteřiny, ale zase tak jednoduché to nebylo. Vždyť ze špičky chyběl jen zraněný Michal Červenka,“ nechtěl vítězný Pavel Čep snižovat kvalitu svých soupeřů.




Ti se však tentokrát nechali zastínit dvojicí juniorů. Asi nejpříjemnějším překvapením byl výkon Davida Paly. Tomu se vyplatila tréninková píle, trať si během uplynulého týdne dobře osahal a v samotném závodě z toho mohl těžit. „Když to šlo, jezdil jsem na Lesní čtvrť trénovat. Trať doznala oproti loňsku přece jen několika změn, byla o něco delší a strmější, což mi vyhovovalo. Druhé místo je parádní výsledek,“ radoval se zlínský junior.




Hned za ním dojel Martin Daněk. Hulínský mladíček potvrdil, že osmé místo, které mu patřilo před nedělním podnikem v absolutní klasifikaci, rozhodně nebylo dílem náhody. Ve Zlíně předvedl velmi dravé a téměř bezchybné představení, za které byl po zásluze odměněn svým premiérovým postaveném na stupních vítězů v seriálu WBC. Za sebou nechal i Martina Hoferka, jenž patřil mezi hlavní favority závodu. Nakonec však na lukovského bikera zbyly pouze brambory.




„Chyběla mi plynulost a celkově to nebylo z mojí strany úplně ono. Ovšem oproti předchozímu závodu v Trnavě, kdy jsem až příliš často chyboval, mohu být tentokrát mnohem spokojenější,“ nenechal se otrávit čtvrtým místem Martin Hoferek, jenž si v absolutní klasifikaci upevnil třetí příčku. Navíc na druhého Michala Červenku ze Želechovic, jenž tentokrát nestartoval, ztrácí již jen 11 bodů.

V projektu „Talent Rider“ tentokráte startoval patnáctiletý Lukáš Kruťa ze Želechovic. "Závod se mi sice moc nepovedl, ale svezení na takovém kole je fakt super. Na rozdíl od mého kola jsem si mohl daleko víc dovolit. " zhodnotil tento talentovaný rider, který si i přes pár chybiček dojel na Big Hitovi pro skvělé 15. místo v juniorech. V konkurenci téměř 170 jezdců se neztratil ani v celkovém pořadí, když se umístil na 32. místě.




Závěr letošní sezony bude ještě hodně zajímavý. Reálnou šanci na vítězství totiž mají stále minimálně tři jezdci. Hodně může napovědět už předposlední závod tohoto roku, který 10. října hostí Luhačovice.

Výsledky, fotky, videa lze nalézt na stránce závodu: http://www.wbcrally.com/…2009/round5/

Text: Ondřej Kymla – www.wbcrally.com
Foto: David Kužela

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí