Bike Hall Contest: Report

Autor: Navy, Bartek Wolinski, vydáno: 12.5.2010

Tentokrát jsem nechal všechny zážitky a pocity z letošního ročníku BHC uležet, abych vám zde nepsal nějaké euforické orgie. Ano, v neděli dopoledne by se v nastálé rozlučkové atmosféře nedalo napsat asi nic jiného. Letos, ostatně stejně jako v letech předchozích, nešlo o to, kdo BHC vyhrál, ale o to, kolik starých kamarádů kdo potkal, kolik nových i kdo udělal a kdo co zažil. O to jde většině návštěvníků asi nejvíc. BHC je prostě akce, na které se potkávají bikeři ze všech koutů nejen naší vlasti.

Nicméně pojďme k věci. O kvalifikaci jsme tady již psali, takže se zde budeme věnovat už jen finálovému dni a také shrneme celkovou atmosféru letošního ročníku BHC.

V sobotu odpoledne po trénincích přišlo na řadu finále kategorie BMX Hobby. Letos tato kategorie dostála svému jménu a žádní zlatokopové s dlouhým seznamem sponzorů zde nakonec nefigurovali. Tato kategorie sice nebyla našlapaná všemožnými combo triky, ovšem to od ní ani nikdo neočekával. První trojka v čele s Vilibaldem Vítkem si ale vedla celkem obstojně a bylo vidět, že se kluci hodně připravovali. Nicméně tento ročník by měl být pro první trojku posledním závodem v kategorii BMX Hobby, protože jejich jízdy už se s chvostem kategorie BMX Elite můžou rovnat.





Kategorie MTB je samozřejmě naše kategorie, s klukama se znám víc než dobře, takže nám celý finále klapalo jako na drátkách. Divokou kartu si nakonec ještě vybojoval i o den déle dorazivší Kuba Kalina, takže finále nakonec jelo jedenáct bikerů místo původně plánovaných deseti.

První šestice byla již skoro klasicky Česko-Polská. Dartmoor do Trutnova vyslal svojí nejsilnější sestavu a to bylo znát. Čtyři rideři z teamu Dartmoor v první pětce a tři z nich na bedně. Mezi Poláky se dostal jenom jejich teamový kolega Leader a Netro.





Szaman, který nakonec kategorii MTB vyhrál, zajel hodně našlapanou jízdu, které ale Leader nemohl na půjčeném kole konkurovat. Hodně povedenou jízdu předvedl i mladší Szamanek, který svou druhou finálovou jízdou přeskočil Netra. Tomu se jeho jízda až na last-trick taky povedla, ovšem na nastřelenýho mlaďocha z Polska to tentokrát nestačilo.

Třešničkou celého programu bylo samozřejmě velké finále kategorie BMX Elite. To se jelo po heatech, které čítaly vždy čtyři a v posledním heatu šest riderů. Atmosféra během finále postupně houstla a před posledním heatem už se s naplněným stadionem diváků daly dělat dobrý kousky.

Vedle Michaela Berana se stal hvězdou BHC ještě čtrnáctiletý američan Nicholi Rogatkin. Ať už do parku vjel Berry nebo Nicholi, diváci řvali co to šlo. Tady by bylo zbytečné cokoliv dodávat, tahle mrazivá atmosféra se prostě musí zažít!





Program letošního BHC byl téměř na vrcholu, před Nicholim byla jeho druhá finálová jízda, diváci šíleli, Nicholi točí 360 double tailwhip na step-up a padá. Je ticho, zdravotníci se sbíhají, sundavají botu a chrániče, nasazují nafukovací dlahu a je jasné, že tohle je trochu jiný konec, než všichni očekávali. Zlomené dva prsty na noze sice naštěstí nejsou nějak závažné zranění, ale i tak to s vyvrcholením celého závodu hodně zamávalo. Potlesk diváků pro Nicholiho a všechny ostatní ridery, krátká pauza pro sčítání výsledků, vyhlášení a pak už ta vytoužená párty až do rána…

Tolik tedy k závodu, který byl letos jeden z nejpovedenějších. Rád bych se zde ještě všem riderům a porotě chtěl omluvit za špatně okomentované triky. BMX triky holt nejsou mojí silnou stránkou.





Kromě výborné atmosféry měl ale letošní BHC jednu velkou slabinu, kterou byla naprosto zbytečná buzerace dementní trutnovské POLICIE. Hlídání podnapilých dětí a veřejného pořádku ano, ale perzekuovat bikery za to, že před zimním stadionem na parkovišti a cyklostezce jezdí na kolech bez odrazek a chrániče na řetěz? 200Kč za přecházení silnice mimo přechod pro chodce, při pokutování nechat pokutované stát na silnici a sami si stoupnout na chodník? Rozbitý květináč za 200Kč řešit zásahovkou a dvěma hodinami výslechů? Takhle se podle vás pomáhá a chrání?

Trotnovská POLICIE na BHC vyrazila evidentně na politickou objednávku místní radnice, takže si dávejte pozor, koho budete za pár týdnů volit…

Kromě policejního excesu byl ale tohle zatím ten nejlepší Bike Hall v historii…





BHC 2010 – výsledky kategorie BMX ELITE:
1. Michael Beran
2. Nicholi Rogatkin (USA)
3. Zdenda Pešek
4. Tomáš Řanda
5. Bjorn ,,Bommel,, Mager (GER)
6. Ondra Šléz
7. Isaac Lesser (GBR)
8. David Janáč
9. Dudo Antalík (SVK)
10. Ondřej Havlíček

BHC 2010 – výsledky kategorie BMX HOBBY:
1. Vilibald Vítek
2. Martin Hromádko
3. Damian Kos
4. Karel Hobl
5. Petr Podešva
6. Vojta Dvořák
7. Milan Novotný
8. Marek Albrecht
9. Michal Dušek
10. Radoslav Čajka (SVK)

BHC 2010 – výsledky kategorie MTB:
1. Szymon Godziek (POL)
2. Tomáš Zejda
3. David Godziek (POL)
4. Jan Netrval
5. Marek Lebek (POL)
6. Zdenda Nepraš
7. Kuba Kalina
8. Matěj Nepraš
9. Tomáš Lysý
10. Petr Havlík

BHC 2010 – Snickers Nutcase Best Trick:
Michael Beran – Step-up 360° whip to bar spin





Text: Navy
Fotky: Bartek Wolinski (Dartmoor)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Faraday (nahovno.cz) 12.5.2010 v 9:35

    jo, policie letos děs , a děs ta jedna vymaštěná bedna u vstupu , jinak super akce !

  • anonymní uživatel Masak 12.5.2010 v 11:15

    ty policajti to bylo neco neuvěřitelnýho spletli si bikehall s utkáním baník a sparta.... měl jim někdo rozmlátit aspon auto

  • anonymní uživatel síra 12.5.2010 v 11:20

    Policajti jsou malý páni - Jitřenka řídí kokrhání .
    Tam musel být pokyn od vrchu . Vše je jen v lidech , ale u této buzerace mi uniká veškerá logika a smysl .

  • anonymní uživatel p (c) 12.5.2010 v 11:34

    přesně tak, pokyny jdou z vrchu,a samozřejmě známe i osobu co to objednala, která potřebuje co nejvíce přestupků, aby se akce dala zakázat, ale doufám že vás to neodradí od příštího ročníku, to oni chtějí!

  • anonymní uživatel Prchy 12.5.2010 v 11:34

    Nejlepší akce! :)

    Masak: No ono k tomu nebylo daleko :D Jeden bezdomovec za to dostal i zaplaceno, když to udělá :D

  • anonymní uživatel síra 12.5.2010 v 11:50

    To by mně zajímalo co té osobě na tom vadí a proč to chce zakázat . Deb.lita něketerých jedinců opravdu nemá hranic .

  • anonymní uživatel Prchy 12.5.2010 v 12:31

    síra: Na jednu stranu to chápu ... byl jsi někdy na BHC? Jakej tam je bordel a co se tam děje za zla? :) Ale buzerovat slušný lidi, to je trošku moc ...

  • anonymní uživatel síra 12.5.2010 v 12:56

    Byl jsem tam v sobotu . Pohyboval jsem se jen na zimáku a tak nevím co se dělo venku . Jen vím , že tam bylo hodně lidí a nedalo se kde zaparkovat . Je pravdou , že jsem prošel asi kolem třech hlídek policie a nikdo si mně nevšiml . Pokud se tam dějou nějaká zvěrstva tak se nedivím , protože to nejvíce musí pohoršovat občany starších ročníků narození a to jsou hlavní voliči .

  • anonymní uživatel Peters 12.5.2010 v 14:23

    bike hall luxus akce...jinak pochopil bych jedno policejní auto..jen aby byl pořádek a měl si jistotu že ti nikdo nevybere auto ale když jich tam v jednu chvíli bylo asi 7 kuli dvoum opilejm holkám to bylo moc:-D

  • anonymní uživatel iwetka (iwetka.rehakova (a) seznam.cz) 12.5.2010 v 16:15

    výborná akce..jako každý rok samozřejmě, ale z těch policajtů jsem taky nestíhala..si tam udělaly nějaký sraz hlídky z celýho královéhradeckýho kraje,ne?

  • anonymní uživatel Polos 12.5.2010 v 18:18

    kdy bude video?

  • anonymní uživatel retušk 12.5.2010 v 20:37

    s videem by ste mnely hnou cekam na to jak na boži smilovani tak doufam ze bude mit tak 10 min
    !!!! :D

  • anonymní uživatel Kačerr 13.5.2010 v 12:24

    hrozná mrda todlecta akce!! Ty policajty.. no snad nekomentovat!!....

  • anonymní uživatel puritan (puritan (a) puritanov.com) 13.5.2010 v 13:33

    vsak to tem malejm smradum patri, co se maj co nachcavat ve 13? Buzerace bikeru je ale nesmyslna, a taky za to mistni noviny policajty sepsuly. Celkove je to ale postaveny na hlavu, misto aby se tam lidi schazeli kvuli sportu, tak tam je devadesat procent decek v holcicich dzinach kvuli zevlu, štýýlu a chlastani a fetu. tyhle zevlaky nesnasim, samy hadry stylovy a na kole se neotocej ani kolem lampy. Smrt zevlu!!!

  • anonymní uživatel wajo 13.5.2010 v 16:06

    puritan co resis za blbosti ??? mas komplex ???

  • anonymní uživatel marv 13.5.2010 v 17:54

    Myslim, že ma puritan pravdu, většina mych kamošu tam šla hlavně kvuli tomu aby chlastali a nějake zavody je vubec nezajimaly, ja sem proseděl celou kvaldu a finále na tribuně, což většina z nich nebyla schopná pochopit("Vždyť je to nuda, pojď radši chlastat.")

  • anonymní uživatel edgar 13.5.2010 v 18:50

    no tak kdyz jim je 13 tak se teprv ucej tako to otoceni kolem lampy je docela dobry :D ... ze seó obleceny na styl je taky dobry pac aspon vipadaj.. puritan-spis ses zevl ty kdyz jim ty hadry zavidis :D :D zamysly se..

  • anonymní uživatel voices (napicu (a) ano.jsi) 13.5.2010 v 18:59

    rogatkina nemám rád, myslim ze kdyby sednul na 20´ kolo tak nedá ani ň, takovej sean ricany, to je jinej machr

  • anonymní uživatel Prchy 13.5.2010 v 19:41

    Puritan: Bez těch 1 300 zevláků co tam přišli, včetně mě, by bikehall nikdy nebyl, protože by nebyly peníze ze vstupu, takže papá :* Ale doufám, že si vyhrál, sportovče :)

  • anonymní uživatel voices (napicu (a) ano.jsi) 13.5.2010 v 20:02

    ps: doufam ze vilibald nedopadne jak švach, že bude jezdit experty snad duchodu

  • anonymní uživatel olin (ol.mencik (a) seznam.cz) 14.5.2010 v 17:34

    kdy bude to video??

  • anonymní uživatel edgar 14.5.2010 v 18:24

    video nebude !!!

  • anonymní uživatel poleno (poleno666 (a) seznam.cz) 16.5.2010 v 15:10

    Gratulace všem. dobře vy! dobře leader! v trutnove jsou zakomplexovani bolševici. viva la riders.

  • anonymní uživatel p (c) 16.5.2010 v 15:39

    jen jeden !

  • anonymní uživatel Kome 17.5.2010 v 9:13

    4vouices: Mozna proto jezdi na velky ne :D ,ty moulo

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí