Předposlední díl WBC ovládl Kotrla

Autor: Robert Štach, vydáno: 15.10.2009

Vítězem předposledního dílu seriálu WBC – Specialized Bikerally Championship, který hostily Pozlovice na Luhačovicku, se stal překvapivě Patrik Kotrla. Závodník ze Semetína na Vsetínsku předčil o šest vteřin fryštáckého Tomáše Musila, o další půl vteřiny zpět zůstal nejlepší junior David Pala ze Zlína. Aktuální lídr seriálu WBC Pavel Čep skončil hned pod stupni vítězů.

Patrik Kotrla v této sezoně zatím bodoval pouze na Kopné a v Lípě, v obou případech se přitom dostal na stupně vítězů. Z vítězství se však radoval teprve v Pozlovicích, kam celý šampionát zavítal vůbec poprvé. „Tratě však byly typické pro celé mistrovství WBC, tedy hodně šlapavé a fyzicky náročné. Jejich profil byl hodně úzký, v některých místech však nabízely více možností postupu, což se mi líbilo,“ pochvaloval si valašský biker.





Ten vyhrál stejně jako druhý v pořadí Tomáš Musil po dvou rychlostních zkouškách. Druhý měřený test však opanoval s víc než třívteřinovým náskokem, což se v podobných závodech, kde se jezdci tahají o desetiny sekundy, vidí málokdy. „Nemyslím si však, že bych jel tak rychle. Déšť trať hodně zpomalil. Den předtím jsme jezdili mnohem rychleji. Spíš si myslím, že jsem měl výhodu v kole. Nejel jsem totiž klasického sjezďáka, ale pevnější SXo,“ prozradil Patrik Kotrla.





Spokojený s výsledkem byl i druhý v cíli Tomáš Musil. Fryštácký reprezentant prožívá nebývalé úspěšný závěr sezony a po celkovém vítězství ve Slovenském poháru v kategorii pevných rámů má našlápnuto k velké stíhací jízdě i v rámci seriálu WBC. V Pozlovicích dosáhl svého letošního maxima a velmi významným způsobem ještě může promluvit do pořadí na prvních třech místech absolutní klasifikace.





„Výsledek je lepší, než jsem vůbec čekal. Šlapavá trať mi vyloženě seděla. Byla sice náročná a stála mě hodně sil, ale člověk u ní musel trochu přemýšlet, což svědčilo těm lepším závodníkům. Ne náhodou se většina z nich dokázala prosadit,“ poukázal Musil, který ve vyrovnané bitvě o stříbro odrazil nápor zlínského mladíčka Davida Paly.

Hned za ním dorazil do cíle coby čtvrtý Pavel Čep. Olomoucký závodník tak sice nenavázal na svá tři předchozí prvenství, nicméně mrzet jej to příliš nemuselo. V celkovém pořadí si upevnil vedoucí pozici a v posledním podniku sezony, kterým bude 25. října závod ve Žlutavě na Zlínsku, jej s největší pravděpodobností čekají mistrovské oslavy.





V projektu Talent rider tentokrát startoval místní mladíček Daniel Mikel a vybojoval 11. místo v juniorech a 19. místo absolutně! Talent rider pokračuje i na posledním závodě ve Žlutavě. Informace o tomto projektu, včetně toho jak se přihlásit, lze najít na stránce http://www.wbcrally.com/…nt-rider.php.





Výsledky závodu: http://www.rally-vysledky.com/…/r6/4all.php
Fotky, videa, rozhovory: http://www.wbcrally.com/…2009/round6/

text: Robert Štach
foto: David Kužela

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Martin (Specialized.B.H.III.R.p.R (a) seznam.cz) 15.10.2009 v 11:29

    No rekl bych ze to bylo poslední kolo..:D

  • anonymní uživatel Switch z Brna [Koloshop Team.cz] (switchcz (a) bikerider.com) 15.10.2009 v 14:35

    ani ne.... žlutava se pojede klidně i na sněhu :-)

  • anonymní uživatel M (Specialized.B.H.III.R.p.R (a) seznam.cz) 15.10.2009 v 15:55

    Tak to bude mazec..:D

  • anonymní uživatel kryba (dankrybus (a) seznam.cz) 15.10.2009 v 17:10

    asi si vezmu lyze :D

  • anonymní uživatel lupa (lupa21 (a) seznam.cz) 16.10.2009 v 6:34

    tak ten talent rider si strčte za klobouk loni to náš Mates shrábnul celkově a vůbec nic se nedělo!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí