reklama

Rozhovor: Leader o Cyklopeklu

Autor: Leader, Navy, kategorie: Rozhovor, vydáno: 23.10.2009

Letošní Cyklopeklo v Třebíči je sice v internetových poměrech hudba dávné minulosti, nicméně by nebylo fair, aby tenhle materiál zarostl někde v kopřivách…

Tomáš „Leader“ Zejda tentokrát nedal na svém domácím dirtovišti nikomu šanci, a tak jsme ho trochu vyzpovídali. V Třebíči se totiž děli docela divočiny…





d:key: Ahoj Tomáši! Dneska bude řeč o čtvrtém ročníku jak jinak než dirtového závodu Cyklopeklo, který se jel letos počtvrté u vás v Trebeachi. Ty máš dirtpark, ve kterém se celý závod jede, pár metrů od baráku a jseš v něm skoro každý den. Zkus nám tedy popsat historii a stávající set-up tohoto parku.
Leader: Hojhoj! Park stojí na svém místě od roku 2003, což je shodou okolností stejný rok začátku mého ježdění. Vše začalo navezením hlíny a postavením dualové dráhy, což bylo v té době nejvíc IN. Postupem času se postavily trailsíky a wallride a nakonec naskakovací bedna s dopadem. No a to vše se rok co rok zvětšuje. Takže taková skoro klasícká evoluce. No a jak evoluje park, tak úroveň ježdění eskalátoruje…






Realizuješ v tomhle parku nápady nebo překážky z některých jiných parků, které jsi během svého celkem bohatého cestování navštívil?
Tak určitě a závodech poznáš hodně jiných věcí, ale nejde pokaždý přijet ze závodů a něco měnit. Z jara se park většinou trochu obmění a pak už stačí jen dobře opečovávat.

Jak se ti park ajko celek líbí a chybí ti v něm ještě něco?
Nemůžu si stěžovat. Park je prostě boží a nic tu nechybí, občas si postesknu po SPINě, protože taková překážka chybí v širokém okolí a já zrovna spinu nemám moc potrénovanou.

Pojďme ale k samotnému závodu. Co se oproti loňsku změnilo v organizaci, co jste doladili a na co jste se naopak vykašlali?
Vše se odehrálo se stejným scénářem jako v letech minulých. Před závodem se uskutečnila akce „startovné za PADE“, navezlo se pívo-límo a speaker Zdenál si začal vysušovat hlas. Celou akci děláme s klukama z Třebeach Crew hodně na klid, ale příští rok bychom rádi závody udělali větší a napodlo nás, co takhle MČR v Dirtu? Moc v tom neumíme chodit a budeme rádi za každkou informaci jak toho dosáhnout.






No tak na MČR si jistě brousí zuby víc lidí, nicméně s podporou d:key můžete počítat! Nicméně jak to máte s riderama? Zveš je do závodu ty sám, někdo jiný z organizačního teamu, nebo to necháváte osudu a věříte, že váš park, historie závodu a možná i tvoje jméno přitáhne dostatek dobrých závodníků?
Esa z rukávu nechali hoši na mě, a tak jsem obvolal koho šlo. Bohužel na závod nejsou vypsaný prize-money a ten, kdo je zdaleka, se jen tak nezbrnčí do Třebu. Ovšem jak už jsem říkal, závod je spíše oddychovka. Mrzí mě, že nepříjel Dan Frenk, který se k nám neměl jak dostat, Kuba Vencl zrovna maturoval a Loleq byl již zadaný.

Kdo ze známých jmen se letos Cyklopekla zůčastnil?
Věrný parťák Netro, kluci z Brna jako např. Kuba Kalina, který dal snad třicet backflipů za den, Dan Jurečka na malých, lokál Martin Voříšek a já.

To už je celkem slušná partička. Kdo z nich podle tebe nakonec sázel nejvíc?
Kendál se vyspal špatně, ale dokázal se vyndat a byly z teho whipy, 360, condory. Netro si vybral trochu smůlu a při pádu si sedřel dlaň, když nevrátil supermaria. Kdo se hodně předvedl byl Kuba Kalina se svejma všema trikama hlavou dolů (flip, fliptable, fliponefoot, flip superman) a také zasadil bič.






Jaká byla v parku během závodu atmosféra? Vyšlo vám počasí? Přišli lidi?
Počásko do poslední chvíle vypadalo, že bude pršet, ale vítr nakonec hrozivé mraky rozfoukal. Atomosféra byla super – klídek – mezi jezdci panovala pohoda a diváků přišlo požehnaně, takže dokázali svým potleskem přehlučit i emocountry linoucí se z retro beden.

Tak to je cajk! Atmosféra je hodně důležitá. Proběhla po závodu ještě nějaká párty?
Uspořádali jsme afterparty v hudebním klubu B, kde zahrála výborná HC kapelka Dead Stress. Na párty Khenzel zapoměl na své špatné vyspání a řádil jako splašená kočka. Po HC přišel na řadu i Hip-Hop v podání kapely Masowý Wrazi a vše ukončoval DJ ILL Rick. Co jsem slyšel, všichni se moc bavili…

Tak o je v pořádku, tak to má být! No a párty asi končí většina závodů, takže jestli jsem na něco zapoměl, máš zde prostor…
Nezapoměl jsi na nic. Myslim, že všechno podstatná bylo řečeno…

OK, takže díky ti za čas a za d:key ti přeju hodně lásky s Domčou…
Haha… To se neboj. Mějte se!






No a nezbývá než doplnit výsledky letošního Cyklopekla:

Kategorie BMX:
1. Daniel Jurečka – Brno
2. Marián Klimeš – Brno
3. Tomáš Korčák – Brno

Kategorie MTB:
1. Tomáš Zejda – Třebíč
2. Kuba Kalina – Brno
3. Martin Voříšek – Třebíč






Cyklopeklo 2009 by Trebeach Crew:



Ptal se: Navy
Odpovídal: Tomáš „Leader“ Zejda
Video: Trebeach Crew
Fotky: www.tbike.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel fildak (filip.kolo (a) seznam.cz) 23.10.2009 v 10:41

    dobre to je

  • anonymní uživatel holub (holubrider (a) seznam.cz) 23.10.2009 v 13:23

    to jo,ale neni to už trochu nuda vyhravat pořad ve svym parku ?

  • anonymní uživatel jojo 23.10.2009 v 13:26

    až na tu pisničku dobré

  • anonymní uživatel tomas 23.10.2009 v 15:47

    myslim ze nevyhrava pouze ve svym parku..na MCR bych bejt vama zapomnel park je z kopce a ty skoky s drevenyma odpalama nejsou prilis prijemne..na poslednim hodis krysu a jedes po prdeli az kamsi do udoli

  • anonymní uživatel holub (holubrider (a) seznam.cz) 23.10.2009 v 18:06

    tak mě to taky v třebíči nebaví tahnout se kilomtr po zemi a bejt sedřenej jak svině,ale o tom to je,přijet někam a poprat se s tim.U sebe to mužeš mit najetý suprově,ale každej ma rad něco jinyho

  • anonymní uživatel sederstrom 24.10.2009 v 8:19

    leader je peknej hajzlll

  • anonymní uživatel miro 25.10.2009 v 9:56

    Kuba Kalina ten to měl vyhrát,myslím si,že tam předváděl lepší věci než co předvedl Leader.Podle mě vyhrál jen díky tomu,že byl u sebe.

  • anonymní uživatel Tony (susta59 (a) seznam.cz) 25.10.2009 v 19:46

    Zato k videjku je hodně pohodová music !!! :-D

  • anonymní uživatel cobra (nahovno.cz) 28.10.2009 v 8:02

    to je fuk kdo to vyhrál, moc se mi to stejně nelíbilo takhle z videa, ten superflip je ale pěknej od Kuby :)

  • anonymní uživatel dan300 31.10.2009 v 20:06

    cz.iq-test.eu/...

  • anonymní uživatel hovínko (hanakjmpm (a) seznam.cz) 2.12.2009 v 16:54

    na tom závodě jsem nebyl...........nééééééééééééééééééééééééééé

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí