Report: MČR Velké Karlovice

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 11.7.2010

Mistrem české republiky pro rok 2010 se na rychlé a prašné trati v areálu Razula ve Velkých Karlovicích stal Matěj Charvát. Více v dost subjektivním a poměrně kritickém reportu.



Hned po příjezdu na parkoviště do areálu Razula na všechny zúčastněné čeká překvapení v podobě placení za parkovné. A platí se páďo na den nejen za parkovné, ale i za stan, naštěstí se neplatí za židličky a kola, protože pak by se nám to závodění opravdu dost prodražilo.

To, že má místní pořadatel firma HP Tronik podnikavého ducha a ohromný obchodní talent jsme se přesvědčili opět v sobotu ráno u pokladny, tradiční půldenní a celodenní permice byly na závodní víkend zrušeny a je možno jezdit jen na jízdy. A když se jezdí jen na jízdy, bylo by škoda je nenapálit, takže ceník se přepisuje a jízdné se zvedá z 30 na 40Kč, výhodou tohoto opatření je, že se netvoří fronta.
Razula se tak stala snad nejdražším střediskem ve střední Evropě co se vývozu týče, nehledě na způsob, kterým přeprava probíhá, domlácená řidítka a představce z háků, které kolo táhnou vzhůru jsou jen detail, vzhledem k oraništi po kterém se jede.
V průběhu dne se pak po obrovské hádce u pokladny cena vrací na původní…



Dojezd do cíle, při přísnějším posuzování rozhodčími by bylo mnoho jezdců diskvalifikováno pro zkracování trati v esíčkách při přeskakování vytyčujících kolíků



Popisovat trať je zbytečné, najděte si loňský nebo předloňský, předpředloňský … první report z Razuly, trať je až na malé detaily stále stejná. Ikdyž letos prošla snad největším faceliftem v historii, nájezd do prvního lesa vedl jinudy, na prvním přejezdu sjezdovky bylo posunuté mlíko cca o metr a dále namlíkováno o esíčko více před posledním skokem, that´s all folks…



Rosťa Štencel po odjezdu z rockgarden



Vyjadřovat se k bezpečnosti je mrhání časem, trať v Karlovicích je hodně, ale opravdu hodně nebezpečná, minimum stromů je obaleno matracemi, snad všechny překážky nemají jakékoliv unikové zóny, a tak není divu, že se záchranáři nezastavili a sanitky jezdily téměř permanentně.
A jako třešničkou na dortu byl dojezd do cíle, stan časoměřiců byl postaven tak nevhodně, že došlo při pádu jednoho z hobby jezdců ke zranění jezdce, tak i k zranění jedné osoby ve stanu.



Nejobtížnější místo trati, rockgarden v druhé polovině trati



Kdo nedobrzdil za cílem, měl jistotu, že diváky shromážděné v cílovém prostoru nezraní, ocelové zábradlí tvořilo zeď mezi tratí a lidmy, bohužel hlavou zeď neprorazíš a Filip Matuš by o tom mohl vyprávět.



Filip Matuš při finálové jízdě



Abych nebyl jen kritický přejděme k výsledkům, novým mistrem republiky v elitní kategorii se stal Matěj Charvát (K.T.R. racing team) před Adamem Vágnerem (ROCK MACHINE-CYKLOMAX-BRS) a Jirkou Gergelem (BLOCKBUSTER DH TEAM).

V ostatních kategoriích to dopadlo následovně:
masters Miroslav Křížek (KONA TEAM CZ)
hardtail Michal Červenka (ČERVENKA SUBFORM TEAM)
junioři Petr Třešňák (ROCK MACHINE-CYKLOMAX BRS)
ženy Jana Trojanová (MONDRAKER 661 E13 KATMAR TEAM).

Hobíci titul nedostávají (protože jsou to hobíci) a tak jeli svůj čtvrtý pohárový závod, nejrychleji zalétl Petr Tlustoš (DOLEKOP.COM DOWNHILL TEAM).

Další výsledky hledejte na www.poharmtb.cz.



Nový mistr republiky Matěj Charvát při rozhovoru s ČT



Diskuze

  • anonymní uživatel € (mám) 11.7.2010 v 21:20

    tomu říkám rychlost!!

  • anonymní uživatel SGonzaless32 11.7.2010 v 21:36

    Až do teď mi bylo líto, že jsem do Karlovic nejel...

  • anonymní uživatel dick 11.7.2010 v 21:37

    Charvát má skill, jde to vidět, u nás letos nemá konkurenci !
    Jinak v článku samá kritika, no nic, aspoň že je to nejrychlejší report z těchto závodů, hahaa.

  • anonymní uživatel Ondra 11.7.2010 v 21:48

    Nikdo vás nenutil sem jezdit;)

  • anonymní uživatel Fox (www.freebike.cz) 11.7.2010 v 21:48

    Perfektně napsaný ! jen to hodnocení trati...jak kdyby jiný tratě u nás nebyly stejný... to je trošku přehnaný...Razula má 1km, kde toho opravdu nejde víc vymyslet,a jiný prostor v lese bohužel není nepovolen, narozdíl od ostatních tratí v ČR, který jsou o 2-3km delší a taky se tam nekoná žadný rok zas tak extra zázrak v podobě změn.... :) A pokud jde o diváky a atmosféru...myslím, že nikde v ČR na závodech ČP takovou atmosféru riders nemají.... A s přístupem firmy HP je to trošku smutný... Chtít po závodnících peníze za parkovné atd... Tohle je spíš věc diváků, kteří by měli platit, když někam přijedou a vidí závod,show...všude se platí,tak proč ne za tohle? A firma HP by jsi měla uvědomit,že závodníci byli tenhle víkend TI, kvůli kterým tam diváci přijeli a nechali firmě HP ne zrovna malé peníze za přehnané ceny u občerstvení...

  • anonymní uživatel Rada 11.7.2010 v 21:57

    tak tohle mě tam asi teda nenaláká ani jako turistu

  • anonymní uživatel Janoš 11.7.2010 v 21:59

    Tak treť měla opravdu bezpečnostní nedostatky. A ty ceny za vlek byli dost přehnaný. Dojez radši nekomentuju!

  • anonymní uživatel Afroush (o.valchar (a) seznam.cz) 11.7.2010 v 22:00

    pěkne napsané Ráďo!! Takové 2 roky zpět byla trať v lese natažená úplně jinde.

  • anonymní uživatel bakin 11.7.2010 v 22:12

    Myslím že trochu přehnaná kritika,máte pravdu v bezpečnosti, dojezdu atd. , ale můžu říct, že atmosféra byla opravdu skvělá...

  • anonymní uživatel Eda 11.7.2010 v 22:36

    Kritika je na místě. Chybama se člověk učí ;)

  • anonymní uživatel zvolouš (jiri.zvolsky (a) seznam.cz) 11.7.2010 v 22:55

    Ondra: to nemáš úplně pravdu...když ti někde vypíšou MČR v disciplíně , kterou chceš jezdit a třeba si eště sponzorovanej, tak tě v podstatě okolnosti donutěj tam jet. (jsem rád že mě se to netýká, i když mam tuhle trať relativně rád na svezení)

  • anonymní uživatel Ja venca kobylkar I 11.7.2010 v 23:02

    Atmosfera vynikajici, ovsem kritika je na miste, piskaci, nepiskali, dole se trat zkracovala prez pasku jedna radost, a dojezd do cile.... klasika, myslim ze cert by mohl vypravet z predlonskeho roku

  • anonymní uživatel Mára (Mara (a) BeachBitch.cz) 12.7.2010 v 0:22

    sou to tam zasranci, kdyby sme my pražáci nebyli ,,tak drzý,, tak by nás na tý lanovce vobrali už úplně, všechno celkem fajn až na tohle sprostý vožebračování, hodně mi to tam zkazilo pohled na tuhle lokalitu a pokud to pujde,pokusím se jí obloukem vyhýbat i když to vždy jednou do roka není možné :))

  • anonymní uživatel baloons 12.7.2010 v 0:32

    F:U: s reportem ked sa ti tu nepaci dej si MCR DH s PETRINA kretene! :-)

  • anonymní uživatel zwarda (zwarda (a) gmail.com) 12.7.2010 v 0:37

    Pokud se autorovi reportu hezky verejne ulevilo ze svych vlastnich osobnich problemu je to fajn, jako report do casaku nebo na web magazin je to ale absolutni nepouzitelna srajda vazeny...thats it thats all

  • anonymní uživatel Medvěd (Znojmo) 12.7.2010 v 0:42

    myslím že napsaný to je dost trefně... ale stejně, fun a moc...

  • anonymní uživatel Kobramáč (kobramac (a) centrum.cz) 12.7.2010 v 0:43

    Je to tam zasraný. Už kuli cowboyovi co běhá celej den po parkáči a chce peníze - to je blázen No.1 . Pak vánoční a silvestrovský a MČRovský supr ceny za lanovku z který je každej víc použitej jak po celym dni ježdění dolu - to je další velký + . A uplně nejlepší, to je snad rekord, je cíl do zatáčky kde se jede asi 120km/h!!! Ten milujou opravdu všichni!

  • anonymní uživatel Maverick (mrd (a) prd.vrt) 12.7.2010 v 8:12

    Prostě tohle už neni asie v asii je to aspon levné tady už prostě zůstali jen asiati!

  • anonymní uživatel TRANSMETROPOLITAN 12.7.2010 v 8:24

    Já s tím naprosto souhlasím. Když jsem si šel v neděli pro klobásu a dozvěděl jsem se, že stojí 60,- tak mi na otázku jestli způsobuje nějaké závratné stavy za ty peníze bylo sděleno, že je drahá proto, že je s přílohou, která spočívala v kolečku rajčete a natrhaný trávě. Hlad byl silnější než vůle, tak sem si jí stejnak obědnal, ale když paní začala dávat na tácek něco, co vypadá jako péro v mínus 40 stupních, tak sem jí požádal ať vrátí peníze. Jo a k trati, ta se mi moc líbila, ale ten cíl byl na houbelec, sám jsem měl co dělat, jednou jsem tu bránu taky málem smetl, kdyý mě ten poslední "skok" nebo jak to nazvat moc vynesl doprava, prostě nesmysl.

  • anonymní uživatel Indrulka (vera.f (a) email.cz) 12.7.2010 v 8:46

    Klobouk dolu před všemi co zvládli trať- šílenci!!!! Takjé určitě je třeba poděkovat hasičům a zachranářům - kmitali seč mohli. A ceny - také jsme kulili oči - v tom musím do puntíku souhlasit s Transmetroplitanem a ostatními - asi by to ve Velkých Karlovicích příští rok nemělo být - ne všichni účastníci jsou movití!!!! Tentokrát je to za 4-.

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 12.7.2010 v 9:03

    party...sk8...malo piv, dlouhy fronty, ale hezky holky...

  • anonymní uživatel Thomas (tomik.kohout (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 9:13

    Je třeba někdy napsat i pozitiva... Ceny za občerstvení byly opravdu astronomické, ale vždy je přece možnost donést si rohlík z domu.... BTW: autor měl v sobotu zřejmě "nakoupíno" a v neděli ho bolela hlava, když napsal takovýto report...

  • anonymní uživatel fild@ (f.horak (a) atlas.cz) 12.7.2010 v 9:14

    bylo to tam fajnééé

  • anonymní uživatel Rico 12.7.2010 v 9:16

    mi se tam líbilo...MOC! :-)

  • anonymní uživatel zdenál 12.7.2010 v 9:32

    chválím za rychlý a výstižný report a blahopřeji všem kteří tu trať, vedro a stres přežili....

  • anonymní uživatel Peťan - Redakce MTBS (petan (a) mtbs.cz) 12.7.2010 v 9:38

    Jaký si to uděláš, takový to máš. Fakt mě baví sledovat, jak má každej akorát plnou hubu keců a to je všechno. Jediný co umíte je nadávat a kritizovat, ale běda když dojde třeba na placení... Už jste někdy tam u vás na východě něco slyšeli o tržní ekonomice? Asi ne. Mimochodem HP Tronic je uspěšná firma ve svém oboru proto, že se chová tržně. Ono to totiž jinak ani nejde. Závody nikdo nedělá aby dotoval hrstku rozmazlenejch fracků kteří přijedou multivanama s kolama za kilo a pak nadávali, že je párek v cíli stojí 60 místo 40ti, na což jsou zvyklí z domova. Za mou osobu respekt pořadatelům. Jediný co měli, tak upravit ten dojezt, protože ten byl opravdu hodně nebezpečnej...

  • anonymní uživatel Luckas 12.7.2010 v 9:39

    Bohužel s reportem musím jen souhlasit. O lanovce, cenách a bezpečnosti (dřevěněj hranol v zatáčce před „prescesťákem“ zatlučej, tak hluboko, že vám při pádu sebere kolo a stánek s časomírou v cílové zatáčce pro jistotu ukotvenej roksorem – škoda mluvit) tady bylo nasáno dost, ale co třeba tratový komisaři nebo-li tzv. pískači??? Kolikrát jste cestou dolů někdo slyšel písknutí upozorňující jak diváky, tak do tak třeba pomalejšího jezdce před vámi, že jedete??? Já teda ani jednou (možná jako hobby lůzr na tohle nemám nárok) !! Nikde žlutý vesty, nikde praporky, prostě nic! Takže čistě teoreticky stačilo na první louce odbočit z trati a jet dolů přímo po louce, protože by si toho všimli tak možná veverky na stromech.

  • anonymní uživatel jm_ 12.7.2010 v 9:49

    - s autorem vpodstate souhlasim, vseobecne cesi chcou oskubat o posledni kacku, k trati maximalne cil...

    - a byl bych pro aby se u kazdeho clanku uvadelo jmeno autora, at vime kdo to pise a neni to jak bulvarni platky plne clanku bez autoru...

  • anonymní uživatel S_rider 12.7.2010 v 9:53

    Zase jsem se musel zasmát nad větou, že se zkracovalo... u nás je to už bohužel normální... Ve špindlu polovina startovního pole jela půlku tratě rovně a na božáku to obdobné, ale proč si nepostěžovat jen na moravu že...

  • anonymní uživatel markeet 12.7.2010 v 9:54

    Přes všechny tyhle věci je to ale jediný místo, kde se každej rok sejde tolik diváků, kde ty lidi fanděj, a kde se tomu dělá taková reklama.

  • anonymní uživatel Verča 12.7.2010 v 10:23

    Ona se těžko staví sjedzvoá trať bez pořádné finanční podpory, kluci z PLANET BIKES-VSETIN si zaslouží velký obdiv a pochvalu, že tady od roku 2005 měli snahu vytvořit slušné podmínky aspoň na jedninou moravskou lokalitu, kde se může jezdit sjezd ČP. Můžete vtloukat a opakovat 100% co je třeba zelpšit na další sezonu, a poučit se z chyb, ale když "NEJSTE" ten co popouští kohoutek v podobě finančního toku, těžko s tím něco uděláte!! Za svoje?! To asi ne, pokud nejste milionář a fanda DH....že by jste to postavili pro sebe,ostatni a pro radost. To, jak si s tím HP tronic za ty roky nakládá....(poplatky-parkovné,vysoké ceny, nekvalitní pískači, špatně postavený stának, málo matraček-raději ušetří na matračce,než aby dali párek v rohlíku za 40kč....) to už je hold jejich mínus, za tu dobu si mohli vybudovat slušné středisko,ale oni je spíš odhání, takže bych se nedivila, kdyby na další sezonu přijela jen třetina. Není všem dnům konec a třeba jednou zapláčou, až někde vedle nich vyroste konkurence...Ale atmosféra je tu opravdu nejlepší!!

  • anonymní uživatel eMTý 12.7.2010 v 10:30

    ale je tam spousta hezkejch holek!

  • anonymní uživatel martin (mhora (a) tiscali.cz) 12.7.2010 v 10:31

    "kdo nic nedělá nic nezkazí" a nebo také "není na světě člověk ten, který by se zalíbil lidem všem".... Je to jednoduché a nesváděl bych to jen na povahu malého českého člověka. Byť by Palec udělal tu trať jakkoliv jinak, byl by stejně terčem kritiky. Ten svah má 1100 metrů a pokud z toho nechce udělat CC se strmými výjezdy, nedá se vymyslet nic než tam teď je. Procházeje dojezdem, poslouchal jsem: krátké, rychlé, rozbité, kolem nohy, jednoduché, ..... Z toho ať si udělá každý obrázek sám.... Problém trošku vidím i v tom, že největší sračky vypouští z huby pravidelně ti, co nikdy nepřeložili stébélko trávy a nepokusili se pro ostatní taky něco vymyslet, uspořádat a nachystat. Zkrátka zavřít hubu a zvednout prdel... ale to už zkrátka malé české specifikum je.... Pokud by to tak nebylo, jistojistě by se našel někdo, kdo připraví 4-5 kilometrový track, s lanovkou zadarmo s párkem a pivem za 2 kačky, jako ho měli "pánové z růže" v předvolební kampani. A to by pak Razula a Palec utřeli, protože by nikoho nenapadlo ČP natož MČR do takové díry dávat, co??? :-)
    A ještě jedna věc - je potřeba strikně rozdělovat pořadatele (Pala + PlanetBikes) a Razulu (HP tronic). Divím se tomu klukovi že půl roku bojuje proti "svahu", škemrá, prosí a domlouvá, pak tři týdny místo svého byznysu lítá po kopci s kladivem a motorovou pilou, no a pak si tady ještě jako třešínku musí přečíst tyhle hnoje....

  • anonymní uživatel Verča 12.7.2010 v 10:47

    Martin...asi tak, není k tomu co dodat!!

  • anonymní uživatel martin (mhora (a) tiscali.cz) 12.7.2010 v 10:48

    verča: ... myslím že jsme o tom včera mluvili....

  • anonymní uživatel M.B 12.7.2010 v 10:53

    Nevim proc by meli byt vsicni diskvalifikovani? pokud vim tak trat vymezuje paska ne? A na tech kolikach byla cca v pulce takze nikdo si trat neskratil, kdo to skocil jen usetril cas.....Me se to tam libilo bylo fajn, az na ty harakydy s tim vlekem a podobne sem byl docela spokojeny.....

  • anonymní uživatel Valis (wallase (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 11:05

    Z pohledu diváka velmi vydařená akce, skvělá atmosféra!! Z pohledu jezdce nedokáži posoudit, ale bezpečný sport to určitě není...! S pisálkem nesouhlasím - pokud mají borci kola za 100-150 tis. s živostností 2 roky tak ať jdou raději pouštět draky, to je grátis!
    Ceny občerstvení byly naprosto běžné podobným akcím, ale suché rohlíky prodávali o 100 metrů v potravinách! (ale možná by byly až moc suché...)

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] (yamat-sport) 12.7.2010 v 11:13

    +1 Peťan, martin

  • anonymní uživatel TRANSMETROPOLITAN 12.7.2010 v 11:23

    To vypadá na super hádku.
    Co na to říct, snažil jsem se na to koukat z obou stran.
    Jak ze strany závodníka, tak ze strany pořadatele, protože
    jsme už jedny malinkatý lokální závody pořádali, tudíž vím jak
    moc běhání je kolem, natož pak na MČR. Je tu dost lidí co
    říkají "kdo nic nedělá nic nezkazí" a nebo také "není na světě
    člověk ten, který by se zalíbil lidem všem" a tak podobně. Ano,
    na jednu stranu máte svatou PRAVDU. Na stranu druhou, když přijedu
    jako závodník a po 15 minutách přiběhne pofidérní děda, kterej
    chce 50 za auto a 50 za každej stan a není schopnej ukázat mi
    jakýkoliv potvrzení, že je pověřenej k tomu vybírat peníze, tak
    už jenom tohle působí zvláštně. Potom NECHUTNĚ předražený jídlo.
    Ano vím, že jsem si měl vzít jídlo z domu, taky jsem ho měl, ale
    co vydrží v autě v tomhle teple. A až budete argumentovat tím,
    že 60,- za klobás není zas tak moc, tak táta má restaraci a když se dá prodávat
    za 70,- obědový meníčko (a nejsou to žádný sračky ze včera smíchaný
    do nějaký zapečený mísy) tak mi 60,- za mini klobásu přijde fakt moc,
    a to nemluvím o 75,- korunách za 100g masa na grilu. Ceny "skoro"
    jak v zimě ve Schladmingu. Ano, jak někdo psal, je to tržní ekonomika,
    tudíž když si tam příště nikdo nic nekoupí (jenom teoreticky), donutí
    je to slevnit. Tak a teď se do mě pusťte za můj názor.

  • anonymní uživatel tandlis (honza.tandler (a) gmail.com) 12.7.2010 v 11:25

    to Petan (MTBS) and others: Zdarec. V Karlovicích jsem nikdy nebyl, moje mínus. Částečně s Peťanem souhlasím. Na druhou stranu ale je pravdou, že takový pohár přinese peněz jen za lanovku tolik, jako často celá sezóna dohromady ne a tak mě informace o tom, že ceny za jízdu šly pro závod nahoru dost pobavila. Tohle je typicky český přístup. HP Tronic je asi pochopitelně úspěšná firma, jestli se takhle chová pokaždé. Nemám pocit, že by v takovém případě fungovalo běžné pravidlo nabídka-poptávka, závodníků se nikdo předem neptá, kolik jsou ochotni zaplatit. A jestli jsem to dobře pochopil, tak se to pravidlo uplatnilo až na místě.

    Jinak ale souhlas, že na ty závody jezdí plno floutků s povoláním "syn", který mají vždycky chytrosti na rozdávání, ale asi bych to zase takhle nezobecňoval. Taky je spousta lidí, kteří se vysypou do kola a vybavení a každou další korunu dvakrát obracej v ruce.

    A k těm posledním příspěvkům. Tak tohle je celý naprosto standardní v ČP. Nikdo s nikým pořádně nekomunikuje ani nespolupracuje. Každej je chytrej na svým písečku. Pak tu jsou tratě špatný a ještě horší a svaz cyklistiky, který na to má dohlídnout fakt jen dohlíží. Pak tu jsou lidi, kteří hledají, kde se na tom dá přiživit a nakonec je tu banda lidí, kteří mají od všeho klíče a hlavně na netu mají potřebu dávat svoje geniální myšlenky stále najevo. A právě proto mě tohle vůbec nebaví, i když mě moc mrzí, že je český DH v takový pr...

  • anonymní uživatel TRANSMETROPOLITAN 12.7.2010 v 11:26

    A jak tu píšete "pokud mají borci kola za 100-150 tis. s živostností 2 roky tak ať jdou raději pouštět draky, to je grátis!" tak VĚTŠINA to tak nemá, většina shání peníze kde to jde, živí to horko těžko a jsme rádi za každou sebemenší slevu, a právě proto jsme naštvaný za ten přístup pořadatele, kterej mi přijde jako-mají na drahý kola, budou mít i na drahý zázemí.

  • anonymní uživatel tandlis (honza.tandler (a) gmail.com) 12.7.2010 v 11:29

    A ještě jedna věc. Kdyby jen polovina lidí, z těchle a podobných "sociálně-síťových" serverů vzala jednou za čas do ruky krumpáč nebo lopatu a ne jen klávesnici, myslím, že by tu byly hodně slušný tratě a parky!!!

  • anonymní uživatel martin (mhora (a) tiscali.cz) 12.7.2010 v 11:43

    .... tak ještě jednou: jestliže má někdo a) svah a za b) vlek, má v podstatě dvě možnosti: buď to na jaře zakonzervuje a na podzim pustí a nebo to přes léto nevypne. A pokud to nevypne, potřebuje někoho, kdo ty otáčky elektromotoru zaplatí. A to jsou ty kusovky, co ten vlek použijí a pěkně za to vysází na dřevo. A co teda lze udělat na vleku v létě? - třeba to co je na Razuli. Ideální by bylo, kdyby tam třeba tak od pátku do neděle jezdilo 20-25 lidí. A jak je tam dostanete? Chce to marketing a to propracovaný. A jako součást takového marketingu si představuju třeba to co tam bylo teď o víkendu - jinými slovy - "máme tady skvělé podmínky - přijeďte i jindy než na závody!".... A tady jde kosa na kámen - vypadalo to jako "lákadlo"? - shodneme se že NE! TAkže je to tady asi všechno trošku jinak. My co situaci známe, víme že: HPtronic zas až tak moc po BP na Razuli netouží. Netíží je to a nechce se jim obětovat úsilí a peníze na to, tohle rozběhnout. V údolí je živí hotely. DH pilot je pro ně špatný klient - přijede "dodžem", veze si žrádlo a těch pár piv co pak urazí? - to se nevyplatí v bufáči ani držet obsluhu. takže to co jste tam viděli není zásluha HPtronicu, ale lidí co se s něma hádají a dožadují se alespoň elementární snahy z jejich strany. Lidí co je přesvědčují, že jim to přinese profit a větší obecnou známost. Lidí co to tam za svoje peníze a ve svém čase sami staví a nemají za to nic, kromě VAŠÍ pochvaly. To je asi tak jediné co je drží u té snahy setrvat a pokračovat dál, byť jim majitel zařízení háže klacky pod nohy.... A HP? - ti tohle berou ze dne na den - "bude/nebude.... A když je, přitlačíme na parkovném, žrádlu, vleku..... Třeba to tu za rok nebude, ale co už?".... strefujte se kamarádi, ale najděte si prosím správný terč!

  • anonymní uživatel TRANSMETROPOLITAN 12.7.2010 v 11:54

    2 Martin: Bejt manažerem HPtronic, vystřihnu ti pochvalu za krásné zhodnocení situace z pohledu podnikatele. Z pohledu jezdce je to bída. Proto by bylo dle mého názoru potřeba domluvit nějaký kompromis. Pro příští rok bych byl rád za pevnou cenu vleku, to není burza aby se to měnilo podle lidí a jejich reakcí.

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 12:10

    Ach ta česká povaha:-) každý rok co pořádáme pohár na Krupce se divím že do toho chce znovu pan Šlikzbír jít a závod znovu organizovat, asi proto že neleží na internetu a nemusí číst reporty po závodech. Prostě pořádat závod je dost náročné a co hlavně nevděčné!!! Protože když se trať jednou líbí tak se o ni nepíše, ale běda jak se něco nelíbí to se strhne taková diskuze že to pořadatel nezvládl...., jéžišmarja až se na to všichni pořadatelé vyprdnou tak si třeba jezděte za barákem na skládačce. Co takhle něco zorganizovat? :-)

  • anonymní uživatel martin (mhora (a) tiscali.cz) 12.7.2010 v 12:26

    TRANSMETROPOLITAN: Super! první faktická poznámka!!!! :-) Směřuj to sem: www.valachy.cz/...

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 12.7.2010 v 12:56

    Děkuji za reakce k článku, ať kladné či záporné.
    Jak již bylo v anotaci zmíněno, report nebyl nestranný, byl subjektivní. A já jako jezdec jsem to viděl takto. A nějaký ten závod už jsem spolupořádal, takže vím co je to za práci.

    Reagovat na jednotlivé komentáře nebudu vyjma jednoho a to Peťana z MTBS. Co je na chování firmy HP Tronic při neopodstatněném zdražení ceny jízdného na Razule tržního opravdu nevím, podle me jde o jasné zneužití dominantního postavení na trhu. Jezdci neměli jinou možnost dostat se na start než využít dopravu vlekem. Resp. měli mohli tlačit...

  • anonymní uživatel Mára (Mara (a) BeachBitch.cz) 12.7.2010 v 13:46

    přesně to nám bylo sděleno manažerkou areálu........když chci tak si to kolo za 150tisíc koupim a jezdim, nikdo vás do toho nenutí a pak se zamknula v kanceláři a odmítala komunikovat :)

  • anonymní uživatel haff (haff1 (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 15:55

    ......

  • anonymní uživatel Fox (www.freebike.cz) 12.7.2010 v 16:38

    Pro info těm co o tom ví ho.... Pořadatelé závodu neměli nic společnýho s parkovným, cenami lanovky a občerstvením.... Tuhle super reklamu závodu v Karlovicích udělala firma HP jakožto majitel areálu, všech hotelů včetně restaurace v areálu... Proč si nenahrabat na divácích a závodnících... je to smutný..

  • anonymní uživatel froster 12.7.2010 v 16:44

    HP Tronic se zachovalo prostě klasicky židovsky a nenažraně. Jak už bylo poznamenáno níže.....argument,že jezdec má kolo za 100 tisic....tim pádem si může dovolit pustit víc kaček. Bohužel si vyžranej manažer firmy neuvědomí,nebo nechce uvědomit,že většina těch kluku si na svoje kola horko těžko vydělávaji,s problémama dokupujou poškozený díly atd. Pak přijde k vleku a tam tohle? kde to sme? vychcaně nahodit cenu na 40kč za výjezd? když potřebujem najezdit alespoń 10-15 treninkovejch kol? dovolit si prodávat klobásu dráž,než na Slapech na Rabini?platit parkovný pro jezdce? tady je jen vidět ta vychcanost ze strany HPtronic. Taky studuju management a marketing a ty keci od jisteho prispěvovatele níže...část textu hodně k smíchu...víte ono někdy méně znamená více! Jejich nenažraností došlo k opačnému výsledku,valna většina lidí to prostě odsoudila. A jak tu nějaký blbec poznamenal,že pivo za 2kč se točit nedá.....víš,když nemáš rozumnej argument,tak mlč,nikdo tu nemluví o tom,že chce pivo za 2kč. Kdyby si to lépe sesumírovali mohli vidělat slušné peníze,takhle se jim všichni vysmali no :( škoda toho.....K trati nemam nic,čest klukům ,kteří se o to staraji a palec nahoru. Ale prostě když je manažer hrabivej žid,tak je pak těžký dělat závody no...a nekecejte,že to nejde.....serie 3DH a ostatních závodů jsou dostatečný argument,že ceny se daji srazit i na normalní úroveň a stejně se da vydělat

  • anonymní uživatel martin (mhora (a) tiscali.cz) 12.7.2010 v 17:06

    froster: ty budeš asi velký trouba, viď? Přečti si to ještě jednou, včetně toho dalšího příspěvku a snad ti dojde o čem jsem tady psal.... A jestli jsem nějaký blbec? Klidně ti z té anonymity vystoupím - nemám s tím problém!

  • anonymní uživatel froster 12.7.2010 v 17:16

    aaale nebuď tak vztahovačnej ))))to byla reakce spíš na Peťana než na tebe,ja mu dám sponzoring pár zbohatlíkům...blbec k pohledání....samozřejmě jako já,že....můj nesouhlas je přece na přes držku ;) to víte, "JAkÝ SI TO UDĚLÁTE,TAKOVÝ TO MÁTE" )))

  • anonymní uživatel Bob (kolokolo12 (a) centrum.cz) 12.7.2010 v 17:23

    Obdivuji všechny dobrovolníky, kteří se nejen o samotném víkendu bez nároku na honorář podíleli na akci na Razule. Spoustu lidí to stálo spoustu potu i sil. Jen doufám, že některé uvedené "výlevy" neodradí, protože bez nich žádná taková akce, na kterou přijede přes dvě stě závodníků, přes dva tisíce diváků, nejde udělat. Chyby dělá každý, nikdo nejsme dokonalí, jen se vždy poukazuje jen na chyby, ne na to dobré... Ona ta organiazce ale i něco stojí, protože záchranka, hasiči, elektřina, odvoz odpadků fakt něco stojí, někdy víc než mnozí tušíte...

  • anonymní uživatel Afroush (o.valchar (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 17:29

    ještě k těm kolíkům .. než dorazil slavný ČSC tak byly na louce všechny kolíky uvnitř zatáček umělohmotné(omotané mlékem až k zemi) .. to si ale zase polovina závodníků rychle uvědomila a využila situace - přejížděla je a zlámala! Dělalo se to pro Vás a bezpečnost, ale zase se to ve finále trošku obrátilo ...

  • anonymní uživatel froster 12.7.2010 v 18:05

    2 Bob....vsak to samozrejme dobre vime,pronajem sanitek a ostatnich veci samozrejme penize stoji a ne male,ale stejne si dal stojim za svym,ze se HP Tronic zachoval jako klasickej "žid" co se klůku týče co se staraji o trat....jak už sem psal,těm samozřejmě všichni děkujem a vážíme si jejich úsilí,škoda jen,že pak jejich pachtění zazdí hrstka "obětavých a vztřícných manažerů" HP Tronicu

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 18:18

    nejde,abych něco nenapsal."Chjo,vy sjezdaři...:-D".PS.Ano nebyl jsem tam,vím o tom velké koulo,ale po x letech jsem se byl podívat ve Špindlu a kecy máte pořád stejné.

  • anonymní uživatel lacondegej (funnyfucker (a) seznam.cz) 12.7.2010 v 20:04

    koza jede

  • anonymní uživatel eMTý (tomasekmarek (a) seznam.cz) 13.7.2010 v 0:03

    peťan: nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat, mně se obecně ten víkend docela líbil a užil jsem si ho, ale tady jsou moje připomínky a protože se známe osobně, můžeš se na někoho jmenovitě odvolat. Stejně ještě všechno proberu s Martinem Neprašem, protože pár věcí bylo opravdu zvláštních. 1) na startu se kontrolují lokty a záslepky na řídítkách, ale že v tréninku jel týpek přede mnou v rozepnuté helmě (z nervozity zapomněl, chápu, ale startér ho má upozornit, jsou tam minimálně tři...), to je v klidu.
    2) stavění cílového oblouku Petrem Markem je komedie sama o sobě, myslíš, že je správný stavět to v sobotu v půlce tréninku v místě, kde všichni drží plnej a maj zatmíno? nehodilo by se zavřít na chvíli dojezd?
    3) banery po skoku - chápu, že trať je pro všechny stejná, ale když trénuješ a uprostřed toho ti někdo zatáčku po skoku posune o půl metru banerama, přes které není vidět...holt sponzoři chtějí být vidět. a pořádně ty kolíky zatlučem, ať to drží:-)
    4) kropení na dojezdu - ano, rozhodčí mají mít klid a pohodlí, ale nakropit tu trávu v zatáčce?!
    5) v neděli ráno jsem Marka zastavil a řekl, že když už postavil stan časomíry na tak nevhodném místě, tak aspoň ty roxory, co ho drží, by mohl vyndat...myslíš, že je to málo?
    možná to od kluka, co jezdí v triku a džínách nevyznělo dost důrazně, holt tam příště všechno musí zařídit třeba fík, nebo adam. nebo někdo jinej, kdo má dres plnej sponzorů.
    to jsou věci, do kterých máš co mluvit, tak je řeš.
    ostatní jako parkovný a vlek, to musíme naříkat jinde.
    já osobně za parkovný neplatil, prostě jsem byl drzejší než zloději, řekl jsem výběrčímu, že už jsem platil a za okno si hodil nějakou účtenku. a jízdný, týpek mi lístek asi 4x neprocvak, takže jsem za 14 jízd, takže celý den, dal 330 Kč. neděle je zadarmo, takže mi to zas tak hrozný nepřijde. jasně, jinde to dáš za sedačku a pohodlí, ale to je hloupost firmy HP, že si odradila lidi, aby přijeli jezdit i jindy než o závodech.
    a trať, ta je taková, jaká je, stavitelé dostali z kopce asi maximum, za to respekt. na mistrák to podle mně neni, ale na svazu tomu asi rozumíte víc...howgh

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 13.7.2010 v 0:42

    se to neda cist, padam smichy...kazdopadne sk8

  • anonymní uživatel bebán (j.krystynik (a) seznam.cz) 13.7.2010 v 8:24

    ohledně kolíku, myslím si že tam kdy byly potřeba byly plastové, ale to z nich potom jezdci nemaji strach, a jen během treninku je poohýbali až k zemi, potom po nich jezdili a kulíky byly na odpis, jinak některé stromy se nedali obalit, protože by mezi nima pak nebyl možný prujezd, a nebo by to bylo tam na těsno že by to bylo ještě nebezpečnější, a madraček jsme dostali kolik jsme dostali, takže jsme dali na ty nejduležitější místa, jinak před sobotním treninkem bylo před vjezdem do druhého lesíku takové utáhle esko, po treningu jeden kulík zmizel, a byla vyjetá stopa rovně, jezdci kteří v tu dobu procházeli trat řekli že kdyš to tak bylo v treningu nemužem tam ten kulík dát zpátky, ale na začatku treningu při schvalování tratě tam byl...

  • anonymní uživatel Peťan - Redakce MTBS (petan (a) mtbs.cz) 13.7.2010 v 8:59

    2 eMTý: Co se týká toho cíle, tak jsem tam bohužel v sobotu nebyl a pokud bych tam byl a viděl co se děje pokusil bych se sám u Petra zalobovat. To že to dopadlo, jak to dopadlo navíc zraněním holky, která v tom byla úplně nevinně, bych viděl jako smutný, ale snad konečně velký ponaučení, že je občas dobrý poslouchat názory nejenom osponzorovanejch kluků, ale i těch v tričku a džínách. V komisi MTB pro tento účel vznikaji nové pracovni skupiny pro každou disciplinu, které by měli mít za úkol právě víc komunikovat všemi směry a které by měly být složeny právě ze zástupců závodníků.

    2 Keli: nechci ti šahat do svědomí, ale tento textovo obrazový materiál nejen že není objektivní ale nemá nic společného ani s náznakem reprtáže a pokud je vydaný na serveru, kam chodí plno sjezdařů ale také potenciálních sponzorů, pak bych se pro příště být tebou raději zamyslel nad tím jestli by nebylo lepší přesunout ho někam na blog, nebo do fóra, protože ačkoliv si to zřejmě neuvědomuješ, tak takovýmto článkem nevyvoláváš jen emoce u diskutujících, ale také způsobuješ to, že i to málo sponzorů, kteří ve sjezdu ještě zůstávají, se na to může vykašlat a říct si, že své peníze raději přesunou jinam, kde to funguje. A pak se dočkáš dvou možných variant. Buďpohár vůbec nebude, nebo startovný naroste na 500.- aby se z něj pokrylo všechno, co je potřeba zaplatit bez jakýchkoliv sponzorů. To chceš?

    Jinak musím vám všem říct jedno. Přestaňte už konečně debatovat o tom, jak to bylo v Karlovicích všechno na ho.no a raději jděte jezdit, nebo stavět tratě a traily. 80% z vás co tu píšete, vůbec nevíte o čem to je uspořádat český pohár a jediný co umíte je kritizovat. Když se po sezóně svolává DH a 4X meeting kde se tyhle věci řeší, přijede jen hrstka pořadatelů a zbytek nemá potřebu ani napsat mail s konkretníma připomínkama. Tak se pak nedivte, že se roky nic nemění, když chybí zpětná vazba v okamžiku, kdy může být vyslyšena.

  • anonymní uživatel Eda 13.7.2010 v 9:06

    Ten Keli, to je rebel...

  • anonymní uživatel TRANSMETROPOLITAN 13.7.2010 v 10:02

    2 Peťan: Nevidím na tom co tu Keli napsal nic špatného. Napsal to jak to bylo a já se mu pod to klidně podepíšu. A k těm sponzorům-když by tu potencionální sponzor četl samou neopodstatněnou chválu, tak by si zas mohl říct líbilo se jim to takhle, uděláme to taky tak.
    PS:Mohl by jsi prosím napsat co na tom není objektivního? Z pohledu závodníka mi to přijde objektivní ažaž.

  • anonymní uživatel Petr Čálek (obchod (a) lyze-kola.cz) 13.7.2010 v 10:07

    Ty si Petře Bureši děláš srandu??Kafrat někomu do toho co si píše na svém soukromém webu???Jinak myslím ,že nejsi žádná sjezdová autorita,aby si všem diktoval co a jak mají dělat a jak se mají chovat.Jinak spousta těch nesponzorovanejch kluků má víc rozumu než těch voreklamovanejch.Průšvih je v tom,že ty kluky zase nutíte jezdit závody,který jsou úplně na pí...Obdivovat zde pana Bulise za pořádání XC/DH Bystřice pod Hostýnem hovoří za vše

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 13.7.2010 v 10:21

    Peťan: ano, objektivní není. Je to shrnutí toho co se mě na závodech nelíbílo z pohledu jezdce a moje nasranost po letošním mistráku byla opravdu velká. Na závody nejezdím jen jako reportér, ale v prvé řadě jako závodník.
    Pokud tento článek odradí nějaké sponzory, tak je mě to líto, ale přece nebudu zavírat oči nad tím co se děje a nebudu o tom mlčet. Když nebude pohár, bude to škoda, jsou naštěstí i jiné seriály, které fungují a mají u jezdců možná i větší prestiž než ČP, např. Moravskoslovenský pohár.

  • anonymní uživatel štěpánisko (stepanizko (a) dolekop.com) 13.7.2010 v 10:44

    Tak já nevim co se tady řeší, uplně normální závod ČP (resp. MČR), organizační crew kolem Petra Marka na to mrdá, uděla jen to nejnutnější se co musí. Závodník je póvl, jehož názor nikoho nezajímá. A to, že český businessmeni v roli majitelů areálu se snaží všechny obrat do poslední koruny, asi taky nikoho nepřekvapí...

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] (yamat-sport) 13.7.2010 v 12:12

    a to jsem si myslel že mmčr v motokrosu je bordel ...

  • anonymní uživatel tandlis (honza.tandler (a) gmail.com) 13.7.2010 v 13:38

    !!!pro všechny!!! Přijde mi, že to trochu přeháníte. V jednom má Peťan pravdu. A to si každý přeberte, jak chcete. To co se tady rozebírá rozhodně nepovede k žádný změně, jsou to ve výsledku z prominutím jen keci. Pokud si z vás někdo myslí, že diskuze na jakýmkoliv podobným fóru něco zlepšej, tak už se konečně proberte. Všem tu něco vadí, pak si tady navzájem vadíte vy, ale k tomu, koho se to týká se to nedostane. A ujišťuju vás, že pokud se někdo nesebere a něco neudělá, tak samo to nepřijde!!! Proč nemůže dolekop například udělat referendum nebo petici a na základě něj poslat otevřený dopis svazu. Svaz je tady aby vás zastupoval, aby pro vás za vaše peníze a peníze který opět díky vašemu členství dostane pořádal závody!!! Pokud se vám něco nelíbí, buď něco udělejte nebo uspořádajte vlastní pohár!!! Je tu někdo ochotný něco takovýho udělat??? Tak, jsem zvědavej... Konec hlášení.

  • anonymní uživatel Peťan - Redakce MTBS (petan (a) mtbs.cz) 13.7.2010 v 13:40

    2 Petr Čálek: Ne nedělám si srandu, naopak, dělám jen to, co je úplně normální a to samé dělají čtenáři i na MTBS komentují jak píšeme články, že jsou buď super, nebo na pi.cu, proste rikaji svuj nazor, stejne tak, jako ho říkám já teď a tady. A na rozdíl od jiných se nebojím podepsat což bohužel občas vyvolává ještě agresivnější reakce, a to je úsměvné... Kdo je u nás autorita mezi jezdci a kdo ne, a kdo je autorita zastupující na svazu DH asi posoudí jiní, než ty. Já sám se za autoritu nepovažuju ačkoliv bych rád viděl člověka, který měl možnost účastnit se a pozorovat zázemí tolika českých i světových pohárů a mistrovství světa jako já a který kolikrát absolvuje tolik rozhovorů s pořadateli, trenéry a závodníky přímo na místě, a má takové informace a zkušenosti jako já. Zajímalo by mne, kolik z vás by bylo ochotno věnovat tolik svého volného času jako já downhillu? A tebe Petře Čálku je mi upřímně líto, myslel jsem si, že patříš spíš k těm pragmatikům jako bývalý pořadatel a závodník a že se nebudeš situovat do role podprůměrně inteligentních rejpalů, kterých je zde více než dost...

  • anonymní uživatel Michal Vala (valam (a) hptronic.cz) 13.7.2010 v 14:10

    Dobrý den všem příznivcím downhillu,

    za organizační tým ze Ski areálu Razula reaguji na uvedenou diskuzi. Vzhledem k loňským minulým ročníkům nás oslovil Český cyklistický svaz (ČSZ) s možností uspořádat MR v downhillu.
    Proto jsme nabídku přijali a tento závod zorganizovali i přes limity a specifika tratě (délka,…).
    Do celé organizace bylo zapojeno přibližně 25 osob (nejsou zahrnuti pořadatelé) a rovněž jsme věnovali značné množství času a úsilí s cílem uspokojit všechny zúčastněné.
    Bohužel jsme si vědomi některých chyb, které dnes již bohužel nevrátíme. Rozhodně ceny za vlek byly postaveny vysoko, proto jsme promptně reagovali snížením alespoň na částku 30,- Kč/jízda. Celodenní permanentku jsme vzhledem k loňské zkušenosti nezavedli, neboť o ni neprojevil nikdo zájem.

    V případě konání závodů na Razule v příštích letech by mohlo být řešení stanovit ve spolupráci s ČCZ horní hranici cen za vlek a informovat předem v propozicích k závodu.
    Co se týká ubytování - pronájmu za stany a auta není v zájmu společnosti dotovat jakékoliv aktivity (mimo charitu) a proto částky byly nastaveny dle historických zkušeností. Stanované ceny skutečně pokryjí náklady za pronájem, přenosné záchody, úklid a další!

    Ceny občerstvení za jídlo se pohybovaly od 50 do 80,- Kč (0,5 l piva 25,- Kč) a jsou standardní za poskytovaný servis. Jsme nuceni se chovat ekonomicky a to i proto, abychom mohli investovat další finanční prostředky do vybavení areálu a celého údolí Velkých Karlovic. S akcí jsou spojeny nemalé náklady na marketing a prezentaci, které mohou přitáhnout diváky a potenciální sponzory.

    Trať zřejmě nedokážeme objektivně a zodpovědně posoudit, nicméně tým Planet Bikes strávil množství energie nad stavbou trati i na úkor vlastních výsledků v závodě.
    Akce se konala v Chráněné krajinné oblasti Beskydy a proto povaha vleku, tratě i zázemí je vždy posuzována ochránci přírody. Smyslem našeho podnikání není ničit přírodu, ale rozumě do krásné přírody Beskyd zasadit sportovní a podnikatelské aktivity.

    Vaše připomínky vnímáme a nejsou nám lhostejné. V případě pořádání dalších závodů připomínky zkusíme zapracovat.

    V případě dalších dotazů mě můžete kontaktovat na e-mailu valam@hptronic.cz.

    Michal Vala
    HP TRONIC, s.r.o.

  • anonymní uživatel Lišák-Fox (davo.liska (a) seznam.cz) 13.7.2010 v 23:48

    Sice jsem tam nebyl, ale z toho co jsem se dočetl se teď směju této větě z komentáře podemnou :D "Rozhodně ceny za vlek byly postaveny vysoko, proto jsme promptně reagovali snížením alespoň na částku 30,- Kč/jízda." :D Nebylo to prý tak, že si jezdci tu částku "vybojovali" ?

  • anonymní uživatel Michal Vala (valam (a) hptronic.cz) 14.7.2010 v 7:15

    Ano, máte pravdu, což nepopíráme. Reagovali jsme na stížnosti jezdce a jednoho z funkcionářů. Ceny vleku nebyly šťastné. Ale jak uvádím níže, chceme se poučit pro další aktivity. Letos se na Razule uskutečnil také Československý pohár a v tomto případě jsme negativní ohlasy nezaznamenali.
    Michal Vala

  • anonymní uživatel bebán (j.krystynik (a) seznam.cz) 14.7.2010 v 8:37

    nevím teda jak to bylo přesně s tím českomoravským, ale zdá se mi že jste jim pronajali celý areal, tudiš oni si řidili ceny, a my kteří stavíme trať od počátku, jsme museli za vlek platit....

  • anonymní uživatel Lucka 14.7.2010 v 9:06

    Čím to asi bude, že Moravskoslovenský pohár nezaznamenal tolik negativních ohlasů. Žeby organizací? Množství pískačů na trati. Což jsem viděla jako zásadní problém. A na otázku k jedné z pořádajících:"proč nikdo nestál u rockgardenu a nepískal to, když se před váma někdo svalí a zabrání vám tak v jízdě" bylo zodpovězeno: "Oni nemohou být všude" stoupl mi tlak na 300! Oni musí být všude!! A obzvlášť v takové pasáži.Vůbec by mi nevadilo, kdyby se ČP zrušil a vznikalo více takových závodů jako Moravsko - sloven.pohár, kde je účast několikanásobně vyšší jak na ČP. Mezi pozitivní věci v Karlovicích patřilo určitě množství diváků podél trati, a to díky propagaci v rádiu atd. Jako návrh bych uvedla např. zavedení jak permanentek, pro ty, kteří chtějí jezdit celý den, tak jednotného jízdného.

  • anonymní uživatel bebán (j.krystynik (a) seznam.cz) 14.7.2010 v 9:40

    pískači byli ale byly to melé děcka, které seděli daleko od tratě na reeflexni vestě a čumněli do blba, asik jim někdo nevysvětlil co mají dělat, kdyš sem začínal jezdit tak sem pískal v roce 2007 na razuli na Čp, každý nafasoval vestu,píštalku,červený a žlutý praporek a byli sme postavení tak aby sme na sebe viděli, a kdyš se stalo neco vážného tak se zvedl žlutý praporek na pozastavení závodu, a tím pádem se lidi co jeli za dotyčním zastavili výš na trati, a ne že já jako jezdec sem se byl podívat ve vrchní pasáži tratě po své jízdě během které sem neslyšel jediné pisknutí a poté co se borec zrakvil pod skokem sem musel letět nahoru a zastavovat borce co by mu jinak skočil na záda, mladá pískačka obklopená místními chlapci od toho stála zády asik 20metru a vubec nevěnovala pozornost že se něco děje a tak tomu bylo po celé trati, chtěl bych vědět co si za to ti dotyční vysloužili, protože mi bylo řečeno ře to mají jako brigádu a že si v zimně mužou zadara lyžovat... nevím co je na tom pravdy

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 15.7.2010 v 19:28

    tak dneska jsem koukal na záznam na Čt 4 a pěkně umí někteří ty bunny hopy tedaaaa:-D.Příště žádné pásky,ale ostnaté dráty pro takové borce.Mrk mrk:-)

  • anonymní uživatel ICE (62.177.71.242 (a) myIP.cz) 18.7.2010 v 13:06

    reporty o ČP čtu rád a pravidelně, jen je smutný, že po tolika letech organizací jsou stále všude problémy větší i menší. co se ČSC a všech masmedií týče, zdá se mi, jako by DH bralo bandu smažek a ti ať se klidně rozlámou o stromy a kolíky, "vždyť to k tomu patří".

  • anonymní uživatel Čárys ze 720 tečka cé zet (seven20 (a) volny.cz) 18.7.2010 v 17:22

    B.O.Ž.Í.
    Přijel jsem z měsíčního tripu pro Evropě, a jsem rád, že tu na mě čekal takovejhle krásnej bulvár. DĚKUJI !

    Jen bych chtěl napsat, že my jsme teď o víkendu pořádali Monínec 3DH kap. Trať v podání Elity 2:3O, techniky plno, a udělali jsme to ve dvou lidech a zadarmo.

    Permice na celej den 25O,- parking s WiFi free zadarmo, koupaliště v podstatě v areálu, jídlo 10 meníček za cca 80 - 90 kč, toalet plno, a k poslechu zahrálo rádio Blaník, hahaha, co víc si přát, že.

    A žádnej HP tronik, jen RB a Haven !

    Příště bych dal mistrák k nám, nevidím problém :) Jo a připravovali jsme to 2 dny. Nebo spíš 6 hodin ? Jo, asi tak. a pár telefonů... 25 lidí ? Vás na tom maká 25 ? Ty blááho !

    Ale co my víme. My víme prd. Jsme jen takový ty dělníci sjezdu, jak se to správně dělá nám ukazuje svaz a my se učíme, tak moc se učíme být tržní...

    Snad brzy.
    Jen tak pro zasmání, jako s mrknutím oka, napsal Čárys (Martin Cheníček)

    Pápá a díky !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí