Biker 02-2010

Autor: Biker mag crew, vydáno: 23.4.2010

Tak a máme to tu! Druhé vydanie časopisu BIKER je už vytlačené a od 22. apríla ho môžete hľadať na tradičných predajných miestach a v poštových schránkach.

Ešte predtým sme pre vás pripravili zopár ukážok toho, na čo sa môžete tešiť.

Celé číslo odpaľujeme reportom z Álp, z mega akcie nazvanej Mountain of Hell. Zabudnite na teplo etapových pretekov v Afrike či v Austrálii a postavte sa na štart s ďalšími 500 bikermi z celého sveta a pusťte to dolu kopcom! Prišiel čas na pekelný zjazd z ľadovej hory!





Iba časopis BIKER vám prináša exkluzívny rozhovor s úradujúcim majstrom sveta v DH Stevom Peatom.

Po Lopušnej doline sme pre vás pripravili ďalšiu cyklistickú trasu a to okruh ktorý vybudovali chalani z Green Bike. Tento okruh vedie najkrajšími oblasťami Malých Karpát a je vidieť, že bol zostavený tak, aby ste si užili tak stúpania, ako zjazdy a najrôznejšie druhy povrchov.





K slovu prichádza hlavná téma Bikera 2/2010! Pracovne sme ju nazvali „Apettite of destruction“, teda chuť deštrukcie, no v Bikeri ju nájdete pod názvom „Nikdy sa nevzdávaj/bojov­níkom aj po páde“. Ide o tri príbehy troch ľudí, ktorým bike otočil život na ruby. Stephen Murray, Tara Llanes či Bekim Aziri sú výnimoční ľudia, ktorí napriek ťažkému osudu zostávajú optimistami a nikdy neprestávajú bojovať.





Veľkou novinkou sú testy, ktoré sme pre vás pripravili spoločne s našimi kolegami Mikeom Hallom a Guyom Kestevenom. Ide o najkomplexnejší test až 30 kotúčových bŕzd, aký sa kedy vykonal. Testovali sme takmer všetky kotúčové brzdy dostupné na našom trhu, nielen v extrémoch ale aj v laboratóriu, preto aby sme našli tie najlepšie z nich.





V profile sme si posvietili na mladé pušky. Oliver Drábik, Peter Halagan alebo Martin Knapec … tri úplne rozdielne povahy, dva rôzne tímy a len jeden cieľ. BIKER vám predstavuje novú generáciu slovenských zjazdárov!





A máme tu aj metodiku, v ktorej sa venujeme klopeným a neklopeným zákrutám.





Okrem veľkých článkov sme samozrejme nezabudli ani na menšie kúsky, ktoré máte tak radi. Na 96 stranách si nájdete aj rubriku BMX trickology, v ktorej vás naučíme dva nové triky – 360ku a Tailwhip v podaní Gaba Húšeka. Poradíme vám ako správne cvičiť, v rubrike servis sa venujeme údržbe a výmene brzdových platničiek a ešte omnoho viac. To si už ale určite s radosťou prečítate sami. Dúfame, že sa vám druhé číslo časopisu BIKER bude páčiť!





Biker mag crew

PS. Navyše v tomto čísle časopisu BIKER 2/2010 nájdete aj dvoj plagát.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel list 23.4.2010 v 14:49

    da se sehnat aji v u nas v cesku?

  • anonymní uživatel honza (norcobike (a) seznam.cz) 23.4.2010 v 15:16

    myslim ze jen predplatny

  • anonymní uživatel 3.14čo (3.14co (a) gmail.com) 23.4.2010 v 16:33

    Obsah by mi vyhovoval asi tak stokrát lépe než v domácím Dirtbikeru.

  • anonymní uživatel kowis 23.4.2010 v 18:02

    tyyywoe ten pad je pekne hnusny....

  • anonymní uživatel Stifler von Biker 23.4.2010 v 18:36

    list: V ČR jedine cez predplatné. Checkni www.biker-mag.sk/... 7 vydaní budeš mať za 315Kč.

  • anonymní uživatel Aďo 24.4.2010 v 19:10

    zase všetko na jedno kopyto ! sračky !

  • anonymní uživatel jimix 24.4.2010 v 20:13

    četl jsem první vydání, nechci hanit, zas až tak špatné to není ale skladba a celkové pojetí časáku mě přijde jako prachobyčejné skopírování Dirtbikeru

  • anonymní uživatel hoffman 24.4.2010 v 21:27

    jimix, s Db to nema nic spolocne, pozri lepsie

  • anonymní uživatel Stifler von Biker 24.4.2010 v 23:01

    Aďo: Príď mi to povedať do tváre ;)

  • anonymní uživatel Aďo 24.4.2010 v 23:49

    Stifler von Biker: klud kámo :-D
    možno som len trochu ostro vyjadril svoj názor,myslel som to inak

  • anonymní uživatel 3.14čo (3.14co (a) gmail.com) 25.4.2010 v 8:28

    jimix: Oho, řekni mi, kdy naposledy v DB testovali 30 kotoučových brzd? Možná bych měl postavit otázku jinak - kdy v DB vůbec něco testovali.

  • anonymní uživatel miro (miro.zahora (a) azet.sk) 25.4.2010 v 18:57

    db kym donesem domov uz ma rozpadnutu obalku ale biker je nesmrtelny. ale citam obe. a ze su rovnake? kolko velkych akcii sa u nas udeje a mesiac alebo dva?

  • anonymní uživatel Stifler von Biker 26.4.2010 v 1:15

    Chalani, DB a Biker stavajú svoje obsahy na úplne iných veciach a je už na každom aby sa rozhodol, čo mu viac vyhovuje.

  • anonymní uživatel Matkko.DH (foxik.dh (a) azet.sk) 26.4.2010 v 10:25

    heh ja ho mam uz dpoma od piatku 06:00 =DD heh aj cil ho ma pri sebe v skole a citam si vsetko o brzdach =DD

  • anonymní uživatel jimix 26.4.2010 v 18:56

    nejsem propagátor Db :D jsem to nějak rychle prolistoval na závodech v Kálnici a omlouvám se, páč nejsem si jistej, jestli jsem si to nespletl s Cyklomagem. Každopádně mě to přišlo dost podobný s Db, ale jak říkam, hanit jsem nechtěl. Takže ještě jednou sorry a hlavně žádné vášně :) Čím víc testů, tím lépe pro nás. Co tě zaujme, to si přečteš, co ne otočíš list.

  • anonymní uživatel zvolouš (jiri.zvolsky (a) seznam.cz) 26.4.2010 v 22:17

    3.14čo :tvůj názor ohledně DB je tvoje věc , ale jestli se hodláš dohadovat o tom jak kola testuju, nebo si to snad třeba jenom vymejšlim , tak vopatrně...kdo mě zná, nebo vídá na akcích a závodech , tak ví jak se věci maji a kolik času na těch bikách strávim...a poprosil bych ... nepleť si testy a previev články s kusovkama..to fakt nejsou testy a nikdy to nikdo netvrdil.

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 26.4.2010 v 23:35

    3.14 jak si představuješ kolo testovat ? já když si přečtu že je kolo osazený levnýma věcma ,řeknu si jasně je to kompromis a o daném komponentu čtu jednotlivě např. na nějakým shopu. sem rá za to že někdy zvolouš uplně kolo nevznese nad oblaka očekávání a drží muj obdiv kola při zemi . sou lidi kery vědí prd o komponentech a třeba při přečtení DB jim dojde o co obchodníkum jde . což je potřeba lidem cpát do hlav všude ..poněvač lidi kupujou věci totálně přepálený a maj s toho ještě ohromnou radost.

  • anonymní uživatel 3.14čo (3.14co (a) gmail.com) 27.4.2010 v 9:50

    Reagoval jsem jen na srovnání obou časopisů a to, že v Dirtbikeru jsem nikdy takový test neviděl (kdysi tam byla čtvrstránka o brzdách Quad). Nechtěl jsem nijak polemizovat s tím, jak jsou a jestli jsou ona kola testována. Je mi jasné, že časopis o gravity disciplínách nebude dělat někdo, kdo na kole nejezdí. Narážím spíš na výstupy z testů - na ony články. Že mi preview nedá více než popis na stránce dovozce, to mě netrápí a víc od toho nečekám. Když vezmu v potaz, že se na kolech opravdu jezdí a očividně usilovně testuje, tak mi přijde rozsah textu a i samotných informací v něm slabý. Test kola na půl stránce, pár velkých fotek - upřímně to pro mě test není. Defacto tak ty hodiny v sedle přijdou úplně vniveč, protože o pocitech jezdce se dozvíme dvě tři věty. A že o ty pocity jde především, nebo komponentovou specifikaci si umí každý vyhledat. Pocit z kola jako celku, z jednotlivých komponentů a to pokud možno spojené s delším časem testování, aby se eventuální neduhy podařilo objevit.

  • anonymní uživatel 3.14čo (3.14co (a) gmail.com) 27.4.2010 v 10:02

    Ostatně testy mi připadají v mase informací v DB jen jako doplněk. Nevím, jestli to tak autoři myslí, ale ve výsledku to tak je. Prezentoval jsem svůj pohled a své srovnání obou plátků a rozhodně jsem se nesažil tvořit nějaké obecné závěry a pravdy. Snad jsem tou větičkou "Obsah by mi vyhovoval asi tak stokrát lépe než v domácím Dirtbikeru." nikoho neurazil a tou další naznačuji, že například rozsah těch testů je to, k čemu bych se jako čtenář přiklonil. Podrobnější a rozsáhlejší testy biků, které vzejdou z pocitů jezdce, relevantní testy komponentů, srovnání komponentů - to bych si přečetl rád a prostě jen konstatuji, že to mi DB nenabídl. Byl bych rád, kdyby v budoucnu ano. Ještě jednou bych rád podotknul, že svými příspěvky se nesnažím nijak zpochybnit kvalitu DB a jsem si vědom práce lidí na ono časopisu, vážím si ji a jsem za ni rád. Ač mi poslední dobou DB přináší jen mizivé procento toho, co přinášel v dobách minulých, jsem rád, že vychází.

  • anonymní uživatel zvolouš (jiri.zvolsky (a) seznam.cz) 27.4.2010 v 10:34

    3.14čo: rozhodně máš pravdu s tim, že testy jsou v Db spíš okrajová záležitost...momentálně pro ně prostě neni a asi ani hnedtak nebude víc prostoru(ikdyž bych rád a snažim se to rozšířit, jak to jenom jde). Co se týče rozsahu textu: sám mam občas pocit, že by bylo dobrý toho k biku napsat víc, ale na druhou stranu se chci vyhnout sáhodlouhejm slohovkám (jako v některých nejmenovaných časopisech) o biku, na kterym toho prostě neni co vymejšlet (hlavně HTbiky). Třeba dvoustránkovýmu textu k naprosto běžnýmu biku se obzvlášť směju,zvlášť když navíc třeba DHčko, nebo evidentní skákačku testuje na první pohled ortodoxní chrt, nebo typickej "Veloendurista". Ale to bych se nerad někoho dotknul....jenom můj názor...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí