Spectrum: Holčičí rozhovor...

Autor: d:key, vydáno: 21.11.2009

Premiéra MTB filmu Spectrum – jednoho z nejočekávanějších projektů v oblasti českého sportovního filmu se nezadržitelně blíží. My jsme pro vás vyzpovídali jediné dvě slečny, které se ve filmu objeví: Káťu Macháčkovou a Jane Valešovou






d:key: Jak ses ty jako elitní cyklistka vůbec dostala k natáčení freeride videa?

Káťa: No, freeride se mi vždycky líbil o trošku víc než crosscountry, ale pššš.:) Co si budeme nalhávat, největší zásluhu na mojí účasti má asi fakt, že se s Vrbitchem znám už 12 let. Musím ale říct, že možnost natáčet s klukama z Fullface Productions mi udělalo velkou radost. Jejich videa se mi líbí stále víc a víc a tohle bude rozhodně hodně povedenej kousek!

Jane: Minulej rok jsem se zajela podívat se na legendární Marosanu, kde sem se shodou okolností seznámila s klukama z Fullfacu. Když mě letos oslovili s nabídkou natáčení dívčí backcounry sekce do jejich videa, nedokázala jsem si moc představit, jak by to mělo vypadat… Když jsem ale shlídla pár záběrů z ostatních sekcí, byla jsem fakt překvapená. Slovo dalo slovo a jelo se točit.



Káťa Macháčková, dívka v modrém…


d:key: Na český bike scéně se pohybuje celá řada hodně dobrejch jezdkyň, proč myslíš, že si kluci z Fullfacu nevybrali někoho z ortodoxního freeride jádra, ale právě vás?

Káťa: Asi protože jsme dobrý, krásný a je s náma sranda (smích)! Jak už jsem říkala, s Vrbitchem jsme dobrý kamarádi 12 let. Pamatuju si, že o tomhle nápadu, udělat holčičí BC sekci, mi básnil už asi před třemi lety. Takže taková menší protekce nejspíš :)

Jane: Prý máme na kole hezký zadky… Zřejmě jsme se jim s Katkou líbily jako pár. A když slyšeli, že jsme spolu dříve trénovaly, závodily, bydlely, chodily na akce a že obě máme zkušenosti s tratěmi na Světovém poháru, které nejsou zrovna jednoduché… Asi jsme se jim tam prostě hodili.



Jana Valešová, dívka v červeném…


d:key: Ze strany sportovců „klasických“ sportovních odvětvích, jako je právě cyklistika, se dost často setkávám se přezíravým pohledem na vyznavače těch „extrémnějších“ disciplín. Jako že veškerý vyznavači extrémních sportů jsou permanentně zmaštěný a vožralí trosky, jejichž počínání nemá se sportem pranic společnýho. Jak to vidíš ty?

Jane: Dokud jsem „vyznavače extrémních sportů“ neznala blíž, radši jsem o nich moc nevyjadřovala. Obdivovala jsem je z dálky jako „drsný chlápky“, ale názory na téma, že nedokážou nic jinýho než se pořádně ožrat a dělat bordel jsem samozřejmě zaregistrovala. Teď už je znám a můžu říct, že většina z nich opravdu bere svůj sport hodně cílevědomě a profesionálně. A když už se má co oslavovat, tak se oslavuje ve velkým!

Káťa: Je pravda, že s tímhle názorem jsem se setkala několikrát. Ale znám i dost „klasických“ sportovců, kterým se ty „extrémnější“ odvětví líbí a mezi ně patřím i já.






d:key: Uvažujete třeba o tom, že po ukončení kariéry v crossountry se budete aktivněji věnovat například sjezdu?

Jane: Rozhodně si časem pořídím nějakého fajnovějšího bika, nějakýho lehčího fulla na pohodlnější bikování, výlety, abych neměla problémy ve sjezdech apod. Závodit ve sjezdu, nebo nějaké podobné disciplíně, se ale fakt nechystám. Crosscountry kariéra ke mě asi už patří.

Káťa: Moje ukončení XC kariéry už jaksi proběhlo. Tohle léto jsem měla možnost si zajezdit na pár sjezďákách a už jsem nedokázala dál odolávat :) Začátkem záři jsem si tedy jednu umírněnější variantu pořídila.






d:key: Natáčení se přeci jenom účastnily mega stars bikový scény? Jak ste se cejtili mezi lidma jako je Marosana nebo Gaspi a jak vás mezi sebe vzali?

Káťa: Po pravdě, když vím, jak kluci jezdí a viděla jsem už hotové některé sekce, tak jsem jen říkala: ,,Vrbitch, musíte to aspoň dobře natočit, ať vám nezkazíme celý video.“ A Vrbitch mi na to odpověděl: ,,To je v pohodě, při nejhorším to zachrání vaše zadky!“ :)
Jak jsem se mezi nima cejtila? Asi jako holka mezi bikerama :) Kluci jsou v pohodě a Gaspimu bych chtěla poděkovat za ty pěkný Dakine hadříky! Jinak s většinou jsem se během natáčení vůbec nesetkala.

Jane: Mockrát jsem se s ostatníma účinkujícíma nesetkala ale viděla jsem většínou zbylejch sekcí a skládám velký obdiv za to, co na kole převádějí! Je na ně na všechny fakt luxusní pohled!






d:key: Kde se točilo?

Káťa: Natáčení naší sekce probíhalo v Krušných Horách na Neklidu, Klínovci a v okolí. Měli jsme štěstí, počasí nám vyšlo nejlépe, jak mohlo. Díky inverzi jsme měli tři dny úplně jasno a slunečno s údolími zahalenými do mraků.

Jane: Točilo se na naprosto pohádkových místech, netušila jsem, že něco tak krásnýho se v Čechách vůbec najde. Točilo se v rozmezí asi tak 60 kilometrů rychlostí cca 1 záběr za hodinu, což bylo unavující. Nejhorší byly 3 hodiny čekání na Meluzíně kvůli jednomu záběru na mraky. Nahoře jsme se ale rozhodně měli líp než ti dole v Praze. Inverze nám každej den naservírovala fakt kouzelný panoramata!






d:key: Jak vlastně probíhá takové natáčení z vašeho pohledu? Je to profi přístup a nebo pohodička?

Káťa: Jestli to byla pohodička? Řeknu to asi takhle. Ať jedu s klukama kamkoliv, je to pro mě vždy něco jako útěk z reality. Člověk nic neřeší, jen se parádně baví a užívá si NAPROSTOU pohodičku! Myslím, že ten, kdo kluky zná, musí souhlasit.

Jane: Byla to legrace, ale musím uznat, že kluci brali práci hodně vážně, chtěli mít vše stoprocentní, dbali na sebemenší detaily, prostě fakt profi přístup… Taky ten výsledek bude stát za to!






d:key: Už jste svůj part viděli, nebo to pro vás bude na premiéře překvapení?

Káťa: Během natáčení jsme vždy koukli na záběry z uplynulýho dne, abychom věděli co zlepšit, nebo natočit jinak. Ale náš part ve finální podobě jsem ještě neviděla.

Jane: Neviděla, ale prý to bude MRDA! Trochu se bojím… Přece jenom s natáčením nemám moc zkušenosti. Nechám se překvapit…



d:key: Dorazíte na premiéru, nebo na nějakou další zastávku tour?

Káťa: Jsem ráda, že mám čas jít na premiéru v Praze i doma v Ústí. Už se fakt těšim!

Jane: Stoprocentně dorazím na premiéru do Prahy. Bude to velký! Chystám se taky do Budějovic, kam dorazím s bohatým doprovodem z domova…






d:key: No tak to je paráda! Už se na vás těšíme! Takže čau na premiérách!

Káťa: Ahoj a přijďte všichni! Spectrum bude fakt nářez!

Jane: Taky se na vás a samozřejmě na Spcetrum těším!




Ptal se: d:key a Navy
Foto: Martin Chocholouš, Tomáš Vrbický



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel kocandy na hrad 21.11.2009 v 20:48

    co to maj za to bily kolo?

  • anonymní uživatel stqeno 21.11.2009 v 23:02

    vidim tam tomac asi sniper, zadni vzpery podobny jako yetti 575 z karbonu bez cepu.

  • anonymní uživatel SuperPlisnak 22.11.2009 v 11:10

    ty jo , obe kocky sikovne brzdi fuckerem .. asi bych se bal ze si primacknu ukazovacek .. kurna jak k tomu dosly , to nepochopim :)

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka 22.11.2009 v 13:10

    superplisnak: jestli přimačkáváš brzdu až k madlu, tak si ho přimáčkneš no

  • anonymní uživatel chochy (ha) 22.11.2009 v 13:48

    SuperPlisnak: ze by ty jo XC brzdeni? ;)

  • anonymní uživatel SuperPlisnak 22.11.2009 v 15:29

    no kazdopadne na funkci to nema vliv :)

  • anonymní uživatel Los tomanos (xjiracekt (a) seznam.cz) 22.11.2009 v 21:10

    SuperPlisak: hele driv takhle brzdil trebas Marosak, ja na XC kole taky tak... Da se to uplne v pohode....

  • anonymní uživatel SuperPlisnak 23.11.2009 v 18:51

    prostrednickem se da delat spousta veci , ale treba holuby se s nim lovija z nosa blbe :D :D

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 3.1.2010 v 17:50

    LosTomanos: spis ty jsi to takhle naucil marosaka ne ?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí