2010 by... AGang

Autor: Navy, Spaceman, vydáno: 9.2.2010

O tom, že připravujeme seriál o novinkách bikových značek pro nadcházející sezónu, jsme psali už před Vánoci v testovacím článku o novinkách značky Dartmoor. Dnes se celý seriál rozjíždí naplno a to hned hodně horkou novinkou, kterou je zbrusu nová česká značka AGang.

Název AGang se na českém trhu pohybuje již delší dobu a všichni bikeři moc dobře vědí, že je to synonymum pro ten nejlepší tuzemský team, nebo chcete-li gang, resp. AGang. Tedy parta těch nejlepších českých bikerů…


Počínaje rokem 2010 však AGang přestává být jen název elitního teamu a stává se z něj plnohodnotná biková značka zaměřená nejen na freestyle a freeride disciplíny. V nabídce jsou jak dětská kola, tak i městská, krosová a horská kola. Na historicky první modelovou řadu značky AGang jsme se zeptali člověka, který má tuto značku na starosti – Járy „Spacemana“ Spěšného. Jára je product managerem AGangu, koordinátorem AGang factory riders teamu a stále i aktivním jezdcem.






Navy: Takže… Než se začneme bavit o samotných kolech, řekni nám něco o smyslu značky AGang. Proč vznikla, komu je určená a jaké má ambice?

Spaceman: V katalogu AGang a na webu AGang.eu máme editorial, ve kterém, kromě jiného stojí – AGang je technický a designový koncept řešení kol pro jezdce mladé mysli, kteří pěvně spolu s námi věří, že jejich stroj má být dokonale technický a designově výjimečný. Tohle asi nejpřesněji vystihuje, komu je AGang určen a také jaký je smysl této značky.

Asi tak před třemi roky mně Martin Havlena, jeden ze dvou majitelů firmy Universe Agency, která vlastní značku Author, řekl, že přemýšlí o zavedení druhé značky kol na trh a že by se podle něj měla jmenovat AGang. No a že ji budu mít po technické stránce na starosti já a to včetně starání se o jezdce v teamu. To bylo dost… Nejdříve jsem si myslel, že to je nad moje síly, ale pak jsem nad tím několik dní přemýšlel, stanovil si priority a šel do toho. Teď mám za sebou první kolekci AGang 2010, dokončuju 2011-ctku a makám na kolekci 2012. A proč vznikl AGang?

Je to podle mě ten další správný krok, který bylo zapotřebí udělat, aby to, co se do teď pod Authorem budovalo, dostalo ještě větší smysl. Ta myšlenka nové značky tady byla dlouho, ale trvalo to, než se mohla nahlas vyslovit a dostat reálnou podobu. Bylo zapotřebí spoustu věcí pochopit, získat zkušenosti a potkat ty správný lidi. A jasně, že ambice nejsou malé… Nemá smysl držet se při zemi. Jdeme do toho všichni na plno a uvidíme, kam až to dotáhneme..








Asi nemá cenu tajit, že AGang vzešel ze značky Author. Zůstanou pod křídli Authoru nějaká freestyle kola, když tedy právě kvůli nim AGang vznikl?

Určitě nikdo netají spojitost se značkou Author… Přeci jenom AGang byl název modelu kola pod značkou Author (tenkrát se to psalo A-gang). Byl to vlastně můj signature freestyle mtb model, který byl zlomovým bodem, co se mé spolupráce se značkou Author týče. Ale tím veškerá spojitost končí a myslím, že za pár let to ani moc lidí tušit nebude.

Author má svůj team lidí a stejně tak ho má i AGang. To byla moje prioritní podmínka, že dám do kupy svůj team, který bude AGang tvořit. Bez toho by to vůbec nešlo. V tomhle jsem měl velkou kliku, protože kdyby nabídka na vytvoření značky AGang přišla dříve, asi bych se dost trápil. Teď jsem věděl přesně, s jakými lidmi chci na AGangu pracovat a oni byli tak super, že do toho šli. Konkrétně Honza Mocňák, Jirka Marján, Honza Tandler a Zdenda Urban. No a díky tomu všemu Author už nebude mít freestylová a freeridová kola a na opak AGang nebude mít touringová kola a asi nejspíš ani silničky. Obě značky se ale budou potkávat na poli dětských, krosových a horských kol.








Předpokládám, že na vývoji AGang rámů spolupracují i samotní rideři. Jak probíhal vývoj u Authoru a jak bude probíhat teď v AGangu? Přeci jen AGang je těm „free“ disciplínám o něco blíž než Author a slovo ridera je tedy o hodně důležitější…

Sám jsem byl profi jezdec a stále jezdím a to, že se musí rider podílet na vývoji kola jsem tvrdě razil od prvního dne mé spolupráce s Authorem a v Authoru to bylo vždy respektováno. Naprosto stejně je to u AGangu. Rozdíl je v tom, že teď to jezdci řeší přímo se mnou a já to řeším zase přímo s továrnou/vý­robcem.

Lítám až čtyřikrát za rok na Taiwan, abych to všechno pohlídal a všechno klaplo… Myslím si, že na modelové řadě AGang 2010 je tahle úzká spolupráce mezi mnou a jezdci hodně vidět a po letech sbírání zkušeností ohledně výroby kol mám velkou radost z toho, jak to šlape. Oficiální AGang tovární jezdci pro rok 2010 jsou Michal Prokop, Jeny Valenta, Petr Kraus, Damjan Siriški, Kuba Vencl, Ondra Šléz, David Pánka a moje maličkost.








Pojďme se ale přesunout k technologiím. Ve vašem katalogu je možné najít mnoho zvláštních zkratek – AFG, ECS, ESS, GFT, IDD a SCR. Používají tyto technologie i ostatní značky, nebo jde o specialitu AGangu? Co všechny ty zkratky vlastně znamenají?

Mottem, kterého se držíme, když vymýšlíme nový rám AGang, je Simple is best (v jednoduchosti je síla). Tím jsme se inspirovali, když jsme vymýšleli i ty zkratky. Tří-písmenné zkratky jsou nejjednodušší způsob, který se používá snad ve všech odvětvích. Takovou klasikou je třeba ABS, ASR nebo ESP, které se používá u aut.

My pod naše zkratky schovali rámové a konstrukční technologie. Jednoduchý a výstižný. AFG je Advanced Frame Geometry, ECS je Eccentric Chain Stay, ESS je Extended Seat Stay, GFT je Gusset Free Tubing, IDD je Inside Discmount Design a SCR je Smart Cable Routing. Vše je dopodrobna vysvětleno v AG Lab (Technologie) na stránkách AGang.eu. A co se ostatních značek týče, tak všichni mají své vychytávky a řešení, ale každý je má jinak pojmenované. Myslím, že by to byla nuda, kdyby to měli všichni pod stejnými jmény/zkratkami…


A teď to nejdůležitějkší – kola. Prvním bikem, na který se tě zeptám, je celoodpružený AGang Cult. Tohle enduro děláte ve třech variantách v cenovém rozmězí od 27.990,– až po 54.990,–Kč. K čemu je Cult určen a jaké jsou mezi jednotlivými modely rozdíly?

Cult je takový obojživelník… Zvládne All mountain, Enduro, ale i lehčí Freeride. Geometrie rámu a výbava je prostě univerzální… A k tomu jsou všechny tři varianty za rozumnou cenu. Já sám lítám na Cultu na Ještědu a i přesto, že je Ještěd v některých částech pro větší zdvih než je 150mm, tak mě Cult ještě nezklamal. Relativně lehký, za tu cenu co stojí, a zároveň ovladatelný kolo, který vyjede do kopce, ale umí to i rychle z kopce dolů.



AGang Cult:

 




Dalším celopérem je slopestyle a dirt riderům hodně dobře známá Rock´n´Rolla. Kuba Vencl prototyp tohoto rámu vozí už rok a všem s tímhle bikem dokazuje, že v čechách snad není lepší celoodpružený bike na slopestyle, dirt a dokonce i street. Kuba se na něm nebojí vyslat 360 z dropu ani tailwhip na devítimetrovým gapu na Kozzách, zajel všechny čechy na MF Freestyle Meetingu v hale v Brně, byl s ním v Mnichově na Big In Bavaria a před pár dny i na WhiteStylu. Když k tomu přidáme ještě vítězství Michala Prokopa na letošním DownMallu, může se zdát, že Rock´n´Rolla je nejlepší bike pod sluncem. Co je na tomhle biku tak unikáního?

Rock´n´Rolla je právě přesná ukázka velmi úzký spolupráce s jezdci. Musím zmínit, že tohle kolo vzniklo díky Damjanovi Siriškimu. On je ten Rock´n´Rolla – ten, kdo jde do všeho naplno. On je ten, kdo přišel s nápadem použít font kapely Korn (Damjanova oblíbená kapela) a on je taky muzikant. Makalo se na něm víc jak tři roky a Damjan si prošel všemi fázemi prototypů. Zkusil toho opravdu hodně a opět se ukázalo, že v jednoduchosti je síla. Proto je Rock´n´Rolla jednočep a proto vypadá tak, jak vypadá. Každý detail má svůj důvod a právě proto si myslím, že je to opravdu vychytaný kolo.

Damjan taky hodně radil co se komponentů týče a když přišel Kuba Vencl k AGangu, pomáhal dolaďovat poslední detaily. Bohužel měl Damjan smůlu, že přišel jen jeden funkční prototyp, ale on byl tak fér, že ho nechal Kuboj, ať je první, kdo ho zkusí. Kuba byl od začátku z Rock´n´Rolly nadšenej a odvedl opravdu skvělou práci, viz tvůj výčet všech jeho úspěchů. Ale myslím, že zásadní byla Damjanova myšlenka příjít s celopérem, který se bude chovat jako pevný kolo, ale když bude nejhůř, tak je k dispozici 100mm zdvihu. Vlastně takový víceúčelový horský kolo. Což teď potvrdil i Michal Prokop, když na Rock´n´Rolle vyhrál DownMall v Liberci…




Rock´n´Rolla v akci poprvé – Kuba Vencl, tailwhip na devítimetrovým gapu, HF Kozzy Style Shooting Days.


Hodně zajímavá je i cena kompletního biku postavenýho na rámu Rock´n´Rolla – 25.990,–Kč. Za tyhle peníze budeš kompletní celoodpružený kolo na dirt a slopestyle shánět celkem těžko. Všichni teď asi začnou hledat nějaký háček. Jaký je tedy důvod takhle zajímavý ceny?

To byl zase můj úkol… Target price bylo 25.000,– Kč, což jsem překročil o 990,– Kč. Ale zase je tam vodítko E13 a FSA hlavovka a to za to stojí. Každopádně tam žádný háček není. Jsou tam funkční věci, ale nic předraženýho. Prostě to, co je zapotřebí. Určitě ale bude záležet na každém jezdci, co a jak mu vydrží.

Jo a upřímně 25.990,– není nic levnýho. A spíš si myslím, že ostatní značky by neměli dělat ze slopestylu něco drahýho, ale nabídnout kola za rozumnou cenu, aby tahle scéna mohla růst. Bmx je dobrý příklad… Za málo peněz dostaneš hodně muziky, ale v mtb je to spíš na opak. Asi bych ještě mohl k tomuhle říct, že není vůbec těžký postavit drahý kolo. Vybereš si drahý komponenty a je to, ale dát do kupy kolo za rozumné peníze, který je svou podstatou určeno spíš k destrukci, tak to je hodně těžký. Málokterá značka se do toho vůbec pustí…




Rock´n´Rolla v akci podruhé – Michal Prokop, DownMall Liberec.


Slopestyle celoodpružený rámy zažívají v poslední době velký boom. Můžeš nějak srovnat Rock´n´Rollu s ostatními slopestyle biky? Jaký má přednosti?

Tak ti nevím, jestli zažívají boom. Nějaká kola/rámy tu jsou, ale mega drahý a tím pádem se i na velkých závodech stále objevují ve větším množství pevný rámy. Značky, které jsou ikonami v pevných rámech, taky buď ještě ani celopéro nemají nebo je jejich kolo/rám prostě drahý anebo stojí za prd a ani jejich teamový jezdci na něm nejezdí.

Je zapotřebí, aby top jezdci pochopili, že celopéro je pro mtb freestyle nebo chceš-li tomu říkat slopestyle budoucnost, protože jestli budou lítat dál ve skateparku, tak si můžou rovnou pořídit bmx. To je bude stát míň a i výběr bude větší. Horský kolo patří ven z města do přírody, na hlínu, do hor… Je to MOUNTAIN BIKE!

No a dál je těžký, jak kdo chápe označení slopestyle ve smyslu zdvihu zadního kola. To byla taky zásadní otázka, kterou jsme si s Damjanem pokládali. Nakonec jsme šli do zdvihu 100mm. Jiné značky to ale vidí jako 130mm nebo až 150mm zdvih, což určitě je cesta, ale přeloženo na peníze to znamená čím víc zdvihu, tím víc peněz to bude stát. Proto asi těžko srovnávat s jinými slopestyle koly. U Rock´n´Rolly vím ale jistě, že nevznikla jen kvůli tomu, že zrovna frčí slopestyle, což si u jiných značek až tak jistý nejsem…






Rock´n´Rollu nabízíte pouze v jednom set-upu za již zmíněných 25.990,–Kč. Budou se prodávat ještě nějaké další, třeba i dražší verze?

Pro rok 2010 je jen jedna varianta, ale pro rok 2011 máme v plánu, díky velmi kladnému ohlasu, nabídnout varianty dvě. Nechte se překvapit…


Rock´n´Rollu jsem viděl zatím jen v černé barvě. Bude se prodávat i nějaké jiné?

Pouze černá pro rok 2010…



AGang Rock´n´Rolla:

 




Pojďme dál. Gangsta je kolo určený pro XC a prodává se hned v šesti různých verzích, přičemž ta nejlevnější stojí 10.990,– a nejdražší je potom za 27.990,–Kč. Zkus nám tenhle bike trošku představit…

Tohle jsou pro AGang důležitý kola a věnoval jsem jim hodně času. Označení XC je dost zavádějící a tady na d:key to asi nebude moc populární, ale na druhou stranu ne všichni mají tu kliku, že dostanou jako první kolo freestyle nebo freeride. Vím, kolik se v Čechách prodá XC kol mladým klukům a holkám a ve spoustě případů tyhle klasický XCéčka končí jako naprosto nevyhovující, protože na tom sedíš jako vosa na bonbónu, natažený dopředu, atd..

Gangsta doslova přiváží všestrannost mezi klasická XC kola. Vyznačuje se hlavně kratším představcem, kratší řetězovou stavbou a víc položeným úhlem hlavové trubky, takže se kolo ve sjezdech chová bezpečněji ve srovnání s klasickým XC kolem. Můžeš na něm lítat kilometry po kopcích a díky své ovladatelnosti zvládne i náročný technický pasáže a i nějaký ten ostřejší sjezdík – zdvih vidlice 120mm už něco pobere. Když jsem postavil první prototyp na Gangsta rámu, po pár kilometrech jsem věděl, že to je přesně ono.

Gangsta je kolo, které zvládne 100km maratón a nebude mít problém s úzkým trailem plným kamení, kořenů nebo i ostřejším sjezdem… Plus má Gangsta naprosto neotřelý design, tak jako ostatně všechny modely AGang.



AGang Gangsta:

 




Asi tím posledním, co bych z vaší nabídky vybral jsou známé rámy EXE. Tyhle rámy jsou jedním z nejoblíbenějších dirtových rámů u nás. Jezdí na nich třeba Damjan Siriški, jehož skills netřeba představovat. Biky na rámech EXE jsou také hodně příjemné svou cenou. Přeci jen celý bike za 9.990,– Kč je třeba pro začínajícího bikera hodně dobrá cena. Prošli rámy EXE oproti minulým sezónám nějakými změnami?

EXE je dost populární a i tady musím zmínit, že Damjan odvedl super práci. Co se změn oproti dřívějšku týče, tak tou nejzásadnější je převedení výroby rámů a pevných vidlic z Číny na Taiwan. To mi umožňuje mnohem lepší a častější komunikaci s výrobci rámů a vidlic. Čína umí vyrobit skvělé železné rámy taky, ale je to prostě obrovská země a pohybovat se tam znamená mít spoustu času a to je problém. Teď, když vyrábíme všechny železné rámy (mtb a i bmx) na Taiwanu, navštěvuju výrobce mnohem častěji a to je na nových rámech vidět…

Co se týče komponentů, tak tady není asi co řešit. Musím ale zmínit, že po diskuzi s Damjanem a Kubou jsme se dohodli, že 26“ freestyle mtb kolo musí mít mtb komponenty. Myslíme si, že postavit mtb kolo na bmx komponentech je divný a touhle cestou určitě do budoucna nepůjdeme.

U 24“ modelu EXE24 je to už něco jiného. Přeci jenom to je něco mezi bmx a mtb. Tak proč nedat na EXE24 bmx kliky… Ale mít bmx kliky na 26“ kolech je jako dát si berany na XC kolo. Heh, teď to asi moc lidí nerozdýchá, ale je dobrý si uvědomit, že třeba váha je zásadní rozdíl mezi bmx klikama a mtb klikama. Mtb jsou lehčí.



AGang EXE 24:

 



Jaký z modelů EXE a proč bys doporučil začínajícím bikerům, kteří třeba zvažují nákup nové výbavy na přicházející sezónu?

Záleží na tom, jak je ten dotyčný starý a velký… EXE 1.0 za 9.990,– Kč není pro ty vzrůstem větší začátečníky špatná volba a EXE24 je za 11.990,– Kč víceméně taková trefa do černého ve všech ohledech. Obě kola kolo jsou podle mě naprosto ideální v poměru cena výkon…




AGang EXE 1.0:




AGang EXE 2.0:

 




Nabídka značky AGang tímto samozřejmě nekončí, ovšem to nejzajímavější jsme už vyčerpali. Předpokládám, že vyčerpávající technické informace a detaily všichni najdou na vašem webu AGang.eu, bude ale možné si celou kolekci ještě někde prohlédnout na živo?

Určitě vše najdete na AGang.eu. Stačí jen pobrouzdat…

A asi takovou poslední šancí si prohlídnout kolekci AGang 2010 na živo bude výstava FOR BIKES v Praze Letňanech konaná od 5.3. – 7.3.2010. AGang se bude prezentovat v AGang Freestyle aréně, kde bude k vidění česká bmx špička během sobotního závodu FOR BMX. Tím pádem zvu všechny na první bmx závod této sezóny, ve kterém si to 30 pozvaných jezdců rozdá o 10.000,– Kč cash a věcné ceny od Represent a Etnies. Pojede se na překážkách Jenyho Valenty a Petra Krause, takže kvalitní podívaná je zaručena.

OK, tak to se tam asi uvidíme! Díky za informace a za d:key přeju značce AGang jen to nejlepší!

Já děkuju za rozhovor a prostor tady na webu…




Oficiální web značky AGang: AGang.eu




Ptal se: Navy
Odpovídal: Spaceman
Fotky: AGang.eu, bikesek, Kuba Vlček

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel zbrožek (X PARK) 9.2.2010 v 6:50

    hruuuuza

  • anonymní uživatel lopeHT 9.2.2010 v 7:36

    pro jezdce mladé mysli, kteří pěvně spolu s námi věří......ano věří, protože jim nic jiného nezbývá, ať se na mě nikdo nezlobí, ale otřes

  • anonymní uživatel KOT ko 9.2.2010 v 8:22

    spousta katalogovejch keců a vychvalování obyč kol, škoda že sem to čet celí taková stráta času.

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 9.2.2010 v 8:38

    Na české, nebo tuzemské poměry dobré, ale jinak je to oničem.. Dám přednost radši značkám, které mají tradici a přece jen za sebou i nějaké úspěchy. agang je hodně velká bublina.

  • anonymní uživatel chocholka 9.2.2010 v 8:45

    no sice to je trošku tendenční, ale když čtu ty vaše komentáře, tak mám pocit, že jse banda mladejch blbců, který se uměj akorát vystříkat v nějaký diskuzi a maximálně co dokázali je vyhonit si ho na wc...když vás to tak vyprudilo, tak s tím nevotravujte ostatní...tohle co tu zvracite to nejsou názory ale jen samý bludy...nelíbí tak nelíbí, ale proč s tím prudíte :) Já tam vidím pár zajímavejch nápadů....i designový i technický...a je mi uplně buřt, že za tím stojí Author nebo kdo vlastně..prostě pokus udělat něco jinýho a když je to jiný, nemusí to bejt přece blbý...což se o vás říct nedá...jste jiný a jste blbý...

  • anonymní uživatel gigi (gigik (a) email.cz) 9.2.2010 v 9:01

    klasický chování DKids, sami ničeho nedosáhli, tak budou aspoň kvičet v komentech

  • anonymní uživatel czechmade 9.2.2010 v 9:03

    myslim že mladejm klukům takový exe stačí, kolikrát je to spíš o schopnostech - určitě ste viděli sami, že diktovat se dá na ledasčems. no a cult žádnej zázrak, ale zas celkem gut výbava, když přeskočim ty základní verze. sám bych si to ale taky nekoupil, aspoň né za katalogový ceny.

  • anonymní uživatel Toco (Toco (a) email.cz) 9.2.2010 v 9:04

    novinka Rock´n´Rolla mě zaujala už na sportlifu strašně se mi líbila už na první pohled a když jsem viděl cenu nemohl jsem uvěřit vlasním očím krásný hravý kolo za cenu za kterou koupíš jetý kolo s podobnym osázením v tu chvíli jsem si říkal kéž by dělali něco podobnýho ve větší verzi kolem 170mm zdvihu a ne jen jako slopestyle bike myslim si že se jim tohle kolo určitě povedlo a brzy jej uvidíme díky jeho nízké ceně a dle mého názoru i skvělému designu na každých závodech rovnou několikrát

  • anonymní uživatel Mjkl (nevim) 9.2.2010 v 9:05

    No jak říká tady chocholka, Agang je jiný! Já jsem taky jiný! A upřímě řečeno nesnáší MAINSTREAM! Je to shit největší! Se Spacemanem se znám osobně a docela chápu jeho myšlenky, ikdyž občas jsem na scestí. Když nevím, Space umí krásně vysvětlit, například u těch MTB klik na EXE 26" 1.0 a 2.0, jsem si říkal proč sakra cpe ty MTB kliky na ty kola, když to ti kluci hned polámou?! Ale má pravdu jsou lehčí, sice se nedostaví takový šikovný 28z převodník na bmx klikách, který je hezčí svou miniaturností. Ale takové kliky by musely být z titanu aby se váhově vyrovnaly MTB klikám. Věc názoru. Rock'n rolla super, uvažuji o její koupi. Chtěl jsem ji, pak zase nechtěl, protože má malé zdvihy a chtěl jsem něco z větším zdvihem, ale pokud člověk umí s kolem zacházet, myslím že to 100/100 bude stačit bohatě, ale zase bych se nebál udělat třeba to samé kolo s trošku větším zdvihem, jak má třeba Norco, ti maj (nebo měli) model 100/100 a pak druhý 150/130, což mi příjde jako lepší možnost, protože si člověk může vybrat, když ví, že bude trávit víc času v lese, než na dirtech, tak si veme větší zdvihy. Ale jak řikal Spaceman kolo je to za nějakých 45 peněz což je cena jako kráva, když je to kolo, jak říkal Space, určeno k destruktivním účelům. Což je myslím lepší rozmlátit kolo za 25 peněz než za skoro 50. Je fakt, že na těch kolech jsou i věci, které né každému budou sedět, ale zase je to takový problém vyměnit?! Většina položek na tom kole je 100% na místě a pokud se někomu nebudou líbit řidítka, nebo představec, což za lepší nově věci není zase taková položka... lepší představec stojí pětikilo a lepší řidítka ticku. Jinak bych na těch kolech nic neměnil, možná pedály, ale tady ty věci co jsem vyjmenoval, jsou většinou na názoru daného jezdce, podle toho co mu sedí nesedí. Jinak k těm hošanům tady... jste fakt idioti, když píšete takové sračky a jestli neumíte napsat něco konstruktivního, tak tu ani nepište!!!

  • anonymní uživatel neznalek 9.2.2010 v 9:05

    Nejlepší komentář: "čet jsem to celí" a "stráta času". Ty woe, s naším školstvím to jde z kopce. Asi bys měl radši chodit do školy, než jezdit na kole, kámo... Teda jestli vůbec na tom kole jezdíš?!? Možná, že jen sedíš u netu a vedeš hodně hustý řeči o věcech, o kterých ses dočetl od podobně velkejch husťáků, jako jsi ty. :-)

  • anonymní uživatel lopeHT 9.2.2010 v 9:23

    vás mrzí, že to tady lidé kritizují, ale sami jste ignoranti co neumí přijmout jiný názor a diskuze není jen o tom, že vypíšu sloh věcí co mi přijdou ok a co ne.., ale nic ve zlém, tohle je jen můj pohled

  • anonymní uživatel crash 9.2.2010 v 9:23

    Myslim, ze Agang do toho slape, taky podporuje CZ freeride bikovou scenu. Myslim, ze lidi co tady povidaj o agangu jako ze trapny, tak si nevidej do huby, nebo to nemyslej s freeride jezdenim vazne. Myslim, ze by bylo smutnejsi, kdyby na tohle author kaslal a zadnej agang projekt by nerozdjizdel. Rocknrolla je bozi, hlavne za ty prachy. Hlasuju pro Agang. :)

  • anonymní uživatel lukas (nhcr (a) centrum.cz) 9.2.2010 v 9:24

    E-Shop AGang: www.agang24.cz/...

  • anonymní uživatel chocholka 9.2.2010 v 9:34

    lidi co nenapíšou konstruktivně a bez velkých chyb v ČJ názor a neumějí formulovat negativní myšlenku, si nezaslouží, aby s nima dál někdo vedl polemiku...říct...JE TO HNUSNY....JE TO ZTRACENEJ ČAS apod. to není názor do diskuze...to je jen sračkovitá věta holá, která svědčí o úrovni přispívajícího...a když někdo napíše slohovou odpověď, tak si ho budu vážit názorově víc, než těch DKIDS v začátku diskuze...a budu si hlavně vážit lidí, kteří se snaží něco vybudovat, navrhnout a proměnit v reál....a to podle mě AGANG kola jsou...o tom jaká jsou a jestli je to dobrá cesta ukáže čas... ale už v minulosti se na hodně případech ukázalo, že to, co je jiné, nemusí být špatné a začalo do udávat trend...to platí pro všechna odvětví lidské činnosti...jen líný člověk bez názoru chce být průměrný...každopádně...pro mě to je tak 75 procent goood...musím se ale na ty bajky podívat osobně....fotky někdy lžou (v dobrém i zlém)

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 9.2.2010 v 9:42

    článek - vynechal jsem XC část, koment - vynechal jsem půlku komentu od Mjkl , u toho ještě makat , je to lepší , že vzniklo něco takového , authora nemusím , Agang z ní líp ne? !!! :) Já v tom nevidím žádnou změnu, prostě užší specializace na dirt street bmx kola , bez ošklivého nápisu author, kerý se mi od roku 2002 nelíbí, a přece ty kola znáte , tak neřešte kdo co řekl, napsal. Každá značka barví, nejvíc asi s hmotností.. Jde o tuzemský trh , nic bych neřešil, pojedu dál svého blkmrkta s napodzim se spejskou ... Jeb :o)

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 9.2.2010 v 9:44

    a přijde mi vtipný že Kuba na tom jel sportlife , heh, zas musel ukázat že to na tom jde, ale proč v parku..

  • anonymní uživatel hans (j.penicka (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 9:51

    pořád si tu stěžujete že radši si koupíte něco jínýho co je víc "profláknutý" jasně proč ne ale at chcete nebo ne tak kluci od agangu mají taky mnoholetou praxi a zkušenost, jen je to prostě nový název ale lidi tam zůstali stejný, a kupte si fajn kolo za 30 000,-kč já si radši prořídím toho agnga za 15 000,-kč a výjde ve finále na stejno ;)

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 9.2.2010 v 9:58

    hansi , ty hovado , nelži zas tolik :D :D

  • anonymní uživatel hans (j.penicka (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 9:59

    ja chci taky space :D

  • anonymní uživatel motokoler 9.2.2010 v 9:59

    exe je klasika, kolo na kde co... ten XC rám se mě nelíby, a když jsem dělal ještě mechanika tak jsem viděl na vlastní oči že XC rámy od author jsou absolutně totožné z ostatními rámy z taiwanu (ze stejné fabriky) co sme montovaly akorát měly jinej lak jinak to samo ... rockenrolla je zajimavy možná aji na 4cross by šlo použít, ale myslím si že nejdou do větších zdvihů né kvůli ceně, ale kvůli nevychytané geometrii a nedokonalému systému pružení zadní stavby, pevnost materiálů a svárů což podle mě bude problém u CULT. Nic proti author nemám, ale kolo od nich bych nechtěl...

  • anonymní uživatel hans (j.penicka (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 10:00

    a navíc nelžu, je to pravda tvl

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 9.2.2010 v 10:03

    a nechceš mou Space? že bych si koupil novou nějak, potřebuju černou

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 9.2.2010 v 10:06

    nejdem si psát na FB?

  • anonymní uživatel tekno 9.2.2010 v 10:10

    2motokoler: ty si byl asi na tajvanu :DDDD, ze o tom tolik vis. Pokud vim zase ja, tak author diky tomu, ze nebere katalogovy ramy a snazi se delat veci po svem (geometrie atd) tak se aspon trosku lisi od sracek, ktery si asi montoval. Nejdriv nez zacnes roznaset tyhle drby, tak se optej lidi, co tam ty veci navrhujou..hnupe..No nic people, je videt, ze co prispevek to perla...ja sem jednoznacne pro zmenu .... takze MY VOTE je AGANG, uz se tesim, az aspon jednoho krasavce osedlam a myslim, ze hodne lidi bude koukat na cem jezdim az zastavim nekde v horach na tom GANGSTA stroji...PS: jestli s tim mate problema, tak mate asi fakt problema :)

  • anonymní uživatel zděnda (o_o) 9.2.2010 v 10:21

    Nejsmutnější na tom je, že tam dole, co ti frajeři kritizovali, vůbec žádné kola nemají a sů posraní jen z kol, které má v názvu specialized nebo giant. Jinak Rock´n´Rolla je dost pěkná.

  • anonymní uživatel pan kotrč (xxx) 9.2.2010 v 10:42

    Škaredé kola ovšem za málo peněz,To by snad prodat šlo.U rčitě líp než škaredá kola za hodně peněz.

  • anonymní uživatel santa 9.2.2010 v 10:46

    ano, lepší normoš dizajn za obstojny prachy, nez normoš dizajn za nekřesťansky prachy...alá značky z ciziny..tam je to uplně vo hovně :-) co kolo to stejny dizajn..on i Author kola jsou porad dokola jak kolovratek...ale asi se to prodava...hele a VOTOJDE...BYZNYS RULEZZZ..tak to do nas perte....a urcite to koupime...musime na necem jezdit a trošku vypadat jinak nez ostatni...

  • anonymní uživatel kokso 9.2.2010 v 10:50

    Hele ved su to mrdozni tie bicykle...

  • anonymní uživatel Jx 9.2.2010 v 11:28

    kua co ja bych zamlada dal za Gangstu :)

  • anonymní uživatel k-pax 9.2.2010 v 12:05

    ja jako duveřuju agangu jako letošní modeli sou hodne v pohodě a jako myslim že AGang EXE 2.0: za 15.tis je hodne luxus kolo a taky už neco vydrží

  • anonymní uživatel mrkevvzime 9.2.2010 v 12:37

    ten cult vypada HODNE podobne jako muj a-rh+ 08 :D

  • anonymní uživatel . 9.2.2010 v 13:39

    takze mam tu sparvu pro vsechny rock n rolla je fakt dobry kolo hci ho jasny ze sice nevipada moc dobre ale vsechny jiny slopestyle kola stojijou na 50lirtru tak sem nedavejte komenty hnusny kolo

  • anonymní uživatel motokoler 9.2.2010 v 13:48

    pro tekno: tak nejsu hnup ty osle kdyz uz se titulujem a vypadas taky ze se chvastas protoze sme ty ramy studovaly drzel sem je oba v ruce (jo nebyly to tyhle, ty nevim jak sou na tom) ale dam péro do ohna ze to bylo to samy akorát na jednom bylo author a na druhym mrx... no ja tam nebyl, ale byvalej sef tam jezdi běžně. takze to nedelam z vody tyhle, podle tede blby rozumy, kup si to klidne me je to jedno, ja bych to nechtel.
    A santa to zabil tak je to ...

  • anonymní uživatel k-pax 9.2.2010 v 13:54

    asi tak rock n rolla je za dobrou cenu hodne slušní kolo jako za tuhle cenu neseženeš nic lepšího na využití slopestyle dirt a to kolo vydrží celkem dost

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] (yamat-sport) 9.2.2010 v 14:01

    a mě se to čim dál tim víc líbí :) nemůžů si pomoct .. jenom hlaška s bmx klikama mi příjde divná nemužu si pomoct .. ja osobně mám bmx kliky a vahově jsou na tom velice dobře ... a pevnostní ani nemluvím

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] (yamat-sport) 9.2.2010 v 14:09

    mimochodem jen málo lidí z naší "starší" generace nezačínalo na kolech author .. ja třeba jako první bike kterej byl fakt určenej na dirt street měl A-GanG P.m. a musím říct že na ty doby rád vzpomínam bylo to super kolo :) takže bych se k authoru klidně vrtátil, ale v dnešní době jsem v takové situaci že si můžů koupit dražší kolo a postavit si ho tak aby se mi přesně líbílo, proto nemám agang.. kdybych tu možnost neměl jezdim určitě na tom

  • anonymní uživatel motokoler 9.2.2010 v 14:20

    taky sem mel prvni poradnejsi kolo A-gang... pevny ramy od nich nejsou spatny urcite, exe je uplna klasika od 7 do...Kč ideááál, ale ty celopéra nevim, možná já su celopéro:-D, ale u toho vetsiho zdvihu: aby chodil jak ma.

  • anonymní uživatel Desmond 9.2.2010 v 14:25

    pomoooc,des bes,okopirovali,ale spatne HARO!!!

  • anonymní uživatel k-pax 9.2.2010 v 14:31

    Desmond :no negdo je dement proste

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka 9.2.2010 v 14:31

    kubik: možná to s těma bmx klikama bylo myšleno v té cenové relaci, která se na tyhle kola dává, takže potom vyjde, že klasické MTB kliky jsou většinou lehčí

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] (yamat-sport) 9.2.2010 v 14:48

    Bratranku: jo to mě vpodstatě ani nenapadlo.. okey tak to potom už nic neříkam :).. mimochodem ani nevím jestli jsou to bmxkove kliky :) protože je děla mtb firma která vubec bmx nevyrábí :D

  • anonymní uživatel Petr (inmam (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 14:59

    Ja teda nejsem designer, ale nebylo by lepsi u slopestyle biku, kterej asi vetsina lidi bude jezdit single s. udelat prepakovani zadni stavby tak aby se nemenila delka retezovy linky a odpadla tim potreba vozit na kole napinak a nejakou kladku?
    Jeste bych na to dal ty tezky bmx kliky s 23t dozadu krasnou desetizubou nabu a myslim ze by vzniklo kolo ktery by spolu s dobrou geometrii a rozumnou vidli udelalo na trhu velkej pruvan. A rekl bych ze i s napisem "author" na boku...
    Ale mozna je to jen moje predstava.

  • anonymní uživatel observer 9.2.2010 v 15:02

    To je krasa to tady pozorovat, mozna vic prinosnejsi nez cist samotnej clanek o agangu. Cim dal vic se utvrzuji, ze lidi, co chodej na tyhle portaly je jen bezvyznamny vzorek populace, ktery prahne po tom se sebeukajet (jak psal uz nekdo nize). Ti co tady jedou ten krasny negativismus prolozeny chytractvim (ze muj sef neco rikal, tak je to svaty) si fakt nevidej do huby. Chtel bych strasne rad videt diskuzi napriklad o autech (skodovka versus zbytek sveta). To by bylo chytraku, ze jsem vsichni hovada, ze ty skodovce fandime ze se o neco pokousi, kdyz jsou tu lepsi svetovy znacky a pritom vetsina z vas co prskaj se vzmuze max. na ojetyho golfa nebo facko. Je mi z tech pokrytcu fakt spatne a zase se potvrzuje malost naseho ceskeho naroda, ktery se schovava v diskuzich za to, ze je demokracie a maji nazor a pritom v zivote nic nedokazali, ale plivat na neci praci umi... v clanku se pise, ze to je koncept a ze se chteli na kola podivat nejak jinak....tak jim to neberte...nelibi...ok..tak si kupte nebo postavte svoje kolo...ale pokud chcete plodne diskutovat k tematu, tak to delejte jako zbytek lidi...reste vecne problemy (komponenty apod.) ale ne jen tak plkat o hovnech ... HAWK

  • anonymní uživatel Tomas GT (rambomccvak (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 15:15

    nhcr.blogspot.com/...

  • anonymní uživatel evoluce hadr 9.2.2010 v 15:33

    www.specialized.com/... ale jinak gut

  • anonymní uživatel kejml 9.2.2010 v 15:54

    nelíbí se mi to! to se snad ještě říct smí...

  • anonymní uživatel luke@centrum.cz (luke.acs (a) centrum.cz) 9.2.2010 v 16:03

    zdar lidi uvazuji o koupi a genga exe jestli si ho mam koupit ale kdyz slysim jak vseci na nej nadavaj tak netusim ...ja uz sem par kol mel ale chci si byt tym ze to bude dobrej kup poradte prosim

  • anonymní uživatel jackass 9.2.2010 v 16:07

    luke ... tuhle diskuzi bych bejt tebou nebral vůbec vážne až na pár komentu je to celé fraška :D :D

  • anonymní uživatel Thesman 9.2.2010 v 16:09

    souhlasím sem přečetl deset komentářů a měl sem dost

  • anonymní uživatel motokoler 9.2.2010 v 16:15

    2observer: Me to spis pride ze ty se ted navazis donas, ze mam nazor na jejich zadni tlumeni, prece neznamena ze se cesi zase jednou ukazaly nebo co jsi to blabolil, dej si bylinkovej caj a bez dnes brzo spat. a ty ramy byly stejny na tom trvam :-DDDDDDD

  • anonymní uživatel santa 9.2.2010 v 16:15

    like: tady se asi normálního názoru a rady nedočkáš....dolekop je čímdál víc SUXX a slejzaj se tady povětšinou jen divný týpci, kterým tenhle portal dáva možnost se realizovat a scéně to nic nedává...
    kejml: ano říct to můžeš a takto to i stačí a všichni to vědí, že to nemusíš....bude asi víc lidi, který s tím mohou mít problém a vo tom to je...DISKUZEE..

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 16:26

    luke: Záleží na tobě. Pokud ti vyhovuje cena, nikdo jiný ti nic podobného či lepšího nenabízí, tak jdi do Exe. Záruka je miminálně dvouletá zákonná, takže i kdyby to nadávání bylo opodstatněné, tak tě nebude stát více než 30 dní bez bajku.

  • anonymní uživatel motokoler 9.2.2010 v 16:26

    2 PETR: to nevim u jednočepu možná jo, ale bylo by to asi hodně složitý protože by musel ten čep byt okolo středové osy aby se nezkracoval nebo nenatahoval řetěz a nikdy jsem to neviděl. To bude jednodužší asi ten napínák

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 16:34

    Ten stříbrný rám Cultu se mi líbí - konstrukční standart a klasický jednobarevný design se už dnes moc nevidí, obzlášť ve stříbrné. Tenhle styl je podle mě dnes vyjímečný a v tom bych pokračoval. Design jiných rámu není můj šálek čaje a osobně si nedovedu představit věkovou skupinu, kterým by se líbil. Jistě, jen mé pocity.
    Cenovky jsou pěkné, ale dovolím si tvrdit, že nejsou převratné. Bude-li mít nějaká firma (teď nemyslím top hráče mtb trhu, kde se připláci za nápis na rámu) odvahu osadit svá kola stejnými komponenty, dostane se hravě na tu samou cenu. Obecně tenhle trend vítám a měl by ho převzít i mateřský Author, jehož kola považuji za notně předražená a najít ve stejné cenové kategorii kvalitativně lépe osazené kolo není žádný problém.

  • anonymní uživatel Petr (inmam (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 16:40

    motokoler: nezda se mi to byt zas az takovy problem - treba u kony bass to funguje bez problemu a vlastne dartmoor to tak ma taky (sem si rikal ze mi to neco pripomina:)
    proste myslim ze cim min kramu mi na kole visi, tim min mi jich muze upadnout...

  • anonymní uživatel motokoler 9.2.2010 v 16:44

    posly me prosimte nejaky odkaz na fotky kde to je uchyceny kolem te osky stredove

  • anonymní uživatel martin 9.2.2010 v 16:44

    Dobry napad predstavovat co maji za luben vyronci na 2010....Chysta se treba i RB? nebo i nejake znamejsi zahranicni znacky?

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 16:48

    Martin: RB má IQ6, chystá IQ8 a nový DH/FR stroj.

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 16:49

    Martin: Jinak na 2010 už mají všechny známé značky dávno představeno.

  • anonymní uživatel martin 9.2.2010 v 16:56

    Jo vim ze uz ma zbytek vyrobcu davno predstaveno, ale jen se ptam.... me se to nechce nejak hledat sem hold liny biker, tak bych si rad pocetl tady....A u toho RB sem myslel spis ten FR/DH ram co bude, ale to je moje chyba nejak sem to nespecifikoval ten dotaz.

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 9.2.2010 v 17:40

    martin: RB bude začátkem března, příští týden tady bude Kona a v přípravě už je i Specialized, NSbikes, UMF, Element, Transition, LeafCycles, Norco, Mongoose nebo třeba 661, Kali, FiveTen a plno dalších bikových značek, které se k nám dováží. Takže tady toho bude ještě dost a dost...

    3.14: Většina značek už má samozřejmě kolekce na rok 2010 na svých webech a my se taky nesnažíme představit je tady celé jako nějakou horkou novinku. Chceme z těchto značek vybrat to nejzajímavější od All Mountain, Freeride a DH kol až po slopestyle, dirt a street biky a udělat tak prostor pro diskuzi, což se evidentně podařilo. Jde nám o jakýsi přehled a spíš o zajímavosti, které se na webech výrobců nedočtete. V článcích seriálu "2010 by..." tedy nehledejte tabulky s technickými údaji nebo seznam komponent, tyto informace hledejte na webech výrobců.

    Přeci jen jaro už se blíží a bylo by dobré mít přehled o tom, co letos v tuzemských bikeshopech najdete...

  • anonymní uživatel HNiJiCi ZBLiTeK 9.2.2010 v 17:44

    Aby bylo jasno hned od začátku, a-gang byl moje první kolo na "skákání" a byl sem sním MAX. spokojen, i když na druhou stranu s čím není naprostej začátečník spokojenej žejo. A teď k věci, jak psal motokoler, tak já jsem taky dělal v bike servise a některý, všimněte si toho slova některý, aby mi zase nějakej idiot neříkal že to tak není. Tak některý rámy od Authoru byly NAPROSTO, ale NAPROSTO stejný jako rámy od jiných low end značek jako např. maxbike atd... Teď se vyjádřím k A-Gangu jako značce. Myslím si, že je to čistě jenom o "biznisu" protože oni ty kola nevyrábí v tý cenový relaci, proto aby si je mohl koupit lojzík z horní dolní a udělat si radost. Oni je vyrábí v takový cenový relaci proto, protože kolik by asi A-gang prodal kol, když by chtěl za dirtovej speciál 40 tisíc, jako jiný značky, který prodávají po celým světě a mají jméno? Takže všichni co tu píšete, že je to shit a tak podobně, tak se nejdřív zamyslete a pak nadávejte. To je jako u mobilu, chtěl bych mobil kterej má dotykovej displej, má wifi, na dálku odpálí letadlo a tak dál. Pro výrobce to není problém vyrobit, ale kolik lidí by si ho koupilo když by stál 50 tisíc a byl od ve světě relativně neznámí značky? Proto Vás všechny prosím aby jste se zamysleli než něco napíšete, protože VŠECHNO je jenom o penězích a o co největším podílu na trhu. HOWGH domluvil jsem

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 9.2.2010 v 17:45

    Navíc u těchto článků máte jedinečnou příležitost zeptat se přímo lidí starajících se o dané značky na detaily, na které jste nikde jinde nenašli uspokojující odpověď...

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 17:49

    lidi co sou v tyhle gangové partě uznávám už od uplného začátku.., co jsem k těmhle sportum čuchnul i když se mi nebude jejich model líbit nemužu napsat je to shit poněvač co ty lidi předváděj je prof.práce kerou jim mužem jen závidět. přeju hodně štěstí všem AG bikerum . a smrt debilkum co tu žvatlaj a žužlaj roh u polštáře . kámoš měl konu a sroloval ji jak ručník po koupání a to co sem viděl na DM provádět s roknrolou .. .. kuba bude vědět ..nemuže žádný norko nebo kona překonat.

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 17:51

    Navy: Tuhle koncepci samozřejmě chápu. Jen mi dotaz Martina vyzněl tak, že žádnou kolekci 2010 nikde na webu nezahlédl a má tohle vaše představení za horké novinky.

  • anonymní uživatel HNiJiCi ZBLiTeK 9.2.2010 v 17:52

    2 vyschlej Belmondo. To víš že jo, kámoš sroloval Konu tak celá značka Kona stojí za h ovno. Známej naboural Volvo, tak jsem z toho odvodil, že Volvo stojí za houby. Ještě, že tě máme...

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 18:00

    vyschlej Belmondo: Budu teď chvilku mluvit o silničních kolech - kdybys měl možnost projet si karbonový rám od Authoru a hned po něm nastoupit na takového Spešla, tak bys nikdy nenapsal to, cos napsal. Author je na trhu jak dlouho? Nějakých 20 let? Ve vývoji nepatří ke špičce, možná k průměru. Průměrem myslím to, že vyberou rám z katalogu, nechají ho v Číně nebo Taiwanu vyrobit a dají mu své nálepky. Neříkám, že Norco nebo Kona to nedělá, ale tvrdit, že tyhle značky jsou s Authorem srovnatelné či dokonce horší je naprostá utopie.

  • anonymní uživatel enigmatic 9.2.2010 v 18:17

    3.14 a ty si byl u vyvoje agangu ? bavime se o agangu...ne ze author to tak mozna dela a tak to musi delat agang ? ty vis, ze agang je cely katalogovy ? ze to je cely z katalogu a jen nalepeny sticky ? ja ani ty to nevime a nemuzet to tu hlasit do sveta...a blbnout lidem hlavy..videl si ty kola na vlastni oci ? jel si na nich ? ja ani ty ne...takze nesudme neco, o cem mam informaci jen zprostredkovanou a slo o predstaveni a podani informace, ze tu neco noveho je...az probehne prvni sezona a budou zkusenosti lidi z praxe...muzem vsichni vyrknout ortel...

  • anonymní uživatel 3.14 (3.14co (a) gmail.com) 9.2.2010 v 18:34

    enigmatic: Pakliže jsi četl pozorně, tak bys věděl, že já nic takového netvrdím. Reagoval jsem na srovnání značek v jiném příspěvku, které mi přišlo nesmyslné.
    Když už jsme to nakousli, tak by mě to celkem zajímalo. Některé biky budou z pera Agangu a jejich výroba zadaná do Taiwanu, ale třeba Cult je podle mého vybraný z katalogu.

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 18:54

    3.14 já mam silničku z doby porevoluční od olpranu a tehdá stálo !!!13!!! kolíku !! věř mi tuhle střelu kerá mi formuje moje bujné svalstvo nikdy na hřebík nepověsim. je vidět .. že si na DM tehdá nebyl Kuba lítal 1o metru do vejšky a 10 metru do dálky a nevětšího dropu to je ta velká dřevěná věc pokořoval 360 stupněma a smál se na celé kolo . vem svoji silničkui a skoč ze skály ..tady se nikdo nechce hádat!! HATEBREED vole

  • anonymní uživatel HNiJiCi ZBLiTeK 9.2.2010 v 18:56

    2 vyschlej Belmondo. Promiň, nechci tě nějak urazit, nebo se tě dotknout, ale to co píšeš je fakt unikátní...

  • anonymní uživatel enigmatic 9.2.2010 v 18:59

    3.14: Tak pane spejsmen jak to je ? :) myslim ale, ze nam to tady nerekne...docela by me to taky zajimalo, jaka je realita, uz jen proto, jak se vsude porad keca o nejakych katalogovych ramech a lidi to strasne resej, vsichni to vedej nejlip a jsou chytry, ze je vse jedna fabrika apod. a pres kopirak a zadny vyvoj nebo napady...ja si to ani neumim predstavit..jako ze nekam napisu ze chci tenhle ram v tyhle barve a s temahle napisama a chci toho 20 tisic ks s temahle kompo ? To by bylo dost uhozeny pro takhle zacinajici znacku (potazmo i author?) Meli by to zapotrebi ? Pokud ano a nekdo me presvedci nevyvratitelnym dukazem, budu asi velmi zklaman za svoji naivitu, ale fakt se mi tomu nechce verit...ze co model (nebo vetsina?) jsou bajky (ramy) ktery ma kdekdo ?

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 9.2.2010 v 19:59

    hnijící zblitku dostáváš bludištáka za mega koment a kdo řekne ..že je to katalogové .. má dva .

  • anonymní uživatel dan666dan666 (nic) 9.2.2010 v 20:04

    www.dolekop.com/... to já už ji mám doma a nemůžu se dočkat jara :D

  • anonymní uživatel HNiJiCi ZBLiTeK 9.2.2010 v 20:44

    Ještě pár a pujdu na balancovník.

  • anonymní uživatel Teddy 10.2.2010 v 12:28

    musim říct že se mi author začíná hodně líbit
    :D

  • anonymní uživatel tandlis (honza.tandler (a) gmail.com) 10.2.2010 v 13:31

    No, váhal jsem jestli reagovat, ale na eingmaticovu přímou otázku by byla dobrá taky přímá odpověď, kterou vzhledem k tomu, že jsem měl tu možnost být při přípravě AGangu snad poskytnu v uspokujujícím rozsahu. Nevím, kdo je šéfo kolegy "odborníka" motokolera, který držel dva stejné rámy, jeden od AGAngu a druhý od nějaké jiné značky v ruce a bylo mu jasné, že jsou to teda katalogovky, ale tímto bych ho chtěl vyvézt z omylu. Ne, kola opravdu nejsou katalogová! A pokud měl v ruce dva stejné rámy, tak byl druhý okopírovaný od AGangu. Všichni v týmu, který se Spacemanem kola připravoval si na začátku řekli, jak chtějí aby rámy vypadaly, jednoduché tvary trubek vycházející z kruhového půřezu, jen lehké tvarování, vlastní vychytávky, jako přetažené trubky zadní stavby v místě spoje u sedlové objímky nebo úchyty brzdy integrované dovnitř rámu a další věci popsané v AG Labs. To všechno se dalo dohromady tady u nás. Jasně, zpracovatel rámů vám pak nabídne trubky, které jsou k dispozici, CNC díly, které se standardně vyrábí a technologie svařování a tvarování jednotlivých dílů, ale to jsou v tomto případě jediné věci, které se dá spojovat s nějakým katalogem. A upřímně, jen minimum značek si navrhuje všechno od patek a dalších CNC dílů, přes úchyty bovdenů až k samotným trubkám. A když budu konkrétní, tak celá řada Gangsta, Ritual a samozřejmě i RockNRolla jsou úplně nová kola. Co se týká Cultu, tak málokomu unikne, že vychází z modelu ARH. U tohohle kola jsem od začátku, co se dal Spaceman do jeho předělávání, jezdil jsem všechny prototypy a k tomu účelu, pro který je kolo určený si myslim, že splňuje veškeré parametry. A protože vím, jak kolo vznikalo do podoby současného Cultu, tak i tady můžu s čistým svědomí říct, že jsme z žádného katalogu nevycházeli. A poslední věc, kterou bych rád vysvětlil je pružení RockNRolly. Je to jednoduché. Je na ní napínák a je to jednočep, čímž se liší od Kony Bass, především proto, že Konu Bass si za 50 tisíc nikdo nekoupí. Ano, značka chce prodávat, to je jedna věc, ale chce taky pomoct bikerům dostat se snáž ke kolům a ne jen při výhře milionu v loterii, protože ví, že se jí to potom vrátí. RockNRolla se pokouší pro některé lidi o nepředstavitelné - poskytnout kolo, které něco vydrží, bude se na něm dát jezdit slopestyle a zároveň si ho bude moct dovolit víc lidí, než bylo doposud zvykem. To že vydrží, to je věc názoru každého, ale Kuba Vencl je celkem silným argumentem, to že je to dobře vybavený kolo za dobrý peníze, to už si musí každý spočítat sám. Nejsou to těžké počty. A poslední ale důležitá věc. Názory tu padají různé, většinou černé nebo bílé. V podstatě jsem měl do teď pocit, že je to ale rozhodně není diskuze, jen si tu každý prezentoval z nějakého osobního důvodu své názory. Zkuste ale opravdu číst a vnímat co jiní píšou a chovejte se jako lidi, kteří patří do stejné party těch, co maji rádi kola. Možná pak dostanou ty diskuze mít nějaký smysl...

  • anonymní uživatel okan 10.2.2010 v 13:33

    for vyschlej belmondo myslim si to stejny a jak se rika ze exe 08 furt praska ja ho mam 2 roko a neprasko a kony za 10tisic ram sem videl na dve pulky agang sou machri

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 10.2.2010 v 14:13

    tandlis: poslední dvě věty (palec nahoru) , jinak zabývat se tím proč pul lidí je pro Agang a proč půl lidí ho odsuzujou, inu jak to v čechách bývá, každý všechno umí, každý všechno ví, všichni uměj všechno líp než kdokoliv jiný :D , tenhle rok mě Agang nezajímá, uvidíme příští rok jesi se něco u Rock n´ vychytá a jak se to bude vyvíjet ... ale přece jde o tuzemský trh, tak vývojově kvalita/cena takhle by to prostě mělo být .. jak se někde zminuje v tom článku, bike je připravenej na to abys na něm začal jezdit, vylad si ho jak chceš ... když koupíš bike za 30 táců(HT), tak stejně ho začneš aspon částečně podle svého vybavovat :o) už nevím co psát, jsem ztracen. Ohledně praskání rámů , praská všechno, jen se o všem nemluví .. je snadný roznést fámu po kraji, komu co prasklo a že to byl zrovna ten a ten výrbce :o) Když nemáš prachy a chceš jezdit - KUP SI AGANG .◘X◘

  • anonymní uživatel Faraday (gt.jan (a) email.cz) 10.2.2010 v 15:02

    pozn: jsem vděčný authoru že jezdím na kole, a spousta mých kamarádů taky - kdo jste si koupil a-ganga někde kolem roku 2002 myslím, modrýho,s pevnou vidlí za asi 19 nebo 21 táců? Pak následoval oranžovej za podobný peníze a pak ještě jeden přes omyly značky mongoose apod věci - moc tho tu tenkrát nebylo, artur svou geometrii am/pm to tu dobře rozsekal - sorry, už se to moc netýká článku, ale je to 80. koment :)

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] (yamat-sport) 10.2.2010 v 17:14

    tandis +1 a víc to nemá cenu komentovat

  • anonymní uživatel Urby 12.2.2010 v 14:37

    Tandlis - diky, taky sem chtel neco napsat ale uz nemusim. Snad jenom k tomu vyvoji - je to drina panove a katalog to fakt nejisti. Myslim ze sme na nekterych vecech stravili hodne nocovek a ta znacka pujde nahoru. Space tomu dava hodne a zkuste si tuhle diskuzi, resp. sve nazory precist treba za rok, dva az to mimino trosku vyroste. Treba taky do ty doby vyrostete :)

  • anonymní uživatel reaber 12.2.2010 v 15:04

    ty vole to rocknrola je normalni starej bighit sport v mensim xd

  • anonymní uživatel smajlik (lol (a) dolekop.ru) 13.2.2010 v 16:35

    A kdy budou delat model "Bang" ?

    Vite jak se bude vyjimat v ceniku AGang-Bang.

  • anonymní uživatel mrkevvzime 17.2.2010 v 12:59

    dotaz:
    sla by pouzit zadni stavba z culta na a-rh+ 08? to vahadlo a jeho uchyceni k zadni casti mi prijde lepsi nez na a-rh a taky to vypada, ze se tam vejde vetsi guma.
    jo a jeste, proc jste se vratili k 150mm kdyz 09 a-rh byl 160?
    dik

  • anonymní uživatel Marek (marek.goldenberg (a) email.cz) 22.8.2010 v 17:06

    je možné použít na rock n rollu vidlici velikosti 150mm?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí