Meatfly WBS bikerally Otrokovice 2010

Autor: Tomáš Černý, vydáno: 23.4.2010

Máš natrénováno v lese za domem? Registruj se on-line na www.BikeGeneration.cz a startuj již v neděli 2.5. 2010 na Bikerally Otrokovice!

Množství amatérských tratí ve zlínských lesích, sloužících ke každodennímu tréninku, napovídá o oblibě adrenalinového sportu zvaného sjezd horských kol. Na této vlně pokračuje seriál WBS druhým závodem nad otrokovickým Baťovem. Limit je stanoven na 200 přihlášek. A jaké tratě nám připravil odkaz pana Bati?

Koho si organizátoři bikerally berou letos na mušku?
Startovní pole bikerů je rozděleno do několika kategorií nejen podle věku, ale i podle pohlaví a typu kola.

Prioritní skupinou pro organizátory seriálu jsou „Střelci“, tedy bikeři bez občanského průkazu. Má-li být sport opravdu živý, pak musí disponovat stálým přísunem nejmladších účastníků. „O tom Meatfly Wood Bike Series přesně je. Jde nám především o výchovu talentovaných sjezdařů. Výsledky z prvního závodu v Lípě jasně deklarují, že takoví mladíčci se ve startovním poli nachází a není jich málo. Nemohli jsme přehlédnout výkon třináctiletého Tomáše Navrátila, který vyhrál svoji třídu a v celkovém pořadí dosáhl na úctyhodné 67. místo z celkových 137 jezdců. Obecně platí, že z malých rostou ti nejlepší,“ utrousil mezi řečí Jirka Haferník, ředitel seriálu.

Nejpočetnější je kategorie „Juniorů“ – chlapců ve věku 15 až 18 let. Další četnou skupinou jsou „Muži“, jezdci starší 18 let. Registrovány jsou i dvě dívky. Počet závodnic se však během sezóny snad ještě rozšíří. Zvláštní kategorií je „Hardtail“, která zahrnuje borce bez rozdílu věku startující na neodpružených kolech.





Kdo stojí za organizací druhého podniku serálu WBS?
„Před třemi lety se parta kamarádů, kteří používali kola jen jako dopravní prostředky, rozhodli uspořádat náš první závod bikerally v rámci seriálu WBC. Jezdilo se v lese nad Kynologickým klubem u moravní lávky, tedy v lokalitě známé a důkladně odzkoušené již z dětských let,“ říká ředitel závodu Radim Matyak.

Charakteristika lokality Při budování Baťova, což je čtvrť Otrokovic, kde se dříve nacházely jen mokřady, spotřeboval Jan Antonín Baťa miliony kubíků zeminy. Jeho originální myšlenka spočívala v tom, že se voda hnala čerpadly z Moravy do kopce Tresného, kde její proudy rozrušovaly zeminu a dopravovaly ji dřevěnými koryty na vzdálenost stovek metrů do údolí Bahňáku. Tam se bláto usazovalo a vysychalo, terén se zvedal o 3 až 4 metry a na něm se stavělo.





Tratě
V Otrokovicích se jedná především o náročný krátký sjezd s mnoha záludnými překážkami. Atraktivita tří tratí v přibližných délkách kolem 500m spočívá ve velkém převýšení mezi starty a cíli. Dalšími trumfy organizátorů jsou četné obnažené skalky vzniklé vyplavováním zeminy, nespočet přírodních i umělých skoků a klopenek. Sjezd na těchto tratích se vždy jel ve vysokém tempu a dokonale prověřil schopnosti a připravenost startovního pole.

Otrokovice si v minulosti nechal ujít jen málokterý biker. Aby si odhadovaný počet 180 startujících plynule a bez průtahů odjel všech šest měřených jízd, bude se startovat souběžně na dvou tratích najednou, tedy se dvěma časomírami.

Harmonogram
Sobota 1.5. – volný trénink 12:00 – 18:00
Neděle 2.5. - trénink 7:00 – 9:30 / start prvního jezdce 10:00 / vyhlášení  cca v 17:00





V zázemí kynologického klubu naleznete vše, co k závodům patří – registrace, lékařský dohled, WC, bufet, výsledky a další užitečné stánky. Již od pátku bude pro účastníky závodu k dispozici louka, která bude sloužit nejen jako parkoviště, ale i jako stanové městečko.

Zákulisní informace naleznete na www.BikeGeneration.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel felboš (robinfelbaba (a) seznam.cz) 23.4.2010 v 11:31

    ty pico to prvni foto je masite

  • anonymní uživatel tyky 23.4.2010 v 22:23

    kurna škoda že nemám zatím kolo po hromadě...ale snat příště vypadáto luxusně...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí