MRSN 4Down by MRSN & friends...

Autor: MRSN & friends, kategorie: Video, vydáno: 27.10.2009

Dnes se naposledy ohlédneme za jedenáctým ročníkem Marosany. Pojďte si přečíst, jak to celé viděl Michal Maroši, fotografka Bára, Adam Maršál a kameramani z Joyride.cz







MRSN 4DOWN 2009 by MRSN:

Jen těžko dá se psát report o své akci a tudíž jen těžko je býti ke své práci kritický a jen těžko chválí se věci, které smrdí a tak očima svéma viděl jsem to veskrze takto:

Překousat se přes jubilejní desáté výročí nebylo snadné a otevřít oči při další štastné jedenáctce mohlo by se zdáti snadnější. Snadné to však nebylo ani na okamžik a to po všech stránkách. Snažit se vybudovat něco, co se stane kultovní, není otázkou pár let nýbrž roky dřiny. Tímto faktem jsem nesmírně rád že tuto nálepku MRSN 4Down drží pod kontrolou. Originální je také spojení dvou disciplín DH a 4X v jednu. To je také výzvou pro větší sortu bikerů z širší oblasti, který jim dodává nesmírný adrenalin do žil a taktéž pro diváky smrtící dávka podívané.






Trať, která je svým konceptem jasná vzhledem k profilu svahu, byla z větší části prorostlá nálety a křovynami tak, že parta domorodců vytáhla paty se svými stroji se 14 dením předstihem. Při samotném stavění nových překážek nás schvacovala kosa od zubaté v podobě deště a větru hodného spíše windserfing stajlu. Vše se nakonec naší patnáctičlený crew podařilo zavčas dokončit a odměnou tak byl páteční sluneční den. Mojí milou povinností bylo otestovat celou trať a mohlo se začít ladit (motorky a forma). Bezmála 2km dlouhá a po celé délce 5m široká trať byla okořeněna několika náročnějšími skoky, spoustou kořenů a pařezů, záludných překážek a odkloněných zatáček. To byl také důvod proč většina jezdců ochutnala místní hlínu a to doslova. Pár vyvolených se stačila i mrknout zblízka jak vypadá RTG pracoviště v Trauči.






Odpoledne se na Portáškách prohánělo již prěs stovku sjezdařů a sranda mohla začít. Jediná myšlenka se mi však stále honila hlavou, předpověd počasí totiž slibovala zimu a déšť. To je také odpověd všem pořadetelům ostatních akcí proč může být tento termín poslední. Následná večerní tancovačka se nesla v rytmu punk and hc a vymlátila všem myšlenky o počasí z hlavy. KYTARY!!! To byla velká výzva pro závodníky a chvílemi to vypadalo jako v posledním Rambovi. Paradoxně zde bylo více zranění než na trati. Za poslech a pro představu stačí si poslechnout kapelu Dead set against a její nekompromisní diktaturu! Ufff!






Sobotní ráno, jak již bylo předpovězěno bylo zamračené. To však nevyvedlo z míry žádného poctivého ridera a registrace si tak na konto mohla připsat další stovku přihlášených. Na qualifikašním rozjezdu tak nechyběli jména jako Adam Vágner, Tomáš Slavík či Joost Wichman. Posledních pár jezdců nakonec schvátil déšť a i samotná trať doznala jistých změn. Já osobně se na chvíli nezastavil a na koně v ten den nenasedl (zřejmě úděl pořadatele). Horská služba v tento den zasahovala jen minimálně a tak tedy uvidíme večer (osobně jsem ten večer pomáhal nahazovat rameno za asistence Mudr. Slavíka typovy , co spadl ve 3 ráno ze stropu na železný stůl). A jdeme se bavit!






Párty, párty, párty. Tři slova která stačí vyjmenovat pro formaci CCTV Allstars, která ten večer vystupovala ve velkém tanečním stanu, ten co praskal ve švech. Rytmu ska, country, reggae a vůbec všemožným hudebním vlivům rozuměl snad každý. Více než tříhodinové, zcela úchvacující vystoupení jsem bral jako odměnu za veškerou organizaci a práci kolem mejdanů. Stačí si poslechnout jejich CD a dostanete se do podobné nálady. O opojnou atmosféru se postaral team okolo Jagermeistru a Red bullu, který to do přítomných lil jako do tanku. Do raních hodin pak kroutil své desky mixmaster Zelvín, kterému patří všechna češt. Taková taneční párty se nevidí ani ve filmech nezávislé produkce. Kdo nedržel kejtru, nebyl. Tohle prostě zahrát nejde!!! Tohle prostě žeru!!!






Další krásné ráno se nekonalo! Venku mlha, déšť, zima a vůbec bylo pěkně hnusně. Ke všemu tomu bylo potřeba do 12té hodiny poladit vše na samostatný závod. Najít živáčka do osmé hodiny raní bylo prakticky nemožné. Když se tedy za těchto šeredných podmínek podařilo vše vzbudit a přichystat ke startu, spustil se silný déšť a motocross na horských kolech mohl začít. Diváků se i přes tyto šílené přírodní rozmary sešlo dosti. Naštěstí se déšt po hodiněustálil a do konce závodu bylo jen oblačno s docela příjemnými 10 stupňi nad nulou. Jak je již známo, ve Velké Úpě na Marosaně není zrovna jednoduchá sjezdová trať a když se k tomu připočte celá čtveřice, která bojuje po celé dvoukilometrové délce, je z toho velmi zajímavá podívaná. I když se jedná o ukončení sezóny a tedy o přátelský závod, nikdo z jezdců nenechává nic náhodě a jdou do bojů s gladiátorským nasazením. Někteří s nasazením masového vraha?! To je hlavní důvod, proč je tento model závodu tak divácky atraktivní.






Po čtvrté hodině bylo připraveno vyhlašení výsledků a začlo se balit. Tento den byl náročný dosti dost, ale plodný. Plodný v tom že nám dal zase další zkušenosti, jezdcům boje bez zranění a zážitky na dlouhou zimu a lidem zajímavou kultůrně sportovní podívanou. Jestli se i příští rok setkáme ve Velké Úpě na Portáškách je ještě tajemstvým ale jisté je že Marosana never dies! Když tento článek po pár dnech píší, krkonoše už pokryl bílí prach…






Special thx: Sponsorům, bez kterých by nebylo nic. Kámošům makáčům, bez kterých by nebylo skoro nic. Kapelám a djovi, bez kterých by nebylo toliko srandy. All madrfakr riderz, bez kterých by nebylo porno nic a všem lidem, který se podíleli na téhle punkové akci! A víc už nic…



Díky! MRSN




MRSN 4down by Joyride.cz:

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou JavaScriptu a Flash.




PS: Limited edition trička na podporu akce objednávejte na: bugabooshop.cz (k objednávce DVD zdarma!)




Text: Michal Maroši
Foto: Bára a Adam Maršál
Video: Joyride.cz




Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel LíLa (www.oujeee.estranky.cz) 27.10.2009 v 8:46

    Jůůů! Tak tohle je vážně bombička!!!

  • anonymní uživatel kaput 27.10.2009 v 14:50

    kam ti cyklisté tolik spjechají? solid MX

  • anonymní uživatel Madar (madarbike (a) seznam.cz) 27.10.2009 v 15:12

    Dobře vy všichni!!

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 27.10.2009 v 17:23

    Bylo to kolosální !!! já si tradyčně vybral smulu v podobě spadlého a zacuchaného řetězu již při kvaldě . rok se na to těším .. jak sejmu TOMAASSE a pak todle . z bubenického zvonu taky nic nezustalo . aspon sem si zahulákal. díky !!!

  • anonymní uživatel Paul 27.10.2009 v 18:33

    hudba ale seme nelibi jinak gut

  • anonymní uživatel miila (bmilahs) 27.10.2009 v 19:03

    to nemá chybu

  • anonymní uživatel fox (michal.pokstefl (a) seznam.cz) 27.10.2009 v 21:01

    nářez nejvědší a hudba svělá :)

  • anonymní uživatel Rasty (frsite.wz.cz) 28.10.2009 v 10:04

    hardcorek, luxusni videjko se skvelym napadem

  • anonymní uživatel fix 28.10.2009 v 10:48

    MEGA dobrý, stejně jako celá akce

  • anonymní uživatel milhaus 29.10.2009 v 8:01

    výborný video

  • anonymní uživatel .. 30.10.2009 v 9:06

    spadl ze stropu na železný stůl?? Wow :D jinak moc hezké videjko..

  • anonymní uživatel dan300 31.10.2009 v 20:05

    cz.iq-test.eu/...

  • anonymní uživatel Pekel ( (a) seznam.cz) 31.10.2009 v 22:13

    Z toho videa se opakovaně posí.ám.. Klenot..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí