Leader International: part 1

Autor: Navy, Leader, vydáno: 22.4.2010

Tomáš „Leader“ Zejda je jedním z našich nejaktivnějších dirt a slopestyle riderů. Zatímco jiní se teprve rozkoukávají po dlouhé zimě, Leader do toho šlape co to jde a letos už má za sebou pár velkých zahraničních závodů. Kromě několika čistě zimních akcí se zůčastnil i závodu T-Mobile Extreme Playgrounds Local Support, jehož zvláštností je, že se jede ve dvojicích, prestižního Vienna Air King a tento víkend i Rocket Air Slopestyle ve Švýcarsku. O Vienna Air King jsme zde již několikrát psali, takže se nyní Leadera zeptáme pouze na ty zbývající dva závody…




O těchto závodech bude v následujícím rozhovoru řeč: Rocket Air Slopestyle a T-Mobile Extreme Playgrounds.


Navy: Vezmeme to popořadě. Koncem března jsi se zůčastnil závodu T-Mobile Extreme Playgrounds Local Support v německém městě Mainz, kam si se vydal s BMX partičkou Berry, Cahin, Zdenda Pešek a Chapli. Tenhle závod, který se jel na dvou hliněných dirtech, je trochu netradiční. O co v něm vlastně jde?

Leader: T-Mobile Extreme Playgrounds je závod, který se jede ve dvojicích. Dvojice, která vyhraje, dostane 3.500EUR na podporu svého domácího spotu. Já jsem jel závod s mým kámošem Bartkem Obukoviczem, který za mnou do Mainzu přijel z Holandska.

Kombinace Leader a Papiez zní docela slibně! Jak jste si v celým závodu vedli?

Do závodu nastoupilo celkem šedesát dvojic, což je stodvacet riderů z celýho Německa a z Francie. Takže konkurence byla hodně nebezpečná. My s Bartkem jsme se ale nenechali rozhodit a díky povedeným jízdám nás obou jsme nakonec jako dvojice skončili na parádním pátém místě. Tenhle výsledek není vůbec špatnej, když si vezmete, že vyhrálo nastřelené duo Andi Wittmann a Amir Kabbani.



Alespoň jedna fotka, na které je vidět víc skoků. / Leader v tailwhipu… / a pak doma se vstupenkou do velkého finále…


Výsledek dvojic pro tebe ale určitě není tím nejdůležitějším. Z Mainzu sis odvezl ještě parádní bonus…

Jojo, to určitě… V hodnocení jednotlivců jsem se umístil na druhým místě, což je pro mě vstupenka do velkýho MTB finále v Duisburgu, kam se právě chystám. Tam teprve půjde do tuhýho! Celkový prize money je neuvěřitelných 40.000USD!!! Do finálových bojů nastoupí čtrnáct riderů na MTB a stejný počet na BMX a pojede se formou pavouka, což znamená, že si pro každou jízdu vylosuješ soupeře, se kterým pojedeš battle. Dál samozřejmě postupuje jenom ten lepší.

Plus celýho systému je v tom, že i když skončíš hned v prvním battlu, dostaneš část prize money. Postoupit totiž nebude vůbec snadný. Do finále jsou pozvaní rideři jako Sam Pilgrim, Amir Kabbani, Martin Söderström, Phil Sundbaum z USA a další střelci, ostatně celou startovku najdeš na oficiálním webu celý tour: t-mobile-playgrounds.de.

Z českých riderů budu ve finále v obou disciplínách bohužel jenom já, protože Berry, který se do finále taky dostal, dal přednost tréninku ve Woodwardu v USA.

Uff! To bude opět hodně slušnej contest! Samozřejmě ti budeme držet palce!

No a pokud byste chtěli finále T-Mobile Extreme Playgrounds vidět v přímém přenosu, stačí si v neděli 25.4. od dvou hodin odpoledne pustit přehrávač na t-mobile-playgrounds.de.




Druhým závodem, který nás zajímá je Rocket Air Slopestyle, který se jel o uplynulém víkendu ve švýcarském městě Thun. Tenhle závod má příponu „slopestyle“, ale z fotek a informací je patrný, že závodní trať je uvnitř nějaké haly. O co tedy jde a jak celá trať vypadala?

Koncept závodu byl podobný jako je u nás třeba Bike Hall Contest, tedy park umístěný do zimního stadionu. Tenhle byl pouze zastřešenej bez bočních zdí, pouze po dvou stranách byly klasicky tribuny plný fandících lidí.

Samotná trať začínala startovním dropem, následoval velkej dirt, step-up, nort-shore, na kterým si se otočil a cestou zpátky si pak jel přes menší dropík, dřevěnej funbox, dirt a quater. Všechny překážky byly hodně dobře postavený a dokonale mi seděly.

Navíc jsme bydleli u našeho kamaráda Ramona Hunzikera, kterej nás zahltil nečekanou pohostinností. Takže Ramone díkes!



Leaderovi trať v Thun sedla, tady dává 360 ze startovního dropu (Netro tady vyslal dokonce i supermany!). Mike Montgomery vyhrál best trick s tímhle šíleným backflip hell clickerem…


Ten park vypadá hodně zajímavě. Do Švýraska si se vydal opět s Bartkem a navíc i s dalším českým bikerem, který si pomalu prošlapává cestu na zahraniční akce…

Hehe… no jasně, kromě Bartka s náma jel i Netro, kterej se letos začal hodně snažit!

Netro už zkusil štěstí a svoje skills ve Vídni. Jak mu to šlo ve švýcarsku?

Já a Bartek jsme byli pozvaní rovnou do kvalifikace, ale Netro musel projít ještě předkvalifikací. V té si díky svému stylu a supermanům z dropu získal velký obdiv diváků, kteří začali fandit už jen když Netro vylezl na startovní rampu! Hodně velkým úspěchem bylo i to, že Netro z předkvalifikace postoupil z druhýho místa!



Česko-Polský represent Netro (360) a Bartek Obukvicz (tailwhip) na Rocket Air Slopestyle ve Švýcarsku.


Uaaa! Tak to je hodně slušný! Netro jede! Jak to probíhalo dál?

Do kvalifikace postupovalo deset nejlepších z předkvalifikace a patnáctka pozvaných. V tříkolový kvalifikaci, kde se počítali dvě jízdy, jsem skončil na čtvrtým místě, Netro byl na výborným sedmým a Bartek skončil dvanáctej.

Do finálové patnáctky jsme tedy nastoupili všichni z česko-polské reprezentace. Finále se jelo na dvě jízdy, z nichž se počítala jen ta lepší. Netro to chtěl v obou jízdách pořádně vyhrotit, to se mu ale nepovedlo a nakonec skončil na čtrnáctým fleku, což ale v týhle konkurenci není vůbec špatnej výsledek! Bartek si naopak polepšil a skončil na osmým místě. Já jsem si svoje čtvrtý místo udržel a vyfasoval jsem parádních 1.000CHF.

Celý závod vyhrál Martin Söderström, druhej byl Amir Kabbani, třetí Sam Pilgrim, čtvrtej já a pátej Mike Montgomery. Spokojenost je tedy obrovská!



A to nejlepší na konec. Leader na čtvrtém místě!


Paráda! To jsou samozřejmě skvělé zprávy! Máš to teď parádně rozjetý, tak ať ti to v Duisburgu o víkendu dopadne zase co nejlíp a příští týden čekáme na výsledky!

Hehe… Díky za podporu, budu se snažit českou dirtovou scénu representovat co nejlíp!




Veškeré další informace, fotky, videa, kompletní výsledky, startovky atd. najdete na oficiálních webech obou závodů:
RocketAir.ch
T-Mobile-Playgrounds.de




Ptal se: Navy
Odpovídal: Leader




Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel witas 22.4.2010 v 7:25

    Hodně štěstí tomuto nadějnému mladému atletovi přeje první oficiální fanklub. Ukaž jim, co umíš, Tomáši!

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 22.4.2010 v 23:31

    MEGA RESPEKT!!!!

  • anonymní uživatel bunchie 22.4.2010 v 23:46

    boha bad religion a sum 41!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí