Pojď na Bikemagazin Summer Camp 2010

Autor: Keli, vydáno: 30.4.2010

Napriek tomu, že sme organizáciu Bikemagazin Summer Campu tento rok nepredpokladali, v rámci hesla „človek mieni, život mení“ sa napokon BMSC uskutoční.

Termín posledného júnového víkendu zostáva zachovaný a tento rok sa preto kemp uskutoční v dňoch 23–27.6.. Začiatok kempu je zároveň prvým dňom letnej prevádzky lanovky a bikeparku v Jasnej, takže všetky pripravované trate budú čerstvé, ošejpované a pripravené na tohtoročné zahájenie sezóny v tejto lokalite. Prihlásiť sa môžete UŽ TERAZ!.

Kto doteraz o našom kempe, ktorého je toto už v poradí štvrtý ročník, nič nepočul, teda objasníme jeho základnú charakteristiku…
Kemp je určený pre všetkých downhill pozitívnych ľudí. Niektorí sem každoročne chodia zlepšiť si svoju techniku, naučiť sa nové spôsoby jazdenia aby čo najlepšie zabodovali počas pretekov. Ďalšiu skupinu tvoria ľudia, ktorí si chcú pojazdiť v dobrej lokalite, na rôznorodých tratiach v kolektíve, kde sa nehľadí na vek alebo úroveň jazdenia a popri tom aj podchytia niečo nové. Asi poslednou skupinou sú „kemperi“ ktorým atmosféra kempu už akosi prirástla k srdcu a tešia sa na stretnutie s priateľmi z celého Slovenska a blízkeho zahraničia. Pre každého z nich je Bikemagazin Summer Camp o niečom trošku inom, ale každý si tu nájde to, prečo sa do Giant Bikeparku Jasná Nízke Tatry vyberá. Svedčia o tom pozitívne referencie z predchádzajúcich rokov, ktoré si môžete prečítať v diskusnom fóre: http://www.bikemagazin.sk/…gory/19.html.



V poradí už štvrtý ročník sa teda uskutoční v termíne 23–27.6.2010 v Giant Bikeparku Jasná Nízke Tatry.

60–4–4–6–1 – také sú miery podujatia v tomto roku…

60 = 60 účastníkov
Po minuloročnom vzore zostáva počet miesteniek na kemp na počte max. 60. Účasť v minulom roku bola trochu nižšia, čo prikladáme tiež vtedy zúriacej kríze a neistote, ale veríme že tento rok sa podarí kapacitu kempu naplniť. Po minulé roky počet záujemcov viac ako dvojnásobne presahoval počet voľných miest. Minimálny vek účastníka po posledných dobrých skúsenostiach je na hranici 13 rokov.



4 = 4 dni jazdenia
Program kempu trvá celkovo 5 dní, no na tratiach sa budú účastníci premávať iba 4 z nich. Začiatok kempu je v stredu večer, kedy sa celá akcia zaháji… Štvrtok ráno prebehne rozdelenie do skupín a začína sa praktická výuka. Piatok a sobota sú plnými tréningovými dňami a v nedeľu sa pre účastníkov a pozvaných jazdcov uskutoční záverečný závod kempu.

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení

4 = 4 trate
Napriek odloženej výstavbe v areáli by mali byť dostupné všetky 4 trate v stredisku. Ťažká downhillová trať pod lanovkou sa stala po minuloročnom zjednodušení a pridaní stôp zjazdnejšou pre širší okruh ľudí. Zostáva zachovaná turistická a opäť bude k dispozícii panoráma a freeride, kdeminulý rok pribudli nové stavebné prvky. Uvidíme ako sa podarí lokálom pripraviť trate pre nás tento rok.



6 = 6 inštruktorov
Oproti minulému roku možno nepríde k väčšej obmene inštruktorského tímu.** V praxi to vyzerá tak, že v tomto roku je zostava inštruktorov Roman Zemánek (Bikemagazin Riders) Michal Wiesenganger (Novatec Racing team), Matúš Korytko (Bikemagazin riders), Peter Nováčik (Polcster racing).  Do zostavy sa vracia **Dodo Javorník (Freeride Košice) a v jednaní sú ďalšie mená ktoré zverejníme na webe kempu http://kemp.bikemagazin.sk po ich potvrdení. Akékoľvek zmeny určite ohlásime na webe kempu.



1 = 1 zahraničná hviezda
K spomínaným inštruktorom pribudne jedna zahraničná „stár“. Opäť to bude vďaka partnerstvu s Red Bullom ich sponzorovaný jazdec. Bude hosťom česká ikona downhillu a freeride, účastník Red Bull Rampage a ďalších tučných eventov, minuloročný hosť Michal Maroši? Alebo to bude slovenský-svetový top skoro už juhoameričan Filip Polc, ktorý sa v úlohe inštruktora na kempe tiež raz predstavil? A možno to bude úplne niekto iný, nechajte sa zatiaľ prekvapiť…



Bikemagazin Summer Camp ale nie sú iba trate, inštruktori a jazdenie. Atmosféru v Giant Bikeparku Jasná umocňuje nielen technické zázemie (fotografi, kameramani, servis,…) ale aj bohatý sprievodný program – večerná videoprojekcia, game zóna s hracími konzolami, stolným futbalom, billiardom…
Záverečný závod kempu, ktorý je pre mnohých účastníkov vôbec prvým závodom v živote, má plné zabezpečenie. Nechýba časomiera, horská záchranná služba, traťoví komisári, vyhlásenie výsledkov a ocenenie víťazov a záverečná tombola.



Ďalšie informácie získate na webovej stránke podujatia, ktorú nájdete na http://kemp.bikemagazin.sk, kde je k dispozícii aj prihlasovací formulár a všetky ďalšie podrobnosti. Cena za tento rok pri zvýšení počtu dní je stanovená predbežne na 199€. V prípade že sa nám rovnako ako minulý rok podarí získať finančného partnera, bude cena znížená (rovnako to bolo aj minulý rok, kedy sa nám podarilo znížiť cenu o cca 20€). V prípade že sa prihlásite a uhradíte plnú sumu, a neskôr príde k jej znížení, bude vám rozdiel samozrejme vrátený priamo na kempe (viď princíp prihlášok/pozvánok na webe kempu).



Čo všetko je zahrnuté v cene 199€:
- 4× ubytovanie v bungalowoch priamo v centre kempu
- 4× polpenzia (raňajky, večera)
- 4× celodenný lístok na lanovku (lanovka premáva bez prestávok)
- starostlivosť inštruktorov
- zdravotné zabezpečenie v deň záverečného závodu priamo na trati (v ostatných dňoch na zavolanie)
- večerný program
- účasť v záverečnom závode s časomierou, technickým zabezpečením…
- záverečná tombola

Všetkým záujemcom odporúčame prečítanie si sekcie FAQ (Frequently Asked Questions – často kladené otázky)  na webe kempu.

Bikemagazin Summer Camp 2010 podporujú:
Generálni partneri: Red Bull, Giant, Jasná Nízke Tatry
Hlavní partneri: Kaktus Bike, Bikemagazin.sk
Partneri: Devilwork, PosAm, Sloger, Belvedere, BikesUnLtd
Hlavní mediálni partneri: Velo, Dirtbiker, Biker
Mediálni partneri:  Dolekop.com, MTBiker.sk, ETBikez.com, QQ.sk

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel hamo 30.4.2010 v 7:49

    Nejdem.

  • anonymní uživatel curoBB (dominko55 (a) azet.sk) 30.4.2010 v 12:09

    siel by som ale je to moc skoro..

  • anonymní uživatel kuko 30.4.2010 v 14:25

    sol by som asi tam pridem ale newem ci na to mam vhodny bike

  • anonymní uživatel palasbj (.) 30.4.2010 v 16:46

    si myslim ze ked mas 200 eura na kupenie listka tak si dost zavodou nato aby si mal dobry bike :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí