2010 by... FiveTen

Autor: 3riders, vydáno: 23.3.2010

FiveTen je kultovní americká firma s 25letou tradicí, jejíž kořeny jsou ve skálolezectví. V současnosti vyrábí špičkové boty pro různá outdoorová odvětví. Historie bikových modelů není zdaleka tak dlouhá, začíná na přelomu nového milenia, kdy byla vyrobena limitovaná série pro firmu Intense. Nadšení jezdců z těchto bot se stalo základem pro spuštění sériové výroby. V roce 2006 byl na trh uveden model Impact v nízkém a vysokém provedení, se svrškem z černé semišové kůže a podrážkou Stealth rubber S1. Tento model, v té době jako jediný určený pro jízdu na kole, vydržel na trhu osamocen celé dva roky.

Úspěch Impactů, výtečná kvalita, úzká spolupráce s jezdci, design podřízený funkčnosti a vlastnosti patentované podrážky Stealth rubber S1, to jsou hlavní důvody, které dovedly FiveTen boty pro volné pedály k dominantnímu postavení na trhu.






Pro sezonu 2010 se Freeride Line (řada určená zejména pro biking) skládá již z osmnácti modelů, které lze podle vlastností a využití rozdělit do čtyř skupin :



1) Impact a všechny od nich odvozené pro-modely :

Primárně jsou určeny pro downhill a hardcore freeride. Důkazem univerzálnosti těchto modelů je ovšem fakt, že jsou velmi oblíbené také u ostatních atletů FiveTen (basejumpeři je používají při svých výstupech v horském terénu)…

Tímto se spektrum využití rozšiřuje na všechny, kdo potřebují odolnou a ochranu poskytující obuv s velmi přilnavou podrážkou (při jízdě v náročném terénu, kde jsou nášlapy zcela nevhodné, jsou boty FiveTen nejlepším pomocníkem pro bezpečnou jízdu a to včetně pohodlného a bezpečného zdolání úseků, kde kolo vedeme)…

Tyto modely mají společné:
- patentovanou podrážku Stealth rubber S1, jejíž předností je kromě přilnavosti také schopnost absorbovat nárazy
- svršek ze syntetické kůže (odolné proti mokru,špíně, oděru a všeobecnému poškození)
- speciální konstrukci s vysokým stupněm ochrany (toe box, zpevněná pata…)
- dlouhou životnost



IMPACT 2 low – základní nízký model, ohebnost, flexibilita, v černém provedení. 



IMPACT 2 high – základní vysoký model, absolutní ochrana, v černém provedení. 



Sam HILL – „Určeno pro rychlost a přilnavost“ – pro jednoho z nejrychlejších jezdců současnosti, tentokrát v barevném provedení Team Monster Energy. Sam upřednostňuje nízké provedení pro větší flexibilitu. V tomto modelu je speciální PU mezipodrážka poskytující více ochrany a torzní stability. 



Nathan RENNIE – designově velmi vyhraněné boty, které si získají jak své příznivce tak odpůrce. Faktem však zůstává, že Nathanův pro-model nabízí nejlepší ochranu ze všech FiveTen bot. Tohle jsou boty pro nejtvrdší zacházení, určené pro hardcore jezdce typu Nathana Rennieho. 



KARVER – Pro model Chrise Kovarika, je zdařilou kombinací obou dosavadních modelů Impact a bude volbou jezdců, kteří preferují pohyblivost, ohebnost a pohodlí nízkého modelu, ale nechtějí přijít o ochranu, kterou nabízí kotníkové provedení. Ta je u modelu Karver vyřešena díky asymetrickému zvýšení vnitřní části. 



KARVER women´s – Stejné vlastnosti jako Karver doplněné ženskou anatomickou formou, barevným provedením a vše samozřejmě včetně malých velikostí.






2) Freerider:

Top design ve sk8 stylu, komfort, vysoká kvalita – tohle jsou boty pro ježdění kdekoliv, nošení kdykoliv, tohle jsou boty pro každý den. Dost cool do školy, nejlepší na kolo. Nejvšestrannější využití zahrnující širokou oblast sportovních aktivit, zejména pak všechny formy bikingu – včetně bmx, počínaje downhillem, přes All mountain po skate park.

Novinkou pro rok 2010 jsou boty Freerider v barvě Zebra a zcela nové modely Spitfire a Line King, které mají podrážku vylisovanou z jednoho kusu. Ta zajistí maximální trakci na každém povrchu a dlouhou životnost. Tohle je nový standard bot určených pro biking. Vítejte v roce 2010…



Freerider Grey a Freerider Burgundy mají ochranu špičky (toe box) a podrážku Stealth S1 tlumící nárazy. 



Freerider Line King – Zcela nový model pro rok 2010. Tento mode lej designován pro všechny druhy bikingu od BMX ježdění v parcích, přes street až po freeride. 



Freerider Zebra – Značka FiveTen na začátku své cesty dávala jasnou přednost funkčnosti a kvalitě před designem, dnes už dokáže obě vlastnosti spojit. 



Freerider Spitfire – Zcela nový model bot značky FiveTen s podrážkou vylisovanou z jednoho kusu.






3) Minnaar + Hellcat:

Absolutní novinka v kolekci FiveTen pro sezónu 2010! Ve spolupráci s Gregem Minnaarem vznikla u FiveTen zcela nová řada bot, která jistě potěší všechny vyznavače nášlapných pedálů – tyto boty jsou totiž SPD kompatibilní!!!

Jistě velké překvapení od firmy, která je jedničkou na trhu s obuví pro platformové pedály. Přesto je důvod velmi jednoduchý. Již od svého založení byla spolupráce s nejlepšími sportovci v daném oboru nedílnou součástí úspěchu FiveTen.

Modely Minnaar a Hellcat jsou pak logickým vyústěním spolupráce s tímto elitním jezdcem. Dlouholeté zkušenosti Grega, preciznost a osvědčená kvalita FiveTen, to jsou předpoklady, díky kterým se můžeme těšit na další vyjímečný produkt.



MINNAAR – Pro-model nového člena mezinárodního týmu FiveTen, jednoho z nejlepších jezdců na světě – Grega Minnaara, podrážka Stealth S1 vylisovaná z jednoho kusu je SPD kompatibilní, zesílená mezipodrážka, šněrování ukončené páskem na suchý zip, v bílo / černém provedení. Předběžná cena: 3.250 Kč

HELLCAT – Tento model je totožný s pro modelem Grega Minnaara, ovšem prodávat se bude v černé barvě





4) Basic:

Tyto boty vychází ze starého kalifornského stylu, odrážející životní styl. Nízký profil, prvotřídní pohodlí, tohle jsou moderní old school boty.



BA51C Grey – Vyztužená pata, Stealth Phantom Red podrážka – nezanechává šmouhy na žádném povrchu. Pro rok 2010 od FiveTen výrazně upravená cena: 2009 – 2.400 Kč / 2010 – 1.590 Kč. 



12 LINE tm BA51C – Vyztužená pata, Stealth Phantom Red podrážka – nezanechává šmouhy na žádném povrchu, kombinace plátno / kůže, kapsička pro klíč, předběžná cena 1.850 Kč.





To, že boty FiveTen patří k absolutní špičce v oboru dokazuje už jen to, že je používá drtivá většina profesionálních bikerů a to od sjezdařů, přes freeridery až po dirt a slopestyle ridery. Vyjmenovat známá jména riderů, kteří FiveTen boty používají by bylo nekonečné. Téměř každý z profesionálních jezdců – včetně těch, kteří při závodech používají nášlapy – je má ve své výbavě. Rideři, kteří jsou vázáni smlouvou u jiného výrobce, běžně využívají vlastností patentované směsi Stealth rubber S1 díky botám Marzocchi, licencovaných od FiveTen. Namátkou zde uvedeme jezdce, kteří byli nebo stále jsou sponzorováni nebo podporováni od českého dovozce, firmy 3riders: Čárys, eMTý, Kubajsz, Schwara, M. Charvát, Plamen, Netro, Tomaass, Jakub Říha, Draxík…




Kompletní nabídku produktů najdete na oficiálním webu značky fiveten.com, vše si pak můžete snadno sehnat přes českého distributora na 3riders.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel erquelroid 23.3.2010 v 15:00

    PětDeset, jou :-D :-D

  • anonymní uživatel beastie (beastiedog (a) gmail.com) 23.3.2010 v 15:38

    a kdy budou botky k mani? a nahodou nejaky sikovny obchodnik v brne co by je mel na vyzkouseni se asi nenajde, co?

  • anonymní uživatel jiricipra (jiricipra (a) seznam.cz) 23.3.2010 v 16:02

    dovozce- www.3riders.cz

  • anonymní uživatel Máťa 23.3.2010 v 16:18

    všichni šetřej gramy na všem a pak vozej na nohách závaží :-)

  • anonymní uživatel horys 23.3.2010 v 18:26

    nevidim v nich rozdil ale ty kotniky sou super a zavazi to neni !!! lepsi nes naky skate boty

  • anonymní uživatel Fox 23.3.2010 v 19:55

    Máťa: Ty seš asi velkej odborník.... jak na oblíkání, tak i na fotky, ježdění a tak celkově co?

  • anonymní uživatel neo // pavel zeifart 23.3.2010 v 19:55

    skvělý logo !

  • anonymní uživatel Máťa 23.3.2010 v 19:58

    Fox: ano

  • anonymní uživatel Katka B 23.3.2010 v 20:25

    Neexistuji lepsi boty na bike!!!

  • anonymní uživatel baggio 23.3.2010 v 20:29

    online na Slovensku jedine na www.elitebikes.sk/...

  • anonymní uživatel Fox 23.3.2010 v 20:30

    Máťa: doufám, že se někdy potkáme, pokud vůbec jezdíš na kole... přihlas se, dostaneš facku...aby ses probral....

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 23.3.2010 v 20:53

    jo dostaneš botou five ten na koulena a protože jsou závaží ..bude to bolet

  • anonymní uživatel lucky ass 24.3.2010 v 7:10

    to beastie: v Brně je plánuje nakoupiot na vyzkoušení BIKEZONE tohoto času na CEjlu

  • anonymní uživatel motor 24.3.2010 v 9:27

    na cejlu jsou cigoši :-DDD a boty jsou emo!!! :-D

  • anonymní uživatel motor 24.3.2010 v 9:37

    a co cena?? na 3riders sem ju nenašel, možná schválně tam není aby se nikdo neposral, jezdím v teniskách aji ve skejtovejch botech a mam exustary na bajk... ale nevidím rozdíl...

  • anonymní uživatel tiborski (tiborski (a) tiscali.cz) 24.3.2010 v 13:58

    Vozím impacty low ten nejzákladnější model už dva roky, hlavně v marastu + v nich chodím a velmi velmi drží. Jezdil + chodil jsem scotty a po roce se mi rozpadla pata. Asi tak. U 510 ocenuji jak je udělanej jazyk (kryje velmi dobře nárt), jako jediné negativum, že jsou trochu "robustnější" než normál skate shoes. Leč asi i to je na ochranu tvé nohy.

  • anonymní uživatel € (mám) 24.3.2010 v 15:42

    hlavně ti ta bota drží na noze přesně tak jak na kole .. takže pohodlí, jistota. Skate boty máš na noze volné a ještě k tomu ani nedrží na pedálech

  • anonymní uživatel Anzahl 24.3.2010 v 16:35

    www.freebikes.cz/...

  • anonymní uživatel joker 24.3.2010 v 19:31

    heh,dobry pohorky tak akorat do Tater a ty vokopceny hadrovy Vansy dost slabota a navic megapredrazeny! Nevim co na tom zase vidite? Nejvic na zasmaji je ovsem dovozce kterej ma velky kulovy.....
    Pro rejpaly vozim 661 a jsou nesmrtelny a cenove nekde jinde.

  • anonymní uživatel cortez 24.3.2010 v 20:41

    5-10 Freeride Grey: mám tyhle boty od června 2009. Vyhovujou mi, jsou pohodlný, nosím je všude - na kolo, na ven,..

    V čem je průser? V debilně udělané podrážce. Nikde jsem se nedočetl, a ani podle fotek nevypadá, že by to u 2010 opravili - problém je, že ten okrasnej bok podrážky (2cm vysokej a 2mm tlustej pruh gumy) je na tu plochu, po které se chodí, pouze PŘILEPENEJ. Po týdnu se to začalo odlepovat na špičce, po dvou na patě, do vzniklých dutin se dostal písek, bahno, atd. což to ještě zhoršilo. Sice to je konstrukční chyba (nevím, jak je tak dementní řešení mohlo napadnout, když to je jinak tak fajn bota? Proč to zaboha třeba nevylisovali dohromady a neprošili jako u ostatních typů?). Posílat do Anglie jsem to nechtěl kvůli nejistýmu výsledku, lenosti i neznalosti, co bych kvůli tomu musel řešit. Nevěřím ale tomu, že by udělali něco jinýho, než že by to slepili a poslali zpět. Takže jsem na nich za tu dobu neúspěšně vyzkoušel několik sekun*áků, chemopren a po zimě, kdy byly boty prakticky na odpis a místní opravář bot řekl, že to je na výhoz, jsem zkusil zatím poslední typ sekundovýho lepidla, který zatím drží.. klep klep

  • anonymní uživatel cortez 24.3.2010 v 20:41

    Takže, pokud v těch botech nechcete jen chodit do hospody, ale i jezdit a celkově je používat tak, na co by dle výrobce měly být určeny, tak se modelům Freerider s tou starou podrážkou vyhněte obloukem.

    Resumé: super boty s dementní chybou na podrážce, která je tím naprosto degraduje. A nevěřím tomu, že jsem jen měl smůlu na špatnej kus.

  • anonymní uživatel FRbikes (info (a) frbikes.cz) 24.3.2010 v 22:25

    To Cortez: modely freeride 2010 maj už podrážku z jednoho kusu, kdybys to kupoval v Čechách neměl bys s reklamací problém.

  • anonymní uživatel dr.zack 25.3.2010 v 0:13

    FRbikes: ale cena by byla o dost procent jinde...

  • anonymní uživatel cortez 25.3.2010 v 9:50

    FRbikes: Máš pravdu v tom, že reklamace by patrně byla v pohodě a že by člověk měl při nákupu ze zahraničí měl uznat to určitý riziko. Co by se ale při reklamaci změnilo? Vrátily by se mi boty slepený super 5-10 lepidlem? Bylo to v půlce r.2009, žádnej model 2010 ještě nebyl (to, že je od letoška podrážka lisovaná vcelku potvrzuje, že jsem s nima neměl problém jenom já). Jedinej kladnej výsledek by byl, že by mi MOŽNÁ vrátili prachy.

    Když bys měl na výběr dvě stejný ale naprosto stejný boty, od kterých bys díky super pověsti a vysoké ceně čekal určitou kvalitu a žádný problémy, přičemž jedny by byly ze zahraničí (o hodně levnější a paradoxně dovoz až domů rychlejší) nebo z Čech (o hodně dražší, doprava v 90% pomalá), tak který by sis vybral? Když pomineme, žes je díky kontaktům mohl mít za neofiko levnou cenu..

  • anonymní uživatel motor 25.3.2010 v 11:08

    mr...dat předraženy (teď už skoro vše) šmejdy, kdysi sme kupovaly skejtovy hadry a byly jiny, teď je to už jen móda školáků co jim to rodiče MUSÍ koupit jinak dítě není cool, sou to levny šmejdy z tajwanu, navidrží to nic a je to kuref...sky předraženy. Stejně to dopadne i s tímhle bussinesem...
    nejde oto si zajezdit, ale prodat něco takovyho aby člověk koupil za rok novy...
    podle mě za to můžou všicni co za komára dostaly do hlavy vyplach a ještě žijou, asi za to nemužou ale je to tak, staří komunisti paroubci topolanci umřete už ste kničemu a máte v hlavě zlo!!!!

  • anonymní uživatel veselaHouba 25.3.2010 v 11:35

    pětDeset, třicetJednaDvacet, čert aby se ftom vyznal...

  • anonymní uživatel Stan 25.3.2010 v 13:06

    Já vozím Impact 2 low od roku 2008. Co se týče přilnavosti, tak lepší boty na platformy sem nikdy nevyzkoušel. Podrážka je naprosto perfektní. Bohužel mi ale na obou botách popraskal ten reflexní materiál uvnitř loga 5/10, takže sou tam docela díry. Nezbývá, než to vrazit do opravny

  • anonymní uživatel suchar 25.3.2010 v 14:48

    Já mám Nathan RENNIE model a v této botě už fakt skoplej palec nebo dodřenej kotník nehrozí. Navíc ta podrážka se na pedály lepí i za mokra....Jinak souhlas s Cortez: dovezli mi je do kanclu až pod nos a za cenu skejtových bot u nás!

  • anonymní uživatel € (mám) 26.3.2010 v 9:27

    cortez: třeba v chainreactioncycles není nikdy s reklamací problém, pošleš tam a za 14 dnů máš většinou novou věc doma(jestli jsi to objednával z tama). Je to spíš o zdechlosti. Ty jsi aspoň dal důvod, ale pan motor tady mele hovna a boty tuším ani neviděl. A hlavně model Freerider je spíš na běžné chození, i když tam se ta podrážka bráchovi taky po čase odlepila.

  • anonymní uživatel Tchaghir Baghir [čagír bagír] (123456789 (a) seznam.cz) 26.3.2010 v 15:07

    vozila jsem ošmajdané adidasky, které jsem po každém skoku či větším kořenu či nerovnosti musela na pedálech rovnat, teď mám KARVER women´s a miluju je! Ty boty prostě drží. No a i když na nich drží dobře i bláto, hadice s vodou a následná pračka to spraví!! No a s podrážkou bych to viděla asi tak, jak se k nim člověk chová, tak dlouho mu vydrží a výjmka potvrzuje pravidlo!!! :-) Mucík Pucík pánové... :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí