Tattoo Check: Berry a Chapli

Autor: Zuzka ElKloko, vydáno: 11.1.2010

Tetování k bikerům patří, to je jasná věc. Zuzka ElKloko přišla s nápadem udělat seriál o tom, jaký omalovánky na sobě nosí naše bikový hvězdy. V prvním díle našeho nového seriálu s názvem Tattoo Check přišla na řadu dvojice našich bmx stars Michael Beran a Petr Kaplan. Ale teď už předejme slovo naší zlobivé reportérce Zuzce…






Jelikož je zima a závody se nejezdí, protože by všichni zmrzli, vymyslela jsem pro vás novou legraci. A jelikož k bajkování tetování patří jako elektrika ke kytaře a led k ledničce, budu se celou zimu zabejvat kerkáma našich předních bajkerů. Kérka je okno do duše – já budu kluky zpovídat jak, co, proč a kam si nechali „namalovat“ a tím se o nich dozvíte věci, které jste třeba vůbec netušili!

Před vánocemi se jel na Sázavě závod v mini a tam se mi taky podařilo vyzpovídat Petra „Chapliho“ Kaplana a Michaela „Berryho“ Berana. První slovo tedy předávám Chaplimu.




Ahoj Chapli, jak se máš? Zima co?

Ahojda Zuzanko…

jj… Proklatě studená zima, ale co se dá dělat! Bereš vaťák a jezdit se musí!



Ok, tak k té kérce. Pověz nám, kdy tě napadlo nechat se ozdobit kérkou a proč? Co pro tebe tvoje kérka znamená

O tetování jsem přemýšlel dlouho, protože jsem vyrůstal v komunitě bikerů, mezi které patřil i v dnešní době jeden z neuznávanějších tatérů nejen v ČR a to Kamil „Benny“ Beneš. Všichni kluci byli pokérovaní od Bennyho od hlavy k patě! V té době jsem o tom začal přemýšlet… Bylo mě cca 16 let. K dosáhnutí kérky jsem musel splnit tři cíle a to 18 let, maturitu a hlavní, vymyslet co tam chci. Kérka pro mě znamená opravdu hodně. Vše, co na ní mám je se mnou spojené a až jí budu ukazovat vnoučatům, tak budou vědět, co pro mě znamená kolo v mém životě.



Věděl jsi rovnou, že si chceš nechat ozdobit rameno, ruku?

Nevěděl jsem rovnou že rameno, ale postupem času mě to přišlo jako nejlepší místo. Hlavně rameno si tak často na kole neodřu jako např lokty.



Pověz nám, jak kérka rostla, co bylo nejdřív (a kdy to bylo) a proč? Plánuješ nějaký rozšíření? Plánuješ kérku na jiný místo?

Začal bych tím, co mě kdysi poradil Benny a toho by se měl držet každý, kdo chce kérku! Pokud si chceš nechat zmalovat ruku, tak by sis měl vymyslet zhruba co chceš a přemýšlet o tom půl roku i déle. Pokud se ti po půl roce stále tvůj nápad libí, tak si ho nech udělat! Věřte tomu, že ten kdo příjde do salonů a z fleku si vybere kérku z katalogu, neví o tetování lautr nic! Moje kérka „představa“ se rodila zhruba půl roku a přesně jsem věděl, co chci. Rozšiřovat se určitě bude, protože jak začneš, tak se to nedá jen tak ukončit. Je to prostě droga!






Tak a teď to nejzajímavější! Pověz nám, co na tobě vlastně můžeme vidět a proč sis nechal vytvořit zrovna to?

Tak pěkně od zhora dolů. Dominantní je smrtka se svatozáří (převodníkem) nad hlavou – to vyjadřuje dvousmyslně mojí osobu (anděl a dáběl v jednom), smrtka je zakouslá do mého bike motta, kterého se držím – No Speed, No trick! – dále závodní šachovnice, pod kterou jsou dvě kostky s dvojtým W uprostřed. To značí můj oblíbený trik 360 whip! Karty vyjadřují mojí oblibu k pokru, ale hlavně vložená karta do hry! Celá kérka je omotána řetězem jako další bikový motiv a prohořelá pekelným ohněm! Poslední je metalová smrtka rozervávající hvězdu! Což znamená, že když si budeš hrát na hvězdu, tak tě (to) sežere!






Kdo ti to dělal a kde? Jaká je s ním spolupráce? Přišel si tam s hotovým návrhem, nebo ti to pomohl vytvořit?

Kérku mě dělal Kamil „ Benny“ Beneš, který má salon v Hradci Králové. Více info o jeho práci najdete na www.tattoobeny.cz . Spolupráce je výtečná, jelikož je sám biker a známe se už dlouho. Snadno se tedy naladil na mojí vlnu. Přišel jsem s pár obrázkama a hlavně s celou myšlenkou v hlavě. Benny si okopčil velikost mého ramene na papír a začli jsme to dávat do kupy. Jelikož je to umělec, přesně vystihl mojí myšlenku a vzniklo z toho tohle krásné tetování…



Díky Chapli a ať se ti v novém roce daří!












Dalším, kdo se přede mnou odhalil (a to doslova), byl další BMX-ový zabíják Michael „Berry“ Beran.

Ahoj Berry, jak se máš takhle v zimě, máš rád vánoce?

Co ti budu povidat, stojí to za prt, je zima, nedá se moc jezdit a celkově je to tak trochu depresivní… Jediný, co to trochu zlepší, jsou právě ty Vánoce. Vždycky jsem je měl rád, snad jako každej jinej, tu atmosféru kolem prostě, cukroví, klid a pohodu…



Ok, tak k té kérce. Pověz nám, kdy tě napadlo nechat se ozdobit kérkou a proč? Líbíš se tak víc holkám?

Poprvé jsem s tím přišel asi když mě bylo 17, bavil jsem se s rodičema, žádnej problém to pro ně nebyl, jen jsem pořádně nevěděl, co si dát. Bral jsem to nejdřív jako zpestření, ale pak spíš jako osobní věc, o které chci, aby byla vidět na venek.
Vím, že se celkem odkláním od tématu, ale jednoho dne jsem se vrátil domů z ježdění a co nevidím, oba moji rodiče pokérovaní. Mamka rameno a záda nad zadkem, otec hned obě dvě ramena, které pomalu, ale jistě doplňuje až po zápěstí. Tak jsem přestal tolik váhat a šel na věc. Nejsem ale typ člověka, který by si dal kérku ze dne na den.
Takováhle věc se musí promýšlet minimálně rok a ještě víc, aby si jí ten dotyčný předvymyslel sám, (víc originálnější) potom už to jen s výpomocí tattéra doladil a začal na ostro… :)



Věděl si rovnou, že si chceš nechat ozdobit pravou ruku?

To mi bylo jasný hned od začátku, protože jsem pravák …no coment



Najdi alespoň jeden rozdíl mezi druhou a třetí fotkou.
Nápověda: rameno na druhé fotce patří Berrymu, kdežto to na třetí fotce nějakému troubovi s fixama…


Pověz nám, jak kérka rostla, co bylo nejdřív (a kdy to bylo) a proč? Plánuješ nějaký rozšíření?

Nejprve jsem začal křížem složeným s Primo holowbite klik (Vozím je už od začátku svýho ježdění, miluju ten tvar) a převodníku Sprocky Balboa (dlouho jsem hledal, až sem potkal dokonalej tvar s tvrdým zevnějškem). Kříž sám o sobě vypovídá o nějaké víře jedince a já mám tak trochu svojí vlastní víru. Jako další jsou modlící se rukavice, které celý význam umocňují (víra v BMX), od toho jsem se odvíjel a bylo to i mojí prioritou.
Jako další kérku jsem si dal společně s otcem velmi osobní věc a to „Live to Ride, Ride to Live“, což v překladu znamená "Žiju abych jezdil, jezdím abych žil“. Já jsem to měl v souladu s BMX a táta ze vztahu k Harley-Davidson.
Celé jsem to pak už jen dokrášlil čtyřmi lebkami, které chci ještě dodělat a to tak, že dvě zůstanou vykukovat za křížem (jako démon, který svádí ke špatnostem, má ho každý z nás… jen odolat) a ty dvě nahoře se rozdělí na andělskou a ďábelskou (rohy a svatozář).



Koukala jsem, že existuje člověk, kterej tvojí kérku okopíroval. Co to je, kdo to je, co si o něm myslíš? :-D

Nevim, neznám, až potkám, vyříznu a hodim psovi…






Kdo ti to dělal a kde? Jaká je s ním spolupráce? Přišel si tam s hotovým návrhem, nebo ti to pomohl vytvořit? Bolí to?

Je to už hodně dávno, kdy jsme se potkali poprvé, ten člověk se jmenuje Kamil Beneš ( www.tattoobeny.cz ). Je to můj kámoš, vídáme se celkem často, jak to komu vyjde. Funguje to jako u holek, když jdou ke kadeřnici a drbou o různých věcech. Máme to tak stejně, ale kecáme o trochu nečem jiným… Hehe…
Bolest vůbec nevnímám, ani bych to jako bolest nenázýval, kdo říká, že ho to bolí, tak to ani tolik nechce. Řekl bych spíš trpělivost… Vždycky se nemůžu dočkat až to bude…



Díky moc! Berry a já za D:key přeju hodně prvních míst v roce 2010!







Ptala se a článek připravila: Zuzka ElKloko
Odpovídali: Petr „Chapli“ Kaplan a Michael „Berry“ Beran"
Foto: Kainy a archiv P.K. a M.B.

Diskuze

  • anonymní uživatel slivka 11.1.2010 v 16:03

    teším sa ked tu bude Gaspy

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 11.1.2010 v 16:11

    Gaspi s tvrdym tu bude, neboj:-)

  • anonymní uživatel Biker 11.1.2010 v 16:17

    led je v mrazáku a ne ledničce :-O :D

  • anonymní uživatel ReaBer 11.1.2010 v 16:18

    co takle mark web xd

  • anonymní uživatel kubo 11.1.2010 v 16:24

    aj ja sa tesim na gaspiho hh

  • anonymní uživatel son J. 11.1.2010 v 16:26

    Chceme Filipa Matuše!

  • anonymní uživatel Buba (buba (a) koloshop.cz) 11.1.2010 v 16:33

    dobrej nápad, El, kluci zajimavej stuff...

  • anonymní uživatel Thesman 11.1.2010 v 16:34

    jo tak weba bych tady taky chtěl vidět

  • anonymní uživatel Freddy 11.1.2010 v 16:47

    zajímavé ,jentak dál

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 11.1.2010 v 16:51

    koukám, že jsme všici pravicově založení

  • anonymní uživatel Luckas 11.1.2010 v 17:21

    Kuba: LOL!!

  • anonymní uživatel Vali 11.1.2010 v 18:00

    pěkný, už se těšim na další

  • anonymní uživatel machy 11.1.2010 v 18:07

    velmi dobrý nápad a takovýma článkama, jen tak dál...

  • anonymní uživatel hýbňoš 11.1.2010 v 18:56

    já se těším na zvolouše :D

  • anonymní uživatel zbyněc 11.1.2010 v 19:11

    dobry napad to byl,ale nejsem si jisty jestli vyborny..takhle se kerky a napady lidi co se tu objevi , objevi po case na mladych klucich kteri nevi co si vlastne dat za kerku...nevim,muj nazor...ale clanky fajn a tesim se na dalsi

  • anonymní uživatel Ue (ueeeeee (a) punkbike.org) 11.1.2010 v 19:17

    já chci bubovýho dědu!!

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 11.1.2010 v 19:25

    Buba bude i s Kubajszem, Filip Matuš bude až bude domalovanej.

  • anonymní uživatel Vali 11.1.2010 v 19:56

    tak jestli tady bude taky Marošák rozebranej ten tu zabere těch fotek a mista s tim kolik toho ma hodně :D, ale byl bych na to zvědavej, žadný fotky těch jeho tattoo blízka sem nikde neviděl

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 11.1.2010 v 20:30

    Marošák bude, neboj:-)

  • anonymní uživatel .:Longy:. 11.1.2010 v 20:34

    a damjan? ten ma slušnou ruku z Omenu =)

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 11.1.2010 v 20:47

    bude i DMJ... zatim tady ale házíte jenom jména, který už jsou dávno ve výrobě...

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 11.1.2010 v 21:14

    a co adam v. :)

  • anonymní uživatel muhehe 11.1.2010 v 22:46

    adam v. to ma lihovkou to se nepocita

  • anonymní uživatel polishkillla (killthemall (a) polska.pl) 11.1.2010 v 22:51

    tenhle serial je shit.uz vidim kazdyho kinder toye co chce kerku jak gaspy.kerky je kazdyho vec pokud neni pozer.a jen pozer se s nima chlubi.ale jo budte husty skerovany bajkeri,bez nich bude jen obycejny bajkeri.kery mam a na dost viditelnych mistech ale nemusim je vsude ukazovat.tot muj nazor.

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 11.1.2010 v 23:07

    já bych si dal report se Simákem ze slim grafix . jinak dobrej nápad zuzo . KUMBA YO www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel Buba (buba (a) koloshop.cz) 12.1.2010 v 8:08

    U6e: deda bude...a ja premyslel o revivalu :D

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 12.1.2010 v 10:04

    To je aspoň téma. Já valím v únoru kérku, návrh už mám udělaný, proberu to s tatérem.. Jinak pochybuju, že discař, nebo ten co poslouchá DISCO, by si udělal kérku I love disco.. Možná jo, ale vždy to byla výsada rockerů.. Kérka je zkrátka něco, čím se můžu vyjádřit. Víc už to nejde, než si to zkrátka nechat vyrít pod kůži! Je to oddanost.. a životní styl..

  • anonymní uživatel Ričí (RiciBikes (a) seznam.cz,584243642) 12.1.2010 v 10:47

    Márošák a GAspiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • anonymní uživatel čelkis 12.1.2010 v 14:59

    jako omalovánka jenom vymalovat barvičky, docela by mě třeba zajmalo jak vypadaj ty kérky na seschlejch a scvrklejch tělech po 50-ti letým nošení :))))) ,ale jinak to vypadá dobře a hlavně hrozně hustě:))

  • anonymní uživatel čelkis 12.1.2010 v 15:02

    já jsem si začal holit podpaždí, z toho asi žádnej seriál nebude co ???

  • anonymní uživatel coolo 13.1.2010 v 15:41

    4čelkis: jen podpazdi?

  • anonymní uživatel KarlosD (karlos.d (a) centrum.cz) 14.1.2010 v 11:45

    Berryho kérka je příliš inspirovaná kérkama Andreu Lacondeguy.

  • anonymní uživatel Tchaghir Baghir [čagír bagír] (l.misteri (a) seznam.cz) 14.1.2010 v 13:14

    No je to dobrý nápad(téma článků), ale též jsem toho názoru, že se kérky budou kopírovat. Každý by měl mít tu svou. Například vězeňský čísla rodičů a podobně!!!:-D

  • anonymní uživatel Longy 15.1.2010 v 11:56

    Tchaghir Baghir [čagír bagír] (l.misteri [zavinac] seznam.cz): Hej nejvic hlaška =D Vězeňský čísla rodičů =D hodně good =D A jinak članky to budou vážně fajn..rád se podívám kdo co vozí... A každej si tu dokáže odůvodnit proč má zrovna takovou a takovou kerku a co pro něj co znamená, ale je taky jesné, že už to někde viděl a tak si to dokombinoval a podobně. Skoro žádná kerka už v dnešní době neni originální. I když viděl sem borca co měl 4 čtverce a dvě čáry na předloktí =D abstrakt jak sviň, ale originalni to aspon bylo =D

  • anonymní uživatel Měchy 17.1.2010 v 22:53

    KArlosD : dnes jsem si toho vsiml, je to fakt dost podobny....treba sou domluveny:)

  • anonymní uživatel Měchy 17.1.2010 v 22:54

    KarlosD: ale spis je to ta Chapliho neee? nez-li berryho....

  • anonymní uživatel KarlosD (karlos.d (a) centrum.cz) 18.1.2010 v 13:51

    Měchy: jj. sorry myslel jsem tu Chapliho :-)

  • anonymní uživatel Vali 23.1.2010 v 21:24

    chtel jsem se zeptat kdy planujete to pokracovani hm?

  • anonymní uživatel Tchaghir Baghir [čagír bagír] (l.misteri (a) seznam.cz) 26.1.2010 v 9:34

    též už se těším na pokračování!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí