Spectrum: freeride segment

Autor: Fullface Productions, vydáno: 6.11.2009

Dnešní článek o připravovaném videoprojektu Spectrum, jehož křivky začínají mít jasný ráz, bude věnován čistému freeridu v okolí Děčín City. V tomto partu se předvedou dva Swis-shop.cz rideři Honza „Kaštan“ Šavr a Kubajsz Fišer. Dejme ale prostor autorům celého videa, aby nám popsali, jak probíhalo natáčení partu s označením freeride segment









Spectrum: freeride segment

Po steetu, parku a dirtech se konečně přesuneme do lesů. V následujícím textu vám přiblížíme, jak probíhalo natáčení freeridové sekce videa Spectrum.




Jak už asi víte, náš projekt podporuje e-shop Swis-shop.cz, a proto jsme o “hereckém“ obsazení této sekce měli již dlouho dopředu jasno. Budou to právě Swis-shop.cz team rideři Kubajsz Fišer a Honza “Kaštan“ Šavr. Natáčení mělo proběhnout už během léta na naší nejtěžší DH trati na Bouřňáku, bohužel ale jednomu z místních se trať moc nezamlouvala, začal si stěžovat a do problému se vložili ochranáři, policie a podobné instituce. A ejhle, bylo po natáčení.




Jako náhradní lokace byl vybrán Sněžník, kopec tyčící se nad městem Děčín. Když jsme poprvé slyšeli tento návrh, nepřišel nám zrovna jako nejlepší. Vždyť traily v okolí Děčína se objevily snad v každém českém videu. Trošku jsme se děsili toho, jestli nebudeme točit něco, co se už kdysi dávno objevilo v některém jiném videu. Ba naopak, okolní traily se neustále zlepšují (nebo zanikají) a vznikají nové a nové. Celé natáčení odkládáme na podzim, protože zrovna v tuhle roční dobu, když je všechno zbarveno do tolika odstínů červené, žluté a zelené, jsou děčínské scenérie nejkrásnější.




O jednom podzimním víkendu tedy vyrážíme směr DC, kde už na náš čekají naši riders. Po nákupu svačin vyrážíme pod Sněžník a kluci nás berou na nový a neokoukaný trail. Asi po hodině ježdění kluci předvádějí crash, který je zatím jednoznačně nejlepší z celého Spektra. Naštěstí jsou oba bez újmy na zdraví a tak pokračujeme až do večera sběrem více než kvalitního video materiálu. Na večer se přesouváme na koleje do Ústí n/L, kde probíhá řádně rozjetá párty .Té se samozřejmě zúčastňujeme a až do pozdních nočních hodin se urputně a svědomitě připravujeme na další natáčecí den…




Po probuzení se k našemu teamu přidává fotograf David “Swich“ Vepřek, kterému tímto děkuji za parádní fotky. V kompletním složení se vydáváme opět na Sněžník, pro dnešek až nahoru k rozhledně. Tentokrát se dolu spouštíme celkem profláknutou, ale stále neokoukanou “rock section“, kde máte místy co dělat, aby jste se udrželi na nahou.




Kaštan s Kubajszem mají ale své traily v malíku a dolu to pálí úctyhodnou rychlostí. Kaštan ale při jednom ze záběrů vyjíždí ho*no nelidských rozměrů a tento fakt nám nabourává celý scénář, jelikož Kubajsz odmítá jezdit druhý a nořit se v nepopsatelném smradu. Během pár minut vymýšlíme scénář nový, a tak nic nebrání v natáčení pokračovat.




V průběhu celého dne slézáme pomalu dolů, až těsně před koncem jednoho z trailů nalézáme vhodné místo k předjetí. Snad na deset pokusů se snažíme předjížděcí manévr dotáhnout k dokonalosti, jak po jezdecké, tak po filmařské stránce. Celý den zakončujeme natáčením krátkého intra s Kašanovo pimp károu.




Nakonec můžeme prozradit, že celá sekce je již sestříhána, ale to je vlastně ještě tajné! Počkejte si na premiéru…





Partneři videa Spectrum: Swis-shop.czd:key




Text: Štěpánisko a Navy
Foto: David Vepřek (davidveprek.com)



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel dast 6.11.2009 v 12:51

    kamera na poslednom obrazku je nejaka pokazena ;)

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 6.11.2009 v 12:52

    musím se hrozně smát při vzpomínce na ten crash :D

  • anonymní uživatel Fox (davo.liska (a) seznam.cz) 6.11.2009 v 13:21

    Argh !!! Už se tak strašně těším !!! Kdy už to budeee !!!

  • anonymní uživatel Jordy 6.11.2009 v 13:33

    Tak to jsem na to moooc zvědavej!! Ty jo, Kaštan nějak nestíhá, furt druhej ;-DDD

  • anonymní uživatel K-682 (www.ufo-ride.cz) 6.11.2009 v 15:45

    Sněžník :-))

  • anonymní uživatel mates 6.11.2009 v 15:53

    kraasa :)

  • anonymní uživatel ondra 6.11.2009 v 17:35

    ale ji stiha.....jezdi lepe nez kubajsz....

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 7.11.2009 v 21:56

    Bude to paráda! Je potřeba vypíhnout a pozvednout české tratě, které si to opravdu zaslouží!

  • anonymní uživatel Martin (rallyvidea (a) seznam.cz) 7.11.2009 v 22:11

    Scoty : Souhlas. FR/DH je prostě život a nikdy jinak ! Už se také těším na video. Před všemi aktéry smekám. Foto je opět paráda!

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 7.11.2009 v 22:32

    Jako je třeba Rychlebské stezky, opravdu klobouk dolů, jak je to celé udělané a kopec práce odvedené ;) www.rychlebskestezky.cz/...

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 7.11.2009 v 22:34

    *Dělají to lidé, co cyklistiku opravdu mají rádi a dělají to pro další cyklisty.. Jsou to v pohodě symatičtí lidé, na Sport Life to byl jasný důkaz ;) Víno zdarma a pohoda k tomu :)

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 7.11.2009 v 22:34

    *sympatičtí

  • anonymní uživatel ahoj (http://www.fotoskoly.cz/referer/?id=160) 8.11.2009 v 11:18

    www.fotoskoly.cz/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí