U6e v Kanadě: Freeriding mimo bikepark

Autor: Ueeeeee, vydáno: 10.9.2009

V dnešním posledním fotoseriálu Vám nastíním, v jakým duchu se nesly naše či moje výlety mimo bikepark a mimo Whistler.

V místním knihkupectví jsou k dostání mapy nedalekých Squamish a Pembertonu včetně vyznačených trailů. Abyste si vyzkoušeli všechny včetně secrets, museli by jste tam být bez přehánění minimálně několik let.

Trip do Pembertonu se mírně zkomplikoval 39°C na slunci, které v kombinaci s tříhodinovým tlačením 7km dlouhého kopce nebyly úplně optimální.

„Odměnou“ nám byl dlouhý prudký sjezd z hory Mackenzie, který se díky několikacenti­metrovému nánosu přeschlého prachu na kamenitém podkladu proměnil ve školu snowboardingu, na které byly brzdy zbytečné.




V Kanadě s kolama prostě problém nemají.




Námi zvolený doublediamond „Mackenzie Cruise“.




Upozornění, že si tě někdo může splést s lovnou zvěří…




Tlačení těsně před začátkem trailu.




Otravnýho hmyzu si tam užijete víc než dost.




Výhled z Paragliding launche u začátku trailu.




Lahůdka pro začátek, než se to zlomilo do prudkýho svahu…




Singlediamond „Indi 500“ ve spodní části hory.




Vyčerpaní sjezdem a nejteplejším počasím, který jsem kdy zažil, koštujeme „Whistler lager“.




DoggyStyle.




Svezení 35km za 5$ včetně kola.




Signature trick flip-flop table po cestě na pláž…




Freestyle stuff.




A jedna speciálně pro hateclub :) cyklostezka k Alta lake…



Dalším tripem bylo řekněme enduro pod vedením zabijáka Miloše, kterej věděl kudy se k němu dostat. Já jsem si před tím dal plnohodnotnej den ježdění, včetně jednoho hnusnýho crashe, když jsem to ráno vyslal mimo trať mezi stromy.

Přímo pod dopad dropu do zatáčky si totiž stoupli dva kluci, kteří přijeli z vedlejšího trailu a čuměli na mě stylem „proč dělá kotrmelce lesem, když může jet klidně po trailu, uprostřed kterýho stojíme?“
Takže jsem byl už tak dost zničenej a vyznamenal jsem se dvěma dalšíma šipkama přes řídítka.

Tohle enduro Vám tu už popsal MRSN, jen doplním, že jsme jeli singletraily „Khyber Pass“, „Babylon“ a „Tunel Vision“, který jsou vzájemně propojený.

Druhej výšlap jsme si dali kvůli dost známýmu singletrailu „Ride don't Slide“, kterej by si podle mýho názoru bezesporu zasloužil označení dvou démantů, páč si s náma chvílema hrál jako jazyk s kliťákem, děcka prominou.

O tomhle už MRSN taky rapoval.




Červená lajna je chairlift, hovnová je tlačení do kopce, zelená je Ride don't Slide, modrá jsou tři traily enduro trasy a džbány označujou námi zvolené relaxační body. Ve village jsme to s tím relaxováním trochu přehnali :)



Čtyři dny před odletem jsem se se všema věcma vydal do Vancouveru.




Krásnej pohled při průjezdu Horseshoe Bay v severní části Vancouveru, jakoby mi říkal: „Kam jedeš ty kreténe, zpátky do Ruska?!“




Na Pacific Central station mě čekal pikolík Uši (s pověstnou károu za 900 bucks), kterej mě hodil se všema věcma k Honzovi. Tímto ti Uši moc děkuju a doufám, že ti ve Whistleru klapne dobrý zaměstnání !




Honza, kterej mě ubytoval na 3 dny ve Vancouveru.

Pro zajímavost – čtyři roky cestoval po celým světě a když potom navštívil Vancouver, rozhodl se, že tady zůstane na pořád, protože je to tam nejhezčí a všeobecně nejlepší podmínky k životu a všem aktivitám pro volnej čas. K tomu si vemte fakt, že v té době vůbec nejezdil na kole. Že by na tom Vancouveru něco bylo??

Já jsem ve Vancouveru jezdil jen dva dny a myslím si, že svým způsobem je tam ježdění ještě lepší než ve Whistleru, v přírodnějších podmínkách, hezčích lesech atd. Chybí jen výhoda chairliftu, takže je potřeba shuttle.

První den jsme si dali sraz s Marou pod horou Seymour a vyslali to směrem nahoru k nejznámějšímu northshore trailu CBC, kterej je neskutečně precizně postavenej. Nenajdete tam jedinej dopad, všechny odrazy i dropy jsou na rovinu. Lávky nejužší, co jsem kdy jezdil, les nádhernej, ale v tomhle ohledu Cypress pořád vyhrává.




Gramaření na horním parkovišti…




Tam jsem taky zjistil, že mi vypadl čep z brzdové páčky




MacGiver to spravil!!!






Tohle byl asi nejprudší dopad, co jsem tam viděl.




Modelingová :)






Většina lávek je místama i do kopce, nebo tak po rovině, že se bez šlapání přejet nedají. Naštěstí jsem se po posledním týdnu chainless ježdění v bikeparku rozhodl před odjezdem investovat a spravit řazení.




Mara.




Honza… něco mi říká, že tohle neklapne :)




Důkaz, že to není focený v Brně za barákem.




Mara na jedné z trialovějších pasáží…




Přesmírák (volný překlad: přetočeno).




Trail se často rozdvojuje na těžší a lehčí verzi.



Druhej den museli oba kluci do práce, tak jsem se vydal na nejhezčí enduro, co jsem zažil. Busem ke SkyTrainu (metro jedoucí cca 20m nad zemí, s výhledem na celej Vancouver), SkyTrainem na Waterfall station, kde jsem přestupoval na SeaBus, o kterým jsem si do té chvíle myslel, že to je autobus, kterej jede přes dlouhej most přes záliv.




Nastoupil jsem ale do gigantickýho parníku.




To už jsem byl na Severním břehu, který možná některý znáte pod názvem North Shore, tam jsem se ještě busem přiblížil do západní části směrem k hoře Cypress.

Potom jsem musel několik mílí po dálnici, na které je dovolený jezdit na kole! Po asi 2,5h cestování hromadnou dopravou jsem dorazil k exitu vedoucímu k Cypress Hill Access Road a po minutě výšlapu mi zastavil první obrovskej jeep GMC, kterej mi nabídl svezení na nejvyšší bod hory. Dlouho jsem neváhal… Řídil zhruba 50ti letej Kevin s obrovským pivasem. Po pár minutách, co se mě vyptával jak se mi tu líbí a co jsem zač, z něho vypadlo, že jezdí už dvacet let a většinou jen na Cypressu a že tu staví ty traily…

Nahoře jsem se podíval na zimní areál, ve kterým byly přípravy na Olympics 2010 v plným proudu. Z mapek jsem věděl, že první oficiální trail začíná až zhruba v polovině cesty, po které jsme vyjeli nahoru. Já jsem ale pár set metrů pod horním koncem cesty objevil podezřelou díru mezi keřema, která vypadala asi jako kdyby se tam prokousala nějaká lesní zvěř. Tak jsem sklonil hlavu a zkusil se podívat dovnitř. Dostal jsem se na hodně dlouhej a namazlenej trail „Nevimjakmuříkaj“.




?? Twist and shout !!

Odtud bohužel žádný akční fotky nebudou, protože neměl kdo fotit.




Povšimnutíhodnej drop z logridu na rovinu, pro lepší představu o rozměrech jsem k fotkám přikládal bike.




Trail byl plnej podobných výmyslů, ale hlavně byl navedenej přes ty nejprudší a nejčlenitější skalnatý úseky takovým způsobem, aby bylo možný je přejet nebo proskákat.




Double rollover.





Během svého pobytu jsem 7× potkal medvěda, z toho jednou přeběhl přes trail pár metrů přede mnou v jedné z nejrychlejších částí spodního bikeparku a jednou se promenádoval kolem, když jsme dávali chill někde uprostřed trailu „Ride don't Slide“. Obrovských dravců kroužících nade mnou nebo sedících na stromech jsem viděl hodně, ale až takovej zoolog (ani zoofil) nejsem.

Na vrcholku Whistleru jsou k vidění krásní Krkavci. V hodně úzkém úseku trailu „Original sin“ jsem málem srazil procházející srnu. Veverky mě zas tak nepřekvapily, zato na skupinku asi šesti králíků s bílou měkkou srstí, prohánějících se po trati „Freight Train“ jsem koukal dost překvapeně.




Na konci jsem se dostal krásným hladkým singletrackem podél řeky dolů na Marine drive, která vede podél moře. Potom jsem to dal po vlastní ose po Marine drive a přes Lions Gate Bridge až k Waterfall Station. Po cestě jsem si vybíral přímořskou vilku, kam se odstěhuju na starý kolena.




Zvířata bejbe!!!




North Shore směrem na západ při západu slunce, foceno z mostu Lions Gate Bridge, kterej je dlouhej přes půl kilometru.




Odjezd na letiště SkyTrainem. Po zaplacení ticketu mi v kapse zbyl 1$ a 50centů, účet přečerpanej a telefon vybitej.




Když styl, tak pořádnej.




Čekání na odlet se Skrethem, kterej odlítal stejným spojem.






Devíti hodinovej let už jsem absolvoval po druhé, takže jsem byl moudřejší a zvolil tvrdší variantu.




Rainbow nad Londýnem.



Po 32 hodinách vzhůru, vyplněných balením biku do krabice, cestováním po Vancouveru, 12h v letadle, přestupováním, čekáním na spoje, z Vídně do Brna a kocovinou po zbytek dne, jsem dorazil víc v pořádku, než jsem očekával. S velkým množstvím zkušeností, zážitků, menším břichem, prázdnějším kontem a super pocitem, že se celej trip povedl líp, než jsem si představoval.



Tádydadydádýda­dáááááá… a to je konec přátelé i nepřátelé.

Ueeeeee






Speciální poděkování sponzorům, kteří mi k tomuhle ježdění pomohli:
ultimatebikes.cz – dovozce Transition bikes a Leaf cycles
tattoo.cz – Planet tattoo studio, Orlí 16, Brno

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel jirka.bh 10.9.2009 v 6:40

    hodně dobré frajere, celý seriál se mě zamlouval, gratuluji...

  • anonymní uživatel ja 10.9.2009 v 7:25

    krása

  • anonymní uživatel ja 10.9.2009 v 7:42

    luxus

  • anonymní uživatel lopeHT 10.9.2009 v 8:12

    moc dobře celé sepsané-popsané, je to prostě sen!

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 10.9.2009 v 8:35

    měl jsi se hezky hobo, snad to jednou taky dokážu

  • anonymní uživatel pinkbike.com (carper (a) studio.com) 10.9.2009 v 9:20

    závisť

  • anonymní uživatel FunThomas 10.9.2009 v 11:04

    zažil jsi sen mnoha bikerů :-) lucky boy

  • anonymní uživatel Tommy 10.9.2009 v 11:24

    Jak píše FunThomas,prožil jsi sen většiny z nás.Moc pěkný čtení a pokoukání.Nezbývá než ti to přát a v duchu doufat,že snad taky jednou...

  • anonymní uživatel Jr. 10.9.2009 v 11:27

    hlavně mě opravdu překvapili tvé fotky...nečet sem komenty předtim, tak sorry, jestli se ptam znova, ale na co jsi to fotil? sou geniální

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 10.9.2009 v 11:36

    no to já teda spokojenej moc nejsem, hlavně co se týče hloubky ostrosti a ostrosti samotné u některých, ale to se záklaďákem nenadělám nic... tělo je Canon 20D

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 10.9.2009 v 11:40

    Paráda tríípek, beru kamoše, prachy a letíme...Jinak to nevidím

  • anonymní uživatel Tchitcha (jankocer (a) tiscali.cz) 10.9.2009 v 11:46

    Naprosto boží!!!

  • anonymní uživatel noha 10.9.2009 v 12:22

    Já tě teda nemám rád,jsi frajer navoňaný,ale napsané to teda nemáš zle,rád jsem si početl a podíval na obrázky.

  • anonymní uživatel Jouda 10.9.2009 v 12:51

    vymysli si něco fiktivního a piš dál... my chceme víc!:)

  • anonymní uživatel Tygr 10.9.2009 v 13:04

    velice akční přeprava kol na přední masce autobusu...

  • anonymní uživatel KRAJIC (tkrajic (a) seznam.cz) 10.9.2009 v 13:35

    Pěkné počtení.

  • anonymní uživatel mentos 10.9.2009 v 13:55

    Mega mega mega

  • anonymní uživatel YetiMan 10.9.2009 v 14:50

    že by jsi konečně dostal rozum a naučil se jezdit z kopce a ne jen skákat? :-) trip boží

  • anonymní uživatel Potok 10.9.2009 v 15:04

    tos musel ten bike složit do krabice? Je to docela pochopitelný, ale stejně :)

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo 10.9.2009 v 15:37

    9 hodin na zadku v plechové kačeně = smrt . Furt přemyšlim kde si to v čechách fotil =(

  • anonymní uživatel Durchy (mbaierl (a) seznam.cz) 10.9.2009 v 15:57

    Závist =)... Ale já se tam taky dostanu =)

  • anonymní uživatel Romza.BH 10.9.2009 v 15:59

    On snad v Canadě opravdu byl?! :)

  • anonymní uživatel žabák 10.9.2009 v 18:36

    vraťte U6eo zpátky do Kanady těch reportů bylo málo ,ale za to byly parádně napsané!!

  • anonymní uživatel jo jo 10.9.2009 v 19:07

    na začátek ano závist.dále od kohokoliv by se mi to hodně zamlouvalo ale od takoveho koko.. opravdu ne!!!! muže vyletět třeba na měsíc a pořád zůstane tím čím je. děcka pod 15let musí uchcávat.

  • anonymní uživatel mad kate (tothov (a) seznam.cz) 10.9.2009 v 20:49

    uplne je mi smutno, ze uz ty reporty konci.. fnuk ;(

  • anonymní uživatel Hrasko 10.9.2009 v 21:38

    mna by skorej zaujimalo kolko penazi si tam nechal....

  • anonymní uživatel michal 10.9.2009 v 22:17

    myslel sem, že seš docela trouba, ale koukám...., pěkný počtení a foto.

  • anonymní uživatel skautik (skautikr(zavinac)seznam.cz) 11.9.2009 v 3:55

    u6e--> hele jak jse jmenujou ty traily na seymoru ? Panmatujes si ? jel si Buggie man ? Ty lavky vypadaj hrave, pojedu asi v sobotu na seymor a v nedeli zase na cyperss... nebo az pristi mourasovi zase vychcal tlumic takze si dam relax na in deep a joyride :) achjooo uz mi to konci za chviiiili :/

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 11.9.2009 v 10:03

    jo jo: ty znas Hoba asi hodne zblizka... Je mi te lito.

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 11.9.2009 v 11:08

    Na Seymouru jsme jezdili CBC, Boogie man a ještě cosi v nižší části. Doporučuju povinně vyzkoušet hlavně CBC, což je tam takovej lidovej populární trail, proto se na něm nejvíc staví, nejvíc se udržuje a vypadal i nejvíc propracovanej a namazlenej...

  • anonymní uživatel NSMBIKER 11.9.2009 v 12:19

    krasny prostredi az tam nikdo pojedete tak mi dejte vedet a zabalte me do kufru a ty Ueeee peknej report fotky respekt

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 11.9.2009 v 12:48

    Nejlepší série článku z Kanady, kterou jsem tu zatím četl. V porovnání s Gaspiho a Marošákovo shortreportama, mi tohle přišlo fakt perfektní.

    Výbornej styl, zábavnost.

    Fotky parádní, popis taky, díky !
    Čárys.

  • anonymní uživatel skautik (skautikr(zavinac)seznam.cz) 11.9.2009 v 15:56

    u6e.-->dikes presne na tyhle 2traily se chci podivat takze parada :)

    jinak fotky uz ti znova komentovat nebudu, pze uz takhle mne seres ze mas tady za 3 tejdny vic a hezci nez ja ze cely leto :D

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 11.9.2009 v 16:05

    3 týdny x 2 :) ale díky všem, za ocenění mé snahy!

  • anonymní uživatel thomas ( (a) (a) - (a) ) 11.9.2009 v 18:32

    začinám šetřit!!!!:)

  • anonymní uživatel usi 12.9.2009 v 2:10

    U6e-nemas zac,pristi rok cusovka v bike parku.Whistler

  • anonymní uživatel dhmiki 12.9.2009 v 9:33

    jééé to je ten vymalovanej bazén z north shore 3 !!!!!!!!!!!!

  • anonymní uživatel Hrasko 13.9.2009 v 17:39

    UE kolko to stalo cele?ako penazi?

  • anonymní uživatel cow 13.9.2009 v 20:25

    U6e ... co vic si prat..dik za nastineni atmosfery:).docela sem se vzil hehe

  • anonymní uživatel Kačer 16.9.2009 v 0:41

    Hodně dobrý a toho Honzu co ti dal ubytko na pár dní jsem potkal v Dublině říkal,že povalí v plechový Kačeně do CAN koupí bike a bude drtit za polovic love co v Evropě.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí