Report: ČP DH Špindlerův Mlýn

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 14.6.2010

Druhé kolo Českého poháru hostila tradiční lokalita, lyžařský areál Svatý Petr ve Špindlerově mlýně. Po mnoha letech, kdy se až na malé změny jezdilo po stále stejné nepříliš prudké trati, byla letošní trať změnou velmi výraznou. Nová trať vedoucí přímo pod lanovkou vedoucí na Pláně by se dala krátce shrnout ve spojení: nejobtížnější trať v historii českého sjezdu.

Středisko se pláclo přes kapsu a na stavbu povolalo mimo Majkla Marošiho, také partu bagrů a bylo to znát. Vznikla zde sjezdová dráha minimálně evropských parametrů, škoda že ostatní tratě české pohárové tratě jsou o velký kus pozadu. Trať o délce 2200 metrů je téměr celá doslova namotaná pod lanem, jedna zatáčka střídá druhou a je třeba velmi dobře volit správnou stopu. Názory na trať jsou smíšené, někomu se velmi líbí, další ji naopak označují za špatnou. Sám osobně jsem byl v sobotu zklamán, ale v neděli jsem změnil názor. Mezi těmi komu se dráha opravdu nelíbila byla například dvojice elitních Poláků, Arkadiusz Perin a Maciej Jodko po jednom dni tréninku odjeli s tím, že na tomto závodit nebudou…





Dráha je nejen technicky náročná, ale především fyzicky. O velké množství pádů nebyla nouze, asi by se nenašel nidko kdo nespadl. Nejvíce pádů bylo téměř na konci dráhy, na skalce, která nebyla opravdu zadarmo. I v elitě to byla velká loterie, šance na průjezd bez pádu byla cca 50%, proto velká část jezdců volila alternativní stopu objížďkou, která byla nesrovnatelně snadnější.





V průběhu sobotní noci zasáhly silné srážky snad celé území České republiky, ani Špindl nebyl vyjímkou. Proto v něděli ráno všichni přezouvali na mokré pneumatiky, první kolo se jelo na mokrých, díky množství závodníků, kvalitního odvodnění a působení slunce se do finále trať vysušila tak, že suché pláště byly správnou volbou.





A teď z trochu kritického soudku, proč se dá na Český pohár v XC přihlásit elektronicky a na sjezd to nejde, mě hlava nebere. Takže i nyní jsme si museli vystát frontu k registraci, tentokrát to odsýpalo rychleji než v Krupce, kde někteří stáli ve frontě 50 minut.
A vyjadřovat se k úpravám trati v průběhu tréninku, to snad ani nemá smysl, dle ročenky má být trať schválená v sobotu 10 hodin a poté by se něměli dělat žádné úpravy, ve Špindlu se v půl jedenácté ještě stále mlíkovalo.
A pověstná mediální propagace Českého poháru opět zafungovala na výbornou, v minulém týdnu lákal rádiový spot na první kolo do Krupky, které se konalo 23.květa … hlavní partner poháru, marketingová firma Remoex má zcela jistě radost.





Kdo jak zajel nemá smysl popisovat, snad jen, že žádné velké překvapení se nezrodilo, na bednu se dostali ti, od kterých se to dalo očekávat.

Výsledky
Ženy
1. Kurandová Helena (KRAB CYCLES)
2. Bohuslavová (DOKIE BIKE TEAM)
3. Trojanová Jana (MONDRAKER 661 E13 KATMAR TEAM)

Hardtail
1. Hendrich Zdeněk (HAVEN EXTREME)
2. Studnička Lukáš (CAN BUMS TEAM)
3. Kříž Jakub HardTail (MONDRAKER 661 E13 KATMAR TEAM)

Masters
1. Křížek Miroslav (KONA TEAM CZ)
2. Raab Karel (DOLEKOP.COM DOWNHILL TEAM)
3. Srba Martin (FUN B TACHOV)

Hobby
1. Jón Jaroslav (ROCK MACINE-CYKLOMAX-BRS)
2. Daněk Martin (BIKE HAZARD MONGOOSE TEAM)
3. Malina Jakub (LOKO TRUTNOV – COAL-BOX.COM)

Junioři
1. Třešňák Petr (ROCK MACHINE-CYKLOMAX BRS)
2. Štěpánek Ondřej (ROCK MACHINE-CYKLOMAX-BRS)
3. Šplíchal Lukáš (NORCOBIKES)

Elita
1. Vágner Adam (ROCK MACHINE-CYKLOMAX-BRS)
2. Charvát Matěj (K.T.R. RACING TEAM)
3. Gergel Jiří (BLOCKBUSTER DH TEAM)



Komplet výsledky ke stažení jsou na http://www.poharmtb.cz/download.php?…







Další kolo Českého poháru ve sjezdu se odehraje za čtrnáct dní na Božím daru resp. na Klínovci.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 14.6.2010 v 8:47

    dobře napsaný

  • anonymní uživatel Romza.BH 14.6.2010 v 9:38

    Goušou pěkně zaletěl! Gratulace!

  • anonymní uživatel adam (marsal (a) maxim.cz) 14.6.2010 v 10:28

    Dobrá práce, kluci – např. na mtbs.cz jsem o závodu stále nenašel ani slovo

  • anonymní uživatel prochajda (pata.prochajda (a) seznam.cz) 14.6.2010 v 11:17

    jojo Adame, připojuju se k tobě :) Dikey jede!

  • anonymní uživatel fotofotřík (jindracermak (a) seznam.cz) 14.6.2010 v 14:46

    Krátce, výstižně a snad i nestranně napsaný report - TO CHCEME.

  • anonymní uživatel Shaman (joza (a) shamanracing.com) 14.6.2010 v 17:23

    Pěkný report, krásný fotky. Pokud to bude zajímat, na shamanracing.com jsme dali krátký report a odkaz na asi 200 fotek od Jolči.

  • anonymní uživatel Skant 14.6.2010 v 17:31

    Brabéééééééééééééééééééééééééééééééééc!!!

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 14.6.2010 v 18:24

    Nechápal jsem objízdnou trasu...Hlavně bohužel v podání některých eliťáků.Jsem rád,že už na závody nejezdím a že bych měl řešit takové věci:-).Co se týče trati,tak super.Vršek po cestu zábavný,v polovině zavřený na fizičku,taky fajne a od druhé cesty rychlé pasáže.Prostě vše a navíc s různým povrchem=trať je luxusní a na freeridové jsem ani moc nebyl:-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí